Het roken van Tabak vindt zijn ontstaan in Midden-Amerika: Humphrey Bogart, altijd steevast een sigaret in de mond.circa 500 na Christus rookten de Maya's al. De eerste Europeanen die er kennis mee maakten waren Luis Vaez de Torres en Rodrigo de Jerez toen Christoffel Colombus deze in 1492 aan wal zette op Guanahana (Bahama's).

De twee Spanjaarden ontdekten er tot hun verbazing zowel mannen als vrouwen die gedroogde, opgerolde kruiden rookten. De twee ontdekkingsreizigers noteerden in hun dagboek: "Aan het ene uiteinde smeult het rolletje kruiden en aan de andere kant - die ze in hun mond steken - zuigen ze de rook in hun longen".

Inquisitie 

Jerez voelde zich zo aangetrokken door deze vreemde gewoonte dat hij bij zijn terugkeerMarlene Dietrich naar zijn geboorteplaats Ayamonte er ostentatief liep te roken. Hij werd door de Inquisitie opgepakt en veroordeeld wegens tovenarij. Hij bracht 7 jaar in de gevangenis door vooraleer hij zijn onschuld kon bewijzen.

Paria's

Bovenvermeld voorval toont aan dat rokers van in den beginne onder vuur lagen. Binnen afzienbare tijd zullen onze café's waarschijnlijk ook rookvrij zijn. Het bewijs voor de meeste rokers dat ze als paria's behandeld worden.

Willem Frederik Hermans in zijn boek 'De Laatste Roker' uit 1991: "Mensen die hun neiging 'andere mensen aan banden leggen' sinds lang niet meer als dominee of pastoor konden botvieren, omdat niemand meer naar de kerk ging of dacht dat God alles zag en de zondaars strafte, vonden nu een levensdoel in de bestrijding van het roken".

Rookverbod

Hermans' vergelijking tussen de antirookvorsers van nu en de christelijke kerk is niet vreemd Sigmund Freudwant het allereerste rookverbod werd door paus Urbanus VIII in 1642 uitgevaardigd. Bijna 4 eeuwen later zijn we terug op hetzelfde punt beland.

Duivels

De Middeleeuwse kerk keurde tabak roken, als genotsmiddel, af omdat de gloeiende tabak te veel deed denken aan het vuur van de hel. Maar er was nog een andere reden: in die tijd was lichamelijk genot des duivels. De pausen verboden dan ook roken in hun kerk.

Dat ze het meenden werd duidelijk toen in 1690 in Santiago vijf monniken - betrapt op roken in de sacristie - levend werden begraven.

Vincent Verbrugge van het Belgisch Tabaksmuseum in een artikel van Dietert Bernaers in Het Laatste Nieuws: "Tot de Eerste Wereldoorlog rookte iedereen pijp en sigaren. Sigaretten zijn Vlaanderen pas na de Eerste Wereldoorlog beginnen overspoelen. Op de massale invoer en productie van filtersigaretten was het wachten tot ruim na de Tweede Wereldoorlog. In de jaren '60 en '70 was het niet ongebruikelijk dat onderwijzers met een sigaretje voor de klas stonden. In ziekenhuizen werd nog volop gerookt en uiteraard ook op trein, tram en bus, én op vliegtuigen."

Gezondheid

Winston ChurchillDe eerste wetenschappelijke alarmseinen tegen tabak dateren uit de 19de eeuw. De Nazi's waren de eesten die diepgaander onderzoek verrichtten naar de kwalijke gevolgen van roken, maar het waren een stel muizen die de bevolking voor de eerste keer deden schrikken.

In 1950 smeerden de Amerikaanse onderzoekers Ernest Wynder en Evarts Graham teer, afkomstig van een sigaret, op de ruggetjes van muizen. Na verloop van tijd ontwikkelden de meeste muizen kankergezwellen.

Het is pas in 1975 dat bij wet verplicht wordtAlbert Einstein om een gezondheidswaarschuwing aan te brengen op de sigarettenpakjes: 'Roken kan de gezondheid schaden'. Na enkele jaren valt 'kan' weg en wordt het 'Roken schaadt uw gezondheid'.

Vanaf dat moment is er geen houden meer aan: roken wordt op verschillende plaatsen verboden, tabaksreclame wordt aan banden gelegd en de accijnzen rijzen de pan uit; allemaal maatregelen van de overheid in de hoop dat rokers hun sigaret definitief doven. De ingreep lukt maar gedeeltelijk wat vandaag rookt nog bijna één op vier mensen in de Benelux.

Gerard: roken is tegenwoordig veel schadelijker omdat op de verpakking staat dat het dodelijk is. Elke keer dat je k(anker) zegt of hoort, wordt de kans dat iemand dat ook krijgt weer groter, hel placebo-effect, dat een concreet effect is!
'Don't forget rule number 6'
Op 29-06-2008 10:08:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
marga:

Gerard:

roken is tegenwoordig veel schadelijker omdat op de verpakking staat dat het dodelijk is. Elke keer dat je k(anker) zegt of hoort, wordt de kans dat iemand dat ook krijgt weer groter, hel placebo-effect, dat een concreet effect is!


Yes! Eindelijk iemand die dat ook inziet. Wereldwijd zijn er hele industriën opgezet om met suggestie te werken (sporters, hulp bij fobiën), zelfverwerkelijking, psychotherapie enz enz). De werking is bewezen en men maakt er druk gebruik van. Die kreten op de verpakking van sigaretten doen meer kwaad dan doet vermoeden (omdat dit door de rechter hersenhelft (onbewust) wordt opgenomen en opgeslagen).

Om nog maar te zijgen van de reclames die ons dagelijks per uur of vaker om de oren gesmeten worden waarin hetzelfde gebeurt.
'Don't forget rule number 6'
Op 29-06-2008 10:24:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
EOI:

Vroeger rookten ze dan ook niet teer en nicotine.
Dat is een heel verschil dus doe niet alsof het belachelijk is dat er opgetreden wordt tegen roken, stop eerst maar eens met roken voor een weekje of 2, kun je dat niet heb je geen recht van spreken en heb je simpelweg geen ruggegraat. Na die 2 weken denk je er geheid anders over.

Ik ben jaren geleden gesrtpt met roken, dus ik weet wat het is. Stoppen is niet moeilijk, gewoon in 1 keer helemaal kappen, alle rookwaar de vuilnisbak in, inclusief asbakken, aansteker en alles wat je aan roken doet denken. Een paar dagen volhouden en het ergste is voorbij. Vasten heb ik ook wel eens gedaan, zelfde idee eigenlijk. Wilskracht ofzo. Zonder verdoving een kroon laten aanmeten lukt ook best, hoe ga je met de dingen om, daar gaat het om. Maar goed, ik ben voor wilskracht, voor een eigen wil, voor vrijheid en tegen overheidsbemoeienis. Straks wordt ik nog door de overheid verplicht met te laten besnijden, zoals nu religies dat doen (meer overeenkomsten dan verschillen tussen overheid en religie, vindt je niet?)
'Don't forget rule number 6'
Op 29-06-2008 14:58:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
EOI:

Vroeger rookten ze dan ook niet teer en nicotine.
Dat is een heel verschil dus doe niet alsof het belachelijk is dat er opgetreden wordt tegen roken(...)http://headlines.nos.nl/forum.php/list_messages/9967
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 29-06-2008 16:37:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Wat de regering doet is rokers ziekstralen, door de meest stomzinnige argumenten voeren.
Als ze er echt vanaf willen, waarom zetten ze tabak dan niet op lijst 1 van de opiumwet? Nou, stel je voor dat de regering accijns misloopt.
Verder creeërd de regering een nieuw probleem als roken straks verboden is: Vergrijzing.
Mensen gaan gezonder leven en worden natuurlijk weer ouder.
Er is nu al een wachtlijst van ruim 5 jaar bij de meeste bejaarden tehuizen, nog ff en je moet je al op je 18de inschrijven voor je oude dag.

Je zou er haast voor gaan emigreren, ware het niet dat wereldwijd zowat een rookverbod geldt.

Het volgende wat verboden wordt is cannabis en niet veel later alcohol.
De wereld wordt werkelijk droog gelegt en alle pleziertjes van ons worden afgenomen.

Geef niet, ik stop wel en wordt wel weer 50 kilo dikker en vormt weer een nieuw probleem. En ik mag er zelf zoals dat hoort voor opdraaien.

Weetje, zelfmoord is zo'n gek idee nog nieteens.

wacht ff....dat is ook verboden
(bericht gewijzigd op 29-6-2008 17:53:14)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 29-06-2008 17:51:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Duh:

Ik ben na 32 rookloze jaren onlangs heel bewust begonnen met roken.
Waarom? Om een statement te maken tegen betutteling en niet met de hypes mee te doen. Gelukkig bleek roken uitstekend te bevallen.
Het is echt heerlijk. Zo bleek koffie met een sigaret een gouden combinatie.
Ik rook nu bijna een jaar en met plezier.
Ik geniet met volle teugen en lach al die zure niet rokende becelvreters vet uit.
kwaliteit van leven is belangrijker dan kwantiteit.


Becel is wel ongeveer het slechtste dat je eten kan, qua vet dan. 1 en al chemie en vetten die op zeer twijfelachtige wijze gewonnen worden. Als je eenmaal een kijkje achter de schermen van de vetindustrie genomen hebt, gebruik je alleen nog maar roomboter (biologische is de lekkerste, niet verder vertellen want dan is er niet genoeg voor iedereen)
'Don't forget rule number 6'
Op 29-06-2008 21:54:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Leven is de meest dodelijke ziekte die bestaat. Uiteindelijk bezwijken we er allemaal aan zonder uitzondering.
Als medicus weet ik dat roken niet gezond is, da's gewoon een feit, maar de betutteling van een regering die wel veel geld in het laatje binnenkrijgt dankzij het roken vind ik gewoon hypocriet. Wat mij betreft laat men de keuze van de horeca vrij. Dan kunnen de uitbaters zelf kiezen of ze hun zaak rookvrij maken of niet, dan hebben wij als consumenten ook de keuze om naar een rookvrij café, restaurant e.d. te gaan.
Maar de hypocrisie van de overheid is wat mij betreft net zo misselijkmakend als een volle asbak.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 29-06-2008 23:32:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Mensen die het 2012 verhaal een beetje volgen hebben best weleens van Terrence McKenna gehoord en zijn computer programma Time Wave Zero.
Enfin, in die theorie komt het er een beetje op neer dat het aantal manifistaties in het zelfde tijdsbestek toeneemt enzo. In principe zou dat kunnen leiden tot een "directe manifistatie".

Wat heeft dat nou met roken te maken: Niks behalve dat het rookbeleid een beperking is.

Nou, ik heb een variant op de theorie van McKenna, genaamd "Beperking Wave Zero".
Dat houdt in dat het aantal opgelegde beperkingen in hetzelfde tijdsbestek toeneemt totdat het absolute 0-punt bereikt is en er dan sprake is van een "totaal-beperking" wat in houdt dat leven onmogelijk is.

Zou je een dergelijk computer programma maken, maar van ipv manifistaties al onze opgelegde beperkingen in de loop der jaren, dan zal het mij ook niks verbazen als ook dat eindingd op 21 december 2012
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 29-06-2008 23:52:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie:
:

Dat ze het meenden werd duidelijk toen in 1690 in Santiago vijf monniken - betrapt op roken in de sacristie - levend werden begraven.

Doen ze dat straks hier ook als iemand betrapt wordt op roken in de Horeca ná 1 juli?
Op 30-06-2008 7:55:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Lampie:

:

Dat ze het meenden werd duidelijk toen in 1690 in Santiago vijf monniken - betrapt op roken in de sacristie - levend werden begraven.

Doen ze dat straks hier ook als iemand betrapt wordt op roken in de Horeca ná 1 juli?

Bijna goed, alleen worden ze dan dood begraven na eerst in het hospitaal met chemo gemarteld te zijn.
'Don't forget rule number 6'
Op 30-06-2008 10:10:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
Duh:

Ik geniet met volle teugen en lach al die zure niet rokende becelvreters vet uit.


Hi hi hi... Doet me denken aan Bill Hicks die iets zei in de geest van: "You non-smokers, my greatest fear if I stop smoking is that I become one of you"

Hier, een prachtige sketch van Bill Hicks over niet rokers enz.


Op 30-06-2008 13:09:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Helemaal met je eens EOI.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 30-06-2008 19:01:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: " JOUW vrijheid houd op waar de vrijheid van een ander begint. En roken brengt schade toe aan anderen dat is hier het kernpunt,"
Dan moet je godsdienst, oorlogen, alcohol en auto's ook verbieden.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 30-06-2008 19:14:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Alcohol kom je wel tegen in de horeca Horus. Maar als jij drinkt word ik daar niet dronken van. Eerlijk gezegd ook nog nooit een kanon of een autosnelweg in het cafë bespeurd. Wel een keer een kruisbeeld aan de muur. De Jezus was eraf gevallen en er hing een briefje aan, "ben even naar de bakker, ik kom zo terug"

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 30-06-2008 19:25:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Tetzmol:

Alcohol kom je wel tegen in de horeca Horus. Maar als jij drinkt word ik daar niet dronken van. Eerlijk gezegd ook nog nooit een kanon of een autosnelweg in het cafë bespeurd. Wel een keer een kruisbeeld aan de muur. De Jezus was eraf gevallen en er hing een briefje aan, "ben even naar de bakker, ik kom zo terug"

Tetzmol.

Als iemand drinkt, rijdt hij net wat makkelijker jouw kind aan gort, bijverschijnseltje van de alcohol, acht maakt het veel uit?
(was ff wat hatelijk, maar je snapt de boodschap wel)
'Don't forget rule number 6'
Op 30-06-2008 20:35:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Ja, leuke vergelijingen allemaal. Ik ben ook geen voorstander van overmatig alcoholgebruik. Maar als ik moet poepen doe ik dat toch ook op het toilet zodat niemand in mijn stank hoeft te zitten.
Zoals ik al eerder schreef zie ik meer in een zelfregulatie binnen de horeca. Niet verbieden, maar misschien zijn er sommige uitbaters zo vriendelijk hun etablisementen rookvrij te maken zodat de bezoeker zelf kan kiezen om naar een rookvrij of rokerscafé te gaan. Dat betuttelen van Brussel ontneemt ons steeds meer keuze, dat vind ik ook helemaal niks. Maar desondanks zou ik graag rookvrij kunnen eten als ik een restaurant bezoek.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 30-06-2008 21:19:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Ik reken mezelf niet tot de "intellectuelere personen" maar vraag me af wanneer iedereen (eindelijk) verplicht wordt binnen fiets-afstand van zijn/haar werk te wonen.
Ook kan ik niet rekenen, maar mijn gevoel zegt me dat ik tegen de vervuiling van de gemiddelde forens nog niet in 100 levens kan oproken.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 30-06-2008 23:55:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Nog zo iets doms:

Een metaal werkplaats waarin gelast, geslepen en gebrand wordt.
Je mag wel de longtipus krijgen van de las en branddampen, maar owee als je een sigaretje op steekt.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 01-07-2008 0:06:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: De bio-industrie ook niet vergeten.
Iedereen die een relatief goedkoop stukje vlees koopt dient een tevreden roker met rust te laten.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 01-07-2008 0:16:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Ja Horus:

Ik reken mezelf niet tot de "intellectuelere personen" maar vraag me af wanneer iedereen (eindelijk) verplicht wordt binnen fiets-afstand van zijn/haar werk te wonen.
Ook kan ik niet rekenen, maar mijn gevoel zegt me dat ik tegen de vervuiling van de gemiddelde forens nog niet in 100 levens kan oproken.


Precies. Brengt alleen geen geld voor de roverheid op, dus gebeurt het niet.
'Don't forget rule number 6'
Op 01-07-2008 8:33:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Chris de Boden:

Nog zo iets doms:

Een metaal werkplaats waarin gelast, geslepen en gebrand wordt.
Je mag wel de longtipus krijgen van de las en branddampen, maar owee als je een sigaretje op steekt.

Er zijn zat goede mogelijkheden om veilig te werken, ik doe het notabene zelf in mijn "hobbysfeer". Je moet als werknemer weigeren om onveilig te werken, de werkgever is verplicht jou veilig te laten werken.
'Don't forget rule number 6'
Op 01-07-2008 8:35:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Bramsan:

Sterke discussie mensen!

Op de site vrijheidsstrijder.nl staan verschillende artikelen over het hele anti-rook gebeuren, maar ook mbt de gezondheid, en wat blijkt; het is helemaal niet zo slecht voor je als voorgespiegeld wordt...

link:
http://www.vrijheidsstrijder.nl/modules.php?name=News&new_topic=3

(ja ik moet nu mn naam hoog houden)

Heb jij een naam????
(bericht gewijzigd op 1-7-2008 11:47:52)
Fruit dan?
Op 01-07-2008 11:47:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Bramsan:

Sterke discussie mensen!

Op de site vrijheidsstrijder.nl staan verschillende artikelen over het hele anti-rook gebeuren, maar ook mbt de gezondheid, en wat blijkt; het is helemaal niet zo slecht voor je als voorgespiegeld wordt...

link:
http://www.vrijheidsstrijder.nl/modules.php?name=News&new_topic=3

(ja ik moet nu mn naam hoog houden)

Thx. Ik heb die rookgordijnvideo's bekeken. Best een kijkje waard.

Deel 1 hier:
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 01-07-2008 13:28:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Ringding:

Ok, dus Hitler voerde, onder andere, een streng anti-rook beleid vergelijkbaar met Nederland en de VS heden ten dage. Dit soort maatregelen trof Hitler om zijn volk af te richten en zo mak als lammetjes te krijgen:
http://xcriptuur.digizign.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=33&Itemid=33

En dat lukte nog ook! Wat volgde was een holocaust, en zijn volk volgde hem. Wat volgt er op anti-rook-hetse 2.0? Holocaust 2.0?
http://www.zaplog.nl/zaplog/article/nwo_high_tech_guillotines

Ik draaf door he? ☺

Hoe eerder iemand dit ontkracht hoe beter!

Nee, je draaft niet door, het gaat steeds meer die kant op. Het is al langer aan de gang, mensen pikken alles maar van de overheid, maar ook van hun chefkes. Toch vaak bang voor je eigenbelang. Niet doen, want dat betekent slavernij! Liever arm en vrij dan slaaf van een kutsysteem.
'Don't forget rule number 6'
Op 01-07-2008 19:32:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Gerard:

Chris de Boden:

Nog zo iets doms:

Een metaal werkplaats waarin gelast, geslepen en gebrand wordt.
Je mag wel de longtipus krijgen van de las en branddampen, maar owee als je een sigaretje op steekt.

Er zijn zat goede mogelijkheden om veilig te werken, ik doe het notabene zelf in mijn "hobbysfeer". Je moet als werknemer weigeren om onveilig te werken, de werkgever is verplicht jou veilig te laten werken.


Wat veilig werken betreft:
Ondanks het in de praktijk altijd beter kan, voldoet mijn werkgever(welke ik niet nader noem ivm privacy) aan de eis.
Naast alle genoemde veiligheidsmaatregelen in en om de werkplaats heeft iedere werknemer ook een VCA 1 cursus moeten doen.

Wat lassen en branden betreft: Waar mogelijk is, is er afzuiging, maar gezien de aard van sommige werkzaamheden is het echter niet altijd mogelijk. Echter voldoet mijn werkgever hiermee wel aan de eis.

Wat ik krom vind, maar dat is wettelijk vastgelegt dat er eenmaal een rookverbod geldt op de werkplek.
Met gezondheid heeft het in dit geval dus niks te maken, ik denk dat je van lasdampen eerder de pijp uit gaat. Het is puur een wettelijk vastgelegde kwestie.

Waar ik me ten zwaarste aan irriteer is dat Nederland de naam heeft als een "Democratisch" land, maar democratie is ver te zoeken en het is eerder een moderne vorm van DICTATUUR en iedere burger gehoorzaamd daar braaf aan.

O wat zijn we er op tegen om gechiped te worden, moet je eens opletten als dat er eenmaal doorheen is.......
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 01-07-2008 22:57:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Het rookverbod in de horeca heeft een heel groot voordeel:
Ik hou meer tijd over voor mijn hobbie's, zoals GW.nl
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 01-07-2008 23:01:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Chris de Boden:

Gerard:

Chris de Boden:

Nog zo iets doms:

Een metaal werkplaats waarin gelast, geslepen en gebrand wordt.
Je mag wel de longtipus krijgen van de las en branddampen, maar owee als je een sigaretje op steekt.

Er zijn zat goede mogelijkheden om veilig te werken, ik doe het notabene zelf in mijn "hobbysfeer". Je moet als werknemer weigeren om onveilig te werken, de werkgever is verplicht jou veilig te laten werken.


Wat veilig werken betreft:
Ondanks het in de praktijk altijd beter kan, voldoet mijn werkgever(welke ik niet nader noem ivm privacy) aan de eis.
Naast alle genoemde veiligheidsmaatregelen in en om de werkplaats heeft iedere werknemer ook een VCA 1 cursus moeten doen.

Wat lassen en branden betreft: Waar mogelijk is, is er afzuiging, maar gezien de aard van sommige werkzaamheden is het echter niet altijd mogelijk. Echter voldoet mijn werkgever hiermee wel aan de eis.

Wat ik krom vind, maar dat is wettelijk vastgelegt dat er eenmaal een rookverbod geldt op de werkplek.
Met gezondheid heeft het in dit geval dus niks te maken, ik denk dat je van lasdampen eerder de pijp uit gaat. Het is puur een wettelijk vastgelegde kwestie.

Waar ik me ten zwaarste aan irriteer is dat Nederland de naam heeft als een "Democratisch" land, maar democratie is ver te zoeken en het is eerder een moderne vorm van DICTATUUR en iedere burger gehoorzaamd daar braaf aan.

O wat zijn we er op tegen om gechiped te worden, moet je eens opletten als dat er eenmaal doorheen is.......

Ja kan ook een masker op met geforceerde luchtaanvoer, daar werk ik zelf ook mee. Dat bestaat dacht ik ook voor lassen (intersafe-groeneveld eens vragen). Verder geef ik je helemaal gelijk en wil er nog aan toevoegen dat de logica meestal ook ver te zoeken is, samen met de vrijheid. Wat ik ook zie, is dat veel mensen de streken van de roverheid gaan overnemen en anderen ook mee beperkingen proberen op de leggen.
'Don't forget rule number 6'
Op 02-07-2008 6:02:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ze verbieden niet alleen het roken, ook aan de koffieshop gaat langzaam een eind komen gevolgd door het einde van gedoogbeleid en het einde tussen het onderscheid van soft en harddrugs.

In de koffieshop mag je ook geen tabak meer roken, dus ook geen joint met een mix van wiet en tabak. Buiten mag je weer niet blowen en als je het toch doet voor de deur van de koffieshop veroorzaakt je overlast en kan de shop zijn deuren sluiten.

De overige helft van de koffieshops stopt er gewoon in omdat ze er geen heil meer in zien.

En de laatste paar zullen ten prooi vallen dankzij het schrappen van het gedoogbeleid.

Maar goed, dat er rekening gehouden moet worden met de niet-roker kan ik heel goed begrijpen, maar dit is puur mensen ziekstralen.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 02-07-2008 22:16:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Weet je, ergens lijkt het me wel wat. Op de fiets naar het cafe, daar schone lucht en een colatje. Het enigste wat ik me dan afvraag, waarom zit ik dan niet gwn thuis?

Aan de ene kant ben ik voor het rookverbod, omdat mensen *zoals met astma* *en werknemers* daar "recht" op hebben. Aan de andere kant vind ik het krom en schijnheilig omdat idd alcohol, auto rijden en derg. niet verboden worden, terwijl dat ook schadelijk is.

En ja ik ben een rookster. Gelukkig wel.
Moeten is een keuze...
Op 03-07-2008 10:10:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: Om chaos tegen te gaan?

Ik vermoed dat het niet als optimaal wordt gezien dat iedereen vrij is en doet wat hij of zij wil. Dat is niet te controleren en niet te beheersen door een overheidsorgaan.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 03-07-2008 13:26:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Hallo mensen wordt wakker!!! www.wordgeenslaaprijder.nl !!! Zelfs de overheid waarschuwd ons al!! Haha

Doe een gordel om want anders ben je een gevaar voor je zelf!! Nooit begrepen die regel straks krijg je een boete omdat je veters niet gestrikt zijn of haha nee zelfs veters worden verboden want in een depressieve bui kan je jezelf ophangen!!

Het wordt steeds gekker ja!
(bericht gewijzigd op 3-7-2008 17:06:07)
Op 03-07-2008 17:05:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Achillobator giganticus:

aya:

Hallo mensen wordt wakker!!! www.wordgeenslaaprijder.nl !!! Zelfs de overheid waarschuwd ons al!! Haha

Doe een gordel om want anders ben je een gevaar voor je zelf!! Nooit begrepen die regel straks krijg je een boete omdat je veters niet gestrikt zijn of haha nee zelfs veters worden verboden want in een depressieve bui kan je jezelf ophangen!!

Het wordt steeds gekker ja!


Je kan het niet gebruiken van een autogordel niet vergelijken met het niet knopen van je veters .....


Nee maar leg mij is uit waarom het verplicht is om een auto gordel te dragen?

Ik zal het antwoord maar alvast geven! Je bent een economische waarde en de staat wil dat je dat geld voor ze gaat verdienen. Dood ben je niks waard en van roken ga je iets sneller dood en je wordt er lui van dus incasseren ze het verlies door boetes en belasting!

Dus helemaal niet het RECHT om met je eigen gezondheid te knoeien! Zelfmoord is strafbaar vriend! En wat betreft het meeroken, dit is helemaal een grap en totaal te verwaarlozen als zijnde extreem schadelijk.

En het toestaan van een rokers cafe's gaat niet werken want alle relaxte mensen gaan daar zitten en de zeikers zullen het niet trekken in hun niet rokers cafe tussen al die cola drinkende zeurpruimen! Binnen no time zullen de niet rokers cafe's opgedoekt worden! Als het niet zo was dan hadden we allang niet rokers cafe's gehad!!!
Op 04-07-2008 13:12:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Achillobator giganticus:

Aya zei ;

'Nee maar leg mij is uit waarom het verplicht is om een auto gordel te dragen?

Ik zal het antwoord maar alvast geven! Je bent een economische waarde en de staat wil dat je dat geld voor ze gaat verdienen. Dood ben je niks waard en van roken ga je iets sneller dood en je wordt er lui van dus incasseren ze het verlies door boetes en belasting!
Dàt is zeker de reden niét hoor !

De échte reden is heel simpel. Ik heb als kind nog geweten dat in de auto van mijn ouders géén gordels geplaatst waren. Ik spreek hier over de zestiger jaren. In die jaren nam het aantal auto's plots fors toe, met als logisch gevolg veel meer ongelukken met een hoog percentage aan doden omdat het lichaam van de betrokken individuen zich vrij in de geaccidenteerde wagens kon verplaatsen. De autogordel werd verplicht ingevoerd simpelweg om je overlevingskansen te verhogen, voor je eigen goed, niét om 'economische redenen' .....

Gaap..... Voor mijn eigen goed?... hmm was jij het niet die zei dat men dat zelf mocht bepalen? Maargoed ik begin een beetje te snappen dat het stikt van de imbecielen die een overheid nodig hebben om te verplichten dat ze een helm op moeten doen omdat steen harder is dan hun koppig kop!
(bericht gewijzigd op 4-7-2008 14:28:56)
Op 04-07-2008 14:28:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
EOI:


Denk daar maar eens overna rokers. Jullie zijn gewoon verslaafden er is niks en dan ook niks positiefs aan roken, ga toch terpentine drinken dan beschadig je iig geen andere mensen zootje onnozelen.En wat als ik zeg dat het mij stoort dat mensen eten terwijl ik rook?
Nadenken?
1. Ik weet - en besef - dat ik verslaafd ben.
2. Er is voor mij wél iets positiefs aan roken, maar daar kan jij niet over meepraten.
3. onnozelen? Wat moet je dan met zware drinkers en drugverslaafden?

Sterke woorden beste vriend, die ik niet kan appreciëren.

Ben ik, als roker, uitschot?
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 04-07-2008 19:29:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
EOI:

er is niks en dan ook niks positiefs aan roken


Nou, daar vergeet je toch wel iets heel belangrijks, kerel. De roker heeft het onschatbare voordeel niet tot de terpentijnpissende bevolkingsgroep van niet-rokers te behoren. En da's heel wat.
Dat was trouwens ook iets dat mij 40 jaar geleden op middelbare school al was opgevallen. Rokers, veel interessanter dan niet-rokers. Een concert van Cuby and the Blizzards? Iedereen rookte. Wat een weemoed, nu aan dat shekkie van toen te denken. Tegenwoordig zijn de betuttelaars aan de macht, roken mag nergens meer. De tutters zijn bang voor secondaire rook! Ha, ha, ha, ha! Wat een onzin. De relatie tussen een cigaret en longkanker enzo, nooit bewezen. Laat staan die paar secondaire rookmolekulen. Maar ja, de kuttentutters zijn aan de macht en die geloven alles. En bang dat ze zijn, bang!
(bericht gewijzigd op 4-7-2008 20:18:09)
Op 04-07-2008 20:17:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Hee EO ****! Steek gewoon die peuk weer op! Blijkbaar snak je er nog steeds naar! De geur en het gelukzalige gezicht van een happy smoker drijft je tot waanzin! Eens een roker altijd een roker of een gefrustreerde niet roker!

****'t
Nvdr: Ietsje minder qua beledigingen mag ook wel.
Op 04-07-2008 23:42:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Roken is een politiek statement tegen fascisme:
http://www.prisonplanet.com/articles/april2007/250407antismoking.htm
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 05-07-2008 0:19:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik liep door Rotterdam en wat ik zag was iets wat men normaal gesproken surrealistisch zou noemen, helaas is dit een geval van een realistisch beeld.
Zowat alle kroegen waren leeg van binnen en de terassen zitten bomvol.

En hebben we nog zin in 2012?
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 05-07-2008 0:25:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Ja Horus:

Roken is een politiek statement tegen fascisme:
http://www.prisonplanet.com/articles/april2007/250407antismoking.htm

Yep en niet rokers zijn meelopers!!!
Op 05-07-2008 0:34:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: <EDIT>
Bij nader inzien was hetgeen te hard, mijn excuses.
(bericht gewijzigd op 5-7-2008 2:36:14)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 05-07-2008 1:03:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Wie wil roken mag dat zelf beslissen en wie niet wil idem dito. Maar dat mensen elkaar van fascisme beschuldigen omdat men tegen roken is vind ik wel, op z'n zachtst gezegd, buiten proporties. "Rook met plezier en sterf met plezier". Als je een beetje onderzoek doet kom je er echt wel achter dat nicotine een zeer giftige stof is, met of zonder onderzoek van de WHO. Gooi maar eens een halve milligram nicotine in een groot aquarium en binnen enkele minuten zijn alle vissen kassie wijlen. Rara hoe kan dat?

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 07-07-2008 0:29:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Dan moet men een appèl doen op het gezonde verstand van de rokers om rekening te houden met niet rokers. Verbieden is zo kinderachtig.
Trouwens weinig kans dat ik een peuk opsteek met jou in m'n bijzijn. Ik rook namelijk ook niet, maar ik gun wel iedereen z'n rokertje. Hopelijk gunnen zij mij dan m'n frisse lucht.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 07-07-2008 14:25:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: jep roken stinkt! Mee eens maar schade toebrengen aan je omgeving oftewel asociaal gedrag???? Laat me niet lachen of boos worden! Wat voor mierenneuker ben je wel niet als je dat claimt???
Op 07-07-2008 15:11:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Hieronder een quote van mezelf op een ander forum, het gaat in dit geval over mijn opa, maar schept een prima mooi beeld van hoe de overheid anno 2008 handeld:

"Ik ben er wel gewoon, maar draait alleen nog wel op een laag pitje.

Ondanks ik zelf niet depri ben of overspannen heb ik wel enorme depresieve gevoelens naar de overheid toe, ik zit erg slecht in mijn vel:

Het rookverbod: Vanuit de E.U. zat dit er al aan te komen en ik heb daar zelfs vrede mee, maar wat mij als een brok in het verkeerde keelgat is geschoten is de extreem betuttelende manier waarop dit hier in Nederland toe gaat. Ik spreek er schande van.

Maar een oude man van 74, net weer een beetje bij kennis maar de conditie nieteens om ff naar het toilet te strompelen, zwaar hartpatient en dan al weer naar huis willen sturen terwijl hij niet in staat meer is om voor zichzelf te zorgen, geen plek in een rusthuis e.d. en ook op thuiszorg hoef je niet te rekenen is natuurlijk diep en diep triest. Ofwel, je wordt ontslagen en direct op jezelf aangewezen!!! Zo van: Je kinderen en kleinkinderen verzorgen je wel.
Nou, ook ik heb dus een privé leven.

HIER SPREEK IK DIEPE SCHANDE VAN EN IK SCHAAM DE DIEP DAT IK EEN NEDERLANDER BEN!!!

Ik mag hopen dat dit kabinet valt als een baksteen en ik mag hopen dat er nog een land op deze zwaar verzadigde aardkloot is waar ik nog terecht kan en wel gelukkig kan zijn met mijn leven.
Wat mij betreft zakt Nederland naar de bodem van de zee weg en ik zal er geen traan om laten. "

Ff ter aanvulling:
Mijn opa rookt niet en drinkt niet, ik rook en blowed, maar ben 2 jaar eerder uit mezelf gestopt met drinken(maar dat was een keuze waar ik zelf 100% achter stond).

Ik loopt een dus een extra verhoogd risico op een hartinfarct (erfelijkheid + slechte leefgewoonten = 3)
Mocht ik getroffen worden en nog in NL wonen: Wie het in zijn botte hoofd haald om mij te reanimeren heeft een proces aan zijn broek, want ik wil niet zoals mijn opa eindigen.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 07-07-2008 23:46:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden