We kennen allemaal de Sfinx als mysterieus symbool van de verloren hoogwaardige Egyptische beschaving. Volgens archeoloog Mohammed Assan is er nog veel meer aan de hand met de Sfinx.

"We constateerden dat de Sfinx niet het lichaam van een leeuw heeft, maar dat van een kat," aldus Assan. De ploeg ging graven en vond onder de Sfinx nog een groter beeld van een hond. Daaronder bevond zich dan weer een gigantisch beeld van een ezel.


(Sfinx op hond op ezel)

U raadt het al, het slaat nergens op. Egyptisch archeoloog Mohammed Assan wil ons middels indrukwekkende special effects doen geloven dat de Sfinx van Gizeh in feite slechts het topje is van een gigantisch, uit verschillende opeengestapelde dieren bestaand standbeeld. Overtuigen lukt natuurlijk niet, maar deze reportage van de BBC (Bremen Broadcasting Company) die refereert naar het sprookje van de Bremer Stadsmuzikanten is wel het bekijken waard:


Gayatri: De belangrijkste goden van Oud Egypte zijn Isis en Osiris. Moedergodin Isis wordt vereenzelvigd met Sirius = de Hondster. De zuidelijke schacht van de Koninginnekamer (= Isis-kamer) wijst naar deze ster.
Volgens Zarathustra dankt de mens zijn beschaving aan 'De Hond', d.w.z. aan Siriuswezens/Siriusbewustzijn. Zij zijn de verborgen leiders van de mensheid in deze Kali Yuga = Duistere Tijdperk.
Osiris is de goede pool van een Sirius-eenheidsbewustzijn. Aan het firmament wordt Osiris gesymboliseerd door het sterrenstelsel Orion, ook wel Nimrod geheten. De kwade pool van het Sirius-eenheidsbewustzijn heet Seth. Seth heeft als attribuut o.a. de Ezel. Het Arabische woord voor Ezel lijkt zeer veel op het woord Nimrod.

In de Egyptische mythen is het de boosaardige Seth die Isis achtervolgt. Seth wil met wreedheid op Aarde regeren en wil niet dat Isis een zoon baart, Horus, van wie wordt voorspeld dat hij Seth zal onttronen. Horus wordt vaak met een Oog afgebeeld = geopende Derde Oog. Zodra bij Isis het Derde Oog open gaat en zij het innerlijke Licht waarneemt, zal Horus aan de macht komen en Seth overwinnen. Dit openen van het Derde Oog ofwel het doorbreken van het innerlijke Licht van Waarheid wordt metaforisch uitgebeeld door de Haan: de Haan die de dag, de Nieuwe Zon aankondigt. Om diezelfde reden staat op veel kerken een Haan.

Op dit moment wordt de mensheid in haar duisternis geleid door het Siriusbewustzijn (de Hond). Maar ooit, in een lichtere periode, werd de mensheid geleid door de Pleiaden (de Kat of Leeuw) en na de komende Pole-shift en Poolomkering zal de mensheid opnieuw door de Pleiaden worden geleid. De Poolas van de Aarde zal dan op de Pleiaden gericht zijn richting de Kern van onze Galaxie.

De beesten bij de Sfinx stellen dus bewustzijnsstadia voor:
de Ezel = de wrede Seth die door zijn achtervolging bij Isis het Derde Oog opent = de Haan die het Licht aan kondigt. Daarboven de Hond = Sirius-Osiris-Horus. En daarboven de Leeuw = Pleiaden
Op 18-07-2008 2:36:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gayatri: Sprookje Bremer stadsmuzikanten:
In het Licht-Centrum van elk systeem (Kern Aarde, Kern van je wezen, Kern Galaxie, Zon als centrum van ons zonnestelsel, enz.) ligt de Oerbron. Deze wordt in de Veda Brahman genoemd = Bremen. Brahman geeft een oerKLANK af: OM. In de bewustzijns-Staat (= Statt = Stad) van Brahman (= Bremen) heerst dus enkel muziek. Deze ene Oertoon OM waaiert uit tot een spiraal van Tonen, waarneembaar als je kruinchakra open staat.
Wanneer je 6e chakra (Ajna) open staat, neem je innerlijk Licht waar. Het abstracte Geluid schept dit Licht. (In Genesis staat: God (= Brahman)......sprak (= Geluid)....er zij Licht). Dit wordt weergegeven door de Haan. In het Oosten noemt men dit openen van het Derde Oog 'de geboorte van het goddelijk Kind'....De mens bij wie dit gebeurt is een soort Maria. Daarom is het voor de Haan in het sprookje O.L.Vrouwedag en wordt er gesproken van een Kerstkindje. Dat 'kindje' is dan het innerlijke Licht dat doorbreekt. De kop van de Haan wordt eraf gehakt, want je bereikt die Licht- of Muziek-Staat alleen als je mindloos onbewogen blijft onder alle wrede aanvallen van de Sirius-Seth en Sirius-Honden die zich onderin de Wereldboom bevinden. Het Franse woord voor Ezel is ANE, een woord dat veel lijkt op HAAN: als je mindloos onbewogen (Caput Mortem) kunt blijven onder de wrede aanvallen van Seth (de Ezel), zul je het innerlijke Licht bereiken en verder kunnen reizen naar de muziek-Staat van Brahman-Bremen IN dat Zonnelicht.
Tussen het Licht van de Haan en de duisternis van de Siriuswezens staat de Kat van de Pleiaden = lieftallige Lichtwezens, elfjes. Zij zitten in de kruin van de Wereldboom, maar nog net niet in het Centrum van Brahman-Bremen. Zij stralen Inzicht naar de mensen.
Alle dieren. d.w.z. alle bewustzijnsstaten, komen ooit allemaal weer in de muzikale Oer-Statt Brahman-Bremen uit.

Op 18-07-2008 5:35:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gayatri: Synchroniciteit
In deze eindtijd zal synchroniciteit toenemen. Het is niet voor niets dat men deze vier bewustzijnsstaten bij de Sfinx juist NU heeft ontdekt. Er wordt hiermee een signaal afgegeven, voor wie kan horen....De mensheid zal in toenemende mate overladen worden met negatieve energien (= Seth en Hond). Als het je lukt om onbewogen kalm die toenemende dissonantie te ondergaan, terwijl je er niet aan mee doet en je je op het Licht blijft richten, zal ooit je Derde Oog open gaan.
Het stervensproces van de mensheid zal beginnen met een wereldwijd enorm inzicht. Een plotselinge wervelstorm van kosmisch vuur zal kortstondig over alle mensen komen, waardoor iedereen even inzicht krijgt in het bestaan, en in het aandeel van zijn eigen leven. Ik heb geen idee wanneer dat zal plaats vinden, maar het lijkt niet ver weg meer. Misschien op 9Av. Op die dag zal volgens de Joodse overlevering immers hun Messias worden geboren. Dit jaar valt 9Av op 10 augustus (beginnend op 9 augustus).
Op 18-07-2008 5:44:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Wat is dit nu allemaal voor rare (dis)info?...

:S

Edit:
Owh wacht... vast een viral voor een 1 of ander bedrijf..
(bericht gewijzigd op 18-7-2008 13:16:07)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 18-07-2008 13:15:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: De piramide's in Gizeh zijn vast de topjes van de mutsen van hele grote diep in de grond begraven kabouterbeelden. Wordt tijd dat ze daar eens gaan graven. Dat hebben ze vast nog nooit gedaan in Egypte.
Dat even terzijde. Ik denk trouwens wel dat het mogelijk is dat de sfinx ooit een leeuw o.i.d was. Het hoofd is namelijk te klein en staat niet in proportie tot de rest van het lichaam. Ook die sporen van watererossie wijzen op een eerdere datum van het beeld. Zou dat ooit tot de dames/heren egyptologen doordringen?

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 18-07-2008 18:11:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Above:

Het is een enorme penis.

Genoeg over jezelf.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 18-07-2008 21:26:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden