Het is officieel, Jan Peter Balkenende is kranzinnig geworden! “Werk is geen noodzakelijk kwaad. Geen bijverschijnsel. Werk helpt ons om te worden wie we zijn. Ons karakter groeit op de werkvloer.” Zo orakelde het braafste jongetje van de klas onlangs tijdens de opening van het Academisch jaar. Da's makkelijk lullen voor iemand die zelf twintig weken per jaar geniet van 'reces', alles nagedragen krijgt, nooit met vieze handen thuis komt en een vorstelijke beloning op de koop toe krijgt. Eigenlijk niet zo verwonderlijk voor een wereldvreemde man die in 2006 nog naar de 17de eeuwse V.O.C.-mentaliteit terug verlangde. En dat voor iemand die zijn doctoraal geschiedenis haalde; hij zou toch beter moeten weten.


(Scheepsjongen van de Bontekoe)

In één van mijn vorige blogjes onder de veelzeggende titel 'Arbeidsmythe' deed ik uit de doeken dat het aan Luther en Calvijn te danken is dat arbeid het 'hoogste goed' werd. Voor die tijd was arbeid gewoon een noodzakelijk kwaad dat men maar beter niet te vaak moest doen. Duizenden jaren oude wijsheiden waarschuwden de mensheid zelfs door letterlijk te voorspellen dat we van een waar aards paradijs een 'werkplaneet' (sic) zouden maken. Enfin lees de achtergronden hier nog maar eens na.

Onze premier heeft een nogal verwrongen historsch besef. Zijn geliefde V.O.C.-mentaliteit heeft niets met de voorvarendheid van het Nederlandse volk te maken. De Verenigde Oost-Indische Compagnie (V.O.C.) was gewoon een multinational die haar personeel te weinig betaalde en alles en iedereen uitbuitte. Omwille van de macht en het geld mochten de 'managers' van de V.O.C. zelfstandig legers onderhouden, oorlogen voeren en verdragen sluiten. Wie de V.O.C.-mentaliteit kort wil samenvatten komt uit op "wie niet voor ons is, is tegen ons en krijgt klappen".

Stratenmakers werken te vaak op een onnodig ongezonde of gevaarlijke manier. Bij controles van de Arbeidsinspectie bleek in de helft van de gevallen iets mis te zijn. Stratenmakers tillen te zwaar, ademen kankerverwekkende kwartsstof in of lopen risico aangereden te worden door langskomend verkeer.

Maar misschien bedoelde Balkenende meer de 'handelsgeest' van de legitieme zeerovers van weleer. Handelsgeest hadden ze in die dagen wel. Concurrentie werd afgeslacht en men liet het volk veel te veel voor de zeer goedkoop verkregen waar betalen. Maar ook wat later wisten handelsmaatschappijen goede winsten te maken met het dealen in wapens en vooral drugs. Zonder de opiumhandel geen ABN-AMRO bank en zat ons koninghuis nu op zwart zaad. 

Enfin, als gereformeerd en gerelicapt mens is het ook niet eenvoudig de sprookjes van de werkelijkheid te scheiden. Balkenende heeft met zijn visie op arbeid een nogal romantisch beeld. Waarschijnlijk zat hij lekker historisch te fantaseren toen hij zijn rede schreef. Inderdaad, in vroeger jaren waren sommige mensen bij wie identiteit en arbeid hand in hand gingen. Dat ziet men vooral terug aan achternamen waar een verwijzing naar een beroep in doorklinkt.

Te veel verplicht lachen op de werkvloer is gevaarlijk voor de gezondheid. Dat beweren Duitse wetenschappers. Werknemers die verplicht vrolijk doen zijn ook vaker ziek. Professionele lachers zoals stewardessen, verkopers, horecapersoneel en andere werknemers die in contact komen met klanten, hebben een verhoogd risico om hun gezondheid te schaden. De onechte vriendelijkheid veroorzaak depressie, stress en een verzwakt immuunsysteem.

Dat waren de tijden dat werk nog een ambacht was. Hele families werken gezamenlijk als zeilmakers of 'genverbranders' en men putte trots uit hun arbeid. Het ging in die reeds lang vervlogen tijden niet om winst, opties en aandelen maar om het hebben van een goede naam en een mooie plek in de maatschappij. Er was geen grotere schande dan een vakman die zijn vak niet verstond. Maar die tijd is voorbij.

Turfstekers die hun ruggen braken in het veen, vrouwen, kinderen die de weefgetouwen werden ingejaagd, mijnwerkers die het daglicht niet zagen en vooral veel arbeiders in stinkende fabrieken. De staat hield ze arm, de kerk hield ze dom en de jenever hield ze rustig. Ach, ik hoef u toch niets te vertellen over de industriële revolutie en het vervolg daarvan?

Nu zitten duizenden mensen dag in dag uit achter buro'tjes wezenloos te tikken op toetsenborden met als enige doel de salarissen aan de top te spekken. Vraag stratenmakers, winkeljuffen, productiemedewerkers en magazijnbedienden hoe zij denken over de stelling van Balkenende dat "karakter groeit op de werkvloer". En wat zouden vrachtwagenchauffeurs, kaartcontroleurs, schoonmakers en callcentermensen denken van de stelling "Werk helpt ons om te worden wie we zijn"? Werk is geen noodzakelijk kwaad. Geen bijverschijnsel, zegt Balkende. Nee, dat klopt. Voor wie weinig wensen heeft is arbeid geen noodzakelijk kwaad. Maar wie wat wil zal toch echt moeten werken.

Werk en draag bij aan onze glorieuze staat. Falende miljarden verslindende projecten zoals die van de Joint Strike Fighter en 'onze jongens' in Afghanistan op jacht naar 'terroristen' moeten nu eenmaal bekostigd worden. Niets mogen zeggen in het Europese parlement kost per Nederlander per jaar netto 150,- euro. Alleen al van het geld dat de staat heeft weggooid aan hete hangijzers zoals de OV-chipkaart had men de totale bevolking van een gemiddeld Afrikaans land een jaar lang aan voedsel en scholing kunnen helpen. Om de koppen van Paul de Leeuw of Jack van Gelder van uw buis te zappen gaat er per jaar 709 miljoen euro van uw belastingcenten naar de publieke omroepen. Maar u krijgt ook wat terug van de staat. Zo mag u zelf opdraaien voor uw ziektekosten en kinderopvang. En omdat men uw pensioengeld heeft vergokt mag u zelf uw gat dichten. Door het privatiseren van gas en elektra betaalt u nu de enorme megawinsten en topsalarrisen van bijvoorbeeld de Nuon en Essent. Ja, we moeten meer werken voor een hoger doel.

De lyrische taal van JP is terug te voeren op de wens van de politiek om een nieuw arbeidsethos in te voeren om zo de toekomstige behoefte aan arbeidskrachten te kunnen opvangen. U weet wel, de 40+ urige werkweek en doorwerken na uw 65ste levensjaar, dat soort ideeën moeten we normaal gaan vinden. Dat heeft te maken met het achterhaalde idee dat een economie alleen succesvol kan zijn als die groeit. Meer mensen - meer productie - meer productie - meer consumeren - meer consumeren - meer verdienen en ga zo maar door. Flauwekul natuurlijk. Als liefhebber van geschiedenis zou Balkie toch moeten weten dat er dan ook meer inflatie is - meer vervuiling is - meer sociaal verval is - meer tekorten aan grondstoffen zijn - meer prijzen die stijgen en ga zo maar door. Het is een bij voorbaat verloren race. Meer voor de één is altijd minder voor de ander.

Meer dan een kwart (29 procent) van de Nederlandse werknemers
vindt dat het werk een negatieve invloed heeft op hun gezondheid.

Het is de hoogste tijd om eens naar een andere manier te zoeken om onze maatschappij in te richten. Meer gericht op duurzaamheid, afslanken en vernieuwingen. Dat kan simpel.

Maak van Nederland een belastingparadijs voor de sukkels die nog wel in klassieke economie geloven en alleen al van de rente kunnen we ons maatschappij dan anders inrichten en bekostigen. (Oh nee, dat kan niet want dat mag niet van de EU die Balkie door onze strot heeft geperst.)

Als Balkenende kan orakelen, dan kan ik dat ook:

“Werk is geen noodzakelijk kwaad. Geen bijverschijnsel"
Werk is voor wie wat meer wil in deze maatschappij wel een noodzakelijk kwaad.
Werk is een bijverschijnsel van een handjevol mensen die graait en graait over uw rug.

"Werk helpt ons om te worden wie we zijn".
Werk beperkt ons juist te worden wie we zijn, het put ons uit en maakt ons murw. Onze godgegeven talenten worden verdrukt en maar weinigen weten daaraan te ontsnappen.

"Ons karakter groeit op de werkvloer.”
Moet ik hier nog serieus op ingaan?

Enfin, speciaal voor Jan Peter het onderstaande muziekfragment. Misschien kan hij er wat van leren.

Een heleboel mensen werken in een ongezonde omgeving. Een op
de zes werkenden wordt regelmatig blootgesteld aan gassen of dampen, een op de zeven werkt in een stoffige omgeving.

Waarom Balkenende de arbeid zo verheerlijkt werd enkele dagen na zijn uitspraak weer pijnlijk duidelijk toen het volgende bericht verscheen:

Mensen met zware beroepen moeten volgens minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) tijdig ander werk doen om te voorkomen dat ze voor hun 65e opgebrand zijn. Dat zei de CDA-bewindsman woensdag in reactie op kritiek van de vakcentrale CNV op het kabinetsplan om met straffen en belonen in de AOW langer doorwerken te stimuleren.


Het gaat allemaal om uw economische nut.  U moet en zal de portemonee zijn waarmee men de waan van de dag betaalt. Niet goedschiks dan kwaadschiks en tot uw laatste snik. 

 

3.14po: Sterk stuk.
United as one. Divided by zero.
Op 09-09-2008 2:37:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Bravo!!!!!!!!!!!!!!!!!!
en nu?
Gaan we weer over tot de orde van de dag, wat dat dan ook mag zijn.
'Don't forget rule number 6'
Op 09-09-2008 5:33:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lampie: Zou Balkenende dit blog ook lezen?
Op 09-09-2008 7:47:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Lampie:

Zou Balkenende dit blog ook lezen?

Vast wel, of 1 van zijn vele bewakers. Reken mar dat er "achter de schermen" heel goed gekeken wordt wat er zich allemaal afspeelt onder de bevolking, now your enemy, niet waar?
Maar Balk volgt heel netjes zijn opdrachten uit, hij vangt daar heel erg lekker voor, doet of het allemaal heel gristelijk is en lacht zich rot in z'n vuistje. Ach Heer, vergeeft het hem, we zouden niet anders doen als we in dezelfde situatie kwamen, TOCH?
(bericht gewijzigd op 9-9-2008 10:46:08)
'Don't forget rule number 6'
Op 09-09-2008 8:12:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Ja mag die foto weg..?
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 09-09-2008 8:54:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis: Ik vond het een leuk stukje om te lezen. maar het volgende stukje verbaasde mij zeer.

"Meer dan een kwart (29 procent) van de Nederlandse werknemers
vindt dat het werk een negatieve invloed heeft op hun gezondheid."

Ligt dat aan balkenende of aan die 29%? Ik heb echt heel veel plezier in me werk. Ik heb voor deze baan iets gedaan wat ik totaal niet leuk vond. na 2 maanden heb ik me conclusies getrokken en ben ergens anders gaan solliciteren. Ik vind werk een recht (geen verplichting) Ik heb er zelf veel plezier in en als mensen dat niet hebben, stop dan met werken of ga wat anders doen.

En over de grootverdieners: Ik vind die hoge salarissen goed hoor. Zonder topbestuur, geen gezond bedrijf. Dus meer werklozen, dus hogere lasten in vorm van belasting.

en zoals mijn buurman altijd zegt: Het gras is altijd groener bij de buren. En daar geef ik hem altijd gelijk in. Want mijn gras is groener.
(bericht gewijzigd op 9-9-2008 9:55:05)
Op 09-09-2008 9:54:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Hulde voor dit stuk, dit stuk heeft me teruggebracht naar Gw.
Ik had het kunnen schrijven, zo dicht staat het me bij.
Zal het dan ook bookmarken en doorsturen.
Op 09-09-2008 10:33:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Ik geloof die mensen niet die zeggen dat ze hun baan geweldig vinden. Misschien als je masochistisch ingesteld bent zeg je zulke rare dingen maar ik vind het erg ongeloofwaardig en ziekelijk als mensen roepen dat ze met plezier naar hun werk gaan! Bah!!
Op 09-09-2008 10:34:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
eoi:

Hulde voor dit stuk, dit stuk heeft me teruggebracht naar Gw.
Ik had het kunnen schrijven, zo dicht staat het me bij.
Zal het dan ook bookmarken en doorsturen.

Is het zó goed dat jij het had kunnen schrijven?

Nou nou nou.
United as one. Divided by zero.
Op 09-09-2008 11:50:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
3.14po:

eoi:

Hulde voor dit stuk, dit stuk heeft me teruggebracht naar Gw.
Ik had het kunnen schrijven, zo dicht staat het me bij.
Zal het dan ook bookmarken en doorsturen.

Is het zó goed dat jij het had kunnen schrijven?

Nou nou nou.

Ja maar ik bedoelde het niet zo, ik ben er ook dagelijks mee bezig in mn kop, het staat me dus aan het hart en had ook een blog erover kunnen maken, ik heb zo'n 2 jaar geleden wel soortgelijke blogs gemaakt.. (niet op gw trouwens hoewel ik weleens gevraagd ben, maar dat wil ik simpelweg niet omdat ik niet zoveel achter mijn pc wil zitten)
Op 09-09-2008 11:57:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broh-Koh Lee:
3.14po:

eoi:

Hulde voor dit stuk, dit stuk heeft me teruggebracht naar Gw.
Ik had het kunnen schrijven, zo dicht staat het me bij.
Zal het dan ook bookmarken en doorsturen.

Is het zó goed dat jij het had kunnen schrijven?

Nou nou nou.

Tja, het nivo daalt..
Fruit dan?
Op 09-09-2008 11:57:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
frank:
adenis:

en zoals mijn buurman altijd zegt: Het gras is altijd groener bij de buren. En daar geef ik hem altijd gelijk in. Want mijn gras is groener.


:-D
Op 09-09-2008 0:38:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bassie22: Ik ben blij dat dit begint te leven. Het is helemaal hoe ik er ook over denk!

Thanks!

Bassie22
Nieuw Bewust Zijn
Op 09-09-2008 0:45:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Ik werk al 28 jaar full time en zonder onderbrekingen behoudens de vakantie's. Ik heb de meest uiteenlopende banen gehad en zelfs een eigen bedrijf succesvol gerunt.

Het enige wat het me gebracht heeft is dat zowel mijn huis als auto wat groter is geworden... meer niet. het is triest te bedenken dat in al die jaren ik meer tijd heb moeten doorbrengen met collegas dan met mijn eigen gezin. 's avonds uitgeblust op de bank omdat de BV's overdag je energie wegzuigen en dat allemaal voor een loonstrookje om je de volgende maand te laten overleven.

Ik ben slimmer geworden, ik werk nu alleen nog maar die banen die me het minimum aan energie kosten en nagenoeg geen reistijd kennen. Dat is me aardig gelukt.

Prive leef je en op je werk overleef je... dat is mijn motto... en wie wil overleven moet slim zijn.
Op 09-09-2008 17:33:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RB: Hij denkt: Het gouden kalf is hip en Petrus lullen we straks ook wel zoek. Hubris... wat moet je er toch mee?
(bericht gewijzigd op 9-9-2008 17:46:06)
Op 09-09-2008 17:43:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RB: Ìk kan er niet zo veel mee, JP.
Op 09-09-2008 17:45:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
aya:

Ik geloof die mensen niet die zeggen dat ze hun baan geweldig vinden. Misschien als je masochistisch ingesteld bent zeg je zulke rare dingen maar ik vind het erg ongeloofwaardig en ziekelijk als mensen roepen dat ze met plezier naar hun werk gaan! Bah!!

Ik ga met plezier naar mn werk. Ben communicatietrainer en train werkzoekenden en kijk met hen wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken...er is een leuke baan voor iedereen weggelegd, maar je moet er wel wat voor doen.
Op 09-09-2008 18:42:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: En God zei, "in het zweet uws aanzijns zult gij uw brood eten" Waarop Adam vroeg, "God, wat is brood?" Dat had ie natuurlijk nog nooit gemaakt tijdens dat lekkere luie leventje in het paradijs. Kortom Adam was de eerste warme bakker. 'Adam Heissbrot - Luxe banketbakkerij' Gelegen vlak naast de hof van Eden tussen Euphraat en Tigris.
En vele koekebakkers zijn hem daarna gevolgd. Puffend en zwetend en één van hen ben ik.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 09-09-2008 18:44:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RB: Ik zie zweten als een middel, niet als een doel. Ik heb de auto uitgevonden zodat gij niet zult hoeven lopen!
Op 09-09-2008 19:08:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RB: @Horatio: Die synergie is je gegund en herkenbaar.
Op 09-09-2008 19:15:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
Horatio:

aya:

Ik geloof die mensen niet die zeggen dat ze hun baan geweldig vinden. Misschien als je masochistisch ingesteld bent zeg je zulke rare dingen maar ik vind het erg ongeloofwaardig en ziekelijk als mensen roepen dat ze met plezier naar hun werk gaan! Bah!!

Ik ga met plezier naar mn werk. Ben communicatietrainer en train werkzoekenden en kijk met hen wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken...er is een leuke baan voor iedereen weggelegd, maar je moet er wel wat voor doen.

En heb je ook weleens zon moment dat je bij jezelf denkt, al die lege neppe zogenaamd sociale omgangsvormen die ik mensen aanleer, die zijn buiten de arbeidsmarkt niet echt nuttig, tenzij iemand een oplichter wilt zijn.
Op 09-09-2008 19:24:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
eoi:

Horatio:

aya:

Ik geloof die mensen niet die zeggen dat ze hun baan geweldig vinden. Misschien als je masochistisch ingesteld bent zeg je zulke rare dingen maar ik vind het erg ongeloofwaardig en ziekelijk als mensen roepen dat ze met plezier naar hun werk gaan! Bah!!

Ik ga met plezier naar mn werk. Ben communicatietrainer en train werkzoekenden en kijk met hen wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken...er is een leuke baan voor iedereen weggelegd, maar je moet er wel wat voor doen.

En heb je ook weleens zon moment dat je bij jezelf denkt, al die lege neppe zogenaamd sociale omgangsvormen die ik mensen aanleer, die zijn buiten de arbeidsmarkt niet echt nuttig, tenzij iemand een oplichter wilt zijn.


Nee.
Op 09-09-2008 19:36:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Horatio:

eoi:

Horatio:

aya:

Ik geloof die mensen niet die zeggen dat ze hun baan geweldig vinden. Misschien als je masochistisch ingesteld bent zeg je zulke rare dingen maar ik vind het erg ongeloofwaardig en ziekelijk als mensen roepen dat ze met plezier naar hun werk gaan! Bah!!

Ik ga met plezier naar mn werk. Ben communicatietrainer en train werkzoekenden en kijk met hen wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken...er is een leuke baan voor iedereen weggelegd, maar je moet er wel wat voor doen.

En heb je ook weleens zon moment dat je bij jezelf denkt, al die lege neppe zogenaamd sociale omgangsvormen die ik mensen aanleer, die zijn buiten de arbeidsmarkt niet echt nuttig, tenzij iemand een oplichter wilt zijn.


Nee.Dan ben je een échte!
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 09-09-2008 19:38:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Ik heb de bovenste foto net opgeslagen. Vind hem geweldig. Vast gratis ter beschikking voor persdoeleinden?
ech?
Op 09-09-2008 20:11:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
Horatio:

eoi:

Horatio:

aya:

Ik geloof die mensen niet die zeggen dat ze hun baan geweldig vinden. Misschien als je masochistisch ingesteld bent zeg je zulke rare dingen maar ik vind het erg ongeloofwaardig en ziekelijk als mensen roepen dat ze met plezier naar hun werk gaan! Bah!!

Ik ga met plezier naar mn werk. Ben communicatietrainer en train werkzoekenden en kijk met hen wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken...er is een leuke baan voor iedereen weggelegd, maar je moet er wel wat voor doen.

En heb je ook weleens zon moment dat je bij jezelf denkt, al die lege neppe zogenaamd sociale omgangsvormen die ik mensen aanleer, die zijn buiten de arbeidsmarkt niet echt nuttig, tenzij iemand een oplichter wilt zijn.


Nee.


Jammer, dat je in zon nachtmerrie van een persona moet leven dan.
Het zal aardig zeer doen wanneer je erachter komt dat je leven een leugen is vooral als je er zo aan gehecht bent.
Op 09-09-2008 21:44:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
eoi:

Horatio:

eoi:

Horatio:

aya:

Ik geloof die mensen niet die zeggen dat ze hun baan geweldig vinden. Misschien als je masochistisch ingesteld bent zeg je zulke rare dingen maar ik vind het erg ongeloofwaardig en ziekelijk als mensen roepen dat ze met plezier naar hun werk gaan! Bah!!

Ik ga met plezier naar mn werk. Ben communicatietrainer en train werkzoekenden en kijk met hen wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken...er is een leuke baan voor iedereen weggelegd, maar je moet er wel wat voor doen.

En heb je ook weleens zon moment dat je bij jezelf denkt, al die lege neppe zogenaamd sociale omgangsvormen die ik mensen aanleer, die zijn buiten de arbeidsmarkt niet echt nuttig, tenzij iemand een oplichter wilt zijn.


Nee.


Jammer, dat je in zon nachtmerrie van een persona moet leven dan.
Het zal aardig zeer doen wanneer je erachter komt dat je leven een leugen is vooral als je er zo aan gehecht bent.

Waar komt die negativiteit vandaan..?
Op 09-09-2008 21:50:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Dat zul jij niet begrijpen in je huidige dimensie van realiteit.
Op 09-09-2008 21:52:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
eoi:

Dat zul jij niet begrijpen in je huidige dimensie van realiteit.

Je bent lief.
Op 09-09-2008 22:03:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Knip
[/quote]
Jammer, dat je in zon nachtmerrie van een persona moet leven dan.
Het zal aardig zeer doen wanneer je erachter komt dat je leven een leugen is vooral als je er zo aan gehecht bent.
[/quote]
Waar komt die negativiteit vandaan..?

[/quote]
Zie t al...heeft t te maken met 'je afwijzing' eerder in de reakties (bovenaan de reakties)..?
Op 09-09-2008 23:07:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Balkenende oude ziel met kinderplaat,heel leuk zoals hij met politiek omgaat en hoe dat de buitenlandsche politici vertederd... want die zien ook zijn gestuntel en dat hij het goed bedoeld hoe boers(sorry boeren van nederland)hij soms ook uit de bocht kan komen.
Niettemin braak ik ook lekker mee in de stroming op sites als geenstijl, beetje tegengas geven hier en daar mag best
Stroom moet vloeien.
Op 09-09-2008 23:34:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Picobyte:

Balkenende oude ziel met kinderplaat,heel leuk zoals hij met politiek omgaat en hoe dat de buitenlandsche politici vertederd... want die zien ook zijn gestuntel en dat hij het goed bedoeld hoe boers(sorry boeren van nederland)hij soms ook uit de bocht kan komen.
Niettemin braak ik ook lekker mee in de stroming op sites als geenstijl, beetje tegengas geven hier en daar mag best


Stop vomiting, start creating..!
Zie zoveel potentieel op sites als geenstijl en deze...zou alleen graag zien dat er wat minder geluld en wat meer
gecreeerd werd...iedereen heeft een mening over hoe t niet moet en over wie er niet goed zijn, maar waarom gebruiken we die energie en projectie niet om iets moois te maken/bouwen/bedenken/oplossen etc.? Zou de wereld meer ten goede komen, denk ik...goodnight you all, have beautiful dreams.
Op 09-09-2008 23:48:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Horatio:

Picobyte:

Balkenende oude ziel met kinderplaat,heel leuk zoals hij met politiek omgaat en hoe dat de buitenlandsche politici vertederd... want die zien ook zijn gestuntel en dat hij het goed bedoeld hoe boers(sorry boeren van nederland)hij soms ook uit de bocht kan komen.
Niettemin braak ik ook lekker mee in de stroming op sites als geenstijl, beetje tegengas geven hier en daar mag best


Stop vomiting, start creating..!
Zie zoveel potentieel op sites als geenstijl en deze...zou alleen graag zien dat er wat minder geluld en wat meer
gecreeerd werd...iedereen heeft een mening over hoe t niet moet en over wie er niet goed zijn, maar waarom gebruiken we die energie en projectie niet om iets moois te maken/bouwen/bedenken/oplossen etc.? Zou de wereld meer ten goede komen, denk ik...goodnight you all, have beautiful dreams.


En dan bedoel ik de bezoekers niet de bloggers, die creeeren tenminste wat...good work GW, kom hier nog steeds graag.
Op 09-09-2008 23:49:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
eoi:

Horatio:

eoi:

Horatio:

aya:

Ik geloof die mensen niet die zeggen dat ze hun baan geweldig vinden. Misschien als je masochistisch ingesteld bent zeg je zulke rare dingen maar ik vind het erg ongeloofwaardig en ziekelijk als mensen roepen dat ze met plezier naar hun werk gaan! Bah!!

Ik ga met plezier naar mn werk. Ben communicatietrainer en train werkzoekenden en kijk met hen wat ze willen en hoe ze dat kunnen bereiken...er is een leuke baan voor iedereen weggelegd, maar je moet er wel wat voor doen.

En heb je ook weleens zon moment dat je bij jezelf denkt, al die lege neppe zogenaamd sociale omgangsvormen die ik mensen aanleer, die zijn buiten de arbeidsmarkt niet echt nuttig, tenzij iemand een oplichter wilt zijn.


Nee.


Jammer, dat je in zon nachtmerrie van een persona moet leven dan.
Het zal aardig zeer doen wanneer je erachter komt dat je leven een leugen is vooral als je er zo aan gehecht bent.

Als je het in een ruimer perspectief kunt plaatsen, voor iedereen begrijpelijk, wordt elk probleem een minder zware last.
Op 09-09-2008 23:55:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Hee Horatio mag ik even een teiltje! Een leuke baan is voor iedereen weggelegd!!!! Doe jij je werk niet goed of leef je in een leugen? Hoe verklaar je dat meer dan een kwart roept ziek te worden van zijn werk?

Op 10-09-2008 0:16:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
aya:

Hee Horatio mag ik even een teiltje! Een leuke baan is voor iedereen weggelegd!!!! Doe jij je werk niet goed of leef je in een leugen? Hoe verklaar je dat meer dan een kwart roept ziek te worden van zijn werk?

Mijn overtuiging is dat de verantwoordelijkheid van een baan die je ziek maakt altijd bij jezelf ligt...veel mogelijkheden om het zo te draaien dat je t weer naar je zin krijgt en met plezier naar je werk gaat...dat is wat ik mensen in mijn training leer, de verantwoordelijkheid nemen...voor alles wat je 'overkomt'.
Trusten mensen, de ratio gaat gaat even op non actief.
Op 10-09-2008 0:26:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Truste ratio! Ik ook slaapie doen. Morgen nieuwe morgen zonder zorgen! 10-09-08.... Ik hoop dat CERN zijn werk doet kan ik eindelijk uitslapen!
(bericht gewijzigd op 10-9-2008 0:34:05)
Op 10-09-2008 0:31:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis: "aya zei:

Ik geloof die mensen niet die zeggen dat ze hun baan geweldig vinden. Misschien als je masochistisch ingesteld bent zeg je zulke rare dingen maar ik vind het erg ongeloofwaardig en ziekelijk als mensen roepen dat ze met plezier naar hun werk gaan! Bah!"

Sorry, maar ik ben niet masochistisch ingesteld. Ik heb haal voldoening uit me werk. Ik Kom niet doodmoe thuis, maar opgewekt. Me vriendin merkte het ook aan mij. bij me vorige baan kwam ik vaak moe en futloos thuis. Ik was sjaggie en snel geirriteerd. Sinds ik bij me huidige werkgever werk, ben ik weer fit, vrolijk en vol energie.

Ik zeg niet dat ik op me werk wil wonen, maar ik had na me vakantie zelfs zin om te beginnen. Daarbij wordt er ook op me werk heel erg rekening gehouden met me eigen ontwikkeling, mijn thuis en alles eromheen.

En ik ben het volkomen met Horatio eens. neem eigen verantwoordelijkheid over je eigen leven en je zal gelukkiger worden.

edit: een mooi motto vind ik: het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.

(bericht gewijzigd op 10-9-2008 10:27:11)
Op 10-09-2008 10:22:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
adenis:


edit: een mooi motto vind ik: het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.


Ik heb geen slingers nodig voor mijn feest!
"We're all mad here."
Op 10-09-2008 16:34:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: De vraag is waar werken we nu werkelijk (tja.. stom woord eigenlijk) voor, want we bereiken er geen zak mee aan het eind, sure je leeft in relatieve luxe maar tegelijkertijd maak je er een heel werelddeel kapot mee. (vraagt iemand zich hier nooit af hoe corporaties afrika (en azie ook trouwens) uitmelken zodat wij hier een zogenaamd goed leven hebben? En zelfs buiten dat in het kleine plaatje werk je mischien om de dag door te komen, om jezelf nuttig te voelen of omdat iedereen het doet. Want het onderhouden verhaaltje is ook maar om te maskeren dat je eigenlijk in het grote plaatje werkt om de grote jongens rijk te houden. Hoe kun je nu niet vragen stellen bij het feit dat mensen die met een stropdas om de boel volgens hunzelf "managen" en de mensen die het werk dat enkel economische doelen dient doen krijgen daar in vergelijking stront voor terug. Mensen leren hoe een mooi praatje te houden met een masker op, om te "functioneren" in die wereld.. dat vind ik geen eerbaar beroep.
Weet je wat een eerbaar beroep is? Mensen om je heen helpen, gratis en voor niks.
Dat bedoel ik met niet begrijpen in je huidige realiteit horatio, in jouw relatieve beleving.
Op 10-09-2008 19:25:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Horatio:

...
maar waarom gebruiken we die energie en projectie niet om iets moois te maken/bouwen/bedenken/oplossen etc.?
...


Omdat er dan binnen de kortste keren profiteurs van alle slag achter onze goed-doende rug om met al dat moois gaan lopen en snel manieren vinden om er aan te verdienen ?

Als elke "gemeenschap" in zijn eigen gebied vrij en vrolijk mooie dingen gaat maken/bouwen/bedenken/oplossen met al die energie is dat prima.

Maar zet er ééntje tussen die denkt 'laat die pipos maar doen, ik profiteer achteraf wel dubbel en dik' is al die positieve energie al heel snel foetsie.

(En "ja", ik ben een beetje negatief ingesteld, noem ik gezond realisme ;-)

Iets anders: Horatio, jouw werk, mag ik me daar iets "Emiel Ratelbandigs" bij voorstellen ?

(bericht gewijzigd op 10-9-2008 19:46:50)
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 10-09-2008 19:46:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
Luk:

Horatio:

...
maar waarom gebruiken we die energie en projectie niet om iets moois te maken/bouwen/bedenken/oplossen etc.?
...


Omdat er dan binnen de kortste keren profiteurs van alle slag achter onze goed-doende rug om met al dat moois gaan lopen en snel manieren vinden om er aan te verdienen ?

Als elke "gemeenschap" in zijn eigen gebied vrij en vrolijk mooie dingen gaat maken/bouwen/bedenken/oplossen met al die energie is dat prima.

Maar zet er ééntje tussen die denkt 'laat die pipos maar doen, ik profiteer achteraf wel dubbel en dik' is al die positieve energie al heel snel foetsie.

(En "ja", ik ben een beetje negatief ingesteld, noem ik gezond realisme ;-)

Iets anders: Horatio, jouw werk, mag ik me daar iets "Emiel Ratelbandigs" bij voorstellen ?


Dat mag je.

Heb m trouwens ontmoet en is best een aardige vent. Is trouwens positief ingesteld dus kan me voorstellen dat dat op je allergie drukt..no problem, hebben we allemaal. mijn allergie gaat jeuken als ik negatief ingestelde mensen ontmoet...daar hebben we er al genoeg van!
Trusten maar weer allemaal, we hebben de CERN weer overleefd.
Op 10-09-2008 23:17:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis:
Cheshire Cat:

adenis:


edit: een mooi motto vind ik: het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.


Ik heb geen slingers nodig voor mijn feest!


inderdaad, maar bier moet aanwezig zijn. Want een feest zonder bier is als een koe die geen melk geeft.
Op 12-09-2008 8:21:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: http://www.tvgids.nl/programmadetail/?ID=7307766

Scheetanalist, muggenonderzoeker en portier van een pornotheater zijn de slechtste banen die je als man kunt hebben. Dat beweert althans de website Worst Jobs naar aanleiding van een peiling op hun site. Metropolis vroeg haar correspondenten op zoek te gaan naar het allerslechtste baantje in hun stad. Een bonte verzameling hondenbanen trekt voorbij: van grafdelvers in het Letse Daugavpils tot waterputgravers in Jakarta, rioleringsreinigers in Bombay en mijnenruimers in Belgrado. Hondenbanen over de hele wereld.

vanavond 23.59 ned 3.
Op 12-09-2008 11:23:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
adenis:

Cheshire Cat:

adenis:


edit: een mooi motto vind ik: het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.


Ik heb geen slingers nodig voor mijn feest!


inderdaad, maar bier moet aanwezig zijn. Want een feest zonder bier is als een koe die geen melk geeft.

Een koe die geen melk geeft is een stier, die kan je inderdaad beter niet uitnodigen voor op je feest.
"We're all mad here."
Op 12-09-2008 17:37:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
Horatio:

Luk:


Iets anders: Horatio, jouw werk, mag ik me daar iets "Emiel Ratelbandigs" bij voorstellen ?


Dat mag je.

Heb m trouwens ontmoet en is best een aardige vent. Is trouwens positief ingesteld dus kan me voorstellen dat dat op je allergie drukt..no problem, hebben we allemaal. mijn allergie gaat jeuken als ik negatief ingestelde mensen ontmoet...daar hebben we er al genoeg van!
Trusten maar weer allemaal, we hebben de CERN weer overleefd.Heb hem ook ontmoet: inderdaad best een aardige man, wel enerverend maar absoluut interessant.

Mij gaat het ook jeuken, wat en waar dan ook , als ik negatieve klagers ontmoet. Eventjes klagen is helemaal niet erg, maar vooral als ze erin blijven hangen en er een levenswijze van maken, dan ren ik bijna gillend weg....
Op 12-09-2008 18:30:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
C.:

......
Mij gaat het ook jeuken, wat en waar dan ook , als ik negatieve klagers ontmoet. Eventjes klagen is helemaal niet erg, maar vooral als ze erin blijven hangen en er een levenswijze van maken, dan ren ik bijna gillend weg....


Die 'bijna' is er nog teveel aan :-)
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 12-09-2008 18:34:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RB: Nachtmerie? De laatste keer dat ik het beleefde was het bepaald geen hel op aarde om plezier in je werk te hebben!

Wanneer je plezier in je werk hebt is alles (lees 'veel') juist in harmonie. Je moet het alleen zien te vinden en dat lukt niet iedereen/altijd en dat kan een frustrerende situatie zijn, die je m.i. mensen niet zou moeten willen opdringen. Brood op de plank en wat geld voor leuke dingen zijn zeker een belangrijke dimensie, maar niet ten koste van alles en zo wordt het vaak wel gebracht.

Uiteindelijk heeft bijna ieder "potje zijn dekseltje" :p, maar je moet jezelf soms in onverwachte, soms ongemakkelijke en soms onmogelijke bochten wringen en dat moeten we als maatschappij gewoon allemaal doodleuk faciliteren. Omdat we het kunnen.
Op 12-09-2008 21:34:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
RB: Dat was eigenlijk een antwoord op @aya, totdat ik pagina 2 zag.
Op 12-09-2008 21:36:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Cheshire Cat:
.
....
Een koe die geen melk geeft is een stier...


Kan ook een pink of een os (of een kalfje natuurlijk) zijn.

Meer info op

http://www.grasspriet.be/1Zuivel1_deel3.pdf
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 13-09-2008 14:45:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Luk:

Cheshire Cat:
.
....
Een koe die geen melk geeft is een stier...


Kan ook een pink of een os (of een kalfje natuurlijk) zijn.

Meer info op

http://www.grasspriet.be/1Zuivel1_deel3.pdf

Als er maar mede en ever op je feest is.
"We're all mad here."
Op 14-09-2008 0:55:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis:
Cheshire Cat:

adenis:

Cheshire Cat:

adenis:


edit: een mooi motto vind ik: het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.


Ik heb geen slingers nodig voor mijn feest!


inderdaad, maar bier moet aanwezig zijn. Want een feest zonder bier is als een koe die geen melk geeft.

Een koe die geen melk geeft is een stier, die kan je inderdaad beter niet uitnodigen voor op je feest.


precies wat ik bedoel. Een koe die geen melk geeft is een stier en een feest waar geen bier is, is een bijeenkomst of vergadering.
Op 15-09-2008 0:41:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
adenis:

Cheshire Cat:

adenis:

Cheshire Cat:

adenis:


edit: een mooi motto vind ik: het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen.


Ik heb geen slingers nodig voor mijn feest!


inderdaad, maar bier moet aanwezig zijn. Want een feest zonder bier is als een koe die geen melk geeft.

Een koe die geen melk geeft is een stier, die kan je inderdaad beter niet uitnodigen voor op je feest.


precies wat ik bedoel. Een koe die geen melk geeft is een stier en een feest waar geen bier is, is een bijeenkomst of vergadering.


Me eens, nou proost dan maar
"We're all mad here."
Op 15-09-2008 15:24:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Zo, nog meer over o.a. JPB, de redaxie is er wat laat mee, dus hier alvast:
http://www.prinsjesdag.nl/
'Don't forget rule number 6'
Op 16-09-2008 0:26:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden