Steeds meer stemmen die zeggen dat 9/11 meer was dan ons verteld wordt laten van zich horen. Is 9/11 één van de grootste illusies die we ooit voorgeschoteld kregen? Was het geregisseerd door de hogere regionen? Veel mensen kunnen dit moeilijk geloven. De regeringen en wereldleiders horen toch juist voor onze veiligheid te zorgen? Politici kunnen toch geen misdadigers zijn die tot zulke gruweldaden in staat zijn? Die hun eigen bevolking bedreigen en ondermijnen? Ze kunnen gewoon niet geloven en accepteren dat dit wel eens mogelijk kan zijn.

Het schaduwspel

Deze groepering gelooft vol overtuiging in de terroristische mythe. De mythe die ons angst aanjaagt en ons in een wereldstrijd stort. Angst is het snelst uitbreidende virus dat bestaat. Categorisch worden we volgepompt met die angst. Dagelijks krijgen we berichten via de media te horen, hoe een groep terroristen genaamd Al Qaida achter ons aanzit, met de bedoeling om ons ongelovigen of christenhonden naar de andere wereld te helpen. Bin Laden die ons schijnbaar vanuit een grot bedreigt om ons leven tot een hel te maken.

We worden bang gemaakt voor een handvol relatief zichtbare vijanden, terwijl achter de schermen wel eens een veel sterkere geslepen vijand aan de gang kan zijn. Diezelfde macht die ons zogenaamde veiligheid aanbiedt door middel van verscherpte controles. Er zijn mensen die nog willen aannemen dat olie een belangrijk onderdeel is van de oorlog tegen Irak, maar misschien is er veel meer aan de hand. Een veel groter project, met als doel de bevolking(en) naar de eenheid van globalisatie te drijven. Eén wereld met één centrale macht. Een macht die achter de schermen afwacht tot het zijn klauwen uit kan slaan.

De werkelijkheid die we opgedrongen krijgen is niet meer dan een hersenspoeling om ons als een kudde schapen bij elkaar te drijven zodat ze het hek om ons heen kunnen sluiten. De publieke opinie wordt via de media beïnvloed. Er wordt een valse realiteit geregisseerd. Mensen worden bang. Door deze angst laten ze toe dat de wereld waarin we leven verandert in een dictatoriale eenheid. We leven in een wereld waarin we gecontroleerd en gemanipuleerd worden zonder dat we het goed en wel beseffen. Diegene die het aankaarten worden voor gek versleten. Laat mij die gek dan maar zijn, want met een blinddoek om en een tape op mijn mond zal ik alleen maar stikken.
U kunt natuurlijk nog altijd rustig blijven zitten terwijl de wereldleiders u een verhaaltje voorlezen.

KC: 'Hitchhiker's Guide to the Galaxy' regel nummer één: "VOORAL RUSTIG BLIJVEN."

Maar blijven zitten... Nee dat niet.
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 17-08-2008 5:49:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Een probleem is dat het psychologisch nogal ingewikkeld in elkaar steekt, de mens wil een individu zijn, maar is tegelijkertijd in meer of mindere mate een groepswezen, dus zal zich meer of minder snel aanpassen aan de omgeving om niet buiten de groep te vallen. Dat is zo beetje het begin. Verder zijn er nog veel meer psychologische gevoeligheden, kijk maar eens wat geloof daarin presteert (door er misbruik van te maken).
Verder lijkt de apocalyptische angst, net als angst voor spinnen, bij de meeste mensen ingebakken, een voorbeeld van dit soort gevoeligheden. Wat ons helpen kan is om hier inzicht in te krijgen.
(bericht gewijzigd op 17-8-2008 8:37:19)
'Don't forget rule number 6'
Op 17-08-2008 8:17:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Mooi beschreven

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 17-08-2008 8:29:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Orfius:

Beste Todo, ik denk dat je mensheid overschat.
De feiten liggen op straat dat men te dom is om door te hebben dat er gemene spelletjes worden gespeelt. Pas als het te laat is, tonen ze berouw. Zo ook miljoenen Duitsers ten tijde van Hitler.
Complotzoekers worden succesvol onderuit gehaald en de plannetjes gaan door. Waar jij het volk overschat, onderschat je de Elite.
Geeft niet Toldo, wijsheid komt met de jaren.

Nah, als het jóu lukt 'om het door te hebben', Orfius, waarom zou het anderen dan niet lukken..?! Wellicht heb je een bijzondere gave o.i.d. of een uitzonderlijk hoge intelligentie..?!
Op 18-08-2008 9:07:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddie-v-ierse: Wil je Amerika op enige wijze leren begrijpen zul je als eerste terug moeten naar de fundamenten waarop het is gebouwd.
Ten eerste heeft het geen cultureel erfgoed zoals de meeste culturen die kennen. Nagenoeg vanaf het ontstaan is het land in een oorlog of in een ideologische oorlog verwikkeld.
Het heeft vanaf het begin genomen wat het dacht nodig te hebben dit heeft als resultaat gehad dat het zich in de eigen ideologie heeft begraven en het niet kan functioneren zonder de afleiding binnen een conflict toestand, Duitsland is nog steeds een voorbeeld hoe je een compleet volk achter een ideologie kunt scharen zolang er maar sprake is van een binding die boven het individu staat, een oorlog was noodzakelijk om het Duitse volk te bevrijden van een joods juk.
Bovenal blijven Amerikanen een volk van soldaten, er bestaat geen leger dat zo onverzettelijk is.
Onder een vlag en altijd als verdediger van de eigen waarde en normen,
die niet als bondgenoot geld vervalt nagenoeg automatisch in een vijandelijke rol, een middenweg is nagenoeg onmogelijk
De oorlogen blijven gestaag komen, is er geen conflict wordt er wel een gemaakt.
Japan is tot het uiterste gedreven voor het tot de aanval overging. Vietnam is in een oorlog getrokken, het halve oosten verkeerd in een oorlog begonnen door Amerika.
Niemand zoekt enige argwaan in het feit dat Irak plots Koeweit binnen valt.
Saddam Hussein was alles behalve dom, ook al wordt hij nu afgespiegeld als een zwak begaafde strateeg.
Stil zou kunnen denken aan een verbond dat er geen was.
En niet te vergeten de kunstmatig in stand gehouden oorlog tegen een kansloos Palestijns volk Het midden oosten wordt nooit meer onafhankelijk, daarvoor liggen er teveel grondstoffen die bij terug gave een verzwakking tegenover China zou betekenen .
Vergis je niet!
Amerika verkeerd allang in een ideologische oorlog met China.
Europa is als een verzameling zonder inbreng
de plaats toegewezen die het dient in te nemen.
De A bommen vallen nog steeds.
Op 18-08-2008 0:41:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden