Wat er eind december 1980 op drie opeenvolgende nachten gebeurde in het Rendlesham Forest in Suffolk, leidde tot één van de meest belangrijke militaire UFO-incidenten van Groot-Brittannië.Doofpotaffaire

Tegen het einde van december 1980 was de bevelhebber van de basis, Charles Halt, in bespreking met zijn Britse coördinatieambtenaar, Squadron Leader Donald Moreland, en hun respectieve overheden. De vergadering met ambtenaren uit de hoogste posities van beide overheden besliste om geen informatie of onthullingen aan het grote publiek vrij te geven.

Nota van Halt over het UFO Incident
(Nota van Halt over het UFO Incident. Klik hier voor een grotere weergave) 

Kort nadien kwamen er verschillende top secret vluchten aan op de tweeling basissen van RAF Bentwaters en RAF Woodbridge waarbij personeelsleden van geheime veligheidsdiensten van de VS betrokken waren. De officieren Burroughs, Penniston, en de andere getuigen, werden buitengesloten. Dat gebeurde ook met het hogere personeel op de basis. Zelfs de basisbevelhebber Charles Halt kwam niet meer te weten wat er gebeurde. Was de doofpotaffaire begonnen?


(Nota van de RAF Watton radar over de UFO. Klik hier voor een grotere weergave)

Sceptici hebben diverse verklaringen voor deze gebeurtenis gesuggereerd: de lichten die ze in het bos zagen kwamen van de vuurtoren, experimenten om te onderzoeken hoe mensen reageren op de dreiging dicht bij een nucleaire basis, een overvliegende satelliet en zelfs een meteoriet. Maar als één van deze suggesties waar zou zijn, hoe verklaren ze dan de waarnemingen op radar?

Andere UFO-sightings in Rendlesham

De vreemde gebeurtenissen van eind december 1980 waren niet de eerste waarbij de luchtmachtbasis rond Rendlesham Forrest in aanraking kwam met UFO's.

Op de avond van 13 augustus 1956 werden om 21:30 uur verscheidene UFO's met duizelingwekkende snelheden op de militaire radar waargenomen. Om 22:55 uur pikt de grondradar van RAF Bentwaters een voorwerp op dat met snelheden tussen de 3200 en 6400 km/uur van over zee aangevlogen komt. De UFO vloog rechtstreeks over de basis en verdween 50 kilometer verder westwaarts van het radarscherm.

Op dat eigenste ogenblik zag een operator in de controletoren een fel licht over het vliegveld gaan. De piloot van een USAF C-47 Dakota vloog op een hoogte van 1200 meter boven de basis en zag een wazig licht flitsen tussen zijn vliegtuig en de grond. De UFO verscheen op de radar van Lakenheath waar hij uiterst uitzonderlijke vliegkunsten uitvoerde.

De basis alarmeerde de RAF die een Venom NF2a gevechtsvliegtuig van RAF Waterbeach opeiste. De piloot van de Venom had vrij snel zowel visueel als radarcontact. Hij liet weten dat zijn bewapening 'was locked onto the target'. Plotseling maakte de UFO een buiteling en kwam tevoorschijn achter het gevechtsvliegtuig.

De piloot slaagde er niet in om de UFO af te schudden. Een tweede Venom vervoegde de eerste maar zag en vond niets. Ook twee Lockheed T-33's die terugkeerden naar RAF Bentwaters hebben zich aangesloten bij de achtervolging, maar ook zij vonden niets. De UFO werd een laatste keer op radar gezien met een snelheid van 1000 km/uur op een noordelijke koers.

Rendlesham Forrest UFO trail

Van een totaal van zeven radars, waarvan één in de lucht, werden in totaal vijf afzonderlijke UFO incidenten gemeld. Twintig radaroperatoren en nog eens negen visuele waarnemers waren bij de zaak betrokken.

Het Condon Comité noemde dit "de meest verwarrende en ongebruikelijke zaak in de radarvisuele files" en concludeerde dat "het duidelijk rationele en intelligente gedrag van de UFO suggereert een hoogtechnologisch mechanisch apparaat van onbekende oorsprong als de meest voor de hand liggende verklaring".

Midden 2003 werd nieuw exclusief bewijsmateriaal onthuld. Een verslag daarover brengen we u in een vijfde en laatste deel.

paps: '...de meest verwarrende en ongebruikelijke zaak in de radarvisuele files"

De Belgische driehoeken zijn ook op radar vastgelegd.

Dit is één van de beste cases die aan zou kunnen tonen dat we echt wel bezocht worden door buitenaardse intelligenties.

Chapeau voor dit blog.

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 17-10-2008 0:32:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: Ik denk nog steeds dat de meeste verklaringen de oorzaak zijn door de Amerikaanse regering. Die het geheim houden voor eigen doeleinden.
Als ze het het bekent maken profiteren anderen ervan.
Als je op internet een beetje zoekt naar het fenomeen ufo kan ik toch niet anders concluderen dat er meer is.
Op 17-10-2008 1:41:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Ik zie uit naar het laatste deel en zijn exclusieve bewijs. Maak me gek!
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 17-10-2008 15:58:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden