U wilt de doden contacteren? Dan kunt uBlack Mirror een hightech toestel die deze job aan kan uitvinden, er eentje creëren of er eentje kopen. Of je gebruikt gewoon één van de sinds de oudheid meest betrouwbare middelen die in uw eigen huis hangen: een spiegel.

Goed, niet alleen om het even welke spiegel, maar een spiegel die langs de achterzijde met een laagje zwarte verf bedekt is, een zwarte spiegel. Bij een correct gebruik wordt de spiegel een 'psychomanteum', een Griekse term voor een plaats waar men met de doden communiceert.

De hedendaagse interesse in een psychomanteum is de verdienste van Dr. Raymond Moody, een pionier in het onderzoek van bijna-doodervaringen (BDE).

Moody interesseerde zich in de jaren 80 van vorige eeuw in de oude technieken van 'kristallen bol kijken', een methode om de toekomst te voorspellen en portalen te openen naar het koninkrijk van de doden, door in een glanzende kristallen of glazen bol te kijken. Hij dacht dat spiegelstaren naar de doden hulp kon bieden voor de achterblijvers om het verlies van hun dierbare beter en sneller te kunnen verwerken.

Kristallen bol

Moody verbouwde een 'walk-in' kast is zijn eigen huis naar een psychomanteum. Hij bedekte de vloer, de muren en het plafond met zwart tapijt. Hij plaatste een grote spiegel, waarvan de onderkant op de vloer rustte, tegen één van de muren. Recht tegenover de spiegel plaatste hij een comfortabele leunstoel zonder poten, zodat de onderkant van de zitting van de stoel rechtstreeks op de vloer rustte. Achter de stoel stond een klein lampje met een matte gloeilamp.

Iemand die in de stoel plaatsnam kon in de spiegel kijken zonder enige reflectie van zichzelf, de stoel of de lamp te zien. Door het schemerig opgestelde licht veranderde de spiegel in een poel van oneindige duisternis. Nadat men zich een tijdje concentreerde op de pikzwarte spiegel vermoeiden de ogen zodanig dat men visioenen kreeg.

Moody noemde zijn psychomanteum het 'Theater of the Mind'. Meer uit eigenbelang dan algemeen belang spendeerde hij verscheidene jaren aan zijn onderzoek om contact met de doden te leggen.

In zijn boek 'Reunions' beschrijft hij een hele waaier van ervaringen, gaande van visioen over de doden tot het spreken met de doden. Vandaag de dag gebruiken er nog veel therapeuten en bijna-doodervaring onderzoekers een psychomanteum.

Een grote kast of kleine kamer, zoals Moody gebruikte, is nog steeds een ideale plaats voor een psychomanteum. Het minimaliseert afleiding en creëert een atmosfeer die helpt om de toestand van het bewustzijn te veranderen. Een kleine zwartgemaakte spiegel kan men gebruiken als draagbaar psychomanteum.

Het spiegelstaren naar de doden kan een mens psychologisch zwaar van streek maken. Het is dus altijd een goed idee om steun te vragen aan een opgeleide persoon die het proces kan leiden en u begeleiden.

wodansman: Dit soort hocuspocus is erg interessant. Ik bezig* ook een zwarte spiegel (gekocht, maar is ook heel gemakkelijk te maken zoals al wordt verteld in het artikel).
Wel belangrijk dit te doen in een "sacred space", cirkel van licht, gewijdde tempel of hoe je het ook wilt noemen of doen; kortom, ga voorbereid te werk, en weet dat je ook minder prettige dingen kunt zien of oproepen. Alle beelden die je ziet komen namelijk uit je onderbewuste, omdat je onderbewuste het tussenluik/filter is tussen je bewuste en "het veld" moet je weten dat het ondeskundig gebruiken van dit soort dingen vervelende onbewuste trauma's beelden etc. weer naar boven kunt halen. edit: bezig = bezit
(bericht gewijzigd op 10-9-2008 14:47:55)
Op 10-09-2008 10:39:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Er zijn dingen in de wereld waar mensen zich maar beter niet mee bezig moeten houden en ik plaats dit in het zelfde kluisje als glaasiedraaien en de sleutel heb ik in den regenput geworpen.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 15-09-2008 2:32:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden