Op de avond van 25 augustus 1974 ontdekte de radar van de US Air Defence een UFO die vanaf de Golf van Mexico aanstalten maakte om het Amerikaanse luchtruim te doorkruisen. Het object haalde op een hoogte van 23 kilometer snelheden tot 4000 km/uur. Als het object zijn huidige koers zou volgen komt het via Texas in het Amerikaanse luchtruim terecht.

Aanvankelijk dacht men dat het object een meteoriet zou kunnen zijn, maar tijdens zijn vlucht boven Mexico nivelleerde de UFO naar een hoogte van 14 kilometer om nadien verder te dalen naar een hoogte van 6 kilometer, waarbij het tuig gedurende 5 minuten op beide hoogtes zijn koers bleef aanhouden. Een minuut later vertraagde het object naar een snelheid van 3000 km/uur waarbij het met een draai (koerswijziging) zijn daling stapsgewijs verder zette. Hierdoor kon de optie 'meteoriet' definitief geschrapt worden omdat meteorieten volgens een curve dalen en zeker niet zichtbaar vertragen tijdens de vlucht.

Coyame UFO

Het Coyame UFO Incident, Mexico's Roswell, is een sterk verhaal dat we u bij deze brengen, maar wat is er van waar?

Het Coyame UFO Incident, Mexico's Roswell

Bij het binnenkomen van het Mexicaanse luchtruim, 65 kilometer ten zuiden van Brownsville, Texas, bleven twee militaire radarposten van de Verenigde Staten het object volgen tot het dicht bij Coyame, Chihuahua, definitief van de schermen verdween. Men veronderstelde dat het object op een hoogte was gekomen die niet meer detecteerbaar was voor radar. Niemand vermoedde op dit moment dat ze getuige waren van een UFO-crash.

52 minuten nadat de UFO van de radarschermen verdwenen was meldden locale radioberichten dat er een passagiersvliegtuig was neergestort in de omgeving. Het vliegtuig en de UFO waren tezelfdertijd in hetzelfde gebied geweest. Het passagiersvliegtuig was opgestegen van El Paso met bestemming Mexico City en kon onmogelijk hetzelfde tuig geweest zijn dat op radarschermen gevolgd werd boven de Golf van Mexico.

De dag na de UFO-crash, heel vroeg in de morgen, begon de Mexicaanse overheid met het onderzoek naar het verdwenen vliegtuig. Rond 10:30 uur volgde een radiobericht dat de wrakstukken van het neergestorte vliegtuig gelokaliseerd waren. In een tweede bericht werd melding gemaakt dat een ander neergestort vliegtuig werd gevonden op slechts enkele kilometers afstand. Dit tweede vliegtuig had een ronde vorm, was nog in één stuk en slechts lichtjes beschadigd. Een paar minuten later werd op bevel van het Mexicaanse leger een radiostilte betreffende alle onderzoeksactiviteiten uitgevaardigd.

De CIA en twee, misschien drie, andere agentschappen onderschepten radioberichten waarvan men vermoedde dat ze meer refereerden naar een UFO-crash dan naar een vliegtuigcrash. Deze berichten en vermoedens werden nooit officieel bevestigd. Er werd een bergingsteam samengesteld dat gebruik maakte van drie Huey helikopters en één Sea Stallion helikopter.

Gezien het machtsvertoon en de snelheid waarmee het militaire team uitrukte geloofde men stellig dat dit niet de eerste keer was dat een dergelijk team uitrukte voor een UFO incident.

De Mexicaanse overheid weigerde verzoeken van de Verengde Staten om hulp te bieden aan de berging. Zelfs een bergingsteam van de VS kreeg geen toestemming om de Mexicaanse grens over te steken. De Mexicaanse autoriteiten ontkenden een UFO incident en meldden enkel dat ze een vliegtuigcrash aan het onderzoeken waren.

De dag nadien stond om 21:00 uur in Ford Bliss een Amerikaans bergingsteam paraat die gebruik kon maken van verschillende niet-gemarkeerde helikopters. In een zwaar beveiligde zone stonden ze klaar om uit te rukken naar de UFO-crash-site omdat eerdere Amerikaanse spionagevluchten hadden uitgewezen dat wrakstukken van beide crashsites verplaatst waren. De UFO was op een oplegger geladen en het opmerkelijke konvooi verplaatste zich in zuidelijke richting.

De volgende dag moest de VS beslissen om al dan niet het speciale bergingsteam te sturen. Nieuwe spionagevluchten openbaarden dat het konvooi in de woestijn halt had gehouden. De volledige radiostilte, zeer ongebruikelijk gezien de omstandigheden, noopte de VS om een nieuwe spionagevlucht uit te voeren. Ditmaal nam men het risico van een vlucht op geringe hoogte. De foto's van deze spionagevlucht onthulden vreemde vaststellingen: het konvooi leek volledig achtergelaten, met uitzondering van twee onbeweeglijke lichamen in het zand naast de openstaande deuren van de opleggervrachtwagen.

Met deze nieuwe wending van vreemde gebeurtenissen werd besloten om het speciale team op pad te sturen. De vier helikopters deden er meer dan twee uur over om het konvooi te bereiken. Wat ze er vaststelden zou een lugubere indruk achterlaten: alle leden van het Mexicaanse bergingsteam waren dood, de meesten van hen zaten nog steeds in hun voertuig.

Het Amerikaanse team, met biochemisch beschermende kledij aan, verankerde de UFO met kabels om deze te kunnen weg hijsen met de Sea Stallion helikopter. Met behulp van explosieven werden alle voertuigen van het konvooi, de lichamen en de wrakstukken van het burgervliegtuig, vernietigd. In minder dan een uur had het team de UFO geborgen en de site 'opgekuist'.

Eenmaal terug op Amerikaanse bodem werd de UFO in een verzegelde vrachtwagen overgebracht naar Atlanta, Georgië. Andere rapporten suggereren dat de UFO naar de Wright-Patterson Air Force Base, of een andere geheime basis, werd getransporteerd. Een mogelijke bestemming kon Area 51 geweest zijn, waar men ook de UFO van Roswell schijnt geborgen te hebben.

Van de UFO wordt gezegd dat deze een diameter van 5 meter had met een hoogte van anderhalve meter. Hij zag er uit als twee vliegende schotels met de onderkanten aan elkaar geplakt. De schijf was zilverkleurig en had geen zichtbare vensters of deuren. Motoren of andere aandrijfmiddelen konden niet gedetecteerd worden. Het object had wat schade opgelopen tijdens de crash: een gat van circa 30 centimeter breed en een deuk van ongeveer een halve meter groot. Het is onduidelijk of er in het gat iets te zien was.

De doodsoorzaak van het Mexicaanse bergingsteam is niet  gekend. Maar de VS leek wel voorbereid op dit soort van incidenten. Één ding is duidelijk: ze brachten de lijken van het Mexicaanse team niet mee naar de VS. Ofwel hadden ze op dat moment niet de middelen om een grootschalig biochemisch bergingsproject op te zetten of ze kregen de opdracht om alle bewijsmateriaal te vernietigen.

Er zijn geen FAA-documenten met betrekking tot de crash van het passagiersvliegtuig, wat eigenlijk normaal is gezien het vluchtplan van het vliegtuig geen registratie vertoont om het Amerikaanse luchtruim te gebruiken. Geen enkel document is ooit vrijgegeven door de Mexicaanse en/of Amerikaanse overheid over het neerstorten van een UFO nabij Coyame. Alle informatie is een samenraapsel van geruchten en het ons nu gekende verhaal is mondeling van man tot man overgebracht.

De inwoners van Coyame zijn er van overtuigd dat het verhaal correct is, maar zolang de gegevens van het Coyame UFO Incident niet aan het grote publiek worden vrijgegeven zal de waarheid nooit aan het licht komen.

Feniks: Volgens het artikel :

'Alle informatie is een samenraapsel van geruchten en het ons nu gekende verhaal is mondeling van man tot man overgebracht'.
Zoals zovele 'UFO-meldingen'. Ongeloofwaardig dus.
Op 16-08-2008 20:11:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feniks:
Ron B.:

Feniks:

Volgens het artikel :

'Alle informatie is een samenraapsel van geruchten en het ons nu gekende verhaal is mondeling van man tot man overgebracht'.
Zoals zovele 'UFO-meldingen'. Ongeloofwaardig dus.

wat je op school leert verschilt daar niet veel van hoor, bewezen totdat er een betere verklaring is komt heel vaak voor hoor

Zoveel 'UFO-sightings' en we zijn nog atlijd niet gekoloniseerd door 'aliens' ? Al die mensen die 'UFO's' zo graag zien als tuigen van supertechnologische, extraterrestrische beschavingen mogen mij dit eens verklaren. Alien 'UFO's' zijn fake verklaringen/waarnemingen of werden foutief geïnterpreteerd.
Op 17-08-2008 20:12:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feniks:
Dr. Who:

"Al die mensen die 'UFO's' zo graag zien als tuigen van supertechnologische, extraterrestrische beschavingen mogen mij dit eens verklaren."

Nou, wanneer je ziet dat de UFO's onze gevechtsvliegtuigen er gemakkelijk uitvliegen zonder enige moeite, wanneer de UFO plots hoeken maakt van 90 graden midden in een vlucht van 5000 km/u, wanneer ze onze nucleaire raketsilo's lamleggen, dan mag je je toch wel afvragen of we het niet hebben over een technologisch hoogstandje, wellicht niet van aardse oorsprong.

Als dan ook nog eens in de laatste jaren een groot aantal prominente figuren zoals Paul Hellyer (voormalig minister van defensie, Canada), of Edgar Mitchell (6e mens die de maan bewandelde en het record heeft neergezet voor de langste maanwandeling ooit), of Gordon Cooper (voormalig astronaut en vechterspiloot, 1927-2004) en Nick Pope (ministerie van defensie, Groot Brittannië hun boekje open doen over UFO's en buitenaardsen, dan mag je wat mij betreft de optie dat sommige UFO's van buitenaardse afkomst zijn toch wel overwegen.

Ik bedoelde dat men mij eens mag uitleggen waarom de supertechnologische aliens ons nog niet gekoloniseerd hebben ?
Op 17-08-2008 22:29:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feniks:
lazytee:

Feniks, wat wil je nou horen? hoe zouden wij nou moeten weten, waarom zij ons niet niet gekoloniseerd hebben? (Misschien willen ze ons helpen, maar niet door zoals in films gebeurd gewoon te landen, ze doen het langzaam aan, ze hebben er al ervaring mee.. weet ik veel.. verzin is wat, wat denk je dat er gebeurd als ze hier 60 jaar geleden zouden landen? er zijn altijd mensen die zich verzetten. Hun veiligheid zou in het gering komen aangezien zij geen oorlog willen.)

het enigste dat we weten is dat er iets aan de hand is. Aangezien ze zover gevorderd zijn op het gebied van technologie, lukt het hun ook echt wel om geheim te blijven voor 't volk dat toch alleen maar dom gehouden wordt.

Hoe meer geheim, hoe meer verdacht zeg ik atlijd.

Laten we veronderstellen dat er effectief UFO's bestaan die alien zijn. Waarom zouden deze aliens dan zo lang zo veel moeite doen om onze planeet te bereiken en dan nog zichzelf niét bekend maken ?

Nee, ik betrouw UFO's al zijnde van alien oorsprong niet.

In de volksmond wordt het begrip ufo meestal gebruikt om te verwijzen naar ruimteschepen van buitenaardse wezens die de Aarde zouden bezoeken. Er is geen wetenschappelijk bewijs voor het bestaan van ruimteschepen die buiten de aarde zijn gefabriceerd.

Ik zou veel eerder in de veronderstelling willen geloven dat onbekende vliegende voorwerpen het product zijn van geheime technologische ontwikkelingen van grootmachten als de Verenigde Staten en de vroegere Sovjet-Unie.

(bericht gewijzigd op 19-8-2008 22:36:05)
Op 19-08-2008 22:35:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden