Volgens sommigen leidde in 1977 een aantal gebeurtenissen, verspreid over verschillende maanden, twintig jaar later tot de  zelfmoord (sommigen houden het bij moord) van de Braziliaanse legerkapitein Uyrangê Hollanda. Pas twee maanden eerder had hij een in een interview met Braziliaanse ufologen verteld wat hij ervaren had op het eiland Colares in het Pará gebied van Brazilië.

Twee maanden na het interview was Hollanda dood. Ondanks het feit dat Hollanda een geschiedenis heeft van geestelijke ziektebeelden en voormalige zelfmoordpogingen, zeggen mensen die hem heel goed kennen dat hij nooit de hand aan zichzelf zou kunnen leggen.

Zijn rechterhand tijdens Operation Saucer, Pinon Friás, zei dat Hollanda nooit een riem rond zijn hals zou gebonden hebben en zich verhangen. Gevaerd was het met deze opmerking oneens: hij zei dat de kapitein depressief was, maar zijn verhaal getuigde wel dat er iets vreemds gaande was op Colares, waarvan de Braziliaanse regering op de hoogte moest zijn.

In 2004 spanden Gevaerd en Petit een zaak aan om toegang te krijgen tot de rapporten van Operation Saucer. Ze wonnen de zaak. Ze kregen de schetsen, rapporten en foto's van Hollanda's team, maar claimden dat niet alle documenten waren vrijgegeven.

Van de meer dan vijfhonderd foto's en honderden rapporten die destijds bij COMAR werden ingediend kregen ze slechts 110 foto's en 200 documenten te zien. Ook van de vijftien uren film kregen ze niets te zien. De documenten die ze wél kregen waren verbazingwekkend gedetailleerd en zorgvuldig uitgewerkt, maar boden geen enkele poging om de sightings te verklaren of te debunkeren. De raadselachtige foto's toonden vreemde lichten in de lucht.

Officieel vond Operation Saucer niets dat niet wetenschappelijk verklaard kon worden. En dat was de enige openbare mededeling van de Braziliaanse overheid in verband met de gebeurtenissen van 1977. Volgens de Braziliaanse overheid is het de taak van onafhankelijke onderzoekers te proberen hun eigen antwoorden op hun vragen te zoeken.

Dr. Daniel Rebisso is een ufoloog die geïntrigeerd is door de rapporten over brandwonden en punctuurtekens die de slachtoffers van de lichten hadden. Hij verwierp de theorie dat de merktekens het resultaat was van vampiervleermuizen, omdat deze diertjes totaal andere verwondingen achterlaten wanneer ze zich voeden. Hij ontkrachtte de theorie dat wat er op Colares gebeurde te wijten was aan massahysterie en zelfverminking.

Dr. Rebisso boog zich ook over de theorie dat de lichten een soort van psychologische oorlogsvoering was van de communistische rebellen. De rebellen zouden op die manier de lokale bevolking willen verdrijven hebben om gemakkelijker wapens voor hun zaak te kunnen laten aanleveren. Deze theorie werd nooit bevestigd, noch ontkend.

Hij kwam tot de conclusie dat een soort van straling het centrale zenuwstelsel van de slachtoffers verlamde en dat de lichten iets onttrokken aan het organisme. Marco Petit schaarde zich achter Rebisso en voegde er aan toe dat het onttrokken materiaal de aliens in staat zou stellen om vaccins te ontwikkelen die hen zou beschermen tegen aardse virussen wanneer de dag aangebroken is om eindelijk openlijk contact met de mensheid aan te gaan.

Of dit gebeuren de naam van Brazil's Roswell waardig is, is een andere kwestie. Het hele gebeuren heeft weinig tot geen verband met wat er in 1947 in Roswell gebeurde. Het UFO Incident van 1996 in Varginha lijkt meer geschikt om deze label te dragen. En misschien zetten we dit UFO Incident ook wel eens in de kijker op site van grenswetenschap en UFO nieuws.

blackmoon: Rendlesham UFO case

deze is ook wel aardig

http://www.hyper.net/ufo/rendlesham.html
Op 31-10-2012 2:21:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Is it electrickery?
Op 31-10-2012 8:52:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden