Binnenkort starten de Olympische spelen. Om precies te zijn op 08/08/08 rond 08:08 uur. Normaal gezien is het getal 8 een geluksgetal in China, al lijkt het gele gevaarte de laatste tijd weinig medewerking van Vrouwe Fortuna te krijgen. Numerologen laten weten dat veel van de actuele Chinese rampspoed ook terug te leiden is tot het getal 8.

8 na 8

Onze gele vrienden zijn behoorlijk bijgelovig en hechten waarde aan wat de numerologie voorspelt. Koppels kiezen een trouwdatum met een acht erin, winkels en restaurants openen een nieuwe zaak het liefst op de 8e en de prijs per vierkante meter op de achtste verdieping van een gebouw ligt soms hoger dan op andere verdiepingen. Ook nummerplaten met veel achten zijn geliefd en zouden geluk brengen.

Geluk en ongeluk liggen soms dicht bij elkaar. De aardbeving in Sichuan, had een kracht van 8 op de schaal van Richter. De beving gebeurde 88 dagen voor de aanvang van de Spelen. De beving gebeurde op 12 mei. Numerologen laten weten dat, als je de cijfers van die dag en maand optelt opnieuw acht het resultaat is. 1+2+5 is namelijk 8. Om dat resultaat te krijgen moet het jaartal even vergeten worden. Een select interpreteren van gegevens is bijgeloof niet vreemd, maar dat weerhoudt veel Chinezen niet om te geloven dat rampspoed de Olympische Spelen zal treffen. Het nummer 8 is even niet gunstig...

Edmund:
JaccoV:

De chinezen zouden deze film eens moeten kijken http://www.imdb.com/title/tt0481369/ geen nummer 8 wel 23 beetje zelfde gekte.

Als er maar genoeg gelet wordt op een nummer zal het vaak terugkomen. Opzich logisch.

Leuke film was dat.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 06-08-2008 16:32:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden