Kapustin Yar was de meest geheime luchtmachtbasis van de vroegere Sovjet-Unie, waarbij het zelfs het niveau van geheimzinnigheid van Area 51 in Amerika ruim overschreed. De basis deed na de Tweede Wereldoorlog dienst als ontwikkelingsplaats voor het ruimteprogramma van de Sovjet-Unie. De basis moest zo geheim blijven dat zelfs de naburige stad Zhitkur ontruimd en met de grond gelijk gemaakt werd omdat de stad te dicht bij Kapustin Yar gelegen was.

Maar diep onder Kapustin Yar zou nog een geheime basis liggen waar diverse brokstukken van tal van gecrashte UFO’s bewaard en onderzocht worden.

Nog meer UFO-crashes

Op 3 juni 1960 crashten in Kasputin Yar twee UFO's tegelijkertijd. De crash veroorzaakte een gigantische vuurbol die een uur lang voor explosies in de omgeving zorgde. Men zag personeel waarvan de kleding rookte weglopen van de vuurzee. Één van hen valt en blijft onbeweeglijk liggen.

Één van de UFO's zou drie raketten op hun lanceringplatform vernietigd hebben, de andere UFO vernietigde een brandstofdepot. Zodra de vlammen gedoofd waren werden de brokstukken van de UFO's in Zhitkur ondergebracht.

Één van de meest bekende Russische ufologen is Vladimir Azhazha. Hij zegt dat in 1961 een UFO in de nabijheid van Kapustin Yar neerstortte. De crashsite wordt nog steeds gemeden door dieren, het vee gaat er niet meer grazen en mysterieuze energieën beïnvloeden de hartslag en ademhaling.

Een lokale inwoonster, Zoya Shubenkina, bevestigt het verhaal van Azhazha, om de doodeenvoudige reden dat zij in 1961 getuige was van de crash. Zij zag hoe een grote, vuurrode bol over haar huis vloog en crashte in de achterliggende vallei.

Azhazha is ervan overtuigd dat vele Russische gevechtspiloten in een luchtgevecht verzeild raakten met UFO's. Marina Popovich, vroeger Soviet Air Force kolonel en kosmonaut, bevestigt formeel dat zij persoonlijk getuige is geweest van luchtgevechten tussen Sovjet jachtvliegtuigen en UFO's.

Één van die luchtgevechten dateert van 1964. Tijdens een trainingsvlucht werden twee jets aangevallen door een UFO waardoor ze gedwongen werden om in een spiraalbeweging te vluchten. In 1980 had Kolonel Popovich tijdens een geheime missie een ontmoeting met verschillende UFO's. Ze zag drie vuurbol-achtige lichten totdat ze weer van haar wegvlogen.

In de avond van 7 augustus 1967 zag Kolonel Vyatkin Lev Mikhailovic plotseling een object dat een lichtstraal naar beneden wierp. Hij probeerde zijn Mig langs de straal te sturen maar de linkervleugel van de Mig raakte de lichtstraal. Zijn vliegtuig begon heftig te schudden en zijn instrumenten draaiden dol. Net toen hij zijn toestel weer onder controle had meldde zijn technicus dat de linkervleugel hevig gloeide. De vleugel van de Mig bleef na de landing nog een hele week gloeien.

Naarmate er steeds meer en meer rapporten van over de hele Sovjet-Unie binnenkwamen stelde de KGB zijn eigen dossier over het fenomeen samen, bekend onder de naam 'The Blue File'. Dit dossier werd de grootste en uitvoerigste studie van het UFO-fenomeen dat ooit in de hele wereld werd samengesteld.

De studie liep van het midden van de jaren 60 van vorige eeuw tot de val van de Sovjet-Unie. Het laatste rapport was van 1990 toen getuigen in de omgeving van Kapustin Yar gedurende een uur UFO's in de lucht konden waarnemen.

Kapustin Yar Site

Kapustin Yar en Zhitkur vandaag

Het UFO-onderzoek in Kapustin Yar zou nog altijd aan de gang zijn. In 1997 zouden er nog wrakstukken van een UFO, die in Polen was gecrasht, zijn ondergebracht in de ondergrondse Zhitkur faciliteit.

Wij gingen eens Googlen en vonden naast de stad Kapustin Yar enkel een lege vlakte met bijna uitgewiste sporen van wat er ooit gestaan heeft. Geen gebouwen, geen lanceringplatforms, geen vliegtuigen, niets. Maar net als de Amerikaanse U-2 verkenningsvliegtuigen kunnen we niet zien of er 400 meter onder de grond nog iets gaande is.

De Sovjet-Unie had destijds duidelijk heel veel interesse in UFO's. En zoals blijkt uit bovenstaand verhaal gebruikten ze een niet zo vreedzame manier om UFO's in hun luchtruim te verwelkomen.

Haalde de Sovjet-Unie zijn voorsprong in de ruimtewedloop met de hulp van reverse engineering op UFO's? Het bewijsmateriaal zegt van niet: Sovjetraketten hadden een aandrijfsysteem dat op veel punten overeenkwam met het Amerikaanse systeem.

Wat ons nog benieuwd maakt is welke mogelijke geheimen er nog in deze ondergrondse faciliteiten, en niet alleen van Kapustin Yar maar over de hele wereld, verborgen liggen.

Radiation:
Wouter:

:S
Grenswetenschap begint steeds meer op een willekeurige UFO bullshit site te lijken.
Niet meer kritisch...

Erg jammer


Misschien moet jij dan maar eens een kritisch artikel samenstellen en binnensturen. Ben benieuwd...
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 24-08-2008 18:24:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden