Steeds meer mensen raken geïnteresseerd in in de avonturen van Koen en willen ook wel een keertje in zijn voetsporen treden. De grote vraag is dan natuurlijk hoe te beginnen. Het antwoord is simpel. Via het IVN (Vereniging voor natuur- en milieueducatie) kunt u meedoen met verschillende activiteiten voor jong en oud. Onlangs organiseerde het IVN "Op zoek naar waterbeestjes voor (groot)ouders en kinderen!" Natuurlijk was Koen van de partij.

dik vonk

( Dik en Koen )

Onder de bezielde leiding van Dik Vonk (stadsecoloog van Haarlem en Frank Janssen (jeugdbegeleider van het IVN) togen we naar de Meerwijkplas in Haarlem. Iedereen was welkom en er waren vangnetjes, determineerkaarten en natuurlijk mooie bakken om de vangsten uit te zoeken.

ivn
( klaar voor de start )

Jong en oud haalde de meest wonderlijke vangsten op en Dik Vonk moest alle zeilen bijzetten om bij alles even een korte uitleg te geven. Voor Koen was het hoogtepunt de vangst van een enorme larve van de Spinnende Waterkever.


( Larf van de spinnende waterkever )

Kijk eens wat vaker op de website van het IVN voor activiteiten bij u in de buurt. Ik weet zeker dat u er geen spijt van zult hebben.


( Iets vangen is niet moeilijk, weten wat je hebt gevangen is de kunst )

"Kleine beestje zijn als een thermometer waar je aan af kunt lezen hoe gezond of ongezond onze omgeving is. Natuurlijk zijn er mensen die insecten en andere beestjes vies of eng vinden en ze bestrijden. Dat is dom want ze vormen de basis van al wat leeft, inclusief de mens".

Aldus Koen in een opwelling van plotselinge wijsheid.

 

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden