We hebben profetisch gehandeld. Net vóór de Olympische Spelen in Beijing produceerden we het stukje De Zilveren Zege. Daarin werd het verhaal verteld van hoe de winnaar van een Olympische zwemwedstrijd in Rome na lang overleg zich met zilver tevreden moest stellen, maar toch de eerste in de resultaten bleef. We vroegen ons toen hardop af of de geschiedenis zich zou herhalen. En ja hoor, de geschiedenis is goed op weg...

Michael 'superman' Phelps won acht gouden medailles in de laatste Olympische Spelen. Dat is een absoluut record, de vorige met zeven gouden medailles was Mark Spitz. Er zijn geruchten die doen vermoeden dat Phelps zijn nieuwe prestigieuze titel niet verdient. Niet Phelps maar collega-zwemmer Milorad Cavic zou de voorlaatste wedstrijd gewonnen hebben.

Michael Phelps

De complottheorie zegt dat Michael Phelps eigenlijk maar recht heeft op zeven gouden olympische plakken. Op de foto's is te zien dat Cavic eerder bij de plaat is dan Phelps. De officiële uitslag vertelt echter dat Phelps één-honderdste van een seconde eerder finishte. Bepaal zelf:

Phelps versus Cavic

De website 100thofasecond.com vermoedt dat er wel eens meer achter dit verhaal zou kunnen zitten. Volgens hen tikte Cavic als eerste aan en verloor Phelps de wedstrijd, en dus ook de kans op de titel van grootste Olympiër. Niet dat zo'n titel evenaren slecht is, maar verbeteren van records is altijd ietsje beter. Phelps moest gewoon winnen.

Op het moment dat de Phelps' zwemwedstrijd over was leken maar weinig mensen te denken dat hij gewonnen had. Zelfs Phelps stond vertwijfeld om zich heen te kijken, en geroezemoes dat Cavic won rees snel op. De uitslag werd uiteindelijk aangeboden door de chronometer van klokkenmakers Omega; met één honderste van een seconde zou Phelps de sterkste zijn geweest. Omega is sinds 2004 sponsor van Phelps, en dat zet volgens de complottheoristen van 100thofasecond.com te denken.

Phelps versus Cavic

Aangezien het de eerste keer niet zou zijn, vragen wij ons ook af of Cavic een Olympisch zwemkampioen is die het met zilver zal moeten doen...
Broh-Koh Lee: Olympische Spelen = politiek
Politiek = manipulatie
Dus.........
Fruit dan?
Op 20-08-2008 13:53:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
Gladiator:

En als je dan bedenkt dat tijd eigenlijk niet bestaat maar wij mensen dat verzonnen hebben...wie doet er dan moeilijk over 1 milliseconde!?

Mensen die dat niet bedenken?
(bericht gewijzigd op 20-8-2008 14:08:12)
Fruit dan?
Op 20-08-2008 14:08:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: 1/100 ste van een seconde is 10 miliseconden. Maar goed, lekker belangrijk die olie-imperiumse spelen. Als je in de rij staat op een hapje rijst te wachten, kijk je niet op een paar honderdsten van seconden.
'Don't forget rule number 6'
Op 20-08-2008 16:25:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:


of toch


at your service
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 21-08-2008 11:10:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Ik heb er zelf totaal geen last van als een of andere dopegebruiker al dan niet een miljoenste seconde eerder ergens een steen aanraakt of over een lijntje fietst of een stuk rubber in een netje schopt of over een touwtje springt.

Bovendien is er weinig zo voorbijgaand als een eerste plaats in de een of andere sport..
Op 01-07-2009 21:16:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden