Terwijl de voltallige kamer tijdens haar reces heeft kunnen nadenken over een definitief verbod op verse paddo's trokken wij de stoute schoenen aan om het fenomeen eens aan den lijve te ondervinden. En terwijl ons voornemen nog tot uitvoer moest worden gebracht kopte de media over 'weer' een paddo-dode. Een 18 jarige Hagenaar zou uit het raam zijn dood tegemoet gesprongen zijn na gebruik van paddo's. En als klap op de vuurpijl lazen we korte tijd later dat een paddo-toerist na gebruik een duik uit zijn 10 meter hoger geplaatst raam had overleefd. Toch wijzen de officiële rapporten die de regering moet adviseren over het paddo-gebruik uit dat er geen gevaren kleven aan het gebruik van paddo's. Gelukkig wonen we op de begane grond en dus brachten we ons voornemen gewoon ten uitvoer.


(Duidelijke aanwijzingen op de doosjes)

We togen naar een serieuze smartshop en vertelden de vriendelijke verkoopster van ons voornemen. Zij adviseerde om eerst maar eens "mild" te beginnen en als dat zou bevallen misschien wat sterkere paddo's te proberen. We kregen een goede en duidelijke uitleg en natuurlijk adviezen waar je wat aan hebt. "Geen alcohol of andere drugs erbij gebruiken" en "zorg voor een rustige en veilige omgeving". Het geld ging over de toonbank en we togen opgewonden naar huis met twee doosjes 'milde' paddo's en twee doosjes wat "sterkere" paddo's.

Psilocybe Tampanensis en Psilocyne Colombiescens waren de namen die op de doosjes met 'milde' paddo's stonden. We zouden de doosjes mixen en verorberen. mevrouw Vanslagmulders en ondergetekende begonnen aldus aan onze voorzichtige schreden in de wondere wereld der paddo's. Het eerste wat opvalt is dat paddo's nou niet echt lekker zijn. Maar omdat het gebruik op nuchtere maag werd aanbevolen overwon mijn trek het van de vieze smaak. Binnen een kwartiertje hadden we de paddo's weggekauwd. Het duurde niet lang of ons overviel een beetje warm gevoel, we werden wat zweverig, lacherig en het leek alsof de wereld wat kleuriger was. Een aangename 'roes' in combinatie met lachkriebels is misschien de beste omschrijving.

Rationeel waren we er nog steeds bij en een oefening op de Nitendo Braintainer van Dr. Kawashima's wees uit dat mijn vaardigheden nog steeds functioneerden. Dat we uit voorzorg het tuinraam hadden open gezet bleek dus geheel overbodig. Na enkele uren lekker onder paddo's invloed te zijn geweest trokken de effecten net zo snel weg als dat zij waren gekomen. We voelden ons fris, helder en er is geen moment van misselijkheid of algemene verdwazing geweest. De paddogebruikers die een dodensprong hadden gemaakt hadden in ieder geval niet de milde soorten geprobeerd.

Conclusie: Niets aan de hand bij gebruik van ‘milde’ soorten. Geen nadorst, kater of andere verschijnselen die men bij alcohol kan ondervinden en geen ‘tunnelvisie’ of aantasting van het korte termijn geheugen zoals bij het roken van cannabis. Wel een aangenaam warm, vrolijk en lacherig gevoel zonder verlies van realiteitszin. We begonnen de conclusies van de officiële rapporten te begrijpen.

Maar dan...

De doosje met de sterkere Psilocybe McKennaii zou de volgende stap zijn. Maar die bewaren we voor een volgende keer. Op advies van de aardige winkeldame had ik die maar gedroogd en bewaard in de honing (wat hopelijk de smaak ten goede zou komen.) Als we een eventuele duik uit het tuinraam overleven berichten wij u een volgende keer over onze ervaringen.

meer info kunt u vinden op het forum van Psychonaut.com

Ganzfeld:
sonlives:

Ook nog wat gezien ipv gevoeld?


Neen de gebruikte soorten staan niet bekend om hun visuele werking.
(bericht gewijzigd op 23-8-2008 10:03:14)
Op 23-08-2008 10:03:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "Je kan gerust de zwaardere gebruiken. Je krijgt een intense spirituele leerzame ervaring. Totaal geen drang om te springen. Ik heb het vermoeden dat deze lui die wel gesprongen hebben een schepje er bovenop gedaan hebben zoals alcohol of een blowtje erbij."

Niet altijd, sommige mensen zijn er veel gevoeliger voor dan anderen of zaten al niet lekker in hun vel en dan gaat het ook mis en de gevoelige mensen kunnen het beter gewoon niet doen.
Er zijn mensen die de hele nacht angstig met zn tweeen op de bank liggen omdat ze denken dat ze dood gaan, van 1 simpel jointje!

Goede educatie (zoals ik vermoed dat dat bij Bert gebeurde door de dame van de winkel) en iemand die je begeleid en zelf veel ervaring heeft zijn een pre, anders is er idd het risico dat het mis gaat en dan is er niemand om het op te vangen:S

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 23-08-2008 13:25:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Waarom niet direct met zijn allen aan de DMT, GW? Das pas trippen!

DMT is een lichaamseigen stof (en dus niet schadelijk) en staat in de VS op nummer 1 op de lijst van verboden middelen. Waarom? Omdat je, mits de dosering goed is, een nogal heftige en spirituele trip krijgt en je bewust op 'de droomwereld' actief bent. Als je gaat dromen wordt DMT geproduceerd door je epifyse, in het midden van je hoofd. Eigenlijk is elke droom gewoon een lichte 'trip' (reisje?).

Er zijn veel verhalen over DMT trips te lezen. Vaak opgeschreven direct na de trip, omdat je alles vrij snel weer vergeet. Net als bij dromen. Vaak valt te lezen dat mensen in contact komen met hun hogere zelf en andere identiteiten. Een ding valt met zekerheid te zeggen: een goede DMT trip is een levenservaring die je voorgoed veranderd. Een slechte DMT trip wordt vaak ervaren als oneindige visuele lus die een paar uur duurt, of er wordt helemaal niks van de trip herinnerd. Als mensen de trip vasthouden in hun geheugen realiseren velen dat ze niet dit fysieke lichaam zijn.

En daar komt een addertje onder het gras vandaan. Velen herinneren een DMT trip (of droom) niet. Volgens deskundigen komt dit door een soort beveiliging in je geheugen. Herinneringen die te traumatisch zijn (zo heftig dat ze belastend of bedreigend zijn voor het biologische lichaam) worden geblokt om de machine (het lichaam) te beschermen. De realisatie dat we zonder lichaam kunnen en dat dood niet bestaat kunnen we wel categoriseren als een belastende of bedreigende herinnering. Vergeten we daarom dromen zo vaak?

Het kan gewonnen worden uit diverse planten, bijvoorbeeld graan. Ik raad iedereen het gebruik van DMT natuurlijk ten sterkste af. Het staat namelijk ook in Nederland op de lijst van verboden middelen. Ten behoeve van de volksgezondheid ofzo. De dosering komt ook best nou en het kan het beste anaal worden ingenomen. Dan nog is het alsof je een vermalen peper in je je kont steekt. Auw dus!

Ik heb nog nooit DMT gebruikt.
(bericht gewijzigd op 23-8-2008 15:47:11)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 23-08-2008 14:58:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Bad op Paddo's neem ik aan?...
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 23-08-2008 16:30:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
KC:

...............


Gesynthetiseerde DMT is verboden! Heb ik nog geen ervaring mee maar Ayahuasca wat plantaardige DMT bevat is legaal. Die trips zijn niet hetzelfde als een droom want ik kan alles net zo goed herinneren als welke heftige ervaring dan ook!

Trips die je kwijt raakt komt denk ik meestal door blowen dan vervagen de dingen namelijk meestal heel snel!
Op 23-08-2008 16:51:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: 1 ding wat je niet moet doen is synthetische drugs met herbal drugs mengen! Zolang je die dingen scheidt ben je OK!

In het verleden een paar bad trips mee gehad! 48 uur met hartslag van 200 onder een dekentje op de bank... haha!

Zolang het natuurlijk is gebeuren er alleen te gekke dingen! Daarom gaan ze het gebruik van paddo's niet verbieden, die paar die uit een open raam zijn geflikkerd zijn een uitzondering, geen norm.
(bericht gewijzigd op 23-8-2008 19:10:01)
Op 23-08-2008 19:08:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Aya,

dat je de trip herinnerd betekend dat je een goede dosering hebt gebruikt. Hoe heftiger de dosering des te zwaarder de trip, zoals altijd met drugs. Langzaam de dosering opvoeren is dan de beste tactiek he Grens opzoeken, afstand houden en er niet overheen. Ja, tenzij je risico wil lopen natuurlijk.

En over Ayahuasca, ook van die mooie fractal visuals? Kleinste deeltje is het grootste deeltje enzo...

En die mensen die uit het raam springen... Die mensen zijn gewoon onverantwoord bezig geweest. Onverantwoord betekend in het geval van paddo's dat ze er te veel van hebben gegeten, antidepressiva gebruikte en/of dronken waren. Niet doen dus.
(bericht gewijzigd op 23-8-2008 21:48:51)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 23-08-2008 19:24:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
st.gast: ''Het duurde niet lang of ons overviel een beetje warm gevoel, we werden wat zweverig, lacherig en het leek alsof de wereld wat kleuriger was. Een aangename 'roes' in combinatie met lachkriebels is misschien de beste omschrijving...,De paddogebruikers die een dodensprong hadden gemaakt hadden in ieder geval niet de milde soorten geprobeerd.''

voor heel veel mensen is ;''aangename roes'', ''wat zweverig en lachkriebels'' al een geheel andere realiteit dan de door hun dagelijks geleefde. deze mensen zouden al springen bij een gewone ah champignon met vleugje suggestie.
Het commerciele aspect schakelt misschien het ''lotsfilter'' uit,maw iedere imbeciel met schuldcmplx en poen kan er aan komen.
Op 23-08-2008 21:25:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Edmund:
KC:

Onverantwoord betekend in het geval van paddo's dat ze te veel hebben gegeten, antidepressiva gebruikte en/of dronken waren. Niet doen dus.

Paddo's werken toch niet op een volle maag?
I've got a plan so cunning, you could put a tail on it and call it a weasel
Op 23-08-2008 21:36:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Corrected...
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 23-08-2008 21:48:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Op 23-08-2008 22:08:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
st.gast: het wordt wellicht tijd voor een paddoeetwedstrijd.

financieel best haalbaar met een bellenblazer als hoofdprijs.
Op 23-08-2008 22:19:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ward Aal: 2x geprobeerd.
Ik zit nog te wachten op het effect.

Ward
Op 23-08-2008 23:10:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vzphiphop.nl: Paddo's zijn helemaal geweldig. Alleen jammer dat sommige mensen er niet meer om kunnen gaan. Net als met alcohol. Maar daar hoor je ze niet over. Onze fijne regering. Iets met geld in de kist.
Op 24-08-2008 21:39:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: grinnik
Moeten is een keuze...
Op 26-08-2008 13:33:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Ik zou adviseren de paddo's op indiaanse manier te gebruiken. Dat houdt in, 's nachts in het donker. Je hoort dan de muziek van de sferen en soms komt er een stem uit het diepst van je bewustzijn naar boven die je dingen vertelt over de geheimen van de schepping. Verder heb je dan scherpe prachtige en lichtende visioenen.
DMT heb ik ook menigmaal gebruikt, niet echt iets voor beginners omdat je binnen enkele seconden met de lift naar boven schiet zullen we maar zeggen. De visioenen zijn ook erg krachtig waarbij het soms moeilijk is de buitenwereld nog waar te nemen. Dus blijf zitten of liggen en wacht tot de trip voorbij is.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 27-08-2008 10:04:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden