Wat er eind december 1980 op drie opeenvolgende nachten gebeurde in het Rendlesham Forest in Suffolk, leidde tot één van de meest belangrijke militaire UFO-incidenten van Groot-Brittannië.Stralingsmetingen

In 1994 toonde Nick Pope, die als minister van defensie onder andere stralingswaarden beoordeelt voor de overheid, gedetailleerde rapporten over de geigertellermetingen van 1980 in Rendlesham Forest aan verschillende experts. Volgens Pope waren ze zeer verbaasd over de metingen en bevestigden dat de waarden tien maal hoger lagen dan de normale oppervlaktewaarden.

Nota van defensieminster Nick Pope
(Nota van Nick Pope. Klik hier voor een grotere weergave)

Nucleaire Basis

Het vermoeden rees dat er op de luchtmachtbasis RAF Bentwaters atoomwapens aanwezig waren. Dit werd formeel ontkend door de basis en door de Britse overheid. Meer dan tien jaar later werd toegegeven dat de ontkenning van destijds 'niet juist was'.

Larren Warren

Larren Warren, een lid van de US Air Force Security Police, werd op 1 december 1980 overgeplaatst naar Groot-Brittannië. Een paar weken later raakte hij betrokken bij de vreemde verschijningen in Rendlesham Forest.

Warren: "Ik moest mijn post verlaten om samen met een aantal mannen, die gaslampen bij zich hadden om een groot gebied te verlichten, het bos in te gaan. Maar de gaslampen deden het niet wegens een mechanisch defect. We hadden geen enkel idee waar we heen moesten. In de tegenovergestelde richting van de Orford Ness vuurtoren zagen we een schemerig rood licht dat zweefde op een vreemde mist, net boven de grond. Het licht transformeerde zich naar een scherp piramidevormig object met een basis van ongeveer 10 meter groot en bijna 7 meter hoog. Het object had een vaste structuur met een gladde oppervlakte. Enkele mannen van de groep vluchtten weg terwijl anderen, zoals ik, als aan de grond genageld bleven staan. Ik kon me niet bewegen, maar of dat kwam door de schok of door een invloed van buitenaf weet ik niet. Het voelde aan als in een droom... Ik denk dat de aardse tijd verstoord werd en dat ons waarnemingsvermogen opzettelijk werd aangetast door deze intelligentie. Er was een werkelijkheid aanwezig en voor je uit was er een andere. Alles voelde langzamer aan die nacht. Alles draaide op halve snelheid en iets was buiten de vertrouwde dimensie".

Radarwaarneming

East Anglia heeft altijd een uitgebreide radardekking gehad om voorbereid te kunnen voor een mogelijke invasie van over de Noordzee. Dit zorgde ervoor dat het object dat op 26 december 1980 gedetecteerd werd.

Op de luchtmachtbasis RAF Neatishead verscheen een niet geïdentificeerd voorwerp op de radar en leidde tot paniek in de controlekamer. Het voorwerp stuurde geen signaal terug en verrichte dingen die de meest verfijnde RAF vliegtuigen overtrof.

Tekens op de UFO

Toen het object met een fenomenale snelheid van het radarscherm verdween werd de kwestie onderworpen aan een belangrijk onderzoek. De radartapes van RAF Neatishead en het naburige RAF Watton werden drie dagen later gevorderd. Opmerkelijk daarbij is dat de USAF-veiligheidsambtenaren die bij RAF Watton de tapes kwamen ophalen in duidelijke taal laten verstaan dat er een UFO gecrasht is Rendlesham Forest.

Ze vertelden dat hogere ambtenaren van een nabijgelegen USAF-luchtmachtbasis getuige van de gebeurtenis waren geweest en dat deze zelfs zouden gezegd hebben dat ze aliens hebben zien zweven in de lichtstralen onder het ruimtetuig. Ongelofelijk maar waar: er wordt aan het radarpersoneel zelfs niet gevraagd om dit buitengewoon verhaal binnen de muren te houden.

Ivoryke^:
Artikel meldt:
Ongelofelijk maar waar: er wordt aan het radarpersoneel zelfs niet gevraagd om dit buitengewoon verhaal binnen de muren te houden.


Mijn oren rinkelen dan gelijk "Cover-up" als ik die zin lees. Laat ze maar denken dat het een Ufo was want dat komt ons eigenlijk wel goed uit. I don't know.
Moeten is een keuze...
Op 15-10-2008 8:56:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Nick Pope was ook vrij open over dit incident. Toen ik hem interviewde raakte ik er bijna helemaal van overtuigd dat de Britten ook niet helemaal precies weten wat het hele Ufo fenomeen nu precies te betekenen heeft.....
maar mijn achterdocht, dat ze meer weten dan ze toegeven, wint het uiteindelijk toch nog steeds...
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 15-10-2008 11:36:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden