We krijgen de tip om af te reizen naar Horton. Daar is op 24 juni in een tarweveld een mooie cirkel gevonden. Bram leidt ons al vlot naar de juiste plek en ons oog valt op een formatie die ongeveer 100 meter van de weg af ligt.
Gewapend met ons (nieuwe) fototoestel lopen we door de tractorsporen via een enorme omweg naar de formatie. Het zonnetje schijnt uitbundig en zorgt voor een ontspannen sfeertje terwijl de klei steeds hardnekkiger aan onze wandelschoenen blijft plakken als we de cirkel naderen...


Mijn gezellin vraagt keurig toestemming aan de cirkel om deze te mogen betreden en stapt er vervolgens in. Ik neem aan dat dit dan ook voor mij geldt en ik loop keurig achter haar aan.
Ook nu weer geen bijzondere spirituele ervaring merk ik, toch lichtelijk teleurgesteld op, maar ondertussen betrap ik mezelf erop dat ik ook geen idee heb wat ik nu precies verwachtte.
Mezelf grondig waarnemend merk ik op dat ik rustig ben, relaxed maar verder niet afwijkend van andere dagen. In een sauna kan ik tot hogere spirituele ervaringen komen maar dat is slechts een resultaat van pure ontspanning.

Horton graancirkel
(De Horton Graancirkel)

Nu de gevoelens goed onderzocht zijn is het tijd voor deel twee: onderzoek. Als eerste zoek ik de kern van de formatie op en kijk of er geen gat in de grond zit. Het kan zijn dat de cirkelmakers een stok in de grond hebben gestoken om met behulp van touwen meetpunten te maken, maar ik zie geen gat in het centrum. Ook eromheen zitten geen gaten die zouden kunnen wijzen op gebruik van een driepoot of iets dergelijks.

Op mijn handen en knieën kruipend bestudeer ik vervolgens de stengels. Volledig willekeurig pak ik er 3 tussenuit en wat schetst mijn verbazing? Twee van de drie stengels hebben groeiknopen die onnatuurlijk krom gebogen zijn!

Een lichtelijk euforisch gevoel maakt zich van mij meester. Is dit dan een echte cirkel? Ik trek volledig random meerdere stengels uit de cirkel en wederom zijn er vele met kromme groeiknopen. Toch heel bijzonder...

Om zeker te zijn trek ik ook 5 willekeurige stengels uit het tarweveld naast de cirkel en die zijn allemaal keurig recht. Verder heeft de cirkel geen tekenen van authenticiteit prijsgegeven. Géén dode vliegen, geen ontbrekende zaden, geen vreemde substanties. We moeten het doen met de rare groeiknopen en wat mij betreft is dat al vrij bijzonder…

Mijn vriendin en ik besluiten om lekker in de cirkel te gaan zitten, even genieten en kijken of er nog wat met onze psyche gebeurt maar behalve al weken aanwezige verliefdheid kunnen we geen andere “state-of-mind” gewaar worden.

Terwijl ik het fototoestel pak om van onszelf een foto te maken, steken we de koppen verliefd tegen elkaar, glimlachen op ons allercharmantst naar de lens en drukken af. Om vervolgens de lens naar binnen te zien verdwijnen. De camera ging uit!!?? Vol ongeloof staren we naar de camera. We doen hem opnieuw aan, poseren weer en wederom druk ik op het knopje.

“Miiii...,” zegt het kleine servomotortje in de camera als hij vervolgens wéér uit gaat! Ik bestudeer de camera grondig. Mijn vriendin begint zich ongemakkelijk te voelen en kijkt om zich heen alsof ze spoken verwacht.
Opeens begin ik te lachen. Mijn lief kijkt me met grote ogen aan en als ik haar uitleg dat ik niet op het knopje voor “foto maken” heb gedrukt maar op het “aan/uit” knopje wat er naast zit, rollen we door de cirkel van het lachen.

We zijn weer terug op aarde en besluiten het voor gezien te houden. Via de tractorsporen lopen we terug naar de uitgang en deponeren keurig 2 Engelse ponden in het daarvoor bedoelde kistje. Een blik op mijn mobiele telefoon leert me dat we er een uur rond hebben gelopen, maar wat me nog méér opvalt is dat mijn mobiele telefoon van 5 blokjes stroom terug is gegaan naar slechts 1 blokje!! Mijn mobieltje heeft toch echt de hele nacht aan de stroom gelegen en houdt het normaal makkelijk 24 uur vol. Ik heb hier geen verklaring voor... U?

Morgen gaan we verder op graancirkeljacht in Engeland...

RF:
Xena:

Van mij mag het wel iets spannender worden met de graancirkels. De rest eromheen lijkt meer op een bouquetreeks.

je bent niet verplicht het te lezen hoor
(bericht gewijzigd op 26-7-2008 12:07:02)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 26-07-2008 0:07:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: Ik vind het leuk en kijk uit naar het volgende deel. Een lekker sausje over de inhoud heb ik geen probleem mee.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 26-07-2008 15:00:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Als je de eerste link naar Horton volgt krijg je de wetenschappelijke uitleg van de cirkel.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 26-07-2008 20:09:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden