Als u denkt dat UFO's zich beperken tot de hemelen, dan zit u grondig fout. Niet geïdentificeerde 'metaalachtige' voorwerpen die verdwijnen in rivieren, meren of oceanen, of er uit opstijgen, zijn al even lang gerapporteerd als UFO's dat zijn. USO's (Unidentified Submerged Object) zijn net als UFO's over de hele wereld gerapporteerd.

Een door de Canadese regering officieel gedocumenteerde UFO-crash, een incident dat op 4 oktober 1967 plaatsvond in Shag Harbour, Nova Scotia, impliceert een USO-ontmoeting, misschien zelfs twee.

Krantenartikel

De meest intrigerende gevallen van ontmoetingen met USO's komen uit Canada, de Verenigde Staten, Zweden en Brazilië. Gerapporteerde sightings in Noorwegen, Zweden en Rusland spreken over USO's die de mogelijkheid hebben om zich door ijskappen heen te bewegen waarbij ze gladde, gapende gaten achterlaten, alsof het object de capaciteit heeft om tijdens zijn 'vlucht' tonnen ijs te laten smelten.

In sommige van deze rapporten claimen getuigen dat de objecten in, en uit het water kwamen. Net als bij het Roswell UFO incident (juli 1947) en het Kecksburg UFO incident (december 1965) zijn er mensen die hardnekkig geloven dat de Amerikaanse regering, en vele andere instituten, veel meer weten over USO's dan dat ze tot hiertoe hebben vrijgegeven.

Het Shag Harbour incident 

Rond 23:20 uur kwam ogenschijnlijk een USO de baai in. Er waren 11 getuigen. Volgens deze getuigen daalde een 'flitsend voorwerp met een fluitend geluid' naar het wateroppervlak. De getuigen schatten het object op zo'n 18 meter lang.

Nadat het tuig eventjes onbeweeglijk bleef stilhangen maakte het plots een hoek van 45 graden en dook met de snelheid van een raket het water in. In de nasleep van het schuimende water zagen ze gele lichten onder het wateroppervlak. Verschillende getuigen dachten dat ze een vliegtuig in de baai hadden zien neerstorten en verwittigden de Royal Canadian Mounted Police.

Toen de politie 15 minuten later aankwam konden zij nog een glimp van de onderwater lichten opvangen en meldden dit aan de Canadese kustwacht. Wanneer de Canadese kustwacht één uur later aankwam was het object verdwenen maar schuimend water was nog steeds aanwezig.

Na controle van alle vliegtuigen die in het gebied aanwezig waren werd een vliegtuigcrash uitgesloten. Een volgde een zoektocht in het gebied door de Canadese marine. De reddingsduikers konden op de 'plaats des onheil' niets opmerkelijk vinden en het object werd officieel gedocumenteerd als USO.

Om onduidelijke redenen raakte de U.S. Navy bij de zaak betrokken want Amerikaanse duikers schaduwden de plek - of het object, dat weten we niet - verschillende dagen. Gedurende deze operatie dook vermoedelijk een tweede object op dezelfde manier en op dezelfde plaats het water in. Beide tuigen verlieten daarna samen het water en vlogen weg.

Een lokale visser getuigde dat hij tijdens het marineonderzoek een duiker boven water zag komen met aluminiumachtige brokstukken, maar het is niet geweten of deze geborgen voorwerpen iets van doen hebben met de USO's. Hoe dan ook, het definitieve rapport melde duidelijk dat er geen brokstukken, overlevenden of lichamen werden gevonden en dat er niet het minste spoor van een object gevonden is.

Een mogelijke theorie van wat er tijdens het onderzoek zou kunnen gebeurt zijn stelt dat er een militaire 'joint-effort' van Canada en de Verenigde Staten plaatsvond in Shelburne, op ongeveer 50 kilometer van Shag Harbour.

Een militaire getuige beweerd dat een voorwerp op de radar verscheen dat uit de richting van Siberië kwam en van het radarscherm verdween nabij Shag Harbour. Nadien kwam het tot stilstand op een soort onderzees magnetisch veld dicht bij Shelburne waar een tweede object zich bij aansloot. Volgens diezelfde getuige bleven beide tuigen gedurende een week op dezelfde locatie.

Een andere militaire getuige beweerde dat de Verenigde Staten een schip stuurde om hulp te bieden bij de zoektocht. Volgens lokale krantenartikels was er inderdaad een Amerikaans schip in het gebied maar werd het naar Shelburne gebracht voor dringende reparaties. 

Chris Styles en Doug Ledger, onderzoekers bij MUFON (The Mutual UFO Network), konden veel originele getuigen van het Shag Harbour incident terugvinden. Zo vonden ze midden de jaren 90 van vorige eeuw een duiker die zijn ervaringen van destijds wou hervertellen.

Hij zei dat ze bij hun transfer naar Shag Harbour al van een getuige van het incident wisten dat er niets te vinden zou zijn in Shag Harbour omdat het object al dichtbij Shelburne was gelokaliseerd. Volgens de duiker werd er een tweede militaire zoektocht, een samenwerking tussen Canada en de Verenigde Staten, van drie dagen georganiseerd.

Toen een Russische onderzeeër de geallieerde territoriale wateren langs de oostzijde binnenkwam verliet de marine Shelburne om de onderzeeër te onderscheppen. Wanneer ze terugkwamen waren beide objecten 'vertrokken'.

Misschien nog interessant om weten is dat er voor, en onmiddellijk na, de zogenaamde crash en de militaire 'interventie' nog vele identieke UFO/USO-meldingen waren.

tjerky: Ook op youtube legio leuke uso filmpjes, en waarom ook niet?
Nee, dank u.
Op 16-07-2009 20:24:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden