Volgens sommigen leidde in 1977 een aantal gebeurtenissen, verspreid over verschillende maanden, twintig jaar later tot de  zelfmoord (sommigen houden het bij moord) van de Braziliaanse legerkapitein Uyrangê Hollanda. Pas twee maanden eerder had hij een in een interview met Braziliaanse ufologen verteld wat hij ervaren had op het eiland Colares in het Pará gebied van Brazilië.

In de hoop een einde aan de hysterie te maken vroeg Dr. Carvalho, samen met andere stadsambtenaren, bij de burgemeester van Colares om hulp. Er werd een aanvraag tot onderzoek naar wat er gebeurde in Colares opgestuurd naar de Regional Air Command (COMAR). Kapitein Uyrangê Hollanda stond aan het hoofd van dit onderzoek.

Carlos Mendes vermoedde dat de overheid COMAR had ingeschakeld om het eiland te onderzoeken omdat sommigen dachten dat de communistische guerrilla’s achter de aanvallen zaten. De rebellen waren al een hele tijd in Brazilië actief. Ondanks deze mondaine reden voor het onderzoek van kapitein Hollanda kreeg de opdracht toch een vreemde naam: Operation Saucer.

Het team zette bij zijn aankomst op Colares een kamp op. Ze plaatsten camera's op de stranden en zorgden er voor dat de lokale bevolking alles kon zien wat ze deden, in de hoop dat deze instelling de bevolking tot kalmte zou brengen. Maar hun inspanningen bleken tevergeefs.

Hollanda ontmoette Dr. Carvalho en instrueerde haar dat ze iedereen moest vertellen dat de hele zaak niets meer dan massahysterie was. Op dat ogenblik realiseerde Dr. Carvalho zich dat het onderzoek niet naar de waarheid, maar naar het verbergen ervan, zocht. Ze weigerde samen te werken en antwoordde dat ze nooit zou liegen tegen haar patiënten.

Het scepticisme van Dr. Carvalho over de oorzaak van de verwondingen veranderde toen ze zelf een ontmoeting met de lichten had. Toen ze op een avond naar huis wandelde zag ze een vrouw flauwvallen. Naarmate ze dichterbij kwam werd haar aandacht afgeleid naar een helder licht in de lucht. Ze zag een cilindrisch voorwerp waarvan ze de kleur niet kon beschrijven.

Van verrassing aan de grond genageld zag ze het licht op een elliptische wijze bewegen. Wat ze op dat moment niet wist was dat op datzelfde ogenblik het COMAR radarstation op het strand het object op zijn scherm had. Terwijl het onderzoeksteam zich haastte om de camera's en telescopen te focussen op het object, verplaatste het object zich naar open zee en verdween.

Over een periode van vier maanden verzamelde het team van Hollanda meer dan vijfhonderd foto's en vijftien uren film met opnames van vreemde lichten in de hemel. Ze maakten honderden schetsen en rapporten van wat ze zagen, die ze overmaakten aan het hoofdkwartier van COMAR in Brazilië.

Begin december 1977 kreeg het onderzoeksteam de opdracht om in te pakken en Colares te verlaten, Operation Saucer werd stopgezet. Geen enkel rapport is ooit openbaar gemaakt. In de maanden die volgden verminderden de waarnemingen van aanvallen door lichten en uiteindelijk bleef er niets meer over dan een lokale legende. Operation Saucer werd vergeten tot rond 1997.

In dat jaar contacteerde Hollanda twee Braziliaanse ufologen: A.J. Gevaerd en Marco Petit. De ufologen reisden af naar Rio de Janeiro waar zij een interview filmden met de vroegere luchtmachtofficier. Tijdens het twee dagen durende gesprek gaf Hollanda verbazingwekkende informatie vrij over wat zijn team zag gedurende het verblijf op Colares.

Hollanda beschreef heldere lichten in de hemel waarvan er sommigen meer dan honderd meter groot waren. De objecten maakten geluiden als een airco en ook klikkende geluiden. Hij beschreef drie sightings en maakte tekeningen van wat hij destijds zag: cilindrische, schotelvormige en driehoekige objecten.

Zijn laatste ontmoeting met de lichten omvatte een onverwacht bezoek van een schepsel uit het 'voertuig' terwijl hij in bed lag. Hij getuigde dat hij een heldere flits zag en plotseling voelde hij dat één van de inzittenden zijn schouder aanraakte. Het schepsel was anderhalve meter groot, droeg een soort masker voor zijn hoofd en verborg de rest van zijn lichaam in een pak zoals astronauten of duikers dragen. Het schepsel sprak hem aan in het Portugees met een metaalachtig computergeluid en zei: "Wees maar niet bang. We willen u geen kwaad doen". Daarna verdween de gestalte.

Hollanda beweert verder dat hij een voorwerp onder de huid van zijn linkerarm ingeplant kreeg. Bij een demonstratie liet hij zien dat er duidelijk iets solide, maar toch flexibel, onder de huid van zijn arm zit. Hij getuigt dat de alien het inplantte en er bij een onderzoek met x-stralen niets speciaals te zien was.

riek: ok,
snij het open
en bekijk het
simpel toch

Op 18-09-2008 19:34:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: Bericht aan grenswetenschap: wat is jullie e-mail, Ik was vannacht aan het foto graveren en fotografeerde een orb ik maak nog een foto zie nog een orb fotografeer ik nog een keer ziek ik een hele invasie! En ik heb een vreemde object gefotografeerd er staan drie stipjes op de foto maar dat is niks dat staat op al mijn foto’s maar bij dat blauwe stipje in de buurt (rechts midden) is dat vreemde object.
ik wil die foto's graag toesturen.
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 18-09-2008 20:02:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Touchwood: contact-AT-grenswetenschap.nl
En verander -AT- even in een @.

We zijn benieuwd.
(bericht gewijzigd op 18-9-2008 20:26:36)
Salmay... Dalmay... Adonay.................................... Nothing works!!!
Op 18-09-2008 20:26:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje:
Redaxie:

contact-AT-grenswetenschap.nl
En verander -AT- even in een @.

We zijn benieuwd.


dankje
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 25-09-2008 15:50:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden