GEET staat voor Global environmental energy technology, het is een techniek die uitgevonden is door Paul Pantone. De omstreden Pantone vond een motor uit waarmee de brandstof van een verbrandingsmotor tot 80 procent (of meer) door water vervangen kon worden. En dat terwijl de uitstoot van schadelijke stoffen tot een minumum beperkt bleef. In Nederland wordt er actief onderzoek naar gedaan.

Eén van de mannen die verantwoordelijk is voor het onderzoek naar de GEET-motor is Robert Boerman. Grenswetenschappers kennen hem als dé man achter het Dutch Crop Circle Archive, waarvoor hij vele graancirkels in het land bezocht en bestudeerde. Anderen zullen zijn prachtige waterklankbeelden misschien herinneren.


(Links Robert Boerman)

Robert liet ons weten dat het onderzoek in een nieuwe fase is. Na maanden van verbouwen en inrichten is de technische afdeling van de stichting Eco Lodge (ic) een feit: Eco Lodge (ic) Technologies.

Dankzij een grote donatie zijn ze in staat geweest een Onderzoekscentrum voor Alternatieve Energievormen op te starten. In dit onderzoekscentrum zullen diverse alternatieve energievormen bestudeerd, gebouwd en getest gaan worden. Te denken valt onder meer aan het bouwen en testen van de GEET Fuel Processor en de productie van Brown's gas (HHO gas). Ook de fuelles heater en magneetmotor hebben de aandacht.

Er is de afgelopen maanden door diverse vrijwilligers hard gewerkt om 250 m2 kale bedrijfsruimte om te toveren in een werkplaats, laboratorium, kantoor, shop, cursusruimte en een 'brainstormhoek'. De werkplaats en het laboratorium zijn inmiddels in gebruik en ook het kantoor is klaar. Aan de invulling van de shop wordt nog gewerkt, maar gedacht moet worden aan een ruim assortiment boeken over alternatieve energie, gezondheid en grenswetenschappen. Ook zal het graancirkelarchief van de stichting PTAH in de shop ondergebracht gaan worden zodat het voor eenieder beschikbaar is.

Geïnteresseerd in de GEET-motor? Dan hebt u geluk. De mensen van Eco Lodge (ic) zijn voorbereidingen aan het treffen voor de eerste Dutch GEET-Workshop die (vermoedelijk) eind september wordt gehouden. De bedoeling van deze workshop is om geïnteresseerden de mogelijkheid te bieden om alles over GEET te leren. Meer informatie vindt u op de site van GEET Nederland.
3.14po: Cool. Ik hoop dat ze snel vooruitgang boeken!
United as one. Divided by zero.
Op 31-08-2008 0:54:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
weerman: Ik vrees alleen dat het de zoveelste zeperd zal zijn. Zó ingewikkeld is die GEET niet, dat zou na al die jaren nu toch moeten lopen als een zonnetje... Men sleutelt al jaaaren en er is nog niet één echt goed lopende moter, op die van Pantone na. Het is een beetje het Stanley Meyer-effect; halleluja-verhalen van de uitvinder, maar een goede duplicatie bleef maar uit. Eerlijk gezegd geloof ik er niet meer in...

Op 01-09-2008 19:40:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
berma:
weerman:

Ik vrees alleen dat het de zoveelste zeperd zal zijn. Zó ingewikkeld is die GEET niet, dat zou na al die jaren nu toch moeten lopen als een zonnetje... Men sleutelt al jaaaren en er is nog niet één echt goed lopende moter, op die van Pantone na. Het is een beetje het Stanley Meyer-effect; halleluja-verhalen van de uitvinder, maar een goede duplicatie bleef maar uit. Eerlijk gezegd geloof ik er niet meer in...

Ik denk dat je gelijk hebt net als de magneet motor je hoort er niets meer van na verloop van tijd.
Jammer
Op 02-02-2009 14:53:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden