Verbazen en vermaken moet de Amerikaanse avonturier Robert Ripley voor ogen gehad hebben toen hij in 1918 begon met het verzamelen van bizarre en verbazingwekkende verhalen. Aanvankelijk publiceerde hij die in stripvorm. Toen hij in 1949 overleed werd zijn werk voortgezet. Er werden TV-shows gemaakt, er verschenen zelfs "Ripley's Believe it or not" musea en er kwamen natuurlijk boeken. Onlangs bracht uitgeverij Elmar een prachtige Nederlandstalige versie uit. Het boek is maar liefst 256 pagina's dik en staat boordevol foto's en meest opzienbarende verhalen. Ripley's Geloof het of niet is geen moeilijk leesboek maar een leuk verbaasboek voor jong en oud en u heeft nu de kans om een exemplaar te winnen.

ripley's geloof het of niet

Het boek bevat een bonte verzameling, uiteenlopend van de freaks die men aan het begin van de vorige eeuw nog op kermissen kon zien tot moderne raadsels en staaltjes van menselijk vernuft. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bakkerij uit Bangkok waar men van brood, rozijnen en chocolade lekkernijen maakt in de vorm van anatomische correcte menselijke lichaamsdelen. De levensechte baksels doen meer denken aan een werkplaats van een seriemoordenaar dan een bakkerij. Eet smakelijk.

ripley
(Niet echt maar baksels uit Bangkok)

Maar ook mensen zoals de kleurenblinde Neil Harbisson die een apparaat gebruikt die hem in staat stelt kleuren te "horen" of de slechts 72,5 kilo wegende Scott Jeckel die de sterkste man op aarde is. Jeckel scheurt dikke boeken met slechts twee vingers doormidden en wist in 1995 vier zware Harley Davidson motoren 12 seconden lang op hun plaats te houden. Geloof het of niet, maar het staat er allemaal in. Meer dan een eeuw van menselijk vernuft, feitjes en wonderlijke zaken kunt u terug vinden in het grote dikke boek.

Ripley's geloof het of niet winnen.

Om in de voetsporen van Ripley te blijven kunt u nu uw eigen 'geloof het of niet' verhaal, foto of tekening insturen. De leukste, verbazingwekkendste of opmerkelijkste inzending wint dan één van de drie exemplaren die hier op de redactie op u ligt te wachten. Stuur uw inzending door naar redactieATgrenswetenschap.nl (wel even de AT vervangen voor een @) en wie weet bent u één van de drie gelukkigen.

ripley

Hieronder een oude Ripley's Believe it or not uitzending, wie meer wil zien is welkom op de Hyves van Ripley.

Het boek bestellen kan ook hier bij bol.com of hier bij uw favoriete boekhandel.

Ripley's geloof het of niet
ISBN 9789038918594
Winkelwaarde €24,50
256 pagina's
23,5 x 30,5 cm
gebonden en geïllustreerd in kleur

(Alle inzendingen worden automatisch eigendom van VOF de Grenswetenschap)

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden