Op 3 september 2007 steeg Steve Fossett van het privé-vliegveld van Barron Hilton (grootvader van Paris) op in de richting van Mammoth Lakes. Zijn licht éénmotorig vliegtuigje, een Citabria Super Decathlon (zie foto verder in blog), haalde de eindbestemming niet. Of zakenman en avonturier Fossett hetzelfde lot onderging is een bron van speculatie sinds zijn verdwijning.

Steve Fossett

Op woensdag 1 oktober 2008 werd het wrak van Fossett's vliegtuigje aangetroffen op een hoogte van 3.000 meter in het onherbergzame oosten van Californië, maar van Fossett ontbreekt ieder spoor. Daarmee wordt het mysterie nog groter en dreigt de hypothese dat Fossett zijn verdwijning in scène zette om onder te duiken.

Wat pleit voor en wat tegen de hypothese?

Het vliegtuigje is zo zwaar toegetakeld dat Sheriff John Anderson betwijfelt of Fossett er op eigen kracht kon uitgeraken. Maar er zijn geen menselijke resten gevonden. Mogelijk is Fossett kunnen ontsnappen en al dan niet iets verder aan zijn verwondingen bezweken. De mogelijkheid bestaat dat wilde dieren zich aan zijn lichaam te goed hebben gedaan. Fossett had naar verluidt geen parachute aan boord.

Privé-detectives die werken in opdracht van de verzekeringsmaatschappij die Fossett's vrouw 37 miljoen euro moet betalen (Fossett werd door de rechtbank van Chicago in februari 2008 officieel dood verklaard) vinden het verdacht dat een man die als eerste in een heteluchtballon rond de wereld reisde verongelukt met een toestel dat een uitstekende vliegreputatie heeft.

Er wordt geopperd dat Fossett doelbewust de Citabria Super Decathlon heeft uitgekozen omdat deze voor het grootste gedeelte uit hout en kunststof is gemaakt. Moeilijker op te speuren dan metaal dus. Men vindt het ook merkwaardig dat Fossett zijn onafscheidelijk horloge met satellietnavigatie op het nachtkastje heeft laten liggen.

Fossett zou zijn verdwijning in scene gezet hebben om te ontsnappen aan een dreigend bankroet of een nieuw leven willen beginnen met zijn maîtresse.

Maar, de grote maar...

Vandaag raakte bekend dat (volgens een woordvoerder van de Nationale Raad voor Vervoersveiligheid) er in de wrakstukken nu ook menselijke resten gevonden zijn. Er werden ook persoonlijke eigendommen van Fossett aangetroffen. Volgens de politie in Mammoth Lakes, in de buurt waar het wrak is gevonden, moet het lichaam van Fossett al kort na het ongeluk zijn opgegeten door dieren.

lotus: Misschien hebben ze het vliegtuigje neergehaald en hem meegebracht ofzo.
Ita est :)
Op 03-10-2008 17:26:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: brr, opgegeten door de christmass critters...


(bericht gewijzigd op 3-10-2008 20:17:48)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 03-10-2008 20:17:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
angelsenior: Hopelijk bevestigen ze dat het werkelijk resten zijn van Steve Fossett. hoe uitstekend een vliegtuig ook vliegt, als er een fout gebeurt kan je niet zomaar stoppen. misschien gezien de hoogte waar het wrak ligt was er mist en is hij daarom tegen de berg gevlogen. Toen eerst werdt gemeld dat er geen spoor van hem was vermoedde ik dat hij in een poging om te verdwijnen, het vliegtuig in een vaste koers naar de bergen leidde, aanvliegend over het nabijgelegen meer (mameluke of zoiets) en er daar uitsprong in het water, terwijl het vliegtuig dan verder vliegt tegen de bergen om zijn dood in scene te zetten.
Op 06-10-2008 0:27:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 01-11-2008 8:25:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 04-11-2008 21:11:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: "Er zijn twee stukjes menselijk bot teruggevonden...

Update 4-11-2008: DNA-testen hebben bevestigd dat de botten die onlangs werden aangetroffen van Fossett zijn."

slechts 2 stukjes bot? (waar is de rest?)

het zou zomaar kunnen dat tie 1 vinger op heeft geofferd om ieders 'twijfel' weg te nemen dat hij nog leeft?!

maar das natuurlijk complot+ denken
Op 04-11-2008 21:55:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Bramsan:


slechts 2 stukjes bot? (waar is de rest?)

het zou zomaar kunnen dat tie 1 vinger op heeft geofferd om ieders 'twijfel' weg te nemen dat hij nog leeft?!

maar das natuurlijk complot+ denken

Ik denk eerder dat er her en der nog veel meer stukjes Steve liggen. Het is natuurlijk in de loop van tijd een beetje verstrooid geraakt omdat er natuurlijk een hoop beestjes zijn geweest die graag allemaal een stukje Steve wilden eten. Er staat per slot van rekening niet elke dag miljardairsvlees op het menu.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 04-11-2008 23:12:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden