Dat is wat ik sloeg toen ik besefte dat ik niet knettergek was. Wanneer je in deze maatschappij waar iedereen als in een kudde schapen elkaar blijft volgen, buiten de kudde loopt, dan zie je in het meest gunstige geval hoog opgetrokken wenkbrauwen of afkeurende blikken. Laten we het maar niet hebben over de ergere gevallen.

Deze kudde heeft een nieuw volksziekte veroorzaakt: het chronisch tijdgebrek. Iedereen is 24/7 bezig met het rennen en vliegen van hot naar her als een kip zonder kop. De rust is ver te zoeken, men is namelijk druk doende om het leven te vervolmaken met de mooiste spullen en de dikste bankrekeningen: pure zelfverrijking.

De remedie tegen deze ziekte is het verlaten van de kudde, maar doe dat maar eens even. Het is beangstigend, je onzekerheid wordt aangewakkerd, je moet soms je trots inslikken en een dikke huid kweken. Maar uiteindelijk zit het medicijn in je brein, je bewustzijn. Voordat dit besef überhaupt doordringt, heb je al een rondreis in het leven gehad met hoge pieken en diepe dalen. Als je de stap durft te wagen door eerlijk te zijn naar jezelf en niet klakkeloos de meute gaat volgen, gaat er een totaal andere wereld voor je open. Je belandt in een ander bewustzijnsniveau.

De een noemt het uit de matrix stappen, de ander dat de ogen zijn geopend en weer een ander de transformatie van het bewustzijn of iemand heeft het licht gezien. Ik noemde het een “revolutie” in mijn hoofd.

Alle geconstitutioneerde en geconditioneerde gedachten gooi je overboord om opnieuw het leven te ontdekken. Het mooiste is dat je dan niet alleen het leven herontdekt, maar ook merkt dat steeds meer schapen de kudde verlaten. Deze blijken de echte mensen te zijn. Nu pas ga je beseffen dat je echt leeft met deze echte mensen om je heen. Oprechte mensen met echte gevoelens waarbij je zelf ook werkelijk jezelf mag zijn. Onvoorwaardelijke acceptatie, puur om wie je bent en niet om wat je bezit of bezielt. Het mooiste van dit alles is dat er steeds meer zulke prachtige mensen bij komen in deze maatschappij. Nog even en de schapen zijn in de minderheid, waardoor er steeds meer mensen in deze maatschappij rondlopen.

En zo komt dan een diepe zucht vanuit m’n tenen van opluchting; te beseffen dat er zoveel meer mensen ‘het licht’ blijven zien…

Maar hoe kan ik het bovenstaande wetenschappelijk onderbouwen? Dit is tenslotte voor de website Grenswetenschap.nl. Helaas kan ik dit (nog) niet, maar alles is op het moment gebaseerd op zelfreflectie en het zo objectief mogelijk observeren, analyseren en concluderen van het leven. De grootste leerschool en bron van informatie is het leven zelf met daarin zoveel verschillende mensen met net zoveel visies en interpretaties. Zolang men elkaar in hun waarde laat en respecteert is het uitwisselen van ideeën ook de ideale manier om van elkaar weer te leren en jezelf innerlijk te verrijken, zonder aan de rat race deel te nemen.

Zo, de kop is eraf! Mijn eerste blog in m’n leven zit erop. Bert Vanslagmulders heeft me tussen de reacties opgesnord en me uitgenodigd om de Gw-croe te versterken. Ik vind het zeer spannend en ben erg benieuwd naar al jullie reacties en ideeën. Mijn naam is Roos, ik ben Turkse, getrouwd met een Nederlander en door de Dikke van Dale gebombardeerd tot knuffelallochtoon. Als jongste redactionele telg van GW hoop ik jullie mee te nemen op een voor mij nieuw maar zeer spannend avontuur dat Het Leven heet.

Ward Aal: WOW!
Respect Lady Roos!
Ik zal je blogs lezen als een GUL-ZIG hertje dat zich aan een stroompje laaft.
;-)

Ward
(bericht gewijzigd op 10-7-2008 0:13:25)
Op 10-07-2008 0:12:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Mooi blog Roos! Heerlijk leesbaar en een mooie boodschap.

@Ringding:

Ik ben het met je eens, iedereen moet vooral zelf doen wat hij wil maar het kan geen kwaad om mensen af en toe een spiegel voor te houden en hen af te laten vragen om materiële verrijking nou wel écht zo gelukkig maakt...
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 10-07-2008 11:12:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal: Het gaat er volgens mij niet om óf je in de kudde staat of niet, maar om HOE je in of buiten de kudde staat.
Speel het spelletje mee en je lacht je rot.. :-D
Dagelijks.
Ward
(ps: En ja, geheel eraan onttrekken lukt helaas niemand. Vanaf je geboorte af ben je al "eigendom" van een staat.)
Op 10-07-2008 0:18:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Mooi blog. Vooral de 5de paragraaf spreekt me erg aan. Ik heb het ook zo ervaren. Op het moment dat je 'anders' gaat denken komen er ineens veel 'echte mensen' in je leven. Die ook echt toegevoegde waarde hebben.

Mijn eerdere vriendengroep... tja... dat was gewoon een hele kleine kudde. Nu? Nu leef ik in een apenkooi! En dat geeft veel meer voldoening als een schaapskudde!

Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 10-07-2008 14:02:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Patrick:

er is een film die gaat over dit onderwerp.

the celestine prophecy

Het boek is beter.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 10-07-2008 19:07:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik kijk iig uit naar de blogjes die komen gaan.

Veel suc6
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 10-07-2008 20:41:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: @ Roos.

Mooi stukje. Ben benieuwd naar je andere stukjes. Veel succes.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 11-07-2008 13:36:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Een Zucht van Verlichting
Dat is wat ik sloeg toen ik besefte dat ik knettergek was.

En dat is met name erg prettig als je razend verliefd bent op je psychiater..
Op 12-07-2008 0:32:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Bramsan:

oohw.. pikant detail,

maar hoe besefte je dat je knettergek was/bent?
waren het de betoverende woorden van de psy-doc?Ja, dat is het, de combinatie van zijn mannelijke voorkomen en z'n zoet-zalvende woorden, houden mij al maanden in een lichtelijk oververhitte, maar beslist niet onaangename greep, hij heeft zelfs (in tegenstelling tot zijn negen voorgangers) braaf geluisterd naar míjn kant van m'n 'belevingen' zoals hij het zo mooi neutraal noemt.

(bericht gewijzigd op 12-7-2008 19:27:07)
Op 12-07-2008 19:20:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
C.:

RB:

@Eva: Dat is normaal hoor.


RB, bedoel je verliefd worden op je psych? Je hoort het inderdaad wel vaker

Best wel een eng idee: als mensen behoefte hebben aan therapie zijn ze vaak zoekende en kwetsbaar. De aandacht van een hulpverlener kan dan snel anders worden geinterpreteerd en opgevat. Bovendien zijn ze erop getraind om de juiste dingen in te schatten en te zeggen.
Dan zijn ze al snel de ideale persoon.

Ach welja, als je dan toch elke week tegenover 'm dient te zitten, is het uiteraard vele malen prettiger wanneer het een beetje aangenaam kijk-en luistervoer oplevert, nietwaar..

Tja, hoe dat is voor voor 'zoekende kwetsbare mensen die behoefte hebben aan therapie' weet ik niet, want dat is waarschijnlijk een andere patientengroep dan waar ik toe behoor.
Op 12-07-2008 19:24:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
RB:

Maar realiseer je wel dat hij het doet omdat hij ervoor betaald wordt om jou te helpen, mkay?

Hij en z'n collega's verdienen een bijzonder riant belegde boterham aan mij..
(en ik had 'm waarschijnlijk ook leuk gevonden als 'ie bij de bakker op de hoek had gewerkt).
Op 12-07-2008 19:35:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
RB:

Ha ha ha. Not!


Nee, waarschijnlijk niet, dan had ik 'm hooguit een vluchtige blik toegeworpen en me geërgerd aan z'n zware Limburgse tongval en aan het feit dat 'ie zo op Eurlings lijkt.

Maar gelukkig werkt 'ie niet bij de bakker, maar zit 'ie lekker elke week tegenover me zijn oogverblindende mannelijkheid uit te stralen..
Ik vraag me wel eens af, zou 'ie ook het licht al hebben gezien..?!


(bericht gewijzigd op 12-7-2008 20:08:08)
Op 12-07-2008 20:07:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
RB:

Ik heb last van het missing "J" complex, zie ik.

Oei, da's ernstig.

Maar een prettige bijkomstigheid is dat je je hiermee in één klap buiten de geconditioneerde meute plaatst, zonder daar ál teveel moeite voor te hebben hoeven doen.

Op 12-07-2008 20:26:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Tja, eígenlijk vind ik het niet zo netjes om jezelf als 'verlicht', 'getransformeerd' en daarmee dus als beter en verder ontwikkeld te bestempelen en anderen aan te duiden als 'schapen', 'meute', 'kudde', etc., etc., wat m.i. bijzonder denigrerend is.
Dit werd door een aantal "verlichte geesten" op o.a. Niburu ook met grote regelmaat gedaan, wat over het algemeen op veel weerstand stuitte.
(bericht gewijzigd op 13-7-2008 17:41:38)
Op 13-07-2008 17:40:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
gast999:


tsja, ik denk dat het "verlicht zijn" niet het probleem is, maar de manier waarop dat uitgedragen word
je kan van een leraar op school bijvoorbeeld heel veel leren, zo'n leraar is in dat geval de "verlichte persoon", want hij heeft voor iets geleerd, en in zoverre dat hij er les in mag geven.
op het moment dat die leraar gaat roepen dat al zijn leerlingen stomme kloten zijn die niet verder willen kijken dan hun neus lang is gaat dat echter niet meer op, en zal die leraar juist tegen meer weerstand oplopen, om die reden kan ik mij leraar duits nog steeds wel schieten

Yep, de kans dat een dergelijke houding op verzet stuit, of erger nog, hoon opwekt, is aanzienlijk, aangezien veel mensen niet zo gecharmeerd zijn van het zichzelf-op-de-borst klopperige van een aantal 'getransformeerden'. En vooral wanneer men de wat minder ontwaakte medemens (overigens is het wel wat aanmatigend als je jezelf als maatstaf neemt om te bepalen wie wel en wie niet 'ontwaakt' is), op dergelijk respectloze wijze bejegend, zal dit niet leiden tot een snellere 'bewustwording' (tenzij je natuurlijk een aantal grenswetenschapen in het kielzog wilt ).

EDIT: Maar goed, voor hetzelfde geld raak ik hiermee kant noch wal, 't moest me gewoon even van het hart.


(bericht gewijzigd op 13-7-2008 20:34:20)
Op 13-07-2008 19:50:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
RB:

Ik heb zoveel vragen en frustraties, weet je. En niemand komt ze nou eens voor me oplossen!

Ik geloof dat Geisha in het blog al een beetje het antwoord probeert te formuleren:

maar alles is op het moment gebaseerd op zelfreflectie en het zo objectief mogelijk observeren, analyseren en concluderen van het leven. De grootste leerschool en bron van informatie is het leven zelf met daarin zoveel verschillende mensen met net zoveel visies en interpretaties. Zolang men elkaar in hun waarde laat en respecteert is het uitwisselen van ideeën ook de ideale manier om van elkaar weer te leren en jezelf innerlijk te verrijken, zonder aan de rat race deel te nemen.

En de persoon die U vragen en de daaruit voortvloeiende frustraties zult U toch zelf moeten oplossen, maar U kun anderen altijd om hulp vragen (maar overrompel ze niet met te grote vragen).
"We're all mad here."
Op 14-07-2008 19:44:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Eva:We zullen maar niet alle slakken op zout leggen .
"We're all mad here."
Op 14-07-2008 20:13:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Pffieuww, ik slaak een zucht van verlichting.
RB:

Je stelt daarmee eigenlijk dat bewustzijn een persoonlijke ontwikkeling is waar je niet in moet proberen te interveniëren of zo? Het is er pas wanneer het er is en valt niet te vormen? Is dat het?

Maar soms denk ik wel eens dat de "kudde" een beetje baalt van zichzelf. Wat moet ik daar dan mee?

Vormen, kneden, schaven, dát is wat je graag wenst te doen bij hen die nog niet zover zijn..?! Ervanuit gaande (ervan uitgaande?, er vanuit gaande?, er van uit gaande?, er van uitgaande?) dat jij reeds wél in de gewenste vorm bent gemodelleerd, zou je het - evenals blogschrijfster - eens kunnen proberen met een bewustzijnsverhogende pennevrucht, in de hoop dat menig virtueel verdwaald schaap zich tegoed zal doen aan het 'juiste' licht.


(bericht gewijzigd op 14-7-2008 23:51:37)
Op 14-07-2008 22:49:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Eva:

Mjah, zoals gast999 eerder zei, laat de 'kudde' zich wat moeizaam sturen. En dat zou kunnen betekenen dat het bewustzijn van gast999 nog niet tot volledige ontwikkeling is gekomen, of dat de 'kudde' het gewoon niet zo prettig vindt (knip)

mijn bewustzijn zal nooit volledig ontwikkeld zijn denk ik, ik ga wel met stapjes vooruit, en ook wel eens een stapje terug, zelfs wel meer dan 1 hoor, ikzelf heb bijvoorbeeld vaak de fout gemaakt dat ik mensen kon helpen, behouden of wat dan ook voor wat (volgens mij) komen gaat, nu weet ik dat het alleen maar zin heeft erover te beginnen als die persoon dat zelf ook echt wil horen, zoniet dan kan je jezelf heel wat frustratie besparen, van mijn kant en de partij die mij aan moet horen...
mensen mogen van mij denken wat ze willen, en als ze mijn mening willen horen dan kunnen ze die krijgen, maar voor de rest vind ik het allemaal wel best als men mij mooi mijn belevingswereld laat hebben, en dan zal ik ze ook niet lastigvallen in hun eigen

ik, voor mijzelf, was zoekende, al mijn hele leven eigenlijk, nooit mijn plek kunnen vinden, ook heel wat therapeuten enz afgelopen, vrijwillig en verplicht, en niets wijzer geworden, nu heb ik voor mijzelf bepaalde antwoorden gevonden waar ik voor mijzelf rust bij vind, mij bij neer kan leggen, en dat is heel wat voor iemand die jaren het label adhd (en aanverwanten) kreeg, als ik nu mijn hoofd ten ruste leg dan kan ik gewoon in slaap komen, wat ik jarenlang kon vergeten...

ben ik nu verlicht? ben ik nu beter, of menselijker of wat dan ook? ik weet het niet, en het boeit me eigenlijk ook weinig, zolang ik mij er goed bij voel. voor mij is het een reis die ikzelf afleg, en nog steeds ben ik onderweg, wanneer het einde in zicht is? geen idee, als er iemand een dienstregeling tegengekomen is dan hoor ik het graag

http://www.stlyrics.com/songs/a/acdaendemunnik5178/vandaagbenikgaanlopen796011.html

(bericht gewijzigd op 15-7-2008 19:13:40)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 15-07-2008 19:08:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
RB:

@gast999: Hee, gast: Het was niet bedoeld als aanklacht of zo, joh. Meer een soort rollenspel. Als je alles weghaalt hou ik van je. Capice?

hahaha, ik ben inmiddels "verlicht" genoeg om het niet persoonlijk op te nemen hoor

ik ook van jou
(bericht gewijzigd op 15-7-2008 20:24:02)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 15-07-2008 20:24:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
RB:
@Eva: Soms zou ik willen dat ik Adam was en/of een naaktslak!

Was het leven niet een kwestie van keuzes maken, was niet alles het gevolg van je eigen handelen, denken, willen..?!

Op 15-07-2008 23:42:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: [quote=Bramsan]
Eva:


stadium 'zeeslak' 'naaktslak'?
wat moet ik me daarbij voorstellen?


Tja naaktslak... is gek op salades, heeft geen bescherm laagje tegen de buitenwereld! Beschermd zich door glad en glibberig te zijn en het produceerd wat extra vocht als het beroerd wordt!

Op 16-07-2008 0:19:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Bramsan:
stadium 'zeeslak' 'naaktslak'?
wat moet ik me daarbij voorstellen?gast999 kwam met de term 'zeeslak', hij duidde daarmee mensen aan, die (nog) niet zijn stadium van transformatie/ontwikkeling/verlichting hebben doorgemaakt/bereikt. De 'naaktslak' was slechts een gebbetje mijnerzijds..

EDIT: en wat aya zegt, natuurlijk..

(bericht gewijzigd op 16-7-2008 12:24:02)
Op 16-07-2008 0:20:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Ringding:

Puur je eigen mening. Een ander kijkt naar die schapen die de kudde verlaten en ziet dat ze zelf achteruit strompelen in de klauwen van een hongerige wolf. Terwijl ze maar roepen: "Jullie zijn gedoemd! Doe met ONS mee, dan ben je veilig!" Die kudde ziet wellicht die wolf wél.

Hadden die verloren schapen maar eens minder arrogant geweest en zich afgevraagd WAAROM de kuddeschapen hen voor gek verklaarden.

Puur je eigen keuze! Of het risico om tussen de tanden van een wolf komen. Of gevangen te zitten tussen hekken met een politie hond die in mijn enkels bijt en een heerder die mij uitkleed(scheert), uitmelkt en slacht als hij hongerig is! Want de honger van de heerder is vele malen groter dan die van de wolf!
(bericht gewijzigd op 16-7-2008 12:59:12)
Op 16-07-2008 0:58:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Ach ik ageer alleen tegen sterk uitgesproken scaapachtige meningen! En metaforen zeggen meer dan schapen geblaat! Respect heb ik daar niet meer voor! Re-spect = opnieuw kijken! Nou dat doe ik niet meer als ik iets al 100000 keer gezien heb!

Maar je hebt absoluut gelijk dat we altijd wel deel uitmaken van 1 of andere kudde! Maar dat iemand in deze schijnveiligheid blijft hangen omdat niemand daar de waarheid durft te spreken is echt triest!

Of ben jij iemand die geen behoefte heeft aan zelfreflectie en totaal blind is voor meningen van anderen?

Neem een voorbeeld zou ik zeggen aan de naaktslakken en mierenneukers in de wereld! Een beetje zelfspot zal je sieren!

Gr,
Antfucker
Op 16-07-2008 13:49:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
gast999:

daar ga je de mist in, eva, ik stelde dat het onbegonnen werk is aan een zeeslak uit te leggen wat het is om mens te zijn, ik heb daar nooit enige relatie tussen "verlicht en onverlicht" tussen gemaakt, sommige mensen lezen ook alleen wat ze zelf willen lezen

Oeps, dan heb ik het waarschijnlijk helemaal verkeerd begrepen, maar ik was door dit:
gast999:
yep, de makke schapen denken daar heel anders over, de makke schapen vinden zichzelf normaal en iedereen die van de herder wegloopt is een vreemd dier

en zo vind ik het kuddegedrag en alles zonder enige eigen mening nablaten ook vreemd

maar dat is denk ik een beetje hetzelfde als een zeeslak proberen uit te leggen wat het is om mens te zijn.
dat ik in de veronderstelling verkeerde, dat jij de mensheid opdeelt in enerzijds de 'makke schapen' en anderzijds de 'verlichten'/'getransformeerden'.

Zo zie je maar weer hoe een mens zich kan vergissen..

Op 16-07-2008 15:49:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden