'Storsjoodjuret' is het Zweedse antwoord op het monster van Loch Ness en betekent zoveel als het "grote monster van het meer". Al eeuwenlang vertellen mensen verhalen over het monster en honderden mensen zouden het dier zelfs gezien hebben. Het monster houdt zich op in het hartje van Zweden in een zeker 100 meter diep meer. Legenden over aquatische monsters die diepe donkere meren bewonen zijn legio en komen van Japan tot Zuid-Amerika voor. De Zweden hebben echter een primeur. Onderwater videobeelden van wat lijkt op een slangachtig wezen moeten bewijzen dat 'Storsjoodjuret' niet zomaar een verzinsel is.

(Kunstzinnige representatie van het monster dat de Zweden al eeuwen weet te boeien

De beelden van het Zweedse 'meermonster' kunt u onder dit blog of via deze link bekijken. Wat het is weet men niet. Dat het om iets levends gaat weet men wel. De camera zou geactiveerd zijn door de warmte die het wezen afgaf en dat zou uitsluiten dat het om een touw of iets dergelijks zou gaan.

Net als de Schotse bewoners er alles aan doen om 'Nessie' te vangen zijn ook de Zweden al enkele malen op jacht gegaan naar het wezen. In 1894 had een oud-kapitein zelfs een BV opgericht met als doel het monster vangen.

Men heeft nu de smaak goed te pakken en hoopt in de zomer van 2009 dertig speciale cameras in de diepte van het meer te laten zakken om een beter beeld van het creatuur te krijgen.De Frösö runesteen.

De meest noordelijke runesteen van Europa staat in hetzelfde gebied waar het Zweedse monster woont. De steen zou zijn opgericht ter nagedachtenis van de kerstening van het lokale volkje.
Wie echter goed kijkt ziet ook een slangachtig wezen. Volgens optekeningen van Andreas Plantin in 1685 zou de slang een verwijzing zijn naar een legende. Onder de steen zou het hoofd van een verschrikkelijk reusachtig slangachtig wezen begraven zijn. Het is niet bekend waar dat verhaal zijn oorsprong vond en het is ook niet zeker of het wel een juiste uitleg van de steen is. Apart is het wel. Voorlopig moeten we het doen met wat schimmige beelden van de Zweedse Loch Ness:

 

KC: Neefje van deze? Anders een kwal, warm stuk plastic of een onbekende waterslang.


(bericht gewijzigd op 30-8-2008 15:00:22)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 30-08-2008 14:58:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
blaat het niet dan schaapt het niet
Op 30-08-2008 18:14:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Het lijkt in mijn ogen gwn meedrijvende water-rotzooi net als de witte stipjes die in dezelfde bewegingen meedeinen.
Moeten is een keuze...
Op 30-08-2008 18:36:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Ik denk het ook..
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 30-08-2008 22:09:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 30-08-2008 23:31:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden