"Met songs verbeter je de wereld niet. Dus ik heb een schone auto ontworpen," kopte het Belgische weekblad Humo onlangs.  Het betrof een citaat van de Amerikaanse zanger Neil Young. Hij doopte zijn auto Linc Volt, een samenstelling van het automerk Lincoln en volt, de eenheid van elektrische spanning.

"Het is eigenlijk mijn oude Lincoln Continental die ik probeer om te turnen tot een elektrische wagen. Het is dus een échte personenwagen, niet zo'n dinky toy waar een volwassen man niet in past, en hij gaat zelfs harder dan honderd," aldus Neil Young.

LincVolt logo

In juni van dit jaar deed de old school protestzanger nog een testrit met zijn elektrische auto. Young merkt op dat de wagen zó stil is dat hij de wind en zelfs tegenliggers tijdens het rijden hoorde. Zijn ultieme doel is het overbodig maken van alle tankstations.

Neil Young gelooft niet in tankstations voor auto's op waterstof omdat de rijdende bevolking dan slaaf blijft van één of andere multinational. Hij kiest voor elektriciteit en wil gewoon 's avonds de stekker van zijn auto in het stopcontact steken of kunnen opladen waar en wanneer hij wil. Natuurlijk met zelfstandige elektriciteitsgeneratoren, zodat de afhankelijkheid van de energieleveranciers (ook multinationals) verbroken wordt. De energie die de auto tijdens het rijden opwekt zou volgens Neil Young kunnen dienen om het huis van energie te voorzien. Kwestie van de auto niet nutteloos in de garage te laten staan, de wagen als batterij."Het vraagt veel meer energie om een auto te laten rijden dan om je huis van energie te voorzien. Zover zijn we nog niet, maar we staan wel op het punt dat we de oplossing voor het energievraagstuk vinden - ik voel het gewoon."
Meer nieuws over de Linc Volt leest u in de Linc Volt gazette.
Edmund: Alle beetjes helpen.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 29-07-2008 1:46:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Het is ook altijd wel lekker makkelijk om alles bij de grote coorperaties en handel neer te leggen. Wij als consument kunnen ook onze invloed doen gelden hoor!! Als mensen echt een electrische auto willen, moeten ze gewoon geen auto's op benzine, diesel, gas meer kopen! Leg de druk maar is van onderaf. Maar dat doen we niet, en dus, blijven "zij" gewoon verkopen.

Waarom meer geven als ze met minder ook tevreden zijn? Zou ik ook denken als ik hun was.
Moeten is een keuze...
Op 29-07-2008 10:59:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Zie oude link

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1995

en dan wordt het duidelijk waarom de elektrische auto nog steeds geen succes is!

Zou er wel 1 willen kopen maar niet voor de belachelijke prijzen die ze ervoor vragen en dat doen ze met opzet

http://www.olino.org/articles/2007/12/13/overzicht-elektrische-personen-autos
Op 29-07-2008 11:37:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 27-03-2009 20:04:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden