Velen vinden het aankomende Frontier Symposium te duur om te bezoeken. Toegegeven, dit jaar kost één ticket 90 euro en daar zijn wij - de elite - blij om. Minder grenswetenschappelijk plebs dat ons van onze wandelbanen afleidt; u snapt het plaatje wel.
Echter niet getreurd, voor 24,90 euro kunt u via Frontier een DVD bestellen met daarop alle hoogtepunten van 2007, en volgend jaar komt er gegarandeerd weer zo'n DVD.

We kregen van Frontier de DVD van de editie van 2007 ter recensie toegestuurd.  Vorig jaar waren we er live bij, dus ideaal om terug te blikken en om te zien of de DVD de sfeer en kerngedachten van de sprekers een beetje heeft weten samen te vatten...

We ontvangen een keurige DVD met daarop in rood schijnsel het hoofd van Nefertiti. Het schijfje gaat in de redaxie-DVD-speler en algauw krijgen we een menu met daarop de keuze tussen 8 namen. Klaar voor 73 minuten kijkplezier met:

- Marcel Messing
- Emile Ratelband
- Piet Smolders
- Peter Toonen
- Albert Toby & Rick Devente
- Benjamin Adamah
- Grandma Chandra
- Patrick Geryl

Marcel Messing

Messing is een goed spreker en een minstens even goed schrijver. Op GW hadden we het al eerder over zijn Worden Wij Wakker?-werk. Op het symposium gaf hij een overzicht van de Big Brother die achter een groot deel van de maatschappij en politiek zit, bezeten van camera's, controledrang en manipulatie. Zijn lezing was vormgegeven als een soort krachtig toespreken van Big Brother, met de kinderen van het licht - de positieve vrijdenkers - als zijn achterban.

Emile RatelbandEmile Ratelband

Love him, leave him or hate him.
De welbespraakte entertrainer kwam spreken over Somatologie, de leer van het gelaat, ook wel gewoon gelaatskunde genoemd. Op de DVD van het 2007-symposium is dat niet meteen duidelijk, want we zien Ratelband die een verhaal afsteekt over het menselijk denken; waarop het is gebaseerd en hoe het kan worden veranderd. Geen somatologie, maar wel interessant om terug te horen.

Piet Smolders

Ruimtevaartspecialist Piet Smolders opende met een grap en dat is tekenend voor de man. Hij brengt zijn lezing over UFO's en buitenaards leven op een luchtige manier. Hij is ervan overtuigd dat er elders leven is en dat de Aarde bezocht is door wezens van uit de ruimte.

Peter Toonen

Mayakalenderkenner Peter Toonen is een vaste waarde geworden in het grenswetenschappelijk milieu. Hij kwam opnieuw toelichten dat er een grote verandering gaande is, en plaatste dat in een galactisch perspectief. De Maya's waren namelijk helemaal idolaat van de Melkweg en Peter Toonen dus ook.

Albert Toby & Rick Devente

Het thema van deze lezing was 'van samenzwering naar samenwerking'. Het fragment op de Frontier-DVD laat Rick Devente weinig horen, merendeel werd verzorgd door Albert Toby. Hij ging dieper in op zijn onderzoek naar subliminale boodschappen en de symboliek die gebruikt wordt. Veel Jetix, TV-troep of tekenfilms kijken kan zorgen dat er zonder uw toestemming aan uw denkbeelden wordt gerommeld. De rest van de lezing ging over 9/11; beide heren wisten enkele dubieuze feiten helder te schetsen.

Benjamin Adamah

Auteur en metafysicus Benjamin Adamah kwam spreken over nulpuntenergie en de VRIL-technologie die de Duitsers hadden. Hij legde uit dat er verschillende types VRIL-schotels waren die soms wel 40.000 km/u konden vliegen. De VRIL-toestellen lijken nog het meeste op UFO's die razendsnel wegschieten of plasmakleuren uitstralen.

Grandma Chandra

Grandma Chandra
is een zwaar mentaal en fysiek gehandicapte Amerikaanse vrouw van 24 jaar met een hoog ontwikkeld bewustzijn. Grandma Chandra Zij heeft directe toegang to informatie van hogere dimensies en ondersteunt mensen met het openen van hun coderingen, die de sleutels vormen voor de doorgang naar deze hogere dimensies.

Chandra zegt zelf helemaal niets, ze spreekt via de mediums om haar heen. Overduidelijk lichtwerkers. Om te 'praten' gebruikt de motorisch gestoorde Chandra ook een kartonnen bord waarop ze letters kan aanwijzen. Na gechanneld advies als "uw kind is een buitenaards wezen die nog niet weet of ze op de planeet wil blijven" ging bij ons het trillingsniveau van de fast forward-knop omhoog...

Patrick Geryl

Ook de Vlaamse 2012-onderzoeker Patrick Geryl is een vaste waarde geworden. Op zijn eigen unieke gedreven manier geeft hij een lezing over poolkantelingen en de zonnevlekkentheorie. In 2012 zal volgens hem een klapper gebeuren. De Maya's kenden een theorie over zonnevlekken die de huidige wetenschappers nog niet kennen en die legt Geryl uit.

Conclusie

De DVD van het Frontier Symposium 2007 is zeker een aanrader. Het zijn dan wel geen volledige lezingen, eerder fragmenten eruit, maar dat maakt hetgeen gezegd wordt niet minder interessant.
Tussen de lezingen door gaat de camera op zoek naar interessante standhouders die allerlei grenswetenschappelijke dingen doen, of sprekers die even niet bezig zijn met een lezing. Heeft u in een bepaalde spreker geen zin, dan skipt u hem.

Helaas ontbrak de uitreiking van de Frontier Award op de DVD. In 2007 ontving Ronald Jan Heijn de award uit handen van Lange Frans. Dat moment hadden we graag nog even teruggezien.

De DVD heeft een totale speeltijd van 73 minuten. Voor iedere grenswetenschapper, conspirist of zelfbewust persoon is de schijf er eentje om kopen. Slechts €24,90 en hij is van u.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden