Een 31-jarige moeder staat in de Tsjechische Republiek terecht voor de gruwelijke folteringen van haar twee zoontjes. De vraag stelt zich of ze werkelijk de hoofdschuldige van het drama is, omdat de zaak, die per toeval aan het licht kwam, ingebed zit in een complex mysterie waarbij een hoogst dubieuze sekteleider spoorloos verdween.

Het is echt te zwaar om de mishandelingen die de twee broertjes (8 en 10 jaar) moesten ondergaan te beschrijven, maar in de officiële aanklacht tegen Klara Mauerová wordt zij en haar medebeklaagden zelfs
beschuldigd van levend kannibalisme . Daarbij werden alle misdaden ook nog op video vastgelegd.

Toevallige ontdekking

In mei van vorig jaar kwamen de mishandelingen toevallig aan het licht, nadat een buurman van de alleenstaande Mauerovà een draadloze camerabewaking in zijn babykamer in gebruik nam. Ongewild kreeg hij schokkende beelden te zien van een gelijkaardige camera bij Mauerovà.

De politie arresteerde de moeder en plaatste de twee broertjes, samen met de 13-jarige Anicka (een meisje dat Mauerovà een jaar eerder had geadopteerd) in een opvangtehuis. Twee dagen later ontsnapte Anicka uit de instelling. Daarop onthulde de iets oudere zus van Mauerovà (ook aangeklaagd) dat Anicka in werkelijkheid een vrouw van 33 is en dat het Anicka was die met de martelingen begon en iedereen meesleepte.

Graalbeweging

Barbora Skrlovà, de echte naam van Anicka, werd begin dit jaar opgepakt in Noorwegen waar ze zich ook al als puberende jongen uitgaf onder de naam Adam. Ze was zelfs ingeschreven in een middelbare school waar ze een leraar toevertrouwde dat haar vader haar op jonge leeftijd verkocht aan een pedofiel.

Op deze manier komt de vader (echt of vermeend is nog niet duidelijk) van Barbora in het dramatische verhaal als de leider van een schimmige sekte. Josef SkrlJosef Skrla leidt sinds de jaren ''90 van vorige eeuw een plaatselijk tak van de ''Graalbeweging'', een mystieke christelijke stroming met hoofdzetel in Oostenrijk die wereldwijd 20.000 aanhangers telt.

Skrla''s tak is 12 jaar geleden al door de officiële Tsjechische afdeling afgestoten van de beweging omdat ze zich te buiten gingen aan ernstige ''afwijkingen'' op de religieuze leer.

Het lichaam van Christus

De plaatselijke media speculeren dat de mishandelingen, waartoe de intussen spoorloze Skrla per sms opdracht zou gegeven hebben, een rituele verwijzing waren naar het ''eten van het lichaam van Christus''.

Ondertussen is al onthuld dat Skrla de sekte als dekmantel gebruikte voor andere criminele feiten als wapensmokkel en kinderporno. Het is een feit dat Skrla een eigen scoutsgroep leidde waarin dochter Barbora zich ook voordeed als tiener, en dat Barbora ook leden voor de sekte ronselde waar Barbora samen met de zus van de alleenstaande moeder gewerkt heeft.

Klara Mauerovà in Het Laatste Nieuws: "Ik besef dat ik mijn kinderen gepijnigd heb. Maar dat was niet mijn bedoeling. Er zijn vreselijke dingen gebeurd en ik snap niet hoe ik die heb kunnen laten gebeuren."

Ja Horus: GW Survivalism..?
(bericht gewijzigd op 22-7-2008 1:36:39)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 22-07-2008 1:35:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden