Als Marokkaan van de tweede of derde generatie heb je het niet makkelijk. De ellende begint al in de wieg. Als Marokkaans baby’tje loop je 150 procent meer kans om te overlijden dan een gemiddeld Nederlands kind. Overleef je dan als Marokkaan toch nog de wieg dan loop je een aardige kans om ten prooi te vallen aan pedofielen. Eenmaal wat ouder heb je tot 7 maal meer kans schizofreen te worden. Natuurlijk deugt er niets aan je opvoeding en groei je voor galg en rad op. Als je dan van huis uit ook nog eens islamiet bent dan scoor je zeker 30 procent minder op de natuurwetenschappelijke vakken.

spijt

(Canada betuigde onlangs officieel spijt aan de oorspronkelijke bewoners voor het opdringen van destructieve westerse normen en waarden.)

Dat verklaart misschien waarom werkloosheid onder de Marokkanen met 27 procent het hoogst is. De kans om crimineel en veelpleger te worden ligt veel hoger dan gemiddeld. Lukt het je dan om toch nog een baantje te vinden dan loop je als Marokkaan het risico om vaker ziek te zijn. Maar of je als Marokkaan nu werkt of niet, de kans om je dagen in armoede te slijten is hoger dan onder welke bevolkingsgroep ook. Als Marokkaan heb je het inderdaad niet makkelijk en slechts weinigen slagen erin zich aan de ijzeren greep van de statistieken te onttrekken.

Ook als oorspronkelijk bewoner van het Noord-Amerikaanse continent heb je het niet makkelijk. Slechts 66 procent maakt de middelbare school af, tegen de 75 procent die het landelijke gemiddelde vormt. 26 Procent van de oorspronkelijke Amerikanen leeft in armoede, het landelijk gemiddelde is 13 procent (of 8 procent van de blanke bewoners). 8 Procent is dakloos (het landelijk gemiddelde is hier 2 procent). Oorspronkelijke Amerikanen gebruiken 2-3 maal zoveel alcohol en/of drugs dan hun blanke buren en 1 op de 25 belandt in de gevangenis. Van de jeugdige delinquenten blijkt 1 op de 2 een psychische stoornis te hebben (meer trieste cijfertjes hier).

Als Aboriginal van het Australische continent heb je het niet makkelijk. Ze hebben meer psychische problemen, vooral depressie en suïcidale gedachten (of daden), dan hun blanke medebewoners. Ze drinken meer en gebruiken meer drugs, ze komen vaker in aanraking met de politie en de werkloosheid onder Aboriginals is groter dan onder andere bevolkingsgroepen. (Klik hier voor de cijfertjes)

Bijna ieder land heeft zo z'n eigen 'Marokkaanse' bevolkingsgroep. Of het nu de Maori's van Nieuw-Zeeland zijn of andere minderheden die zich tegen wil en dank plotseling geconfronteerd zagen met de 'zegeningen van de Westerse cultuur'. Nog geen duizenden RIAGG's, beleidsmakers of buurtvaders zullen ooit in staat zijn om de achterstand van 2.000 jaar gewenning aan 'Westerse cultuur' in te laten halen.


Want dát is de kern van het probleem. Na 200 jaar kolonisatie is het grootste deel van de Aboriginals, oorspronkelijke Amerikanen en Maori's nog steeds niet gewend aan de opgelegde idioterie die wij onze beschaving noemen. Het is weer een exponent van onze westerse arrogantie om te verwachten dat Marokkanen en al die andere niet-westerse nieuwkomers zich binnen 2 of 3 generaties 'aangepast' hebben.

Eigenlijk hebben al die nieuwkomers helemaal geen inburgeringcursussen nodig, maar moeten wij onszelf misschien maar eens trakteren op een uitburgeringscursus. Het zal niet makkelijk zijn, maar ik denk dat we ons na vele honderden jaren wel aangepast hebben...

Ward Aal: Racisme is soms zó subtiel.

Ward
Op 28-06-2008 0:59:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Heerlijk he reageren vanuit zelfingenomen altruistische denkbeelden. Mag ik ook graag doen.
Ik ben niet de bedenker van de statistieken.. ik trek hoogstens een lijn tussen bepaaldde groepen die kennelijk in de knel komen zodra ze zich geconfronteerd zien met 'our way of live'.

Dat zegt NIETS over die groepen maar alles over de manier waarop het Westerse denken en doen in elkaar steekt en dat het zinloos is te verwachten dat we onze 'hoogdravende' cultuur effies erin kunnen stampen.

Hoewel de politiek correcte dwaas graag iedereen als gelijk wil zien is dat niet het geval. We zijn godzijdank allemaal anders. We moeten alleen nog even leren dat bepaalde groepen zich niet zo makkelijk willen of kunnen intergreren of identificeren met onze Shell Albert Heijn mentaliteit. (sterker nog een groot deel van de Westerlingen heeft er moeite mee zich aan te passen aan hun eigen maatschappij)

De paralel ligt dat de Westerse mens of hij nu land pikt of deelt zijn gelijk denkt te halen voor wat betreft zijn cultuur doordrukken.
Betweterig als we zijn sturen we troepen sociologen en beleidsmakers of in uiterste geval politie op dergelijke groepen af. De historie laat duidelijk zien dat dát niet werkt.

Terwijl de oplossing simpel ligt in het gunnen van ruimte en rust en de wetenschap dat de westerse samenleving ook niet perfect is.

In die zin moeten we de grondwet aanpassen in de zin dat we allemaal gelijk zijn. Dat moet worden dat een ieder het recht heeft anders te zijn.

@ZC: ik woonde ik maar in Sesamstraat daar krijgen grote vogels en rare muizen de rust en ruimte te zijn wie ze zijn en er is niemand die ze een stropdas of carriere opdringt .
(bericht gewijzigd op 28-6-2008 10:52:19)
Op 28-06-2008 10:52:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: In feite liggen wij achter op de marrokanen, die waren al lang multicultureel, toen wij hier nog vastgeroest zaten in onze kerkjes.
En we vergeten iets te gemakkelijk dat ook zij een deel uitmaakte van de bevrijdingstroepen in 1945

Maar ik zie eigenlijk nooit marrokanen, alleen maar mensen

Uit persoonlijke ervaring heb ik wel het volgende gezien.
Wij kwamen hier wonen en onze marrokaanse buren waren nogal luidruchtig (vaak ruzie achter in de tuin).
De hele buurt sprak erover, ze moesten zich maar aanpassen, ze waren asociaal en hun kinderen groeide op voor galg en rad, MAAR NIEMAND DIE EENS EEN HAND TOESTAK!!!!
(sorry maar wordt een beetje boos )
Na wat gepraat met ze te hebben gaan ze nu als ze woorden hebben ff naar binnen, hun kinderen spelen hier en die van mij bij hun (en nu ook andere kinderen in de buurt), vader blijkt een hele aardige man die graag helpt als je iets hebt met je auto, moeder kan heerlijk eten maken en ook ECHTE marrokaanse thee

Niet wijzen/oordelen maar kijk eens waar je kan helpen.
Blijf de mens zien en ontdoe je van die rare iedeeen van afscheiding.

We worden allemaal geboren als mensen en daarna maken we onszelf of laten we onszelf wijs maken dat we Jood, Moslim, Christen, Atheïst enz zijn.

Carpe diem homo universalis


(bericht gewijzigd op 28-6-2008 11:14:38)
Carpe diem homo universalis
Op 28-06-2008 11:12:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
Lanoe:


En we vergeten iets te gemakkelijk dat ook zij een deel uitmaakte van de bevrijdingstroepen in 1945


Ken uw geschiedenis.
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1982

Ward
Op 28-06-2008 11:29:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Uiteindelijk, duizenden jaren verder blijft er maar 1 ras over.

Bepaalde oude culturen zullen uitsterven en andere culturen worden gemixt. Dat gaat van generatie op generatie op generatie totdat het aantal rassen gereduceerd wordt om nog later uit te komen op een superras, ofwel weer een stap verder in de evolutie der mensheid.

Racisme zal dan ook niet meer bestaan

Persoonlijk zie ik racisme dan ook als een vorm van kortzichtig zwart/wit kijken en denken.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 28-06-2008 11:41:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
ZC:

@pino
mooie woorden, maar de conclusies die uit je statistieken haalt, raken kant noch wal.. Je hebt een mening en die probeer je te staven met wat cijfers die je gevonden hebt. Wil je doen aan waarheidsvinding zul je toch echt andersom moeten werken.
In feite doe je hetzelfde als een Wilders die zijn vooroordelen probeert te staven met "feitjes".


Waarheidsvinding? Daar waag ik me niet aan. Als er al een waarheid zou zijn dan ben ik zeker niet diegene die het zal vinden.
Mijn rol is slechts andere en hopelijk vernieuwende invalshoeken te kiezen en mensen te prikkelen tot nadenken of gewoon lekker te provoken. Beetje wakker schudden dus. Gelijk hoef ik niet te krijgen, maar advokaatje van de duivel spelen ligt me wel.

Vooroordelen heb ik zeker maar ik betwijfel of die een louter Wilderiaans karakter hebben. Ik heb gewoon zware bedenkingen tegen ALLE gerelicapten, politiek georienteerde en andere in ideologie gelovende lieden. Ik doe niet aan politiek correct en ben voor het vrije woord..ook die van een ander ongeacht of ik het er mee eens ben.

Nogmaals de 'feitjes' heb ik niet bedacht .. die zijn een product van onze samenleving en wat kennelijk als belangrijk wordt geacht..dat ik ze op een rijtje zet toont slechts hoe gepreoccupeerd men met deze materie is. Als mentaal oproerkraaier maak ik daar dankbaar ge- of in jouw ogen misbruik van. In beide gevallen heb ik doel bereikt.. je denkt erover na en je vormt een eigen mening.
(bericht gewijzigd op 28-6-2008 12:41:02)
Op 28-06-2008 0:41:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ik denk dat net zoals nu in het leger de marrokaanse bevrijders echt niet doorhadden hoe of wat precies.
We weten inmiddels hoe legers hun mensen recruteren, net zo goed als onze jongens nu in Afghanistan worden misbruikt, zo zal het toen niet anders zijn geweest.
Dus nee, ik ben er niet ingetuind, ik ken het leger beter dan me lief is.
Mn eigen broer heeft dr 4 toeren opzitten en denk je nu echt dat hij echt weet waarvoor hij daar zit?
Idem met een vriend van me.
Ze beloven van alles, als je maar tekent en dan komen de eerste ontnuchterende ervaring, voedsel tekort, materiaal tekort, personeel tekort en het ergste nog, je zit dr niet voor vrede, je zit er voor een pijpleiding van Dick Cheney en onze Shell, alwaar Minister Bot een deal heeft gemaakt met Kazachstan (mits hij wat van onze jongens zou sturen), wat Bos dan weer snel van gedachte deed veranderen in de 2e kamer (weer een Shell mannetje), alwaar Ronald Balkenende (jaja, broertje van) ook weer een mooie cent meevangt.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 28-06-2008 13:42:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Gastige:

Kijk naar de Chinezen in Nederland dan. Die gedragen zich voorbeeldig. Zo kan het dus blijkbaar ook gewoon.


Gedragen zich voorbeeldig?
Denk dat je daar dan nog eens een boekje over moet gaan lezen, de triades is een mooi begin....kan je vertellen dat je dr dan heel anders tegenaan kijkt.
En ik heb het niet uit dat boekje
Je hebt geen last van ze zolang je ze niet voor de voeten loopt, anders vagen ze je weg en als je moeilijk doet , je familie ook maar meteen.

Ik denk dat je door de dualistische gedachte moet leren kijken die de gevestigde orde hanteerd om ons verdeelt te houden.
India was niet verdeelt tot de Engelse kwamen en de Moslims en Hindoes gingen verdelen (hindoe is niet eens en Indiaas woord) en later natuurlijk tegen elkaar opzetten, zie ook de hoetsies en toetsies in Rwanda (maar volgens mij was dat het Belgische koningshuis, maar evengoed blauw bloed (waarom toch die term?) ).
Wij zijn niet europa, niet Marroko, wij zijn "de mens", die hier met zn allen vastzitten op deze aardkloot en het met elkaar moeten zien te redden en dat zou kunnen, mits het bovengenoemde bloed hun spel gestaakt wordt en al dan niet met of zonder hun de bronnen te herverdelen en niet 1/3 die 80% van de bronnen bezit tegenover 2/3 met dus de resterende 20% om van te leven, met dubbel zoveel mensen dus!
En hoe dat blauwe bloed die bronnen verkregen hebben dat hoef ik denk ik niet uit te leggen...

One world, One humanity

Carpe diem homo universalis

(bericht gewijzigd op 28-6-2008 18:26:30)
Carpe diem homo universalis
Op 28-06-2008 18:24:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Gastige:

ZC:

@Grenswetenschap
Geven jullie Pino 's een enkeltje sesamstraat.
Mag 'ie daar z'n dikkie dik verhaaltjes vertellen!
Ben toch echt veel betere artikelen van jullie gewend...


Sluit ik me volledig bij aan.


Ik ben ook heel wat intelligentere antwoorden gewend, maar helaas in dit geval.

Skinheads, maar haar dan hersens?

EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEn Pino is oké, Pino is oké, Pino, Pino, Pino is okééééééééééééééé!;P

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 29-06-2008 10:24:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Een nobele gedachte, helaas is het wel een sprookje in het echte leven. Ik zou ook willen dat het zo was, maar het is nou eenmaal niet zo. Ik zie ONS westerlingen geen kerken in marokko bouwen?"

Dat hoef ook niet meer, die staan er al en die werden niet netjes aangevraagd, nee, men werd gewoon weggevaagd of ben je ons mooie verleden alweer vergeten met onze tempelridders enz?

Je vergeet ook dat de oorspronkelijke bewoners van Marroko geen moslims zijn, praat eens met berbers en mensen van de reef.

Misschien je angst eens aan de kant zetten en gewoon irl kijken hoe en wat en ja, dan zul je met moslims moeten praten, feesten, discusieren, misschien krijg je zelfs wel ruzie, maar je staat iig niet aan de zijlijn te oordelen over zaken waar je naar mijn idee nog niet al teveel van weet

Carpe diem homo universalis

Carpe diem homo universalis
Op 29-06-2008 10:34:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Lanoe:

"Een nobele gedachte, helaas is het wel een sprookje in het echte leven. Ik zou ook willen dat het zo was, maar het is nou eenmaal niet zo. Ik zie ONS westerlingen geen kerken in marokko bouwen?"

Dat hoef ook niet meer, die staan er al en die werden niet netjes aangevraagd, nee, men werd gewoon weggevaagd of ben je ons mooie verleden alweer vergeten met onze tempelridders enz?

Je vergeet ook dat de oorspronkelijke bewoners van Marroko geen moslims zijn, praat eens met berbers en mensen van de reef.

Misschien je angst eens aan de kant zetten en gewoon irl kijken hoe en wat en ja, dan zul je met moslims moeten praten, feesten, discusieren, misschien krijg je zelfs wel ruzie, maar je staat iig niet aan de zijlijn te oordelen over zaken waar je naar mijn idee nog niet al teveel van weet

Carpe diem homo universalis

In de wijk overvecht in Utrecht staat bij het grootwinkelcentrum in de buurt een moskee. Een ware verademing kwa gebouw, als je de rest van die fantasieloze wijk bekijkt. Verder nooit problemen met moslims, hangt altijd wel een prettige sfeer rond zo'n moskee. Ook de Turkse en Marokkaanse winkeltjes zijn vaak gezellig, daarbij goede kwaliteit voor lage prijzen. Natuurlijk zijn er ook lelijke schreeuwlelijkerds die uitgerekend op het journaal komen, maar dat foefje kennen we. Laten wij ons verdelen om overheerst te worden door onze overheid die zich boven de wet gesteld heeft?
(bericht gewijzigd op 29-6-2008 21:55:34)
'Don't forget rule number 6'
Op 29-06-2008 15:03:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal:
Pino:

Waarom maken jullie er een islam verhaal van?
Blog gaat over schijnbare incompatibiliteit tussen diverse culturen waarbij de dominante cultuur de ander in de verdrukking duwt.

Paarlen voor de zwijnen, Pino.

Ward
Op 29-06-2008 16:46:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Gastige:

Ons verleden? ik heb geen verleden.
''Ik ben ook heel wat intelligentere antwoorden gewend, maar helaas in dit geval''

Helaas? het is toch zo behoorlijk klaar als een klontje zou ik zeggen.
Blijkbaar zit je nog in de luiers en ben je fan van sesamstraat.
Want je uitspraken zijn leuk, maar je zit net te doen of alleen westerlingen land hebben ingepikt.

Elke bevolkingsgroep heeft gebieden veroverd en oorlog gevoerd, human nature heet dat, lieve naieve schat.

Duik de geschiedenisboeken nog maar is in, want met die miniscule stukjes informatie die je geeft heb je veel te weinig kennis blijkbaar, anders zou je dat soort uitspraken niet doen.Als jij het zo ziet, dan zal dat voor jou wel zo zijn.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 29-06-2008 18:11:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat: Ontburgeren en weer gewoon mens worden?
"We're all mad here."
Op 01-07-2008 14:02:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
EOI:

hm, kerndenken moet ik ook maar weer wat vaker doen, en geen nieuws kijken, doe ik sowieso al niet.

Ja joh, lekker met je hoofd in het zand. Ik kijk graag journaal, gewoon om een beetje te weten wat er in de wereld speelt. Hoe ik er dan verder over denk, dat laat ik me door niemand vertellen. Dat kan ik zelf wel.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 01-07-2008 17:43:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Tetzmol:

EOI:

hm, kerndenken moet ik ook maar weer wat vaker doen, en geen nieuws kijken, doe ik sowieso al niet.

Ja joh, lekker met je hoofd in het zand. Ik kijk graag journaal, gewoon om een beetje te weten wat er in de wereld speelt. Hoe ik er dan verder over denk, dat laat ik me door niemand vertellen. Dat kan ik zelf wel.

Tetzmol.


Dat is dus de grote vraag, nietwaar. In welke mate word je on(der)bewust geinfecteerd met het negatieve?
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 01-07-2008 19:01:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Ik kijk ook geen nieuws. Als ik iets wil weten zijn er meer dan genoeg manieren om erachter te komen. Geweldig ook als je het weer ook niet meer kijkt. Na een poos begin je zelf ook aan dingen te herkennen wat voor weer het wordt.

Ik denk ook dat de zogehete "kloof" tussen mensen van nederlandse en andere etnische afkomst vooral te danken is aan het gebrek aan contact tussen beiden. Vooral in de grotere steden, zegt men vaak nieteens gedag tegen de buren, en dan maakt het nog nieteens uit wat voor kleurtje ze hebben.

Wat dat betreft zou je dan kunnen zeggen dat het individualisme voor een hoop problemen zorgt. En ik geloof ook vast dat je op een plek waar men samen leeft, sneller je plek vindt. Of dat nu 15 km verderop in je eigen land is, of in een ander werelddeel.

Muren zijn er genoeg, kijk eens door een raam.
Moeten is een keuze...
Op 01-07-2008 19:38:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Ivoryke^:

Ik denk ook dat de zogehete "kloof" tussen mensen van nederlandse en andere etnische afkomst vooral te danken is aan het gebrek aan contact tussen beiden. Vooral in de grotere steden, zegt men vaak nieteens gedag tegen de buren, en dan maakt het nog nieteens uit wat voor kleurtje ze hebben.


En als je kloof overbrugt en wel contact hebt tussen twee groepen krijg je dit
Op 01-07-2008 19:50:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Flauw van je hoor Ganzfeld, om er gelijk zo'n voorbeeld uit te pikken. Maar dat hoort nou eenmaal ook bij de menselijke natuur ja. Laatst zelfs nog van erg dichtbij een demonstratie van gezien.

Nee heb je, ja kun je krijgen.
(bericht gewijzigd op 2-7-2008 10:01:40)
Moeten is een keuze...
Op 02-07-2008 9:54:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Zelfs wie met de beste bedoelingen een vereniging voor verbondenheid zou oprichten zou daarmee verdeeldheid scheppen.
Want er ontstaat een onderscheid tussen de kleine groep leden en de talloze niet-leden.
Naarmate die vereniging zich verder zou institutionaliseren, met doelstelling, statuten, een gedragscode voor leden, enz.
Zou de muur tussen deze club en de buitenwereld dikker worden.

Iets soortgelijks gebeurt ongemerkt in alle verbanden waar wij deel van uitmaken: onze relatie, ons gezin, onze familie, ons bedrijf, ons kerkgenootschap, onze politieke partij, ons volk.
Binnen de muren zoeken en bevestigen we wat ons verbindt; naar buiten toe komt het accent al snel te liggen op wat de buiten wereld zo anders maakt.
En anders betekent dan meestal niet; beter.

Voor we het weten zijn we gevangen geraakt in een systeem waarin de buitenwereld als een potentieel gevaar wordt gezien.
De Liefde die we voelen voor onze directe naasten gaat dan dikwijls gepaard met een zekere afstandelijkheid of zelfs vijandigheid tegenover allen die niet tot de eigen kring behoren, die niet "mijn" man, "mijn" vrouw, "mijn" kind zijn, of niet van "ons" land, "ons" geloof, "ons" militair bondgenootschap.
Er is eigen volk en vreemd volk .
En ergens uit onze diepste instinctieve bewustzijn klinkt voor we het weten de kreet: "Eigen volk eerst!!" :-(

Natuurlijk hebben we een grotere emotionele betrokkenheid bij allen die dichtbij zijn, wier lief en leed we dagelijks delen en met wie we deel uitmaken van dezelfde maatschappelijke systemen.
Maar laten we zulke gehechtheden niet verwarren met Liefde .
Wie zich alleen laat leiden door gehechtheid heeft de liefde GEVANGEN gezet.
Want Liefde overstijgt alle gehechtheid.
Liefde omvat ook "vreemde" en "vijanden".
Liefde strekt zich uit tot heel de schepping.
Liefde heeft als diepste verlangen dat alle wezens zonder onderscheidt, het geluk mogen vinden.

Bron:"In de Liefde leven" van Hein Stufkens.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 2-7-2008 12:31:36)
Carpe diem homo universalis
Op 02-07-2008 0:10:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Lanoe:

Zelfs wie met de beste bedoelingen een vereniging voor verbondenheid zou oprichten zou daarmee verdeeldheid scheppen.

KNIP!

Bron:"In de Liefde leven" van Hein Stufkens.

Carpe diem homo universalis

Ik onderschrijf dit niet alleen, maar wil het ook boven-, naast-, voor- en achterschrijven!!!!!
Ondertussen zitten we met al dan niet nuttige oerinstinkten die ons dwingen tot dat groepjesgedrag, terwijl we kunnen weten dat dit niet langer ergens goed voor is (om het zachtjes uit te drukken)
'Don't forget rule number 6'
Op 02-07-2008 13:42:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ganzfeld:

Ivoryke^:

Ik denk ook dat de zogehete "kloof" tussen mensen van nederlandse en andere etnische afkomst vooral te danken is aan het gebrek aan contact tussen beiden. Vooral in de grotere steden, zegt men vaak nieteens gedag tegen de buren, en dan maakt het nog nieteens uit wat voor kleurtje ze hebben.


En als je kloof overbrugt en wel contact hebt tussen twee groepen krijg je dit


Als we het geheel beoordelen op de enkeling wel
Kijk vooral naar de meerderheid van de gezichten op de foto, de afkeuring is letterlijk te lezen en dan vind ik het meer van de eigen negatieve blik blijken als je de meerderheid beoordeelt aan die enkeling die het niet begrijpt en wat waarschijnlijk door de omstandigheden, verleden enz ook nog makkelijk te verklaren zullen zijn.

Je ziet wat je zelf wil zien.

Zie je negatief, dan zul je negatief krijgen.
Zie je positief dan zul je positief krijgen.

Everything is in the eye of the beholder

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 02-07-2008 13:48:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Lanoe:


knip.

Je ziet wat je zelf wil zien.

Zie je negatief, dan zul je negatief krijgen.
Zie je positief dan zul je positief krijgen.

Everything is in the eye of the beholder

Carpe diem homo universalis


Dit klopt zo......probeer het maar!
Alles wat je aan de wereld geeft, of ervan neemt, doe je aan jouw wereld. Maak je de wereld een stukje mooier, hoe klein ook, dan wordt dus jouw wereld en stukje mooier.
'Don't forget rule number 6'
Op 02-07-2008 16:54:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden