Zin in een uitstapje? Dan hebben we een idee: een tentoonstelling over Albert Einstein, bedoeld voor het grote publiek. Dat betekent: ludiek, interactief en pedagogisch. Dus niet enkel voor wetenschappers of historici, maar voor iedereen die iets van onze wereld wil begrijpen. De grootste tentoonstelling over Einstein, te bezichtigen tot 1 mei 2oo6.

Deze tentoonstelling startte al in 2005. Dat was honderd jaar nadat Albert Einstein vier belangrijke en revolutionaire artikels publiceerde (1905 wonderjaar) en vijftig jaar na zijn dood. De expo is een initiatief van wetenschappers van de Vrije Universiteit van Brussel en zijn Waalse tegenhanger in samenwerking met de experten in museologie van het bedrijf Tempora.

Met de tentoonstelling willen ze geen zuivere les fysica geven maar duidelijk maken welke schokgolf Albert Einstein heeft veroorzaakt en hoe hij de kijk op onze wereld ingrijpend heeft veranderd.

Einstein zelf is tevens een interessante en geëngageerde persoonlijkheid. Ook zijn ze zijn 6 maanden lange verblijf aan de Belgische Kust niet vergeten. Deze tentoonstelling staat onder de Hoge Bescherming van Koning Albert II, dus alle redenen voor een week-endje Belgenland! Meer info vind je op deze website.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden