Uri Geller was een tijdje op oorlogspad. YouTube-filmpjes die al te duidelijk maakten dat de mindpower van Geller eigenlijk gewoon goocheltruuks zijn die iedereen kan leren probeerde Geller offline te krijgen. Initieel lukte dat, maar nadat de Amerikaanse burgerrechtenorganisatie EFF de rollen omkeerde en zelf een proces tegen Geller aanspande moest de bekende goochelaar buigen...

Uri Geller

Twijfelt u nog aan Gellers capaciteiten? Koop dan onze how to bend a spoon, of zoek zelf wat rond op het internet om te weten hoe magiërs als Uri Geller, of de Nederlandse Ramana, hun kunstje doen.

Edmund: Lepelbuigtruuks zijn misschien geen mindpower maar ze zijn wel leuk. Ik doe regelmatig lepelbuugtruuks bij vrienden en kennissen en 't zorgt toch altijd voor een hoop vermaak.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 05-08-2008 19:01:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Uri Geller is wel beroemt, maar niet rijk geworden met zijn trucjes. Naar mijn weten heeft hij zijn kapitaal opgebouwd met het aanwijzen van olie.

Hij vloog in een vliegtuigje over een olieveld en wees de beste boorplek aan. Dit deed hij voor verschillende olie-maatschappijen. De resultaten hiervan zijn nooit bekend gemaakt maar hij is een aantal jaren actief geweest als black-gold hunter en is er miljonair mee geworden.

Blijkbaar was er wel degelijk resultaat. Anders, waarschijnlijk contractueel, geen miljoenen. Uri kan dus wel iets bijzonders. Zoals jullie wellicht via Discovery Channel weten is de zoektocht naar olie ruw. Er zijn talloze black-gold hunters actief en er is genoeg vergelijkend materiaal.

Eerst wordt er gezocht naar een gebiedt waar potentieel olie aanwezig kan zijn. Iets dat de olie-maatschappijen al voor de heer Geller hadden gedaan. Maar dan komt het moeilijke en kostbare gedeelte van de zoektocht. De precieze locatie en diepte van de olie vaststellen. De vastgestelde gebieden waarin gezocht wordt zijn vaak honderden vierkante kilometers groot. Een 'well estimated and calculated guess' en dure proefboringen moeten de jackpot opleveren. Vaak wordt er niks gevonden en zijn er honderden miljoenen aan kosten gemaakt.

Het is duidelijk waarom de olie-giganten wel een 'gokje' durven wagen. Het is een relatief goedkoop gokje. Kosteloos als het niks oplevert, neem ik aan. Ze gaan natuurlijk niet met geld smijten bij Shell of zo.

Welk talent schuilt er nog meer in de heer Geller? Waarmee is hij werkelijk multi-miljonair geworden? En als hij dan toch een gave heeft, waarom misleid hij de boel en legt hij zijn kaarten niet op tafel? Het moge duidelijk zijn dat ik niet geloof in het belachelijk simpele gegoochel van de heer Geller op de buis.

Uri Geller... Het blijft... tja... het blijft.

(bericht gewijzigd op 5-8-2008 20:34:24)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 05-08-2008 20:25:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Deva:

Uri Geller is helemaal geen fake , en bezit wel degelijk paranormale krachten .
Hij bezit de oeroude krachten die de Atlantiers destijds ook hadden, en kan doen wat ie wil , daarvoor kan hij beroep doen op de diensten van de elementale wezens ,die hij via zijn geest ter beschikking krijgt , net als die andere dat ook kunnen, en net zoals Billy Meier en Robbert van de Broeke en zovele anderen het ook kan , want Billy , die kon zelfs metaal vloeibaar maken ! ...en nu , nog debunkers aanwezig ?? , of zijn jullie een beetje stikke jaloers ??hahah

En waarom mengt hij zijn 'ware kunde' dan met klassieke goochelarij?
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 05-08-2008 23:33:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Deva neemt een aantal grote sprongen (zonder onderbouwing; mag gezegd worden), maar laten we het even aannemen voor de lol. En dan antwoord zoeken op de vraag van Edmund: waarom mengt hij zijn 'ware kunde' dan met klassieke goochelarij?

Als hij beschikt over de kennis die Deva noemt, dan is het volgens mij best wel logisch dat je een hoop rook wil doen opwerpen. Rook om de werkelijke aard van je kunde te verhullen. Kunde die natuurlijk geheim moet blijven. Daarbij is het handig om er een jezelf als charlatan af te schilderen.

Ik denk dat je jezelf zo ongeloofwaardig mogelijk moet portretteren. Mensen moeten je namelijk alles behalve serieus nemen. Nouja, schijn-serieus dan. De stempel op elke goochelaarstruc. Dit is Uri in ieder geval goed gelukt. Maar als ze je serieus nemen, zouden ze wel is achter de ware aard van je trucjes kunnen komen.

Maar goed. Er zijn genoeg hypothetische antwoorden te verzinnen op de vraag van Edmund. Om het minder hypothetisch te maken zou Deva met onderbouwing moeten komen.

Deva, je bent aan zet...
(bericht gewijzigd op 5-8-2008 23:59:34)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 05-08-2008 23:46:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Ik claim alleen dat hij daarmee zo verschrikkelijk rijk is geworden. Zeker niet met zijn 'few minutes of spoon-bending-fame' en een paar optredens bij tv-programma's.

Het is daarbij een algemeen feit dat hij jaren heeft geholpen bij het vinden van olie. Of er ook werkelijk olie gevonden is het enige dat discutabel is. Zoals verwacht is dat niet gepubliceerd.

Maar feitelijk heeft de heer Geller wel degelijk een aantal jaren gewerkt voor de olie-industrie en resultaat geboekt. Die conclusie trek ik omdat hij anders niet uitbetaald had gekregen lijkt me.
(bericht gewijzigd op 6-8-2008 0:10:14)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 06-08-2008 0:04:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund: Van Rossem is een klassieker ja. Zijn recalcitrante persoonlijkheid speelde ook mee.

Maar vooralsnog wacht ik op Deva.
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 06-08-2008 0:54:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Weer dezelfde discussie en blog.
Eenieder die zich in Uri en de onderzoeken naar hem verdiept heeft weet wel beter, maar ieder mag dan ook zijn eigen mening houden

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 06-08-2008 8:42:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
Deva:

Showbizz, eist van het publiek dat het er zo aantoe gaat , ...anders is er geen goeie show.

Ik vind het nog steeds vreemd dat iemand die 'mindpowers' heeft zich in de showbizz moet begeven. Wat vind je van het filmpje, Deva? Geller die plots zijn eigen spullen niet kan gebruiken en niet kan presteren?
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 07-08-2008 0:18:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Bramsan:

tja materialisme, commercie $$$ daar is Uri helemaal niet vies van...
Hij golft mee op de goedgelovigheid van en de hype van het 'New age' gebeuren, en hij loopt binnen...

kijk zo woont tie:


aardig intervieuw:

"Geller's range of leisureware is something of a mystery in itself. It is one of a number of ventures that he claims has already made him a wealthy man. Surely a genuine psychic could make millions on gambling - does he play the National Lottery for instance?

"I personally don't, but my children do. I keep away from that. It's tempting to see whether my psychic powers can guess the numbers. I don't think I can. I am not a gambler."

This is all very odd. Uri Geller has claimed that he was paid by mining companies to psychically search for minerals, and yet he balks at winning the lottery! Stranger still, he has also refused to take up any of the lucrative challenges to reproduce his 'powers' under conditions that would exclude fraud. In 1988 British businessman Gerald Fleming offered to give £250,000 to charity if Geller could perform a spoon-bend under such conditions. Why hasn't he responded?

"Never heard of him, and I'm not interested in him either," he responds rather tersely. I persist - the money does go to charity, after all. Geller pretends he hasn't heard properly:

"Tell him that he can offer a billion dollars - I'm not interested. Tell him to find other psychics who might. There are many other psychics who are poor, who don't have money."

But it's for C-H-A-R-I-T-Y, Uri!

"Still, I'm not interested in challenges. All my life I've kept away from challenges - do you understand?"

http://www.simon-jones.org.uk/articles/uri_geller_interview.htm


Ja, mooi huis.
Uri heeft groot geld gemaakt met olie, goud enz te vinden voor de rijken.
Het bewustmaken van onze latente krachten die we niet gebruiken, uri heeft zoals vele voor en na hem...
(bericht gewijzigd op 8-8-2008 9:50:28)
Carpe diem homo universalis
Op 08-08-2008 9:45:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: ook gezegd dat we het allemaal kunnen, we moeten het enkel ontwikkelen, heeft uri meer gekost dan gebracht en steld zichzelf daarmee bloot.
Hij had ook gewoon verder kunnen gaan met olie, goud enz zoeken en lekker met de rijken der aarde in hun luchbel gaan leven, maar dat doet hij niet.
Waarom?

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 8-8-2008 9:48:16)
Carpe diem homo universalis
Op 08-08-2008 9:47:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden