Dit is weer eens wat anders dan de berichtgevingen over collectieve zelfmoorden. In plaats van dat er levens worden genomen, worden er levens geschonken. Geweldig toch? Niks mis mee zou je denken, totdat blijkt dat het hier gaat om middelbare scholieren!

Het betreft hier de Gloucester High School uit het vissersstadje Massachusets (VS). Waar normaal gesproken ‘maar’ 4 tienerzwangerschappen per schooljaar voorkomen op zo’n 1.200 leerlingen, blijken er nu plotseling 17 meisjes van rond de 16 jaar zwanger de zomervakantie te beginnen. Een plotselinge verviervoudiging dus.

Het schoolhoofd van het katholieke stadje met 30.000 inwoners vertelt dat het aantal zwangerschapstesten sinds oktober opvallend meer voorkwam dan anders. Het kwam pas aan het licht toen een aantal jonge meiden in tranen uitbarstten bij de schoolverpleegster. Niet die meiden die al zo jong zwanger waren geraakt, maar juist diegenen die dat niet zijn geworden. Na wat doorgevraagd te hebben, bleek dat de meeste in verwachting zijn van jongens in de twintig, waaronder een 24-jarig dakloze.

Deze zeer jonge aanstaande moeders hadden een pact gesloten om tegelijkertijd zwanger te worden zodat ze samen hun baby’s kunnen opvoeden. Volgens de politiechef hadden de meisjes een tekort aan warmte en liefde. Ze wilden graag onvoorwaardelijke liefde hebben. Een oud-leerlinge heeft ze nog geprobeerd te waarschuwen dat deze liefde toch echt niet leuk is wanneer een baby ’s nachts begint te huilen.

Door deze problematiek zijn de streng katholieke inwoners in twee kampen verdeeld wat betreft geboortebeperking. Dit heikel punt is in dat stadje weer actueel geworden als nooit te voren. Maar of de leerlingen staan te springen om voorbehoedsmiddelen is zeer de vraag, aangezien ze vrijwillig zwanger zijn geraakt.


(bron: Heide Benser / zefa / Corbis)

Inmiddels is er een persconferentie geweest. Daar verklaarde de schoolleiding dat zij hiervan niet op de hoogte zijn geweest en dat er geen sprake is van een pact. Als het zo geweest zou zijn, dan had de schoolleiding tijdig ingegrepen. Een aantal medeleerlingen vertellen echter wel dat er meerdere meisjes zijn geweest die in het openlijk hebben gezegd dat ze graag in verwachting zouden willen zijn en de reeds jonge moeders erg benijdden.

Lampie: Ik had begrepen dat dit een hoax was?
Op 08-07-2008 7:25:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Hoax of niet... het feit blijft dat er maar een paar jongeren voor nodig zijn om zo'n idee in de kop te krijgen. Net als met de zelfmoordgolven, vinden en overtuigen ze vanzelf anderen van hun mening. Dus of deze nu waar is of niet, gebeuren doet het zeker.
Moeten is een keuze...
Op 08-07-2008 11:06:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal: Hey, een nieuwe redactrice?

Ward
Op 08-07-2008 17:59:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden