Sommige verschijnselen blijven vreemd. Zo zijn er de luchtvissen, een soort wezens die niet met het blote oog te zien zijn, maar wel door camera's zijn geregistreerd. De meer gebruikte Engelstalige term voor dit fenomeen is Rods, gegeven door de ontdekker.

In 1998 was José Escamilla in de buurt van Roswell (de plaats waar een UFO schijnt te zijn neergestort). Hij merkte in een video-opname vreemde streepjes op. De anomalie schoot door het beeld, zo werd duidelijk toen hij de film frame per frame bekeek. José meende dat het om een bijzondere levensvorm ging. Een soort die zich zó snel door de lucht kon voortbewegen, dat het op films nauwelijks waarneembaar is, laat staan voor het blote oog.

Luchtvis/Rod op camera
(Vliegjes of hogere wezens?)

UFO-theorieën beweren dat de luchtvissen afkomstig zijn van de mantel van Roswell-UFO, waar ze op kleefden, en op die manier in onze atmosfeer zijn terecht gekomen.
De website luchtvissen.nl doet nader onderzoek naar het fenomeen. Daar wordt gedacht dat "luchtvissen levensvormen in de hogere werkelijkheid van onze wereld zijn."
Dat de weinige beelden die er van de Rods zijn een wezen tonen dat lijkt op de prehistorische Anomalocaris canadensis doet vermoeden dat de luchtvissen al langer op deze aarde rondvliegen dan de Roswell-UFO.

Luchtvissen.nl omschrijft het fenomeen:
Ze zitten meestal in rotsachtige open gebieden, waar grotten als schuilplaats te vinden zijn, maar waar dus ook veel open ruimte is. Ook lijken rods het hooggebergte op te zoeken waar ijle lucht is, en dat is dan misschien niet vreemd... Hun gedrag lijkt een beetje op dat van vleermuizen, met dit verschil; dat de rod een solitair wezen lijkt te zijn. Rods vliegen met enorme snelheid kleine bochtjes, krimpen in en rekken uit, waarbij het soms lijkt of ze fourageren in de lucht zoals de vleermuis dat doet. Dat kan erop wijzen dat een rod een soortgelijk ontvangertje heeft om prooidieren te signaleren in de vlucht, maar de vraag is dan; wat staat er op het menu van rods?

(Meer filmpjes hier)

Wilt u, naast onderstaande beelden, meer weten over luchtvissen dan zijn zowel luchtvissen.nl als het engelstalig artikel Rods: fact or fiction een aanrader. Ook de officiële Roswell Rods website mag u niet missen. Hieronder ziet u een preview van de film die José Escamilla heeft gemaakt: UFO the greatest story ever denied:Edmund: raar
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 04-08-2008 1:08:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: fascinerend
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 04-08-2008 7:48:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Ach we konden al lucht fietsen en luchtkastelen bouwen deden we ook al. Sommige verkopen zelfs gebakken lucht dus luchtvissenl lijkt me niet zo vreemd.

En waar luchtvissen zijn moeten ook Luchtvisvissers zijn. http://tvinjapan.com/blog/2006/10/05/japanese-paranormal-investigation-skyfish-invisible-scourge-of-the-skies-w-subs/
(bericht gewijzigd op 4-8-2008 9:16:39)
Op 04-08-2008 9:06:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince: Jammer van die mensen die de topics altijd maar voor de helft lezen.
Religion, a placebo which causes damage.
Op 04-08-2008 0:16:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Voordat Escamilla zijn versie van Rods de wereld in slingerde was ik al op de hoogte van het fenomeen. Eind jaren tachtig werden vreemde wezens op de gevoelige plaat gelegt door een team dat natuuropnames maakte in Z Amerika.

Ze hadden een speciale cameras waarmee ze later vertraagde beelden van kolibri's e.d. zouden kunnen tonen. Het was dit team dat oorspronkelijk Rods per toeval wist te filmen.

Helaas ben ik de bronnen kwijt maar dat is wat ik er van weet.
Op 04-08-2008 21:41:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince:
Gigs:

@DaVince

Je kritiek is niet helemaal terecht. Het heeft ook te maken met het schrijven van een artikel. In dit geval was het misschien beter geweest dat het sluitertijd-verhaal als hoofdzaak IN het artikel zelf was geplaatst. 't Is tenslotte een heel plausibele weerlegging van het fenomeen 'rods'.

Denk dat er wel meer mensen op deze aardkloot zijn die niet altijd alle artikelen in blogs of kranten tot in al zijn details doornemen maar zich beperken tot de hoofdzaken. (Ik neem dagelijks nog veel meer info tot me dan alleen maar Grenswetenschap.nl; en ik denk de meeste mensen die Grenswetenschap.nl lezen met mij!)

Blijf erbij: mijns inziens is het rods-verhaal weerlegd.Ja oké ik zal je geen ongelijk geven, hoewel mijn reactie op bovenstaande reactie was en deze inmiddels gewijzigd is. Ik vind het wel vreemd dat mensen geen tijd hebben om de topic door te lezen, maar wel tijd hebben om hun mening meteen neer te planten. Je kunt in mijn ogen pas over een topic oordelen als je deze volledig gelezen hebt en niet half gebakken.

Wat de rods betreft ben ik het volkomen met je eens.
Religion, a placebo which causes damage.
Op 05-08-2008 0:28:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Gast:

En ik denk dat het Sherlock Holmes was die al stelde dat "dé enige ware verklaring" meestal gewoon de simpelste verklaring is.

Willem van Ockham
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 06-08-2008 1:17:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RF:
Cornholio:

Het zou me niets verbazen als dat een diersoort is.

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1444

weet je het zeker
(bericht gewijzigd op 25-8-2008 17:17:33)
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 25-08-2008 17:17:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Oproep van 'joseescamilla': "As of today June 18, 2009, I have officially begun producing Roswell Rods (my next film). ... So fellow ROD Investigators, check your videos, photos and let's make this film together! Contact me if you want to send me your clips and pix. ..."

God... Dat ben je zelluf!
Op 20-02-2010 23:52:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden