Na drie weken in het warme en zonnige Franse natuurschoon zijn we weer terug in bananenrepubliek Nederland. Even drie weken geen internet, geen werk en zelfs geen Grenswetenschap. Dit jaar had ik zelfs geen boeken meegenomen en op het lokale Franse sufferdje na geen krant gelezen. Wat wel? We zijn nagenoeg iedere dag de natuur ingetrokken op zoek naar 'schatten' die geen winkel verkoopt en die geen mensenhanden kunnen namaken. De overige toeristen en Fransen waren zo vriendelijk om voor stad, terras of toeristenfuik te kiezen dus hadden we het uitgestrekte land voor onszelf. Heerlijk. Maar goed, ik ben weer terug op mijn post om aan uw denkraam te morrelen en voedsel voor verbazing en verwondering aan te bieden. Tijd om even bij te kletsen dus.

(Ging het maar zo makkelijk)

Bij terugkomst lag er zo'n 60 MB aan e-mailtjes op mij te wachten. Nee, ik ben niet zo belangrijk en het merendeel was helaas spam. Gelukkig waren er ook wat interessante berichten. Zo schreef Ine Veen dat alweer de vierde druk van haar boek 'Moord namens de kroon' het ultieme leven van Pim Fortuyn' is uitgekomen. Ook kreeg ik de toezegging een exemplaar van haar fictie/non-fictie boek 'kasteel Slottania'  te krijgen. Natuurlijk krijgt u daar een recensie van te lezen. Het grote wachten is echter op haar boek 'Alarm... u wordt vergiftigd, zal de wereld ten onder gaan aan gif, milieu en bedrog'? dat binnenkort uit zal komen. Stay tuned.

Als échte nieuwsjunk kon ik het niet laten om gelijk bij thuiskomst even de headlines te checken en het eerste dat me opviel was dat duistere machten moeite hebben met het Ierse  'Nee' tegen het ontwerpverdrag voor de Europese unie. Hulde voor de 71% van de Ieren die 'nee' zeiden. Maar helaas, net zoals Balkenende de Nederlandse nee-stemmers belazerde en ons het verdrag door de strot duwde, zullen naar verwachting ook de Ieren uiteindelijk geringeloord worden. Voor de slaapkoppen onder ons, hier nog even waarom het verdrag niet aan te raden is.

Jim Carrey schitterde in de hoofdrol van de film "The Truman Show" uit 1998. Het gaat in die film om een man die als enige niet weet dat zijn hele wereld eigenlijk één grote reality soap is. Onlangs identificeerden de psychiaters Joel en Ian Gold een nieuwe waan die de naam "Truman show delusion' meekreeg. Lijders aan deze waan denken daadwerkelijk een onderdeel van hun eigen reality soap te zijn. Paranoia en grootsheidswaan zijn niets nieuws, maar de invalshoek 'reality soap' is volgens de zielenknijpers wel nieuw. Maar ja, wie zegt ons dat die psychiaters niet slechts acteurs zijn en dat dit hele verhaal niet gewoon een nieuwe episode is? Zou John de Mol god zijn?

En nu we toch lekker paranoïde bezig zijn: Onder het motto van "Wij van WC-eend bevelen WC-eend aan" publiceerde de Amerikaanse FBI onlangs een lijstje van top tien mythen over hun eigen agentschap. "Nee," zegt de FBI "we hebben geen afdeling X-files en 'Nee' we hebben niet Tesla's death ray in bezit." Verder ontkennen ze van iedere Amerikaan een dossier te hebben en ze bespioneren heus niet routinematig willekeurige Amerikanen. Een hele geruststelling. Ik ben benieuwd of de DEA, CIA, NSA, USMS, DSS, DIA en andere federale groepen nu ook hun eigen 'mythen' gaan debunken.

Als uitsmijter nog even lekker een filmpje kijken. Mij deed onderstaande animatie sterk denken aan de triologie "the Cube" . Vreemd maar wel leuk, al speelde tijdens het kijken mijn Truman show waan weer op.

eoi: erg toffe video inderdaad.
Op 31-07-2008 7:11:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: Bert terug van vakantie. Mooi, dan krijgen we weer Koen-actie ook.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 31-07-2008 14:06:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden