Hij zei: Heer, er zijn er veel rond de waterbron maar niemand is in de bron (evangelie volgens Thomas).

Dit is bepaald niet het eerste reisverslag dat wij hebben gemaakt. Voor research zijn wij al op vele plaatsen geweest die met datgene te maken hebben waar wij ons voor interesseren. Hierdoor hebben we eerder al een behoorlijk aantal reisverslagen kunnen schrijven waarin dan gelijk de nodige informatie werd verwerkt over de geschiedenis.
Dat betrof dan de algemeen bekende geschiedenis die men zo uit geschiedenisboekjes of brochures kan halen, maar daarnaast vooral datgene wat minder bekend is en soms niet geheel wordt aanvaard, omdat het zogenaamde ‘zekerheden’ onderuit kan halen. Wetenschappelijke dogma’s, zeg maar. Het begrip ‘dogma’ is niet enkel iets wat door een instituut als de Rooms-Katholieke kerk wordt gebruikt hoor, binnen de wetenschap maakt men hier eveneens zo nu en dan gebruik van. Wetenschappers blijken net zo menselijk als pausen.

Hoe dan ook, reisverslagen schrijven we altijd op een bevlogen moment van inspiratie en meestal zijn die dan in een relatief korte tijd klaar. Het reisverslag dat nu echter gaat volgen is het moeilijkste dat we ooit hebben gemaakt.
Daar hebben we eigenlijk maar één verklaring voor kunnen vinden en dat is omdat het over de vermoedelijke ‘bron’ gaat van datgene gaat wat alle mensen op aarde, ondanks alle andere beslommeringen, het meest bezig schijnt te houden, namelijk het geloof. En geloof ontaardt vroeg of laat meestal in religie.
Dit verhaal heeft van alles te maken met de bron van drie vooraanstaande religies, maar zijdelings ook nog eens met een aantal andere...

Een reisverslag met een thema als in de titel beschreven is niet in enkele zinnen geschreven. Dat zou het beladen onderwerp ook beslist geen recht doen.
Normaal gesproken vindt men zo’n verslag dan ook eerder in een boek dan op een site.
Toch hebben we ervoor gekozen het op een site te publiceren.
Echter, gezien de lengte zullen we dit in delen gaan doen, daar het anders een veel te lang artikel zou worden wat vierkante ogen of andere verschijnselen tot gevolg zou kunnen hebben. Al wordt het later ook mogelijk om het in één bestand van de site te downloaden.
Hoe dan ook, de komende tijd zal er telkens een nieuw deel van ‘De reis naar de Berg van God’ op Grenswetenschap.nl verschijnen.
We hopen dat de lezer net zo bevangen zal worden door dit onderwerp als het ons is vergaan.

Wordt vervolgd...

celtic: Ben benieuwd.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 02-01-2009 16:15:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gebakken Plasse: ...jezus...
Op 02-01-2009 21:02:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Gebakken Plasse:

...jezus...

Ja die, oftewel Joshua ben Joseph de nazareeër. De meest onbegrepen mens uit de geschiedenis omdat hij z'n tijd ver, ver vooruit was. Een man wiens woorden door velen verdraaid zijn teneinde hun macht te vergroten. Die dus.')
Ik ben echt heel benieuwd naar deze blog. Graag ook veel foto's.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 02-01-2009 23:42:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden