Volgens sommigen leidde in 1977 een aantal gebeurtenissen, verspreid over verschillende maanden, twintig jaar later tot de  zelfmoord (sommigen houden het bij moord) van de Braziliaanse legerkapitein Uyrangê Hollanda. Hollanda verhing zich aan zijn bed. Zijn dochter vond hem in 1997 met een riem rond zijn nek waardoor hij gestikt was. Pas twee maanden eerder had hij een in een interview met Braziliaanse ufologen verteld wat hij ervaren had op het eiland Colares in het Pará gebied van Brazilië.

De bijgelovige bevolking van Colares bestaat uit eenvoudige vissersfamilies. Ze zijn niet echt primitief, enkel geïsoleerd op een paar uur rijden van drukke steden. Het verhaal begint in september 1977 wanneer een vreemde en onbekende technologie deze rustige en vredelievende plaats verrast met een eerste 'bezoek'.

Het Colares UFO Incident

Op een warme nacht in oktober 1977 ging Emidio Campos Oliveira juist naar bed toen er plotseling een helder licht door het dak van zijn huis scheen. De lichtstraal verbrandde zijn dij en verdween vervolgens even snel als ze gekomen was.

Een paar dagen later was Orivaldo Malaquias Pinheiro met een vriend aan het vissen aan het strand. Toen een helder licht hen van over zee naderde, vluchtten ze bang weg. Toen ze anderen vertelden over hun ervaring werd duidelijk dat tientallen mensen iets gelijkaardigs hadden meegemaakt. Sommigen verklaarden zelfs te zijn achtervolgd en aangevallen door de lichtstraal.

Lucia Helena Marques was in die tijd een vijfentwintigjarige tandarts. Op het marktplein zag ze samen met veel andere mensen hoe verschillende vreemde lichten zich met grillige bewegingen naar open zee verplaatsten. De lichten waren meestal rood, maar er waren ook groene en gele lichten zichtbaar. In een oogwenk waren alle lichten verdwenen.

Carlos Mendes, een journalist in de nabijgelegen stad Belém, kreeg verschillende telefoontjes van getuigen. Ze vroegen de redactie van de krant om het eiland te bezoeken zodat ze zelf konden zien hoe mysterieuze lichten de inwoners de angsten op het lijf jagen. Mendes ging met zijn fotograaf naar het eiland en aanhoorde de getuigenissen van de locale bevolking. De fotograaf nam foto's van mensen met merktekens op de huid die veroorzaakt zouden zijn door de lichtstraal.

Een vrouw werd verlamd door de lichten en vond de dag nadien een groep tekens op haar borst die leken op speldenprikken. Sommigen meenden zelfs te denken dat de lichten hun bloed opgezogen had. Mendes heeft de lichten nooit gezien, maar hij kon de angst van de locale bevolking wel begrijpen.

Een paar maanden later hadden al meer dan tachtig mensen gerapporteerd dat ze aangevallen waren door verlammende lichtstralen uit de hemel. Het werd zo erg dat vrouwen en kinderen de stad verlieten, terwijl sommige mannen de wacht optrokken bij een kampvuur. Anderen sloten zich op in hun huis uit schrik voor de mysterieuze en vijandige indringers uit de ruimte.

Dr. Wellaide Carvalho, een jonge arts, had zich zes maanden eerder op het eiland Colares gevestigd. In de periode van de vijandige aanvallen van de lichten zag ze een scherpe stijging van patiënten die klaagden over verwondingen die door de lichten werden veroorzaakt.

Dr. Carvalho stelde zich sceptisch op omdat ze dacht dat de bevolking door massahysterie gegrepen was. Ze vond bij iedere patiënt de zelfde symptomen terug: tekenen van brandwonden veroorzaakt door straling en vreemde punctuurtekens, meestal in de borst en dijen.

Op een nacht werd een vrouw binnengebracht waarvan de familie verklaarde dat ze door de lichten was aangevallen. De vrouw had spasmen, haar mond was dicht geklemd en ze reageerde niet op stimuli die Carvalho toediende. Omdat ze er niet in slaagde haar patiënt te stabiliseren kon Dr. Carvalho niets anders doen dan haar patiënt met de wagen over te brengen naar het regionale ziekenhuis van Belém.

Vijf dagen later, toen Dr. Carvalho nog steeds wachtte op de resultaten van het onderzoek bij haar patiënt, werd een ander slachtoffer van de lichten binnengebracht op haar praktijk. Deze nieuwe patiënt was door de lichten aangevallen terwijl ze in de tuin stond. De vrouw was zo verkrampt dat politieagenten haar met beide benen uit de deur van hun patrouillewagen hadden moeten verplaatsen. De arts stuurde deze patiënt ook door naar het ziekenhuis.

Kort nadien ontving Dr. Carvalho de melding van het ziekenhuis dat beide patiënten overleden waren. Ze vroeg een volledig rapport op naar de doodsoorzaak, maar het rapport gaf geen verklaring hoe de vrouwen gestorven waren. Dr. Carvalho geloofde nog steeds niet dat de dood van de vrouwen het gevolg was van een aanval door vreemde lichten. Ze dacht eerder dat de paniek die de stad in zijn greep hield er voor had gezorgd dat haar patiënten een hartaanval of beroerte gekregen hadden.

BeyondPerceptio: Bizar.
Op 16-09-2008 20:54:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Leuke foto, lijkt wel een fakkel van shell pernis
Weer lekker duidelijk en nog steeds niet overtuigend, maar desalnietermin wel een bizar verhaal.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 17-09-2008 0:30:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Deze gouwe ouwe (want onbekender dan, maar minstens even intrigerend als 'Roswell') verdient wel een *up*, wat mij betreft. Hoe meer je je er in verdiept, des te meer wordt het een enkelbijtertje...
http://ufologie.net/htm/colares.htm
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 16-09-2010 1:12:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden