Als grenswetenschapper begeef ik mij natuurlijk op de cutting edge van nieuwe technologieën. Zo kwam ik laatst de merkwaardige eigenschappen van ferrofluïdum en supervloeistof tegen. Dit zijn twee afzonderlijke vloeistoffen met elk hun eigen eigenschappen. Maar wat gebeurt er als deze twee eigenschappen worden ondergebracht in één enkele drager en wat zijn de mogelijke applicaties?

Een YouTube-gebruiker, die beweert werkervaring te hebben in de black-budget branche, maakt zijn kennis openbaar: het zou een belangrijk deel uitmaken van de anti-zwaartekracht aandrijving van geheime, door de mens gemaakte UFO's. Daarover later meer. Allereerst een introductie van deze twee eigenaardige vloeistoffen. Ferrovloeistof in actie

Deze vloeistof reageert op elektromagnetische velden. In de suspensie zitten nanomagneten. Als de vloeistof wordt blootgesteld aan elektromagnetische straling beweegt het mee in de richtingen van het veld. Bekijk deze video voor een impressie. Soms lijkt het de zwaartekracht te tarten. Maar dat doet het natuurlijk niet, het is slecht gezichtsbedrog.

Supervloeistof is een vloeistof die geen viscositeit kent. De (Wikipedia) definitie van viscositeit luidt als volgt:

"De eigenschap van een fluïdum die aangeeft in welke mate deze weerstand biedt tegen vervorming door schuifspanning."

Een eeuwig vloeiende fontein van supergekoeld vloeibaar helium. Ofwel: supervloeistof vloeit zonder weerstand. Daardoor vertoont het enkele vreemde eigenschappen, zoals omhoog stromen. Supergekoeld vloeibaar helium is een voorbeeld van een supervloeistof. Eenmaal afgekoeld tot 3 graden boven het absolute nulpunt, gaat het zich anders gedragen. Onder normale temperatuur kookt vloeibaar helium, als supervloeistof is het geheel bewegingsloos. De BCC legt het u met beelden en tekst uit, en wel in één minuut en 44 seconden. Daarom verwijs ik u wederom door naar een video.

Alien Scientist

Een YouTube-gebruiker genaamd AlienScientist (ja, slechte naamkeuze) stelt dat UFO's, door de mens gemaakt uiteraard, gebruik maken van een anti-zwaartekrachtaandrijving met daarin ferro-supervloeistof, ronddraaiend met 1000 omwentelingen per seconde. Dit wordt bereikt door een supergekoelde Rodin-spoel die een elektromagnetische draaikolk creëert. De ferro-supervloeistof zal zich zonder weerstand meebewegen met het elektromagnetische veld. De afbeeldingen hieronder maken veel duidelijk.

Een (kleine) Rodin spoel(Een voorbeeld van een Rodin-spoel en de velden die het creëert.  Zonder ferro-supervloeistof binnenin weliswaar.) Bron afbeelding

Het veld dat gevormd wordt bevat een dode zone. Het oog van de storm, waar de ferro-supervloeistof supersnel omheen draait, zeg maar. Volgens de laconiek klinkende wetenschapper op YouTube bevindt deze zone zich buiten onze wetten der natuur. Anti-zwaartekracht is een feit.

De afbeelding (rechter van de twee hieronder), afkomstig (PDF alert) van het Indische Instituut van Natuurwetenschappen, geeft het magnetische veld weer van een ferro-superfluïdum onder een bepaalde conditie.

Ik kan me er niet van weerhouden de correlatie te trekken met mijn eerdere artikel over Edward Leedskalnin. Daarin wordt ook een elektromagnetisch veld besproken dat voor anti-zwaartekracht zou zorgen. Mocht u zich afvragen wat elektromagnetische- en zwaartekracht met elkaar te maken hebben, zie hier.
Het energieveld uit het artikel Het Koralen Kasteel

Naast deze opzienbarende informatie geeft AlienScientist ook uitleg over allerlei exotische technieken en materialen, waarvan hij zegt dat ze gebruikt worden in geheime black-budget vliegtuigen; om het woord UFO's maar even te vermijden. In hoeverre zijn UFO's nog 'unidentified' als ze door de mens gemaakt worden?

Los van de ware achtergrond van AlienScientist, een beetje wetenschapper kan dergelijke claims toch met gemak valideren? Wie-o-wie heeft het lef?

Picobyte: Ferro vloeistof is gewoon olie of water met hele kleine stukjes ijzer dat mengt niet in een supervloeistof.
Verder is die ringkern spoel die ze zo vaak laten zien niet geschikt om een draaiend magnetisch veld op te wekken, een beter resultaat krijg je met een stator winding van een doodgewone kooianker-draaistroom motor.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kooianker
http://nl.wikipedia.org/wiki/Asynchrone_draaistroommotor
Stroom moet vloeien.
Op 28-09-2008 10:33:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: @Picobyte
Als je de video's bekijkt zegt AlienScientist duidelijk dat hij niet weet of het ook daadwerkelijk een combinatie van Ferro- en supervloeistof is of dat het supervloeistof met ferro-eigenschappen. Met simpel weg te zeggen dat 'het niet kan', schieten we toch niks op?

Als er op 1000 verschillende manieren dingen niet lukken, betekend niet dat het onmogelijk is.

Persoonlijk hecht ik meer waarde aan het goed onderbouwde verhaal van AlienScientist. Ook zijn andere video's speken mij zeer aan!
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 28-09-2008 13:27:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Ik zeg ook niet dat het helemaal niet kan alleen lijkt mij het sterk dat het op de beschreven manier gaat werken.
Zo'n draaiveld van een elektromotor is iig bewezen techniek en draaisnelheden van 24000rpm zijn in bv de 400Hz installaties van vlegtuigen niet ongewoon.
Stroom moet vloeien.
Op 28-09-2008 15:35:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC:
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 25-04-2009 0:14:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
trees kersbergen:

Ik heb me laten vertellen, dat er op de piramides al afbeeldingen staan van graancirkels
uit de tijd van Atlantis.
Een beetje teveel van hetzelfde hersendodend spul als Anton Teuben zitten roken?

(bericht gewijzigd op 3-6-2009 16:56:35)
United as one. Divided by zero.
Op 03-06-2009 16:56:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
trees kersbergen:

Ik heb me laten vertellen, dat er op de piramides al afbeeldingen staan van graancirkels uit de tijd van Atlantis.


Welke 'de piramides'?
En waarschijnlijk doel je dan op afbeeldingen die overeen lijken te komen met beeltenissen die we ook heden ten dage zien in graanvelden?
En zijn die beeltenissen dan uit de tijd van Atlantis, of de piramides of de graancirkels?

trees kersbergen:

Een (betrouwbare) kennis was in Californie en zag er meerdere als het ware uit de aarde tevoorschijn komen.

meerdere wat?
Graancirkels?

En als klap op de vuurpijl (*tromgeroffel*)
Wat heeft je opmerking te maken met dit topic?
ALLES IS WAAR
Op 03-06-2009 21:53:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stimsmaster:
KC:Nassim Haramein! Iedereen moet zijn 45-delige presentatie zien!!!Op 04-06-2009 9:34:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: 1 woord. wow. Als hij niet gek is... ;-)
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 04-06-2009 19:29:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden