Wat er eind december 1980 op drie opeenvolgende nachten gebeurde in het Rendlesham Forest in Suffolk, leidde tot één van de meest belangrijke militaire UFO-incidenten van Groot-Brittannië.De UFO keert terug

De volgende ochtend werden tekens van de aanwezigheid van de UFO in het bos gevonden. Van vele bomen was de top afgebroken en er werden drie gaten, die een driehoek vormden, in de bevroren grond ontdekt.

De plaats van de gaten kwam precies overeen met de locatie van de poten van de UFO die sommigen de vorige nacht opmerkten. Een A-10 Thunderbolt II die tijdens het ochtendgloren over de site vloog pikte infrarood-straling op die uit het bos uitsteeg.

Die nacht was er een officierenfuif in de luchtmachtbasis van RAF Bentwaters. Het feestje was al een tijdje bezig toen luitenant Buce Englund de zaal binnen snelde en aan basisbevelhebber Ted Conrad meldde dat 'het ding' terug gekomen was. Omdat Conrad net op het punt stond om aan zijn after-dinner toespraak te beginnen vroeg hij zijn plaatsvervanger, Charles Halt, of hij de kwestie wou behandelen.

Kaart van Rendlesham Forrest

Halt, later gepromoveerd tot luitenant-kolonel, verzamelde een team van bekwame mensen waaronder Sergeant Nevells van het Disaster Preparedness Team en nam een geigerteller mee om eventuele ioniserende straling te kunnen meten. Halt nam ook een dictafoon mee om een gedetailleerd verslag te kunnen maken. Englund verzamelde grote gaslampen en het kleine groepje mannen begon aan hun gewaagde onderneming.

Rond de omtrek van het bos was al een veiligheidsperimeter opgesteld om te verhinderen dat nieuwsgierige piloten of lokale dorpsbewoners in de weg zouden lopen. Een uur eerder had een veiligheidspatrouille al vreemde lichten boven het bos zien vliegen, maar deze lichten waren snel verdwenen.

Bij het betreden van het bos kreeg Conrad's plaatsvervanger te horen dat de UFO niet meer te zien was. De gaslichten weigerden dienst zodat hij iemand de opdracht gaf om nieuwe te halen op de basis.

De radioverbinding van het team naar de basis en tussen elkaar vertoonde statische interferentie, net zoals de nacht voordien gebeurde. Burroughs, die gehoord had wat er gaande was, besliste om het team te vervoegen.

Er waren echter geen ongebruikelijke dingen te zien, behalve enkele sterren, het pulserende licht van de Orford Ness vuurtoren en het Shipwash lichtschip in het zuiden. Het team nam verschillende bodem- en boomschorsmonsters en stuurde over de radio door wat ze zagen en eventueel observeerden. Met de geigerteller werden abnormaal hoge waarden van straling vastgesteld.

Uit het niets brak plots de hel los. Er klonk geluid op de achtergrond en Halt gebood zijn mannen te vertragen en voorzichtig te zijn. De UFO was terug. Hij was om 1:48 uur opgemerkt door een groepje mannen, die zich diep in het bos gewaagd hadden. John Burroughs en sergeant Adrian Bustinza maakten deel uit van de groep en beschreven hoe een gloeiend licht zweefde op een pijler van geelachtige mist en in tweeën splitste zoals een optisch prisma een regenboog produceert.

Halt en zijn team hadden het tuig ondertussen gelokaliseerd. Eerst dacht hij een luchtspiegeling te zien die veroorzaakt was door temperatuurinversies. Na een tijdje leek het lichtgevende object op een groot oog met een donker middelpunt. Het team volgde het vreemde licht door het bos, over een landbouwveld en ploeterde daarna door een kleine beek.

Het team achtervolgde het object gedurende meer dan een uur totdat het als een kogel naar de hemel vloog. Halt rapporteerde: "We kunnen nu een lichtstraal waarnemen die zich naar de grond begeeft, dit is onwezenlijk". Daarna leidde Halt, nat en moe, zijn mannen naar de basis.

De vreemde lichten werden nog gezien boven de RAF Woodbridge luchtmachtbasis, waar een soort van flikkerende laserstralen neerkwamen in de zwaar beveiligde zone van de basis.

Honderden personeelsleden van de basis zouden getuige van het voorval geweest zijn. De lokale bevolking, waaronder Sarah Richardson wiens slaapkamerraam uitkijkt op de basis, zag de lichten ook. Zij beschreef de lichten later als "banden in golvende kleuren".

paps: Halt nam ook een dictafoon mee om een gedetailleerd verslag te kunnen maken.

Luister hier:
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 13-10-2008 10:06:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden