Ik moet u bekennen dat ik aan maar zeer weinig zaken geloof hecht. Als auteur van meer dan 1.000 blogjes en langere verhalen over vreemde en wonderlijke zaken huldig ik het standpunt dat er nog nooit iets écht bewezen is, en dat er geen uitleg bestaat die niet eerst vooraf uitgelegd moest worden.
Voor mijn hersenspinsels die u hier, maar ook elders, kunt lezen heb ik stapels boeken moeten lezen, lezingen moeten uitluisteren en natuurlijk met veel mensen gesproken. Wijzer ben ik er niet van geworden en zowel de sceptici als de dromers hebben mij niet kunnen overtuigen van hun gelijk. Waar ik wel serieus rekening mee houd is de oude Mayavoorspelling voor het jaar 2012. Wie een beetje oplet ziet namelijk zelf hoe deze voorspelling zich aan het ontvouwen is.

Ja, ik heb iets met de eindtijd, en nee, ik ben geen soort Jehovagetuige die roept dat het einde nakende is. In de achtdelige reeks 'Der Untergang' liet ik u al uitgebreid kennis maken met de verschillende soorten 'eindtijden' uit het verleden en heden. Zeker uit het verleden blijkt dat de soep toch niet zo heet werd gegeten als gedacht. Hoewel er periodes zijn geweest, zoals in het jaar 1000, waarin het inderdaad leek of het einde der tijden was aangebroken maakte men altijd weer de fout de datum voor een eindtijd te koppelen aan Bijbelse tijden.

Dat er een eindtijd is lijkt me evident maar niet iets om de komende duizenden jaren zorgen over te maken. Dat er een einde aan een tijdperk komt klinkt een stuk aannemelijker. En dat is waar de Maya's in tegenstelling tot vele anderen ook over spreken. Langzaam maar zeker dringt het tot ons door dat alles in cycli gaat. Van de 11-jarige zonne-uitbarstingen tot de kwallenpopulatie op volle zee, alles lijkt met een keurige regelmaat te geschieden. (al lijkt de kwallencyclus momenteel ontwricht door overbevissing, maar dat terzijde)  De cirkels onderscheiden zich in kleine en grote cycli. Opkomsten en ondergangen van beschavingen vertonen ook dezelfde regelmatige intervallen en sommige zeggen zelfs dat het gelijk loopt met de cycli van de zon (zie afbeelding).De oude Maya priester Yeitecpatl wees meer dan tweehonderd jaar (of langer) geleden 4 ahau katun aan als de periode tussen 1993 en 2012. Hij maakt uit de geschriften op dat de Quetzal en de groene Yaxumvogel zullen komen en met hen het bloed voor de vierde keer over de aarde zal spugen. Kukulcan (Quetzalcoatl in Azteeks) de waterslang zal terugkeren, op zoek naar de Itzaes, de watertovenaars. Yeitecpatl meent dat Kukulcan /Quetzalcoatl al vier keer op aarde was en ditmaal, de vijfde keer, zal hij komen als Macuilxochitl, de vijfde Bloem, de vijfde stap.
Yeitecpatl meent dat degene die de rol van Macuilxochitl zal vervullen al op aarde is. In 2006 was deze persoon 13 jaar oud en begon er voor deze kosmische boodschapper een periode van leren en lijden. bron

Hoe dan ook, als je de wereld door een cyclische bril bekijkt is het opeens niet meer zo moeilijk om een bepaalde toekomst te voorspellen. Het is zo simpel als 's winters de zomer voorspellen. En dat is nou precies wat de Maya's ons duidelijk maken. Volgens hun kalender (die cyclisch is) bevinden we ons in het "tijdperk van de transformatie van materie". Dat tijdperk begon in 1618 en loopt af in 2012.

In de laatste fase van het huidige tijdperk, zo voorspelde men, zullen veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen. En inderdaad zien we de afgelopen paar honderd jaar veranderingen exponentieel sneller gaan. Dat veranderingen niet altijd verbeteringen zijn wisten de Maya's ook al en men spreekt dan ook wel van de tijd van de grote verwarring.

Als ik kijk naar de historie klopt de zienswijze van de oude Maya's. Veranderingen komen steeds sneller en in steeds grotere mate. Als ik mijn blikveld beperk tot de afgelopen 40 jaar die ik hier op aarde heb mogen slijten klopt het nog steeds. De politiek maatregelt sneller en meer als ooit tevoren, sociale veranderingen komen steeds sneller en heviger, rampen nemen toe en ga zo maar door. Maar ook in de veilige omgeving van mijn huis verandert de situatie steeds sneller. Van gulden tot euro, van draaischijf tot voice control en van typemachine tot laptop. Aan de andere kant wordt alles steeds complexer en de spelregels lijken met de dag te veranderen. Ziekenfonds werd particulier, spaarloon kwam en ging, belasting ging van schijven naar boxen, mijn pensioen werd vergokt - het gat mag ik zelf dichten - en Nederland verandert in NEEderland.

2012 is niet het definitieve einde maar het begin van iets nieuws. Misschien zie ik wat ik wil zien en bestaat er helemaal niet zoiets als 2012. Toch blijf ik geloven omdat het alternatief, de lijn voortzetten, me nog minder aanstaat.

De wereld van haat en materialisme eindigt volgens auteur en kunsthistoricus Argüelles op zaterdag 22 december 2012. Op deze dag zal de mensheid moeten kiezen tussen verdwijning als een vernietigend denkend soort of evolueren naar een harmonieuze integratie met het universum met het besef dat ook wij als mensheid onderdeel uitmaken van het geheel en dat we kunnen bestaan in een tijdperk van licht. Aldus Argüelles.

Lanoe: pfow!!!
I'm impressed!!
Way 2 go

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 09-07-2008 0:21:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Tja.. En toch zit dat water me hier dwars....
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 09-07-2008 2:13:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie: Aan de ene kant is het inderdaad doemdenken, maar aan de andere kant, zoals je al aangeeft, als je om je heen kijkt dan wordt er ergens een grens bereikt. En dan lijk 2012 aannemelijk, niet als vernietiging van de aarde of de mensheid, maar als punt waarop het huidige systeem niet meer kan doorgaan zoals het doorgaat.

En laten we hopen dat, dat het moment is waar we eigenlijk allemaal naar uitzien, het moment van vrede en liefde op de aarde, het moment waarop er geen vijanden zijn maar alleen vrienden, het moment waarop we de aarde en de natuur niet meer vernietigen maar in harmonie met aarde en natuur leven.

Voor mij kan dat moment niet snel genoeg komen.

(bericht gewijzigd op 9-7-2008 7:35:02)
Op 09-07-2008 7:33:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: 1618 is (toevalig?) ook het begin dan de gregoriaanse kalender.
Verder:


Op deze dag zal de mensheid moeten kiezen tussen verdwijning als een vernietigend denkend soort of evolueren naar een harmonieuze integratie met het universum met het besef dat ook wij als mensheid onderdeel uitmaken van het geheel en dat we kunnen bestaan in een tijdperk van licht.


Zo denk ik er al jaren over. Internet zou een heel goed hulpmiddel kunnen zijn, wereldomvattend en snel.
'Don't forget rule number 6'
Op 09-07-2008 9:07:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: 2012 is nu, is persoonlijk en is een keus. Gepaard met wat slecht weer.

What to do?
Veel Survival Man op Discovery Channal kijken en die Merkaba fixen

En Lampie,
En nee, 1618 is geen toeval. Onze 'nieuwe' kalender is afgestemd op de Maya kalender. Vandaar dat het op PRECIES op 21-12-12 om 11:11 de nieuwe Bak'tun ingaat. Hoe kon Gregory (vrijmetselaar) dat ooit voor elkaar krijgen? Toeval is het zeker niet.

Heel simpel. De oude Maya 'scrolls' er naast leggen en afstemmen die handel. En dan zo afstemmen dat de einddatum mooi valt op een datum die jouw occulte denkbeelden bevestigen.

In de officiële geschiedenisboeken is Gregory geniaal is heeft ie het allemaal zelf bedacht. De oude geschriften van de Maya's die Columbus en consorten hadden meegenomen, zijn volgens de boeken direct op de brandstapel geflikkerd. Ja... Lekker logisch. De macht dacht dus: "Jow! Vette kennis! Vooral over die kalender van ons voor geen reet van klopt.. Mooi man! Nou, op de brandstapel ermee!"

Nee natuurlijk niet. Veel logischer is dat ze het gewoon in de kelder van het Vaticaan hebben bewaard.

Dat wilde ik nog even kwijt over je toeval opmerking, Lampie..
(bericht gewijzigd op 9-7-2008 15:50:16)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 09-07-2008 10:17:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Quote

2012 is niet het definitieve einde maar het begin van iets nieuws. Misschien zie ik wat ik wil zien en bestaat er helemaal niet zoiets als 2012. Toch blijf ik geloven omdat het alternatief, de lijn voortzetten, me nog minder aanstaat.
Als er iets nieuws zou ontstaan dan moet er wel eerst heel dramatisch met het oude afgerekend worden! De mens zelf zou een handje kunnen meehelpen door de lijn juist voort te zetten, maar door de maya voorspelling hoopt men op een ingreep van hoger hand! Beide opties zullen leiden tot een catastrofe!

Of we blijven zo aanmodderen. Nog meer inperking van onze vrijheid, nog meer veranderingen ondergaan en nog meer mensen die leven in armoede. Tja aan de ene kant snap ik de methodes van de NWO wel, hoe wreed ze ook zijn maar het is te kort door de bocht, het is door gaan in de verkeerde richting en noodmaatregelen toepassen om die trein op de rails te houden.

In iedergeval zie ik geen vreedzame transformatie in het vooruitzicht of er moet een soort van kosmische storm op ons neerdalen die onze dominante linker hersenhelft massaal uitschakeld. We zullen zien! Ondertussen blijf ik gewoon in de modder verder rollen! Tot iemand mij kan uitleggen hoe we de aard van het mensbeest kunnen veranderen.
Op 09-07-2008 11:11:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ralph: Gelukkig zijn er nog mensen die de tijdgeest volgen. Ook gezien de reacties zitten velen in het zelfde denkraam. Wanneer worden we officieel gek verklaard???
Op 09-07-2008 11:21:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
C.:

aya:

... bla bla...


Vreedzaam hoop ik wel, maar makkelijk hoeft het niet te zijn. Alhoewel, dat is ook een kwestie van perspectief.

Ik denk dat een ieder naar zijn/haar eigen gedrag moet kijken. Hoe bewust leef je? Hoe bewust denk je? Alles wat je doet of zegt heeft ofwel een positieve of een negatieve lading. Grootse dingen vallen meer op, maar (een heleboel) kleine dingen kunnen ook al een verandering teweeg brengen.

Hoe behandel je andere mensen? Hoe ga je met jezelf om? Hoe ga je met de natuur om? Welk respect toon je en heb je voor jezelf, anderen, de mensheid etc. etc.?

Mee eens, maar hoe maak je dat die andere gek wijs?
Op 09-07-2008 0:17:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Carlo:

Mosselman@
De zon is al 2 jaar een dooie zon.
Hij staat al 2 jaar op een laag pitje en dat schijnt uitzonderlijk te zijn.
Dus als de zon nu weer actief zou worden dan zou het hoogtepunt pas in 2014 bereikt worden, dus 2012 lukt niet meer.

http://solarscience.msfc.nasa.gov/predict.shtmlhee carlo kijk nog is een keer naar die grafiek! De voorspelling ligt exact op december 2012!
Op 09-07-2008 0:54:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Carlo:

Ja die kan niet meer kloppen, die word steeds steiler en zo snel start die zon niet op


Ohw.. Wel is gehoord van de stilte voor de storm? Ik denk dat je niks met zekerheid hierover kan zeggen maar nogmaals kijk maar naar die grafiek hier zie je dat er na het diepte punt van 1998 het 2 jaar duurde voodat er in 2000 de hoogste piek werd gehaald!
Op 09-07-2008 14:48:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Just me:

Ik wil jullie over 10 jaar nog is horen.

Ik jou over een dikke 4 jaar.

Ik weet niet in welke mate je je verdiept hebt hierin, maar áls je enigszins weet wat het inhoudt, houd dan tijdens die 4 jaar je ogen maar open, voor zover dat nog niet zo is.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 09-07-2008 16:08:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Onderdeel van de onwetende mensheid:

Wat ik me al een tijdje afvraag is hoe beschavingen die ver "voor Christus" leefden een kennis bezitten die de onze te boven gaat. Hoe wisten zij de stand van de voor hun onbereikbare planeten, terwijl wij puur op wat we zien (of denken te zien) nog niet eens zo heel lang weten hoe ons eigen zonnestelsel in elkaar steekt. Hoe wisten zij stonehenge te bouwen, hoe wisten ze piramides te bouwen en wat was daar nu eigenlijk de bedoeling van?
En waarom wordt er van zo'n intelligente beschavingen maar zo weinig terug gevonden? Wat wisten zij of hoe anders waren zij? Komt er om de zoveel tijd een superintelligent iemand voorbij? Hoe kon Einstein (niet "voor Christus", maar ook zijn tijd ver vooruit) de kwantumtheorie omschrijven, terwijl we er zoveel jaar later nog niets van begrijpen?
Zoveel onverklaarbare dingen maken een bewering over een nieuw begin in 2012 niet ongeloofwaardig.
Van de andere kant hebben mensen de drang om te geloven. In wat dan ook als het maar hoop biedt. (Zoals Mosselman zegt: het 2012 verhaal wordt maar door zeer weinig mensen geloofd) Mensen geloven zo graag dat ze ook echt op zoek gaan naar dingen om een bewering te geloven (Horoscoop)
Ik neig ernaar om mee te gaan in het 2012 verhaal omdat het inderdaad zo niet verder kan gaan.
Maar we zullen zien. We kunnen weinig meer doen dan wachten.
Zoals we gewacht hebben op meer data uit geschriften van grote voorspellers waarvan er maar weinig (of misschien wel geen) zijn uitgekomen.

http://www.grenswetenschap.nl/onbegrensd.asp?id=10
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 09-07-2008 16:35:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Just me:


Wat zegt die verdieping van jou dan? Helemaal niks. Wat moet komen moet nog komen. Praat je over veranderingen? Ik zou zeggen doe lekker normaal. Die veranderingen die zijn er altijd al geweest. Niks nieuws. Er gebeurd helemaal niks bijzonders, dan behalve een kalander van een oer volk die ergens in het jaar 2012 afloopt. So what? Klimaat veranderingen horen bij de natuur van de planeet waar je op woont beste mens. En dat de zon zo af en toe gek doet zit em in zijn aard. Ooit zal die helemaal gaan exploderen. Wat is de probleem? Doe gewoon LEKKER normaal.

Sorry, ik heb geen zin in een welles-nietes-scenario.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 09-07-2008 23:28:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Robert:

De Maya kalender eindigt in December 2012. OK... En zoals elke andere kalender begint ie dan toch gewoon weer opnieuw?

Volgens de Maya's niet. Laatste cyclus van de laatste wereld.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 09-07-2008 23:54:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Just passing by:

The Mayan Calendar - The World Will Not End

CARLOS BARRIOS was born into a Spanish family on El Altiplano, the highlands of Guatemala. His home was in Huehuetenango, also the dwelling place of the Maya Mam tribe. With other Maya and other indigenous tradition keepers, the Mam carry part of the old ways on Turtle Island (North America). They are keepers of time, authorities on remarkable calendars that are ancient, elegant and relevant.

Mr. Barrios is a historian, an anthropologist and investigator. After studying with traditional elders for 25 years since the age of 19, he has also became a Mayan Ajq'ij, a ceremonial priest and spiritual guide, Eagle Clan.

Years ago, along with his brother, Gerardo, Carlos initiated an investigation into the different Mayan calendars. He studied with many teachers. He says his brother Gerardo interviewed nearly 600 traditional Mayan elders to widen their scope of knowledge.

"Anthropologists visit the temple sites," Mr. Barrios says, "and read the steles and inscriptions and make up stories about the Maya, but they do not read the signs correctly. It's just their imagination... Other people write about prophecy in the name of the Maya. They say that the world will end in December 2012. The Mayan elders are angry with this. The world will not end. It will be transformed. The indigenous have the calendars, and know how to accurately interpret it, not others." De rest staat op http://www.timestar.org/pipermail/earthtimes_timestar.org/2004/000024.html


De ene maya zegt dit, de andere dat...

Blijft afwachten, vrees ik.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 10-07-2008 1:28:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
morgaine: Ten eerste acht ik de Maya's slimmer, er is namelijk gewoon nog een kalender die volgens mij tot ergens in 2058 loopt.
Denk je dat hun echt tijd zouden verspillen aan een kalender maken die niemand meer nodig heeft?
Als tweede vraag ik me af wat er in het bak'tun of Katun (sorry ik weet nog niet alles uit elkaar te houden) voor na 2012 voorspeld staat kan iemand mij aan die info helpen?
Op 10-07-2008 11:24:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Just me:

Zelfs op Gw maken ze daar goed gebruik van.


Ja, de kleadtzakken met hun cabrio's.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 11-07-2008 0:34:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Robert:

@Edmund - En omdat de maya's er meer van maken daarom geloof je dat het waar is? Wat hebben de maya's ooit gedaan waardoor ze zoveel geloofwaardigheid verdienen?
Hun kalender maken was al een mooi begin.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 11-07-2008 0:23:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Robert:

@Edmund - En omdat de maya's er meer van maken daarom geloof je dat het waar is? Wat hebben de maya's ooit gedaan waardoor ze zoveel geloofwaardigheid verdienen?


@ Robert

http://video.google.nl/videosearch?q=ian+lungold&sitesearch=#q=The%20Mayan%20Calendar%20Comes%20North%2001%20-%20Ian%20Xel%20Lungold%20&sitesearch=

http://video.google.nl/videosearch?q=ian+lungold&sitesearch=#q=The%20Mayan%20Calendar%20Comes%20North%2002%20-%20Ian%20Xel%20Lungold%20&sitesearch=

Bekijk deze lezing van Ian Xel Lungold en dan wordt je het verschil tussen de Juliaanse en de Maya kalender uitgelegd en hoe wij daarmee earthbound gemaakt werden.
De juliaanse kalender is ons opgelegd en is enkel gericht op ons zonnestelsel (de rotatie van de aarde rond de zon).
De maya kalender was nog een astronomische kalender aangesloten op het universum.
Maar kijk de lezing van de wijlen Ian Xel Lungold maar, die kan het veel beter uitleggen

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 12-7-2008 11:43:48)
Carpe diem homo universalis
Op 12-07-2008 11:39:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Tjaa:

In de jaren zestig had je ook al van die figuren die meende dat de aarde verging en de deuren van het nieuwe paradijs open gingen( o.a lou de palingboer was er zo één.)
Zit nog steeds te wachten met mijn blikken bonen op zolder
En wee o wee als je daar van tevoren niets aan deed dan was , net zoals nu nog steeds in de bijbel , hel en verdoemenis je deel
Deze verhalen beginnen mij meer en meer op sektematige en angstzaaiende berichten lijken


Tjah, sommige mensen zijn snel angstig.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 19-07-2008 20:44:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Wie leest hier nu waar angst in? Als we in verandering angst zien dan zijn we echt bange sch-aapjes!

(bericht gewijzigd op 19-7-2008 22:07:31)
Op 19-07-2008 22:04:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: 2012

Zijn wij mensen niet gewoon rijkelijk te laat vraag ik me af?

Zolang wij mensen het luxe hebzuchtige leventje blijven verkiezen boven een harmonieus leven waarbij mens en natuur in evenwicht zijn, zijn wij zeker niet klaar om naar een hoger plan getilt te worden.

Geld, geld, geld en dat is het enige wat telt lijkt het wel.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 17-08-2008 16:54:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feniks: Bert ,

uit uw artikel ;

'Waar ik wel serieus rekening mee houd is de oude Mayavoorspelling voor het jaar 2012. Wie een beetje oplet ziet namelijk zelf hoe deze voorspelling zich aan het ontvouwen is'.

Hoe zult u reageren wanneer u, als het jaar 2012 even smoothly verlopen is als de jaren 2009, 2010 en 2011 zullen verlopen, moet bekennen dat met het jaar 2012 niets mis zal geweest zijn, dat het een jaar zal geweest zijn zoals alle voorgaande, nl. weer een jaar waarin alles zijn gewone gangetje zal gegaan zijn (de wereld zal heus niet onder water gelopen zijn of getroffen door andere cosmopolitische rampen)?

De 'Mayavoorspelling' is volgens mij (eventueel opzettelijk/gewenst) foutief geïnterpreteerd. Het is zéér moeilijk artefacten, die een kalender voorstellen, correct te evalueren, omdat de cultuur die ervoor verantwoordelijk was al lang verdwenen is en dikwijls onbegrijpelijk was (voor ons moderne mensen).

De kalender kàn een 'einde' voorstellen, maar dan wel in de cultuur van de Maya's ; de Maya's hebben aan HUN wereld/cultuur een einde bedacht. Ironisch daarbij is dat zij verdwenen lang voor het zelf voorspelde einde van hun eigen cultuur.

De nu al zeer beruchte 'Mayavoorspelling' moet volgens mij dus gesitueerd worden in de isolatie van HUN geest/cultuur en mag niet veralgemeend/geprojecteerd worden naar àlle beschavingen/culturen, naar de hele wereld dus.
Op 18-08-2008 20:57:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Richie: Ik vind alles best als ik maar niet hoef te betalen, werken en meer kan genieten van het leven zelf. Ik ben helemaal zat om me geld elke maand aan iemand anders te geven zo dat ze nog rijker worden.
Voor mij part mag alles een klap weg dit is toch niet normaal wat hier aan de hand is op aarde.
Op 23-06-2009 16:15:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
theosoph:
naam:
Syntax zei:

Even iets om over na te denken.

a) In 2012 staat er misschien iets te gebeuren.
b) In Afika bouwt men bij Drakensberg een overlevingsstation.
c) Willem Alexander & Maxima hebben een project in Mozambique (goed werk,dat wel), en willen er hun vakantie adres van maken.
d) Drakensberg ligt een paar uur rijden van Maputo.

Ehhm? Willem zit wel dichter bij het vuur qwa informatie ivm met zijn opa, is dit een voorbereiding? Als hij juist daar gaat zitten.

ok denkvoer


Dag Syntax,
Ik denk niet dat een familie die deel uitmaakt van de vrijmetzelaars gemeenschap (welke weerom verbonden zijn met de rosenkreuzers) zich druk maken over een of ander maya kalendar.

Hun onderwerp zou dan eerder zijn dat wij de kosmische dierenceerkel vis verlaten welke bekend staat voor de christ of beter het christendoem en in het volgende overstappen, na de dierenteken waterman.

Dit gebeurd trouwens in 2012 - wat toevallig allemaal.....

Het verlaten van het christen tijdperk zou de tijdperk van bewustwording kunnen inhouden.

De link naar ILLUMINATIE angel&demons - en de vraag wie dan nou eigenlijk de engels zijn en wie de demonen is puur speculatief.

Ik zelf kan niet wachten tot 2012

Gr.Holger

Op 24-06-2009 2:16:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harses:
theosoph:

naam:
Syntax zei:

Even iets om over na te denken.

a) In 2012 staat er misschien iets te gebeuren.
b) In Afika bouwt men bij Drakensberg een overlevingsstation.
c) Willem Alexander & Maxima hebben een project in Mozambique (goed werk,dat wel), en willen er hun vakantie adres van maken.
d) Drakensberg ligt een paar uur rijden van Maputo.

Ehhm? Willem zit wel dichter bij het vuur qwa informatie ivm met zijn opa, is dit een voorbereiding? Als hij juist daar gaat zitten.

ok denkvoer


Dag Syntax,
Ik denk niet dat een familie die deel uitmaakt van de vrijmetzelaars gemeenschap (welke weerom verbonden zijn met de rosenkreuzers) zich druk maken over een of ander maya kalendar.

Hun onderwerp zou dan eerder zijn dat wij de kosmische dierenceerkel vis verlaten welke bekend staat voor de christ of beter het christendoem en in het volgende overstappen, na de dierenteken waterman.

Dit gebeurd trouwens in 2012 - wat toevallig allemaal.....

Het verlaten van het christen tijdperk zou de tijdperk van bewustwording kunnen inhouden.

De link naar ILLUMINATIE angel&demons - en de vraag wie dan nou eigenlijk de engels zijn en wie de demonen is puur speculatief.

Ik zelf kan niet wachten tot 2012
kun je niet wachten tot 2012???,nou het is zo 2012 hoor!beware!!
ik denk dat onze beschaving verdwijnt en dat de meeste mensen zullen omkomen,ja, en ik ook.
het is zoals het oa ook in de bijbel staat,een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.
wat dat wil zeggen?,heel simpel als je de poolkanteling in gedachten neemt.
een nieuwe hemel omdat de zon op een andere plaats zal opkomen en ook omdat de sterrenhemel er geheel anders zal uitzien.
een nieuwe aarde betekent dat de continenten verschoven zijn en in het geheel niet meer lijkt op wat wij kennen.
dus je.......verlangen naar 2012???hm,niet echt hoor!

Gr.Holger

Op 22-09-2009 15:14:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
harses:

kun je niet wachten tot 2012???,nou het is zo 2012 hoor!beware!!
ik denk dat onze beschaving verdwijnt en dat de meeste mensen zullen omkomen,ja, en ik ook.
het is zoals het oa ook in de bijbel staat,een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.
wat dat wil zeggen?,heel simpel als je de poolkanteling in gedachten neemt.
een nieuwe hemel omdat de zon op een andere plaats zal opkomen en ook omdat de sterrenhemel er geheel anders zal uitzien.
een nieuwe aarde betekent dat de continenten verschoven zijn en in het geheel niet meer lijkt op wat wij kennen.
dus je.......verlangen naar 2012???hm,niet echt hoor!


Wie heeft jou dat geleerd, harses? De meningen over wat er in 2011 en 2012 gaat gebeuren lopen uiteen. Er zijn een paar onheilsprofeten, maar daarnaast zijn er veel meer die juist allerlei fraais voorzien, zoals dat iedereen in staat van verlichting wordt gebracht of dat iedereen toegang krijgt tot de 4de en 5de dimensie, waarmee bijvoorbeeld tijdreizen tot de mogelijkheden gaat behoren.

Ongetwijfeld zal er ook het een en ander verloren gaan om ons dergelijke mogelijkheden te laten verwerven, maar wat is nou de moeite van het bewaren waard als je én verlicht bent én kunt tijdreizen én toegang krijgt tot de Akasha kroniek? Geld en materie en pensioenregelingen verliezen dan veel van hun aantrekkingskracht, kan ik je voorspellen.

Op 22-09-2009 17:31:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik denk niet positief, nog negatief.

Maar of er in 2012 nou wel wat gebeurt of niet, met die fijne kabinetsplannen in het vooruitzicht staan ons zoiezo zeer barre tijden te wachten en als je slim bent heb je nu een jaar de tijd om op te zouten uit dit land en je heil zoeken in de wat gunstigere orden. Als je blijft dan gaat dat een hoop centjes kosten terwijl er steeds minder centjes binnen komen.
Dus of emigreren of armoe lijen, ergio; Er staat ons wel het nodige te wachten
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-09-2009 23:43:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox:
theosoph:

naam:
Syntax zei:

Even iets om over na te denken.

a) In 2012 staat er misschien iets te gebeuren.
b) In Afika bouwt men bij Drakensberg een overlevingsstation.
c) Willem Alexander & Maxima hebben een project in Mozambique (goed werk,dat wel), en willen er hun vakantie adres van maken.
d) Drakensberg ligt een paar uur rijden van Maputo.

Ehhm? Willem zit wel dichter bij het vuur qwa informatie ivm met zijn opa, is dit een voorbereiding? Als hij juist daar gaat zitten.

ok denkvoer


Dag Syntax,
Ik denk niet dat een familie die deel uitmaakt van de vrijmetzelaars gemeenschap (welke weerom verbonden zijn met de rosenkreuzers) zich druk maken over een of ander maya kalendar.

Hun onderwerp zou dan eerder zijn dat wij de kosmische dierenceerkel vis verlaten welke bekend staat voor de christ of beter het christendoem en in het volgende overstappen, na de dierenteken waterman.

Dit gebeurd trouwens in 2012 - wat toevallig allemaal.....

Het verlaten van het christen tijdperk zou de tijdperk van bewustwording kunnen inhouden.

De link naar ILLUMINATIE angel&demons - en de vraag wie dan nou eigenlijk de engels zijn en wie de demonen is puur speculatief.

Ik zelf kan niet wachten tot 2012

Gr.Holger


Ik kan ook niet wachten tot '2012' om al die idioten die in dit belachelijke concept geloven uit te lachen, dus ;

Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha !!!
Op 23-09-2009 11:37:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
Firefox:


Ik kan ook niet wachten tot '2012' om al die idioten die in dit belachelijke concept geloven uit te lachen, dus ;

Ahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha !!!


Jij zit altijd goed eind december 2012, Firefox. Gebeurt er niks dan heb jij je gelijk, jouw grootste goed. Als de onheilsprofeten gelijk krijgen, komt er een einde aan jouw lijdensweg, ook niet verkeerd. En als de profeten die allerlei prachtigs voorspellen gelijk krijgen, profiteer jij mee.

Je bent dus te benijden, Firefox, want voor jou kan er niks verkeerd gaan tegen die tijd.
Op 23-09-2009 14:12:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: ik acht zelf de kans vrij klein, max. 2 %. maar ik ben niet van plan om voor die 2 % mijn leven te riskeeren, denk dat ik toch wel de nodige voorbereidingen ga treffen die het verschil uit kunnen maken tussen leven en dood. voor het geval dat.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 23-09-2009 14:22:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
studentje:

ik acht zelf de kans vrij klein, max. 2 %. maar ik ben niet van plan om voor die 2 % mijn leven te riskeeren, denk dat ik toch wel de nodige voorbereidingen ga treffen die het verschil uit kunnen maken tussen leven en dood. voor het geval dat.


Er is een mannetje, dat wel eens wat schrijft over 2012, naar de Pyreneeën verhuisd om hoog in de bergen zich onschendbaar te wanen voor wat ons naar zijn idee te wachten staat in 2012. Ik moet als ik zijn naam hoor altijd aan dit gedicht denken:

De tuinman en de dood

Een Perzisch Edelman:

Van morgen ijlt mijn tuinman, wit van schrik,
Mijn woning in: "Heer, Heer, één ogenblik!

Ginds, in de rooshof, snoeide ik loot na loot,
Toen keek ik achter mij. Daar stond de Dood.

Ik schrok, en haastte mij langs de andere kant,
Maar zag nog juist de dreiging van zijn hand.

Meester, uw paard, en laat mij spoorslags gaan,
Voor de avond nog bereik ik Ispahaan!" -

Van middag (lang reeds was hij heengespoed)
Heb ik in 't cederpark de Dood ontmoet.

"Waarom," zo vraag ik, want hij wacht en zwijgt,
"Hebt gij van morgen vroeg mijn knecht gedreigd?"

Glimlachend antwoordt hij: "Geen dreiging was 't,
Waarvoor uw tuinman vlood. Ik was verrast,

Toen 'k 's morgens hier nog stil aan 't werk zag staan,
Die 'k 's avonds halen moest in Ispahaan."

P.N. van Eyck
Op 23-09-2009 15:21:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Er is iets wat ik niet rijmen kan, waarom denken er zo veel dat er rampen staan te gebeuren??? Een doomscenario hoeft niet persé een ramp te zijn.

In principe kan een ramp zich altijd wel manifisteren, zelfs al over enkele minuten, seconden en feilloos de toekomst voorspellen tot de minuut aan toe kan niemand tenzij je een draaiboek hebt en samen met wat essentieële kennis heb je alle macht in handen en daardoor is de aarde al duizenden jaren in alle ellende gehuld. Kennis is Macht en Macht is Geld.

Ja, de mens maakt er gewoon een zooitje van, lokaal gaan we echt een financieël slechte tijd te gemoed en globaal betekent dat boeten voor een foutje tijdens een potje schaken der machtigen.

Het huidige wereldwijde financieële systeem wankeld en staat op instorten en met wat chaos(oorlogjes, aanslagjes, schandaaltjes enzo) komt er wel weer een nieuw systeem, maar de burger zal daarvoor heel veel moeten inleveren en zal verder worden beperkt in zijn of haar mogelijkheden.
Dit proces is nu al jaren sluipend gaande, we moeten steeds meer en mogen steeds minder. Heel langzaam maar zeker veranderd de vreedzame kudde burgerschapen in een vreedzame kudde burgerslaven, voordurend in de gaten gehouden door Big Brother.
Dit terwijl onze kopere ploert in alle ruste als vanouds gewoon in het oosten opkomt en in het westen ten onder gaat en dit zal voorlopig ook niet anders worden.

Tja, met kerst 2016 zit ik met een gebraden kuikentje(vroeger was dat nog een gevulde kalkoen) met wat bruine bonen uit blik(uit de noodvoorraad kast) en dan zucht ik en concludeer ik dat ik gelijk had en de enigste hoop die ik dan nog heb is dat er een intelligente buitenaardse beschaving onze beschaving weer op orde komt brengen. Maar daarna een zucht van wanhoop; Is onze menselijke beschaving dat eigenlijk nog wel waard???... Zucht...De nieuwe wereldorde is een feit.
(bericht gewijzigd op 23-9-2009 23:16:04)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 23-09-2009 23:15:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden