Voorspellen is niet iedereen gegeven. Waar een Nostradamus zijn profeties uit veiligheid versleutelt zijn andere voorspellers veel explicieter. Daardoor is het na verloop van tijd zo klaar als een klontje of hun toekomstbeelden klopten of niet. Vandaag brengen we u de 15 meest foute toekomstvoorspellingen... 1. "Alles dat uitgevonden kan worden is al uitgevonden" - Charles H. Duell, een official van het US patent office, 1899.
 2. "Dit anti-trust-gedoe zal wel overwaaien" - Bill Gates
 3. "Read my lips, no new taxes" - George Bush senior, 1988.
 4. "Verstandige en verantwoordelijke vrouwen willen niet stemmen" - Grover Cleveland, President van Amerika, 1905.
 5. "De mensheid zal nog zeker 50 jaar niet vliegen" - Wilbur Wright, vliegtuigpionier, tegen zijn broer Orville, na een tegenvallend vliegtuigexperiment in 1901. Hun eerste succesvolle vlucht was in 1903. 
 6. "Goed genoeg voor onze transatlantische vrienden, maar niet waardig voor praktische wetenschappelijke mensen" - Een Brits parlementarier, refererend naar Edisons lamp in 1878. 
 7. "Paarden zullen blijven, de auto is een luxueuze nieuwigheid, een hype" - De directeur van de Michigan spaarbank die de advocaat van Henry Ford adviseert om vooral niet te investeren in Ford Motor Compagny in 1903.
 8. "Vliegmachines die zwaarder zijn dan lucht zijn onmogelijk" - Lord Kelvin, 1895.
 9. "Er is geen enkele reden waarom iemand een computer in zijn huiskamer zou nemen" - Ken Olson van Digital Equipment Corporation, maker van grote zakelijke mainframes, strijdend tegen de PC in 1977.
 10. "Radio heeft geen toekomst" - Lord Kelvin in 1897.
 11. "Raketten zullen nooit de atmosfeer verlaten" - New York Times in 1936.
 12. "We staan aan de drempel van post per raket" - Amerikaans postdirecteur Arthur Summerfield in 1959.
 13. "Wie wil acteurs horen praten? Niemand" - H. M. Warner, medeoprichter van Warner Brothers toen ze in 1927 liever stomme films hadden.
 14. "Televisie waait wel over, mensen zullen het snel zat worden om naar dat houten kastje te kijken" - Darryl Zanuck, filmproducent van 20th Century Fox in 1946.
 15. "X-stralen zullen een hoax blijken te zijn" - Lord Kelvin in 1883.
Meer van dit soort valse voorspellingen? Bezoek dan de engelstalige top 87 bad predictions about the future.
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden