Uw GW-man live in Thailand. Velen associëren het land met lekker eten, mooie natuur of jonge gewillige meiden. Of er naast dát stukje omgeving ook iets grenswetenschappelijks te beleven is, is weer een ander verhaal. Ik ging voor u op zoek...

Boeddhisme en vreemde verschijningen

Tempels 1

Ik heb ondertussen een paar Boeddhistische tempels kunnen bezoeken. Als buitenlander ben je vrij deze te bezoeken én foto's te nemen, zolang je schouders en knieën bedekt zijn en je je schoeisel achterlaat bij de ingang van de tempel.

Tempel 2

Het boeddhisme is altijd de nationale religie geweest van het koninkrijk Thailand en nog altijd wordt dit geloof door circa 94% van de inwoners  aangehangen. De religie heeft grote invloed op de cultuur en op de leefwijze van de inwoners van Thailand. Overal komt men de vergulde spitsen van tempels, de vele Boeddhabeelden en de rijen in saffraankleurig gewaad gehulde monniken tegen, die in de ochtend aalmoezen ophalen.

Boedddhabeelden 1

De indrukwekkende tempels in Thailand staan terecht bovenaan mijn lijst van bezienswaardigheden. Het zijn kunstwerken op zich en de vele beeldhouwwerken en muurschilderingen geven Thailand een schitterende en kleurrijke uitstraling.

Boeddhabeelden 2

Boeddha zelf werd in ongeveer 500 voor Christus geboren als Siddharta Gautama in het noorden van Indië. Hij zag het levenslicht in een rijke en vooraanstaande familie die hem volledig afschermde van de buitenwereld.

Pas op latere leeftijd werd hij geconfronteerd met de gevolgen van ouderdom, ziekte en de dood. Na vele omzwervingen en verschillende methodes van meditatie kwam hij tot de ‘vier nobele waarheden’:

Dukkha: Alle leven is lijden.
Trisna: Alle lijden is het gevolg van begeerte.
Nirvana: Alle lijden valt weg als alle begeerte verdwijnt en is de bevrijding.
Magga: Begeerte wordt overwonnen door het volgen van het nobele achtvoudige pad: een goed inzicht, een goede instelling, goede woorden, goede daden, een goede (eerlijke) manier om in zijn levensonderhoud te voorzien, een goed doorzettingsvermogen, een goede waakzaamheid en een goede concentratie.

Muurschildering 1

Het einddoel is het bereiken van het Nirwana zodat men van alle lijden en wedergeboortes (reïncarnatie) verlost is. Hoe men terugkomt, wordt bepaald door de daden die men in het huidige leven stelt. Goede daden beïnvloeden het lot op een positieve manier, slechte daden hebben een negatieve invloed (karma). Het boeddhisme is dan ook een geloof en filosofie van vrede en geweldloosheid.

Muurschildering 2

Vreemde verschijningen

Net als de meeste toeristen ben ik een fan van de zonsondergang, vooral als de zon boven de oceaan ondergaat. Hét moment om prachtige plaatjes te schieten.

Vreemde Verschijningen 1

Maar het genot van de zonsondergang werd mij ontnomen door het inzoomen op bovenstaande foto. Vermoedelijk werkt de Thaise geestenbeleving inspirerend of aanstekelijk, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat ik hier mensenfiguren zie.

Vreemde Verschijningen 2

Hoogst eigenaardig is het feit dat ik visueel geen waarneming heb van deze 'figuren'. Tegen mijn zin moet ik het hier houden op 'palen', maar waarom ik ze dan enkel op digitaal beeld kan zien en waarom de palen zo verdomd goed op mensen lijken blijft mij een raadsel.

Een andere mogelijke verklaring kreeg ik van de GW-thuisbasis: het zijn vissers. Maar dat is onmogelijk en kan ik ook onmiddellijk weerleggen.

Deze silhouetten bevinden zich zo ver in zee dat het onmogelijk is dat een visser daar vaste grond (zandbanken zijn uitgesloten) vindt. Ik zie trouwens niet in waarom men - bij valavond dan nog - honderden meters in zee zou 'wandelen' om te vissen terwijl het hier krioelt van de vissersboten die op regelmatige basis uitvaren.

Vissersboten

Misschien zijn het afstammelingen van Jezus, die zou volgens de Bijbel er ook in geslaagd zijn om op water te lopen.

Edmund: Geen naakt dit keer?
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 27-06-2008 3:22:37 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie: Zijn boeddhistische monniken die aan loopmeditatie doen.
Op 27-06-2008 7:50:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gebakken Plasse: Het zijn idd een soort vissers, en ze lopen daar gewoon... over de ZEEBODEM! Beetje laag water doet een mens nog niet verheven tot god... of bedoelen ze dát met spijkers op laag water zoeken dan?

Verklaard dacht ik zo.
(bericht gewijzigd op 27-6-2008 8:07:53)
Op 27-06-2008 8:07:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Horatio:

Ongelovelijke Thomas:

Leuk hoor van Thomas om hier zijn vakantie met ons te delen onder het mom ik ben op zoek... zoek dan even wat verder want hier zakt mijn broek van af!

En van dit soort negatieve reakties zakt mijn broek inmiddels ook af!!!
Thomas deelt tenminste IETS met ons...

Thailand is een magisch land...leuk blog.Keep the spirit alive, Thomas R.!


Negeren, dan wordt er niet op gereageerd cq gevoed en sterft het vanzelf af.
Daar gaat het om, de reactie, denk ik.
Ff kijken of ze kunnen provoceren

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 27-06-2008 9:50:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell: Thailand heeft zeker veel wonderlijke fenomenen te bieden.
Een voorbeeldje:

Op 27-06-2008 13:26:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden