Als we naar de wereld kijken kunnen we de totale bevolking gemakshalve indelen in drie groepen. In de kleinste groep zitten idioten die uit een verwrongen zelfgecreëerde idiologische (inderdaad, de benaming 'ideologische' zou nog te veel eer zijn) waanbeelden schreeuwen om maatregelen 'voor uw veiligheid' of 'een betere wereld'. Lieden uit deze groep komt men vooral tegen in politieke, gerelicapte en zakelijke kringen.
De tweede, iets grotere groep van idioten kan men vinden in allerlei pressiegroepen, actiecomités, stichtingen en genootschappen. Je kan dergelijke groepen herkennen aan hun "maatschappelijk betrokken insteek", die op het eerste gezicht wel sympathie opwekt. Maar wie dieper kijkt ziet de kille werkelijkheid. Groepen zoals de anti-rookclub Stivoro, of zelfs Veilig Verkeer Nederland, hebben maar één doel; 'Hun zin doordrijven'. Drogredenen, druk, juridische strijd en propaganda zijn hun wapens en ze worden door de kleinste groep van idioten te pas en onpas voor hun karretje gespannen.

De derde en grootste groep idioten zijn wijzelf. Wij, de massa staan groepen één en twee toe onze vrijheden te verruilen voor allerlei idiologische beperkingen die feitelijk nergens toe leiden behalve dan het vergroten van de macht voor de idoten uit de eerste en tweede categorie.


(Machtswellust gaat schuil achter goede bedoelingen)

Veel van de rigide en beperkende denkbeelden zijn niet zelf bedacht. Ze komen overwaaien uit Amerika. Het puriteinse land met dubbele moraal blijft voor veel lieden een bron van inspiratie. Veel Amerikanen leiden aan overgewicht en dus moet daar omwille van 'gezondheid' iets aan gedaan worden. De laatste oekaze is het verbod voor fastfoodrestaurants om zich te vestigen in arme wijken van Los Angeles waar obesitas onder de paupers de norm is. Ook in Nederland beginnen idioten met doorgaans goed gevulde portemonnees de steeds dikker wordende onderlaag te dwingen om, natuurlijk voor hun gezondheid en veiligheid, de Dr. Oetker Big American Pizza van ongeveer 3 euro uit het vriesvak te laten voor een maaltijd van verse groenten en fruit die al gauw 12 euro kost.

Voor 'volk en vaderland' is veranderd in 'voor veiligheid en welzijn' neem bijvoorbeeld het veiligheidshamertje dat minister Eurlings verplicht in elke auto wilde hebben. “Uit het onderzoek blijkt dat in de meeste gevallen elektrische raambedieningen na het te water raken niet meer betrouwbaar zijn terwijl zijramen de meest geschikte ontsnappingsweg zijn. Elektrische deurbedieningen blijken minder vaak onbetrouwbaar te worden, maar via de deuren kan men niet goed ontsnappen” schreef de overbezorgde minister. Klinkt logisch maar slaat als een tang op een varken. Er gaan jaarlijks meer mensen dood door een kogel dan door het niet kunnen ontsnappen omdat er geen hamertje was. Dus een verplichte draagplicht van een kogelvrij vest zou zinvoller zijn. Maar u begrijpt dat een minister daar geen mooie sier mee zou maken.

Van sporten ga je ook dood, dus wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport als jaren een verplichte sportkeuring. Dezelfde club wil u ook verplicht vaccineren. De Europese Commissie zit vol met lieden die onder het goed bedoelende mom van 'veiligheid en gezondheid' u tot van alles wil verplichten. Van de bandenspanning van uw auto tot god weet wat. Dagelijks poept deze ambtenarenbrij nieuwe voorstellen en regels uit. Maar het zijn niet alleen de verveelde raamambtenaren die om 'verplichtingen' roepen. Zo wilde de Reddingsbrigade IJsselstein dat kinderen na een zwemdiploma verplicht een cursus 'wakzwemmen' moeten doen. Zo'n training redt levens en maakt een einde aan de paniekreacties als je door het ijs zakt, aldus de reddingsbrigade die kennelijk niets van de klimaatsverandering heeft meegekregen.

Stichtingen lobbyen om wanen door te drijven tot weten. Zo wil Medizon, de stichting voor hartdefibrillatie dat de AED (hartdefibrillator) verplicht aanwezig moet zijn in (sport)scholen, restaurants, instellingen en eigenlijk ook het liefst bij u thuis. Voor de AED is nog geen wettelijke verplichting dus wat schreeuwt Medizon? Mensen (of hun nabestaanden) die op het werk, in de (sport)school, restaurant of een ander openbaar gebouw of instelling, waar geen AED (hartdefibrillator) aanwezig is, een hartstilstand krijgen kunnen het bedrijf, de beheerder of instelling daarvoor aansprakelijk stellen en een fikse schadeclaim indienen." Bangmaak-propaganda dus. Wedden dat zo'n AED binnenkort verplicht wordt?

Ook de media speelt een grote rol in de besluitvorming van beleidsmakers. Ieder opgeblazen nonsensbericht wordt dan door regelneven gebruikt als legitiem argument om de duimschroeven weer wat aan te draaien. Zo schreeuwde de Telegraaf onlangs dat luchtbuksen dodelijk zijn. Ja, klopt luchtbuksen zijn net als voorhamers, schroevendraaiers, glasscherven, bakstenen en aardappelschilmesjes dodelijk in de handen van de juiste randdebiel. En hoewel er jaarlijks inderdaad mensen omkomen door het gebruik van dergelijke voorwerpen moet de eerste dode door luchtbuksgebruik nog gevonden worden. Let op mijn woorden, binnenkort zal de kamer een debat opstarten over luchtbuksen, het onderzoek naar deze wapens is al in volle gang.

Voor veiligheid en welzijn een verplichte training voor hondenbezitters. Er zijn nogal wat mensen die een hekel aan honden hebben en er zijn honden die zo nu en dan de tanden in een mensenbeen zetten. Wie een stok geeft om te slaan zal geslagen worden. Gevaarlijker dan honden zijn paarden. Bijna dagelijks donderen ruiters van hun ros of veroorzaken verkeersongelukken. Maar ja, er zijn nu eenmaal meer hondenhaters dan paardenhaters.

Eigenlijk is iedere nieuw ingevoerde maatregel een belediging voor uw intellect. Immers ze onderstrepen de twijfels die men heeft aan uw verstandelijke vermogens om op een verantwoorde manier in de samenleving te functioneren. Laat u niet ringeloren door het argument dat het niet om u gaat maar om die kleine groep zwak sociale en sub-criminele individuen. Als dat zo zou zijn dan was één maatregel voldoende; 'het onder curatele stellen van deze groep social misfits.' Daabij komt dat iedere maatregel per definitie door de 'doelgroep' met voeten wordt getreden. Nee, U en ik moeten beperkt worden onder het steeds zwaarder wegende juk van 'veiligheid en welzijn'.

Alles voor uw veiligheid en welzijn. Tenminste, als het kant noch wal raakt. Al jaren staat zelfdoding op de eerste plaats als het gaat om uitwendige doodsoorzaken. Niet zo verwonderlijk als men bedenkt wat een uitzichtloze rigide maatschappij we aan het creëren zijn waar alles verboden is wat niet nadrukkelijk toegestaan is. Buiten wereldverbeteraars zijn depressies onze grootse vijanden. Gelukkig is er tenminste één iemand die om ons geestelijk welzijn denkt.

Edmund: Topstuk!
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 11-08-2008 0:46:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Voedingscentrum wil snackbar weren uit arme wijk

AMSTERDAM - Het Voedingscentrum wil een verbod op nieuwe snackbars in arme wijken of in de buurt van scholen. Dat dagblad meldt Spits.

De Nederlandse regering zou volgens het Voedingscentrum in de strijd tegen overgewicht het voorbeeld moeten volgen van Los Angeles. Daar mogen in South LA ondernemers het komende jaar geen nieuwe eettenten openen waar ongezond eten wordt verkocht.

In Los Angeles is veel kritiek op de 'voedselapartheid', omdat de maatregel alleen geldt voor het arme stadsdeel. De gedachte erachter is dat arme mensen vaak dikker zijn omdat ze minder geld kunnen uitgeven aan gezond.

..........Inderdaad, ieder hersenscheet uit Amerika wordt gelijk overgenomen... tenminste zoland de woorden 'verplicht' 'verboden' en 'noodzakelijk' er in voorkomen.
Op 12-08-2008 8:12:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Voor 'volk en vaderland' is veranderd in 'voor veiligheid en welzijn' neem bijvoorbeeld het veiligheidshamertje dat minister Eurlings verplicht in elke auto wilde hebben. “Uit het onderzoek blijkt dat in de meeste gevallen elektrische raambedieningen na het te water raken niet meer betrouwbaar zijn terwijl zijramen de meest geschikte ontsnappingsweg zijn. Elektrische deurbedieningen blijken minder vaak onbetrouwbaar te worden, maar via de deuren kan men niet goed ontsnappen” schreef de overbezorgde minister. Klinkt logisch maar slaat als een tang op een varken. Er gaan jaarlijks meer mensen dood door een kogel dan door het niet kunnen ontsnappen omdat er geen hamertje was. Dus een verplichte draagplicht van een kogelvrij vest zou zinvoller zijn. Maar u begrijpt dat een minister daar geen mooie sier mee zou maken."

Dit is nu een mooi voorbeeld:

Mensen die daar bang voor zijn (net als ik) denken daar dan echt wel zelf aan en hebben al zo'n hamertje in de auto en dan is het je eigen keuze en daar heb je Eurlings echt niet bij nodig.
Mn moeder had altijd een ding van Christoffel in de auto en dat gaf haar een gevoel van veiligheid.
Een verdrinkingsdood is voor mij iets dat ik niet wil en je zult mij dus ook niet per boot op vakantie zien gaan.
Maar dat is allemaal persoonlijk en niet iets waar ministers zich mee bezig moeten houden.
De autogordel is ook zoiets.
Het betreft je persoonlijke veiligheid en als je het niet doet schaad je geen derde, dus ook daar bemoeit de regering zich met mijn persoonlijke vrijheid en als ik door de ruit naar buiten vlieg, dan is dat mijn eigen schuld, mijn keuze, mijn veiligheid.
Het willens en wetens onderdrukken en arm houden van 2/3e van de wereld en meedoen aan illegale oorlogen, is een vele grotere bedreiging van al onze persoonlijk vrijheid en veiligheid, maar daar gaat men gewoon mee door en daar hoor je hen niet over.
Iets waar men zich eigenlijk mee bezig dient te houden en de hoogste prioriteit zou moeten hebben
Carpe diem homo universalis
Op 12-08-2008 8:44:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Van de wieg tot het graf is het niet heerlijk die verzorgstaat!!! Ach het duurt niet lang meer geniet er nog even van zou ik zeggen! En slim hoor zo'n hamertje ben vaak te stoned en pakeer me wagi vaak in de gracht! En altijd handig als een behuplzame stadswacht met EHBO diploma me komt redden en me even ontnuchtert met zijn AED.
Op 12-08-2008 9:23:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Tieners schieten kippen dood
ROOSENDAAL - De politie heeft twee jongens van 15 en 17 jaar uit Roosendaal aangehouden wegens dierenmishandeling. Het tweetal had twee kippen doodgeschoten met een luchtbuks. |
http://www.telegraaf.nl/binnenland/1662197/__Tieners_schieten_kippen_dood__.html

Kennelijk heeft de Telegraaf de oorlog aan de luchtbuks verklaart (op verzoek van wie?). Gloeiende koppen in de krant. Maar wie zich in de achtergrond verdiept ziet dat er niets aan de hand is afgezien van het morele aspect.
De tieners schoten op aanwijzing van opa de kippen dood. Ze schoten op eigen terrein. En ze schoten gericht, dus one shot one kill.
Wettelijk gezien is er niets mis mee. Men mag op eigen terrein met een luchtbuks een kip doodschieten. Net zoals je het dier ook mag slachten door het de kop af te hakken.
Het morele aspect is een ander verhaal, de politie kan ze dan wel aanhouden op VERDENKING van dierenmishandeling maar ze zullen niet veroordeeld worden.
Het hele bericht is is het papier niet waard waar het op gedrukt staat. Maar dat maakt niet uit... wat blijft hangen bij de mensen is "luchtbuks" en "mishandeling" en voedt de onderbuiken zodat straks eeb minister weer nieuwe regels kan uitvaardigen.
Op 12-08-2008 9:24:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
aya:

Van de wieg tot het graf is het niet heerlijk die verzorgstaat!!! Ach het duurt niet lang meer geniet er nog even van zou ik zeggen! En slim hoor zo'n hamertje ben vaak te stoned en pakeer me wagi vaak in de gracht! En altijd handig als een behuplzame stadswacht met EHBO diploma me komt redden en me even ontnuchtert met zijn AED.


Stoned een "wagi" besturen is OOK verboden.
De gracht inrijden is OOK verboden
Hulp verlenen is VERPLCIHT

Wachten is op de verplichte cursus "hoe bedien ik een hamertje als ik stoned in de plomp rijdt".
Op 12-08-2008 9:27:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Lanoe:


Het willens en wetens onderdrukken en arm houden van 2/3e van de wereld en meedoen aan illegale oorlogen, is een vele grotere bedreiging van al onze persoonlijk vrijheid en veiligheid, maar daar gaat men gewoon mee door en daar hoor je hen niet over.
Iets waar men zich eigenlijk mee bezig dient te houden en de hoogste prioriteit zou moeten hebbenJa, dat vind ik ook, heel vreemd als er weer eens over iets onbenulligs gesteggeld wordt terwijl mensen aan flarden gebombardeerd worden.
Trouwens ook met bosbranden zoals laatst in Californië: bommentapijten en klusterbommen worden vrolijk in Irak en andere landen rondgestrooid, maar een blusvliegtuig naar een beginnende bosbrand toesturen gebeurt niet of veel te laat. Waarom toch?
'Don't forget rule number 6'
Op 12-08-2008 9:32:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Ganzfeld:

aya:

Van de wieg tot het graf is het niet heerlijk die verzorgstaat!!! Ach het duurt niet lang meer geniet er nog even van zou ik zeggen! En slim hoor zo'n hamertje ben vaak te stoned en pakeer me wagi vaak in de gracht! En altijd handig als een behuplzame stadswacht met EHBO diploma me komt redden en me even ontnuchtert met zijn AED.


Stoned een "wagi" besturen is OOK verboden.
De gracht inrijden is OOK verboden
Hulp verlenen is VERPLCIHT

Wachten is op de verplichte cursus "hoe bedien ik een hamertje als ik stoned in de plomp rijdt".


Hmm die cursus is waarschijnlijk net zo kleuterig als een EMA cursus?? Don't wanna go that road again! Dan maar een echt bucks aanschaffen en mezelf een Kurt Head shot Kobain verkopen!
Op 12-08-2008 10:05:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Nee alle gekheid op een stikkie! ) De volgende veiligheids maatregelen komen er al aan! http://www.security.nl/article/19291/1/Geheim_EU_rapport_wil_DNA_en_cameratoezicht_met_VS_delen.html

Ook voor mijn welzijn! Amerika ons voorland wijst ons al de weg die wij gaan bewandelen! Voor onze vrijheid strijden ze... haha en daarom plaatsen ze overal camara's en willen ze onze individuele genetische code hebben???

Op 12-08-2008 11:09:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
enra: Inderdaad, een goed stuk. Alleen mis ik nog 1 ding en dat is dat we 1x in de vier jaar voor vol worden aangezien en vervolgens om de oren krijgen, jullie hebben zelf gekozen......
Misschien de aankomende verkiezing eens niet te gaan stemmen???
Op 11-09-2008 10:41:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
enra:

Inderdaad, een goed stuk. Alleen mis ik nog 1 ding en dat is dat we 1x in de vier jaar voor vol worden aangezien en vervolgens om de oren krijgen, jullie hebben zelf gekozen......
Misschien de aankomende verkiezing eens niet te gaan stemmen???

doe ik al jáááren...
Fruit dan?
Op 11-09-2008 10:47:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
janh: gisteren one flew over the cuckoos nest weer eens gezien.
het zuinige mondje van nurse Ratched deed wel een beetje denken aan het gereformeerde bekkie van balkenende.

het is de 'goedbedoelde' 'redelijkheid' van Mw Ratched tegenover de 'onredelijke' want werkelijk levend en met een eigen wil behepte McMurphy die we nu weer aan het werk zien.
Op 11-09-2008 11:28:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feng Shui:
Lanoe:


De autogordel is ook zoiets.
Het betreft je persoonlijke veiligheid en als je het niet doet schaad je geen derde, dus ook daar bemoeit de regering zich met mijn persoonlijke vrijheid en als ik door de ruit naar buiten vlieg, dan is dat mijn eigen schuld, mijn keuze, mijn veiligheid.Als je dan ook zelf voor de kosten opdraait van je ongeluk dan heb je gelijk. Helaas moeten wij daar allemaal aan meebetalen dus doe nou maar lekker je gordel om, dan kunnen ze dat geld weer gebruiken om straaljagers te kopen ofzo.
Onderschriften zeggen niets
Op 11-09-2008 20:19:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Debsy: Ik link dit stuk met dit....
Mobile Phone Radiation: Switching of the Brain

Zag ik toevallig net....

Verklaart wel waarom het grootste deel van de bevolking zo mak en schaapachtig is en machthebbers gewoon door kunnen gaan.
Zo ziet het er niet zo best uit voor de toekomst.

(bericht gewijzigd op 12-9-2008 11:27:35)
Op 12-09-2008 11:21:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Debsy:

Ik link dit stuk met dit....
Mobile Phone Radiation: Switching of the Brain

Zag ik toevallig net....

Verklaart wel waarom het grootste deel van de bevolking zo mak en schaapachtig is en machthebbers gewoon door kunnen gaan.
Zo ziet het er niet zo best uit voor de toekomst.Mak en schaapachtig?
Komt dat niet (ook) door alles wat ze in ons drinkwater doen? En in onze voeding? En door de foute info over de E-spullen in onze voeding? En door de chem-trails (chemicalien die constant in de lucht gelost worden door vliegtuigen)? En radars? En low frequentie-zenders met megawatts vermogen? Of alle andere kleine zendertjes in onze buurt in de vorm van micro-wave ovens, bluetooth apparatuur, draadloze keyboards en muizen, wireless internet, draadloze auto-sleutels?
En nog veel meer van dat fraais?

Men zou kunnen geloven dat het aandeel van GSM-mobieltjes maar héél klein is.

Ik hoor die pipo op dat filmpje juist zeggen dat de 'ratio' nog wel werkt maar dat de communicatie-verbindingen daaronder niet meer bestaan. Dus weten/beseffen we niet dat we de communicatie met onze emoties en gevoelens niet meer hebben.
Lijkt me "gewoon" te willen zeggen dat we de kant van de wetenschap opgaan ;-) Ik voel het.

(bericht gewijzigd op 12-9-2008 13:42:39)
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 12-09-2008 13:40:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mgc: kom op, dit is al zo oud als de wereld.. brood en spelen
maar het is een goed teken dat we het beginnen in te zien..
zeitgeist gezien?
Op 12-09-2008 16:47:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Wat wel zo fijn is aan verkiezingen moet ik even zeggen...
(sarcasme uiteraard)

Is dat als je stemt, je schuldig bent, en veranderingen moet accepteren want je hebt mee gedaan aan een "democratische" *kuch* praktijk.
En als je niet stemt, je schuldig bent omdat je niet hebt gepoogd de veranderingen te beinvloeden.

En heb je in beide gevallen geen recht van spreken/mag je niet klagen.
Je staat in beiden gevallen buitenspel, en het ergste is nog dat de massa zelf met dit soort onzin op de proppen komt, en zelf pas gaan klagen wanneer alle punten waar ze op hebben gestemt in compromissen opgaan. (elk jaar weer.)

En dan heb je nog de achteraf onverschilligen die heen en weer marcheren met het "maar democratie is wel het beste systeem vergeleken met" of de schuld geven aan een bepaalde partij terwijl dit hele systeem voor geen meter klopt en we ook allemaal wel zouden moeten weten hoe mensen als balkenende werkelijk aan de macht zijn gekomen, en dat heeft niks met democratie te maken maar met een tripje naar http://exchanges.state.gov/education/ivp/alumni.htm

bron:
http://zaplog.nl/zaplog/article/waar_kwam_balkenende_ineens_vandaan_the_international_visitor_leadership_pr/
Op 12-09-2008 19:01:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden