Poltergeisten, fossielen met vleesresten en plekken waar alleen maar meisjes geboren worden. Welkom in de wereld van de bizarre berichten. In dit blogje even een kort rondje langs vreemde zaken die zich niet makkelijk laten verklaren.

We beginnen maar eens met een klassieker (zie hier en hier) uit eigen land. Acht kinderen, later nog eens drie kinderen, en één volwassen zijn op onverklaarbare wijze onwel geworden in een bos bij Boekel. Politie deed onderzoek en tast vooralsnog in het duister over de oorzaak. Massahysterie?

Dat Big Brother dankzij de moderne cameratechnieken constant meekijkt is niet zo prettig maar soms levert het interessante beelden op. Zo ook onlangs in een Amerikaanse school in Asheville. Een observatiecamera die door bewegingen geactiveert wordt wist omstreeks 03.00 uur in de ochtend een vreemde silhouet vast te leggen. Wat was het dat bewoog door de school? Was het een vleermuis of een insect of toch een geest? Bekijk de video hier.


(lugubere schaduw trekt voorbij)

Hoe komt een schedel van een blanke vrouw in Nieuw Zeeland honderd jaar voordat het uberhaupt ontdekt werd door blanken? Die vraag houdt de gemoederen in Nieuw Zeeland bezig na de vondst van een 270 jaar oude schedel. Voor zover de historie uitwijst was ten tijde dat de eigenaresse van de schedel stief Nieuw Zeeland nog onaangeroerd door blanken. Ook over eventuele schipbreuken in de omgeving van het destijds onbekende eiland is niets bekend. Misschien is de schedel gewoon later door iemand meegenomen en verloren.
Of zou er meer aan de hand zijn?


(Nieuw-Zeelands eerste toeriste gevonden?)

Ben je een man en vrijgezel? Ga dan naar Groenland! Volgens dit bericht worden in sommige delen van het noorden van Groenland alleen maar meisjes geboren. Er schijnen meer delen in de arctische zone te zijn waar alleen maar meisjes geboren worden. Waarom? Dat is nog de grote vraag die schreeuwt om nader onderzoek. Tot die tijd weet u uw reisdoel.

De Engelse krant The Sun, altijd goed voor een maf verhaal, bracht onlangs een artikel naar buiten over poltergeist-activiteiten. Bij het verhaal publiceerden ze ook een video waar onder andere te zien is hoe een mysterieuze kracht een flesje water in de greep houdt. Hoax, een schreeuw om aandacht of hebben we hier authentiek materiaal onder ogen? Oordeel zelf en bekijk de video hier.


(Polter of hoax?)

Stel je voor dat er op de fossiele resten van een 68 miljoen jaar oude Tyrannosaurus rex nog zacht weefsel zou zitten, wat zou dat betekenen? En terwijl de ene wetenschappelijke groep denkt dat het weefsel de karakteristieken heeft van een vogel of alligator is er een ander team die zegt dat het weefsel niets anders is dan een laagje bacterieën. Welke van de twee teams gelijk heeft mag u zelf zeggen.

Moeten we bang zijn voor een nieuwe ijstijd? "Ja en ja" aldus Dr Achim Brauer,van het GFZ (GeoForschungs Zentrum). Ja omdat de kans op een nieuwe ijstijd groot is en ja omdat het ons niet geleidelijk zal overvallen maar abrupt, binnen één jaar tijd.

cootje: Ik snap volgens mij wel wat je bedoeld, ik heb het alleen een aantal keer gehad met mijn ogen dicht. In alle gevallen wist ik dat ik slechts mijn ogen dicht had en dus tegen mijn oogleden aankeek, toch had ik de ervaring ontzettend de diepte in te kunnen kijken.

Het was alsof ik in een grote hal stond die pikdonker was waarin ik met open ogen keek, niets zag omdat het zwart was maar wel de sensatie had dat er diepte was, zo iets.

Onder invloed van allerlei leuke middelen heb ik ook vaak interessante aangescherpte zintuigen meegemaakt, zo kon ik een aantal keer met mijn ogen dicht toch gewoon alles voor me zien, ik geloof in mijn ervaringen dat het mijn 3e oog was die keek.
...
Op 15-08-2008 3:52:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Earthshaker en cootje: dit kan veel verklaren:
http://www.soulsofdistortion.nl/download/ozo.pdf
Veel leesplezier, het leest zo gemakkelijk weg.
'Don't forget rule number 6'
Op 15-08-2008 6:56:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden