Het beroemdste verhaal aller tijden over een UFO-crash is ongetwijfeld het Roswell UFO-Incident (7 juli 1947, New Mexico). Maar dit fameuze verhaal is niet het eerste in zijn soort. Op 17 april 1897 heeft een geheimzinnig 'luchtschip' de stad Aurora, Texas, een even legendarische bekendheid bezorgd als het latere Roswell.

Het was naar verluidt niet de eerste keer dat het luchtschip in Texas werd gezien, noch was het de laatste keer. Het belangrijkste aan dit Aurora UFO-Incident is dat er destijds een lichaam van een alien gevonden én bestudeerd werd, samen met honderden gerapporteerde en gedocumenteerde sightings met identieke beschrijvingen, verspreid over het gehele centrale gedeelte van de Verenigde Staten.

Aurora UFO replica

The Dallas Morning News berichtte het ongebruikelijke nieuws maar het artikel haalde, tegen onze huidige verwachtingen in, noch de krantenkoppen, noch de frontpagina. Wij bieden u de mysterieuze UFO-crash wel aan op onze homepagina...

Het Aurora UFO-Incident

Het verhaal over een incident met een luchtschip verscheen op pagina 5 van bovenvermelde krant, samen met meer dan 12 andere artikelen over gerapporteerde mysterieuze luchtschepen. In de twee dagen voorafgaand aan het Aurora-incident waren er nog eens 16 artikelen verschenen over het waarnemen van luchtschepen in dezelfde omgeving van centraal Texas.

Eind november 1896 waren er duizenden getuigen die luchtschepen rapporteerden boven Californië, zowat 2400 kilometer westwaarts gelegen van Texas. Tussen november 1896 en april 1897 werden vele extra waarnemingen van luchtschepen gerapporteerd en gedocumenteerd in verschillende Staten van Californië tot Michigan.

Tussen april en mei 1897 werden in meer dan 30 provincies van Texas luchtschepen waargenomen door honderden echte Texanen met het gemeenschappelijke element dat het object de vorm van een sigaar had en dingen kon doen die zelfs hedendaagse luchtschepen amper kunnen uitvoeren.

Wat zij toen zagen kan nooit worden bepaald, maar mogelijk zagen ze iets van buitenaardse oorsprong vliegen. Toegegeven, vele UFO-waarnemingen en UFO-beeldmateriaal zijn hoaxes, maar bij de eeuwwisseling hadden mensen geen enkel motief om een fantastisch verhaal te verzinnen. Ze wisten dat ze iets vreemds gezien hadden en wilden dat enkel aan anderen vertellen.

Het hele Aurora UFO Incident raakte in de vergetelheid totdat Hayden Hewes, de oprichter van het International UFO Bureau, in 1973 in Aurora arriveerde om het UFO-onderzoek van destijds te heropenen.

Kaart van Aurora

De UFO-crash in Aurora verschilt van de UFO-crash in Roswell in die mate dat er niet met de oorspronkelijke documentatie geknoeid werd door militairen, dat de (weinige) nog levende ooggetuigen niet benaderd en bedreigd geweest zijn door militairen en dat er aan de militairen nooit gevraagd werd om de zaak stil te houden.

Hewes ontdekte dat de inwoners van destijds weinig of niets van doen hadden met de UFO-crash van 1897. Slechts 3 van hen, in 1995 nog in leven, waren bereid om met de onderzoekers te praten. Robbie Hansen, geen directe getuige van het incident, verklaarde dat het verhaal een hoax was om de eenvoudige reden dat haar vader het verhaal ook al weg lachte.

In tegenstelling tot Hansen hadden de twee andere inwoners het verhaal uit eerste hand vernomen. Mary Evans, 15 jaar oud ten tijde van het incident, herinnerde zich dat er iets neergestort was. Haar ouders zijn naar de plaats waar het luchtschip neerstortte gegaan, maar Mary mocht niet naar de crash kijken.

Charlie Stevens, 10 jaar oud destijds, zegt dat hij een rookspoor achter het vliegende luchtschip kon waarnemen tot het verdween bij Aurora. Daarna hoorde hij een explosie, gevolgd door een grote rookpluim. De jonge Stevens wou naar de onheilsplaats gaan kijken maar zijn landbouwersvader liet dat niet toe omdat er nog te veel karweien niet voltooid waren. Toen zijn vader de volgende dag terugkeerde uit de stad vertelde hij dat hij op de plaats waar het luchtschip was neergestort overal verspreidde brokstukken had zien liggen.

Sightings boven Texas

In 1945 kreeg de legende een nieuwe draai toen Rolley Oats zich in Aurora vestigde. De behoefte aan water noopte hem om de waterput, waar men naar verluidt 40 jaar eerder de kleinere brokstukken van het ruimteschip had ingeworpen, in gebruik te nemen.

Oats vermoedde dat straling van de bron, of het water zelf, er voor zorgde dat er zich zware artritis ontwikkelde in zijn linkerhand. Na 12 jaar ononderbroken water uit de bron te hebben gedronken verzegelde hij de waterput met een betonblok van bijna 2 meter diameter.

Het verhaal doet de ronde dat het grootste gedeelte van het puin destijds naar een nu nog steeds geheime plaats werd overgebracht en dat de overblijvende kleinere brokstukken in de waterput werden gedumpt.

Ja Horus: Als het lichaam van de piloot bestudeerd werd, waar is het rapport erover?
Het stoffelijk overschot ligt op de lokale begraafplaats, zegt men. Maar iets in mij zegt dat er bij opgraving niets gevonden gaat worden.
(bericht gewijzigd op 1-9-2008 9:39:32)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 01-09-2008 9:38:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
parafernalia: Weer zo'n verhaal...hou hier nou eens mee op mensen.
Op 01-09-2008 22:53:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Ja Horus:

....
Het stoffelijk overschot ligt op de lokale begraafplaats, zegt men.
....


Beter bewijs kan je toch niet hebben !

Waar beter een stoffelijk overschot verbergen dan op de lokale begraafplaats. Daar moét een komplot achter zitten.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 01-09-2008 23:14:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feniks:
parafernalia:

Weer zo'n verhaal...hou hier nou eens mee op mensen.

De domme massa kickt nu eenmaal op fantasietjes en op het spectaculaire, kun je niets aan doen.
Op 02-09-2008 19:35:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden