Waarschijnlijk de beste plaats om een spook te vinden is in een kerk. Misschien is dat in werkelijkheid niet echt zo, maar het houdt wel steek. Stel je eens voor welke grote hoeveelheid energie en emotie in de godsdienstige centra over de wereld elke dag opnieuw worden bevrijd of vrijgegeven. Het gebed, de biecht, de doop, het huwelijk en een begrafenis zijn enkele van de emotioneel geladen gebeurtenissen die in kerken plaatsvinden.

Vele paranormale onderzoekers zijn ervan overtuigd dat veel van deze sterk geladen emoties die in een kerk achterblijven een voedingsbron zijn voor 'residual hauntings' waarbij een magische band kan ontstaan met de aanwezigheid van een persoon, of een gebeurtenis, die in een bepaalde periode plaatsvond.

Ook het christendom refereert naar de kerk als 'het Huis van God', het is dus eigenlijk niet zo verrassend dat veel mensen er paranormale ervaringen (gehad) hebben.

Residual haunting

Een residual haunting is een geestenverschijning waarbij een historische of dramatische gebeurtenis als een video teruggespeeld wordt. De gebeurtenis ontvouwt zich voor je neus en er is geen interactie tussen jezelf en de verschijningen. Sterker nog, de verschijningen merken je niet op en gaan gewoon verder met wat er toen in het verleden gebeurd is. De verschijningen die je ziet in dit soort gebeurtenissen zijn niet aards gebonden, het zijn alleen maar visuele terugblikken.

Alles is gebaseerd op energieën en men beweert dat (gedeelten van) de gebeurtenissen door bepaalde apparaten kunnen opgenomen worden, en door andere informatiedragers weergegeven worden. Deze gebeurtenissen kunnen angstaanjagend zijn als je ze ziet maar ze zijn totaal ongevaarlijk, je kunt het dus met een gerust hart beleven.

Bewijsmateriaal

Onderstaande foto uit 1965 werd door dominee K.F. Lord van de Newby Church in Yorkshire, Engeland, bij het altaar genomen. De figuur die je rechts van het altaar ziet (in monnikenpij) is een vrij griezelige verschijning, zijn gezicht herinnert ons zelfs aan de Scream films. Deze foto werd in de loop van decennia veelvuldig onderzocht en is nog steeds niet afgedaan als hoax.

Newby Curch Ghost

De volgende foto werd genomen in 1925 in de Domremy Basilica in Le Bois-Chenu Domremy, Frankrijk. U ziet er heel duidelijk drie figuren op de achtergrond: een vrouw die zich voor twee mannen bevindt. Mevrouw Towsend, de vrouw op de foto, bevond zich op die plaats toen de foto genomen werd. De mannen waren er niet, toch niet fysisch.

Domremy Basilica Ghost

Hieronder zijn nog twee foto's uit Engeland. De eerste werd in 1956 geschoten in de Church of Eastry in Eastry. De twee is genomen in de St. Mary's Church in Northampton. Een verklaring die geopperd werd voor de vreemde gestaltes op de foto's was dat de schoonmaakster in de shot gewandeld had.

Church of eastry Ghost

St. Mary's Church Ghost

Shrine of Our Lady Le Leche 

Amerikanen hebben ook hun favoriete plek voor 'residual haunting': de Shrine of Our Lady Le Leche. De kapel bevindt zich in St. Augustine, Florida. Op 8 september 1565 werd de eerste katholieke mis in de Verenigde Staten op deze plaats (toen stond de kapel er nog niet) opgedragen.

De kleine kapel in Spaanse stijl is omringd door graven van verschillende overleden christelijke nonnen en broeders. Men rapporteerde er de geest van een non die knielde aan het altaar. Ze bezoekt ook regelmatig de omgeving. Iedereen die ooit probeerde om haar aan te spreken heeft moeten vaststellen dat ze onmiddellijk verdwijnt.

Ja Horus: Op die tweede foto, in de Newby Church, zie ik aan de andere kant van het altaar ook nog een lekker bekkie.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 02-10-2008 21:12:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Dat ene spook lijkt wel héél erg op die gemaskerde moordenaar van de film Scream. Photoshopje?
United as one. Divided by zero.
Op 02-10-2008 22:32:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
3.14po:

Dat ene spook lijkt wel héél erg op die gemaskerde moordenaar van de film Scream. Photoshopje?

Ben ik al mee bezig...
(bericht gewijzigd op 2-10-2008 23:29:30)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 02-10-2008 23:27:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
freddie-v-ierse: Ik zou hier de term, "bewijsmatriaal" niet gebruiken, het blijkt empirisch gezien niet controleerbaar.
De stelling dat ze niet aards gebonden zijn is onmogelijk als men ervan uit gaat dat wij alleen maar in staat zijn binnen een bepaalde wetmatigheid waar te nemen. Deze wetmatigheden zijn per defenitie aards gebonden, "ze zouden anders niet waarneembaar zijn."
Ik verwijs hierbij naar het feit dat alles wat massa heeft ook energie nodig heeft, dus de benoemde visuele terugblikken moeten een indentiteit bezitten. (zouden deze visuele terugblikken massaloos zijn zouden ze zich wetmatig gezien altijd verplaatsten met de snelheid van het licht, daarbij betekent geen massa geen energie dus niet waarneembaar.(kwantummechanica)
Dus de beelden, het beeld is een indentiteit die massa en energie heeft de aard van de beelden laat vermoeden dat ze ontstaan moeten zijn uit personen die ooit bestaan hebben.
Als deze visuele verschijning persoons gebonden is zou men toch aan kunnen nemen dat de eigenschap om als indentiteit terug te keren voor een ieder die ooit geleefd heeft geld.
Nu vraag ik mezelf af, waarom moet men zich na de dood zonodig visualiseren, worden deze beelden alleen maar vast gelegd op manipuleerbare apperaten. Men toch even stil moet staan bij het feit dat er nooit visualisaties van de eerste homosapiens waargenomen worden, er nooit in groepsverband waargenomen wordt het individualistich dus niet controleerbaar blijft.
Als alles wat ooit geleefd heeft zijn visualisatie nalaat als indentiteit zijn er inmiddels wel ongelooflijk veel van in omloop.

Dit was een poging om de mensheid te verlossen van iedere vorm van zogenaamd bewijsbare paranormale phainomenon, er is geen enkele 'wetenschappelijk relevantie' om aan te nemen dat deze vormen bestaan.
Op 04-10-2008 8:59:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden