Eerdere blogs vertelden over Jezus, Maria Magdalena, hun kind(eren) en het grote geheim van het Zuid-Franse Rennes le Chateau. Zoals u inmiddels weet schijnt Jezus niet écht dood te zijn geweest toen hij van het kruis werd gehaald. Eenmaal zijn lijk in de graftombe lag werd de steen weggerold en verplaatste Maria Magdalena zijn lichaam zodat Jezus kon herstellen van zijn kruiswonden, om later gezond en wel aan zijn apostelen te verschijnen. Zogezegd als geest, maar wij weten inmiddels wel beter. Maria Magdalena was trouwens de vrouw van Jezus waarmee hij trouwde tijdens de bijbelse bruiloft van Kanaän waar hij tevens water veranderde in wijn. Althans, dat maakte de Bijbel er later van...

Maria Magdalena?
(Rustplaats van Maria Magdalena?)

Met andere woorden, de apostelen werden genept en de Kerkfabriek van Rome nept bewust de gelovigen; ze maakten (omwille van de verrijzenis) van Jezus een bovennatuurlijke zoon van God die geboren werd uit een maagd en wonderen kon verrichten terwijl omstanders er met de neus bovenop stonden. Overigens beweert een anonieme Vaticaan-insider in de must see film Bloodline dat de Priorij van Sion eigenlijk gewoon het Vaticaan is. De religieuze top schijnt geheel op de hoogte te zijn van het geheim en wacht tot op goede moment om het te openbaren.

Laat vandaag voor ons het goede moment zijn. GW zou GW niet zijn moesten we u de belangrijkste voetage niet tonen. Aanschouwt u nu de restanten van wat hoogstwaarschijnlijk ooit Maria Magdalena was:

Maria Magdalena?
(Maria Magdalena?)

Het lijk werd ontdekt door de redelijk onorthodox werkende archeoloog Ben Hammott. Op internet staan beelden van het bedekte lijk, maar om het in ontmaskerde staat te zien moest u tot op heden terecht bij de film Bloodline. De tombe waar het lijk ligt, samen met goudstukken, gouden bekers en houten kruisen, is (nog) niet toegankelijk en kon men alleen met benaderen door met stokken een camera door een smalle grotopening te duwen. Op dezelfde manier werd het tempelierskleed dat het lijk bedekte gescheurd (onorthodox dus) en het lichaam bloot gelegd.

Wat te zien is overtreft de stoutste verwachtingen. De handen van het gemummificeerde lijk zijn op een aparte manier gevouwen en het gelaat lijkt op dat van een vrouw. Het is duidelijk dat de priester van Rennes le Chateau, Bérenger Saunière, op de hoogte was van deze restanten want op het altaar van zijn kerk staat een beeltenis van Maria Magdalena die haar handen op identiek dezelfde manier samenhoudt:

Maria Magdalena
(Handen op het altaar)

Maria Magdalena
(Handen op het altaar in detail)

Maria Magdalena?
(Handen van het lijk)

Er was niet voldoende DNA om helemaal zeker te zijn over de details, maar wat wél zeker is, is dat het lijk afkomstig was van een DNA-lijn die terugliep naar het Midden-Oosten. Spullen die priester Bérenger Saunière uit de tombe had gehaald werden gedateerd rond het begin van onze jaartelling. Dat lijkt dus te kloppen.

Op basis van de camerabeelden maakte een specialist een tekening van hoe de dame in kwestie eruit gezien kan hebben:

Maria Magdalena?
(Maria Magdalena, artist rendering)

Is het een hoax, zoals sommigen beweren omdat het gewoon té mooi is om waar te zijn? Indien wel, dan is het wel een van de best georkestreerde hoaxes die mijn ogen ooit gezien hebben. Men moest er ontoegankelijke tombes voor maken, raadsels kloppend met de oude omgeving maken, een mummie ergens vandaan halen en oude waardevolle munten tevoorschijn hebben getoverd. Om maar te zwijgen van de wetenschappers die er in dat geval ingetrapt zouden zijn. Akkoord, het lijkt te mooi om waar te zijn, maar als het waar is dan zou het sowieso op die manier overkomen. Hoax of niet, dat is aan u te bepalen.

Hebben we écht te maken met de restanten van Jezus' vrouw? Zo ja en zo nee, waar is het lichaam van Jezus en wanneer horen we dat de tombe toegankelijker is gemaakt en de volledige inhoud onderzocht is? Hoe moeilijk zal de Franse overheid hierover doen? Spannend!
Cultuurmeneer: Zal nog tricky worden om te bewijzen dat/of het hier Maria Magdalena betreft. Zoals je weet zijn er bij de joodse diaspora (vanaf ± 135 n. Chr.) duizenden of misschien wel tienduizenden joden in Zuid Frankrijk (Gallia) terecht gekomen...

En zelfs ALS het Maria Magdalena zou zijn, wat bewijst dat over haar status en de status van Jezus... En wat bewijst het over de waarde van zijn leer? Ik had in een eerdere comment al aangetoond (ahum...) dat we zijn status en zijn leer waarschijnlijk met een flinke korrel zout moeten nemen...
(bericht gewijzigd op 8-10-2008 1:22:08)
God... Dat ben je zelluf!
Op 08-10-2008 1:12:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Wie het ook is; een beetje respect voor de doden...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 08-10-2008 1:49:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Best cool. Of het nu Maria Magdalena is of niet, het lijkt me een belangrijke vondst.
United as one. Divided by zero.
Op 08-10-2008 2:49:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Jezus heeft zijn apostelen niet genept, dat lijkt me duidelijk.
Jezus zal een mens geweest zijn met hoge intelligentie, goede opleiding in de joodse geschriften, mogelijk ook gedegen kennis van andere culturen, waaronder die in India. Het kan zijn dat hij zich zoon van God noemde, ik ben er niet bij geweest, maar als je daar de eerste woorden uit het gebed "Onze Vader" bij betrekt, dan mag het duidelijk zijn dat hij niet alleen zichzelf, maar alle mensen als zonen en dochters van God bedoelde, wat hem zelf direct gelijk plaatst aan iedereen. Deze logica is uiteraard te wimpel om waar te kunnen zijn, want we nemen tegenwoordig alleen maar dingen voor waar aan als ze te ingewikkeld zijn om ze zelf te zien en laten waar of niet waar over aan deskundigen, over het algemeen "wetenschappers" (schetenwappers), dat is veiliger, nietwaar? Zie hier onze hang naar ondergeschiktheid aan machten...............
'Don't forget rule number 6'
Op 08-10-2008 8:55:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Enkele dingen die voor mij vraagtekens oproepen:

A. Jezus is zoals in deze theorie ook bekend weer terug naar India gegaan om verder te gaan in de mystieke leringen.

Waarom gaat Maria dan compleet de andere kant op, al dan niet met hun kinderen?

B. Zou Maria het niet als een belediging ervaren hebben om met de munten van de mensen begraven te worden die medeverantwoordelijk waren voor de misere waarin ze verkeerde?

Daarbij heb ik zowiezo grote vraagtekens bij de zgn kinderen en het getrouwd zijn met Jezus, want wat voor vader begint aan kinderen met het uitzicht dat hij had, van hoeveel spiritualiteit en verantwoordelijkheidsgevoel zou dat getuigen?

Ik denk ook niet dat ze getrouwd waren omdat dat nu net de reden was dat jezus op dertien jarige leeftijd aansloot bij aan caravan en in India terecht kwam alwaar hij zijn leringen ontving net zoals Johannes en daarbij nog komt dat hij zich dan zou hechten terwijl zijn leven nu net draaide om het onthechten (de grote verzaking, wat zich manifesteerde is de kruisiging).

Is het zowiezo niet wat voorbarig om nu al te roepen terwijl we nog niet eens zeker weten of het wel een vrouw betreft!?!?
Dat het dna aantoont dat het lijk uit het midden-oosten komt zegt natuurlijk niets, uiteindelijk komen we allemaal uit die richting, dat is gewoon een kwestie van onze voorgaande beschavingen nagaan.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 8-10-2008 9:37:45)
Carpe diem homo universalis
Op 08-10-2008 9:35:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Waarbij we ook niet uit het oog moeten verliezen dat de gebieden bezet waren door de Italianen in die tijd. Dat geeft toch een andere kijk op de zaak.
'Don't forget rule number 6'
Op 08-10-2008 0:06:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: Ik heb eigenlijk nog nooit van die maria magdalna gehoord. Staat ze wel in de bijbel?
Ita est :)
Op 08-10-2008 13:07:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
lotus:

Ik heb eigenlijk nog nooit van die maria magdalna gehoord. Staat ze wel in de bijbel?

Ik zou je niet aanraden om het op te zoeken, voor je het weet heb je een reuze studie op je hals gehaald om het kaf van het koren te scheiden...
'Don't forget rule number 6'
Op 08-10-2008 14:16:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: Is er niemand die iemand kent die iets kent van archeologie en skeletten en zo?
Ik zou zeggen, aan de hand van de foto's hierboven en wat lektuur her en der dat de wenkbrouwboog van die schedel meer kenmerken heeft van een man.
Maar als iemand iemand kent die... dan graag een professionele visie .
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 08-10-2008 16:30:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
lotus:

Ik heb eigenlijk nog nooit van die maria magdalna gehoord. Staat ze wel in de bijbel?

Ja. Ken je het verhaal dat zijn leerlingen zijn voeten niet mochten wassen/balsemen, maar een bepaalde zondige vrouw wel? Die vrouw was het.
United as one. Divided by zero.
Op 08-10-2008 16:40:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Petra: Voor mij is het ook een meer mannelijk gezicht.
Zou het Jezus zelf misschien geweest kunnen zijn?
Op 08-10-2008 17:53:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antoine: Na de volledige documentaire gezien te hebben heb ik sterke twijfels. Eén van die mensen vind een grot, daarna vind hij zogenaamd allerlei flesjes die door Saunière begraven zouden geweest zijn. Die flesjes leiden naar een kistje met een kopje, een olieflesje, enkele munten van diverse tijden en een klein flesje met een documentje. Dan vinden ze zogezegd de grot opnieuw via die gevonden documenten. En dan vinden ze in die grot een graf met daarin een lijk in een doek met een tempelierskruis gewikkeld. Ze trekken dat doek zomaar amateuristisch kapot en uit het geraamte leiden ze zo maar automatisch uit af dat het Maria Magdalena is. Ja amai zeg! Ik weet niet wie er ons hier welk verhaal om welke reden in de maag wil splitsen, en wie hierin wie gebruikt. Maar mij lijkt het alleszins allemaal hoogst verdacht. Trouwens, mocht u ooit zelf naar de docu willen kijken: het kleine flesje in het kistje, wordt eerst doormidden gebroken (het heeft een verdachte breuk in het midden, ook later in de film). Terwijl het later nog ongebroken aan een deskundige voorgelegd wordt. Hollywoodtruukje? Wie en waarom? Al is het meer dan waarschijnlijk simpel: er zijn er al heel veel rijk geworden met verhalen rond Rennes-le-Chateau. Het stadje is op die manier zelf de goudmijn.
Op 09-10-2008 9:56:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot: De VVV van Rennes le Chateau bedankt de makers van "Bloodline".
Op 09-10-2008 10:39:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
3.14po:

lotus:

Ik heb eigenlijk nog nooit van die maria magdalna gehoord. Staat ze wel in de bijbel?

Ja. Ken je het verhaal dat zijn leerlingen zijn voeten niet mochten wassen/balsemen, maar een bepaalde zondige vrouw wel? Die vrouw was het.


Anders kun je ook nog zoeken onder Magdalena en het slot van Magdalena.
Maria was toch niet het simpele arme hoertje zoals ze in de bijbel wordt neergezet, zij was de dochter van een zeer machtig man, net zoals hij de rest van zn disciples had uitgezocht.
Waren dit idd de simpele arme zielen geweest zoals in de bijbel beweert wordt dan had men ook niet zoveel aandacht gehad voor jezus.
Hij wist precies wie hij uitzocht en dat die mensen hoog aanzien hadden in hun groep.

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 9-10-2008 10:42:13)
Carpe diem homo universalis
Op 09-10-2008 10:41:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Metz: Het is jammer voor de mensheid dat ze zich eeuwenlang hebben laten bedriegen door de christelijke kerken. De film is natuurlijk geen wetenschappelijk document, maar wie houdt het echte onderzoek tegen? Waarschijnlijk de kerken! Sinds het onstaan van de mensheid zijn er altijd lieden geweest die het volk eronder wilden houden. Religie is daarvoor een uitstekend middel. De bedoelingen van Jezus waren goed, de kerken hebben echter zijn bedoelingen misbruikt (begonnen bij keizer Constatijn) en de mensen door het aanpraten van schuldgevoelens tot verkrampte wezens gemaakt. Tegenwoordig zien we de gevolgen van machtmisbruik binnen de Islam. Islamieten zijn geen slechte mensen,veel van hun leiders zijn slecht en veroorzaken tweespalt in de wereld. En dan te bedenken dat DNA onderzoek heeft uitgewezen dat de oorsprong van Europeanen ergens in het midden oosten ligt. De Joden en de Palestijnen zijn genetisch broeders van elkaar dus is de strijd daar is ook een religieuze. De nieuwe Kain's en Abel's van deze tijd. Laat we daar allemaal eens goed over nadenken, want wie vermoord er nu zijn eigen familie?
Op 09-10-2008 10:46:08 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Metz: U zou net zoveel vraagtekens moeten hebben bij het sprookje die de kerken ons hebben voorgeschotteld. Het is bewezen dat er 30 Evangelien waren en de kerk heeft er maar 4 gebruikt, waarom? Bovendien zijn de niet gebruikte Evangelien die gevonden zijn ouder dan hetgeen ons werd voorgeschoteld. De RK kerk heeft alle gegevens maar die willen niet echt meewerken om de waarheid openbaar te maken. Waarschijnlijk zijn de Tempeliers ook mede om die redenen uitgemoord. En dat alles in naam van naastenliefde en God.

Lanoe:

Enkele dingen die voor mij vraagtekens oproepen:

A. Jezus is zoals in deze theorie ook bekend weer terug naar India gegaan om verder te gaan in de mystieke leringen.

Waarom gaat Maria dan compleet de andere kant op, al dan niet met hun kinderen?

B. Zou Maria het niet als een belediging ervaren hebben om met de munten van de mensen begraven te worden die medeverantwoordelijk waren voor de misere waarin ze verkeerde?

Daarbij heb ik zowiezo grote vraagtekens bij de zgn kinderen en het getrouwd zijn met Jezus, want wat voor vader begint aan kinderen met het uitzicht dat hij had, van hoeveel spiritualiteit en verantwoordelijkheidsgevoel zou dat getuigen?

Ik denk ook niet dat ze getrouwd waren omdat dat nu net de reden was dat jezus op dertien jarige leeftijd aansloot bij aan caravan en in India terecht kwam alwaar hij zijn leringen ontving net zoals Johannes en daarbij nog komt dat hij zich dan zou hechten terwijl zijn leven nu net draaide om het onthechten (de grote verzaking, wat zich manifesteerde is de kruisiging).

Is het zowiezo niet wat voorbarig om nu al te roepen terwijl we nog niet eens zeker weten of het wel een vrouw betreft!?!?
Dat het dna aantoont dat het lijk uit het midden-oosten komt zegt natuurlijk niets, uiteindelijk komen we allemaal uit die richting, dat is gewoon een kwestie van onze voorgaande beschavingen nagaan.

Carpe diem homo universalis

Op 09-10-2008 10:55:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Lanoe:

Enkele dingen die voor mij vraagtekens oproepen:

A. Jezus is zoals in deze theorie ook bekend weer terug naar India gegaan om verder te gaan in de mystieke leringen.

Waarom gaat Maria dan compleet de andere kant op, al dan niet met hun kinderen?

(...)
Carpe diem homo universalis


Was dat niet zijn tweelingbroer, Thomas Didymus, die daar nog wat kerkjes heeft gesticht..?
http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_the_Apostle
En van hem is ook een manuscript/evangelie gevonden (1945, Nag Hammadi):
http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_of_Thomas
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 09-10-2008 11:13:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot: Neef van Epi Didymis?
(bericht gewijzigd op 9-10-2008 11:36:49)
Op 09-10-2008 11:36:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ja Horus:

Lanoe:

Enkele dingen die voor mij vraagtekens oproepen:

A. Jezus is zoals in deze theorie ook bekend weer terug naar India gegaan om verder te gaan in de mystieke leringen.

Waarom gaat Maria dan compleet de andere kant op, al dan niet met hun kinderen?

(...)
Carpe diem homo universalis


Was dat niet zijn tweelingbroer, Thomas Didymus, die daar nog wat kerkjes heeft gesticht..?
http://en.wikipedia.org/wiki/Thomas_the_Apostle
En van hem is ook een manuscript/evangelie gevonden (1945, Nag Hammadi):
http://en.wikipedia.org/wiki/Gospel_of_Thomas

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 09-10-2008 13:07:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "U zou net zoveel vraagtekens moeten hebben bij het sprookje die de kerken ons hebben voorgeschoteld."

Maak je geen zorgen, ik ben zelfs uitgeschreven
Doch heb ik ook gesprekken met hen, want verandering komt van binnenuit en inmiddels respecteerd men ook mijn standpunt en scheer niet alles over 1 kam, het instituut is verrot, maar de gewone katholieke man bij jou in de straat doet ook gewoon zn best.
Is idem met de vrijmetselaars, tot een bepaalde graad zijn het gewoon mensen die idd het beste voorhebben, maar des te hoger je komt des te zieker het wordt (lijkt het bedrijfsleven wel )
Maar ik ben het dus meteen met je eens!!

"begonnen bij keizer Constatijn"

Of begonnen bij Petrus?
Die op de plaats ging zitten van jezus en zgn de sleutels had tot de hemel, doch zegt men steeds over jezus, ik ben de weg, het leven enz, maar men heeft petrus op die plaats gezet, wat nu de plaats is waar de paus zit

Carpe diem homo universalis
(bericht gewijzigd op 9-10-2008 13:16:26)
Carpe diem homo universalis
Op 09-10-2008 13:12:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Hier een interessant linkje waaruit blijkt dat Bloodline-the-movie waarschijnlijk toch een HOAX is!?!

http://tinyurl.com/4jk4ca

(Zou die Ben Hammott dan zelfs zover zijn gegaan dat hij ergens een lijk uit een graf heeft geroofd?!?!?!?!?)
(bericht gewijzigd op 9-10-2008 16:20:59)
God... Dat ben je zelluf!
Op 09-10-2008 16:06:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Epididymis:

http://en.wikipedia.org/wiki/Epididymis
Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 10-10-2008 8:32:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
HansMichaelChi: De quintessence van dit is dat de stroming van de eerste Christenen door geen moord en doodslag gestopt kon worden en dat in de 4e eeuw keizer Constantijn een Romeinse vorm bedacht heeft die tot op vandaag bestaat. Tot in mijn jeugd was de Bijbel in het Katholicisme verboden (50&60er jaren), want daar staat o.a. in dat Jezus broers had die 'm weg haalden van plaatsen omdat ie de familie te schande maakte en dachten dat ie vertroubeleerd was (Marcus 3.21). Ook na z'n opstanding was die geen geest zoals ik in een van deze berichten lees, want hij zei; Geef mij wat te eten dat jullie zien dat ik geen geest ben, want een geest heeft geen vlees en beenderen (Lucas 24.39-42). Ondanks het vervolgen en uitmoorden van de eerste Bijbelvertalers wordt de Bijbel door de tijd heen ook door de archeologie bevestigd.
Op 15-10-2008 0:43:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kay: Beste Lanoe, van jou versie over jezus heb ik eigenlijk nog nooit gehoort, Maria Magdalena , was de vrouw van Jezus en ze hadden geen zoon maar een dochter, die Sarah heette, het lijk en de overblijfselen van Maria Magdalena zelf liggen veilig en wel in de crypte van de kerk van Saint.-Maximin- la- sainte- Baume, Hierover is geen enkele discussie mogelijk, want historici hebben dit bevestigt, dus ze kan onmogelijk nu in een of andre grot in het zuiden liggen , zij ligt veilig in de crypte van mijn kerk in Saint Maximin la sainte Baume!!! groetjes de conservator /koster van de kerk
[quote=Lanoe]
Enkele dingen die voor mij vraagtekens oproepen:

A. Jezus is zoals in deze theorie ook bekend weer terug naar India gegaan om verder te gaan in de mystieke leringen.

Waarom gaat Maria dan compleet de andere kant op, al dan niet met hun kinderen?

B. Zou Maria het niet als een belediging ervaren hebben om met de munten van de mensen begraven te worden die medeverantwoordelijk waren voor de misere waarin ze verkeerde?

Daarbij heb ik zowiezo grote vraagtekens bij de zgn kinderen en het getrouwd zijn met Jezus, want wat voor vader begint aan kinderen met het uitzicht dat hij had, van hoeveel spiritualiteit en verantwoordelijkheidsgevoel zou dat getuigen?

Ik denk ook niet dat ze getrouwd waren omdat dat nu net de reden was dat jezus op dertien jarige leeftijd aansloot bij aan caravan en in India terecht kwam alwaar hij zijn leringen ontving net zoals Johannes en daarbij nog komt dat hij zich dan zou hechten terwijl zijn leven nu net draaide om het onthechten (de grote verzaking, wat zich manifesteerde is de kruisiging).

Is het zowiezo niet wat voorbarig om nu al te roepen terwijl we nog niet eens zeker weten of het wel een vrouw betreft!?!?
Dat het dna aantoont dat het lijk uit het midden-oosten komt zegt natuurlijk niets, uiteindelijk komen we allemaal uit die richting, dat is gewoon een kwestie van onze voorgaande beschavingen nagaan.

Carpe diem homo unive
Op --0 14:36:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kay: ps. Lanoe: er is wel nog 1 enkel relikwie van Maria Magdalena, dit is een vingerkootje van haar, en dat bevindt zich in de kathedraal van vezelay in de bourgogne. groetjes Conservator/koster van de kerk van Saint Maximin La Sainte Baume!
Op --0 14:38:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
kay:

ps. Lanoe: er is wel nog 1 enkel relikwie van Maria Magdalena, dit is een vingerkootje van haar, en dat bevindt zich in de kathedraal van vezelay in de bourgogne. groetjes Conservator/koster van de kerk van Saint Maximin La Sainte Baume!

Is dat zoiets als de tientallen kerken die elk beweren een stuk van Jezus' voorhuid te hebben?
United as one. Divided by zero.
Op --0 14:56:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
3.14po:

kay:

ps. Lanoe: er is wel nog 1 enkel relikwie van Maria Magdalena, dit is een vingerkootje van haar, en dat bevindt zich in de kathedraal van vezelay in de bourgogne. groetjes Conservator/koster van de kerk van Saint Maximin La Sainte Baume!

Is dat zoiets als de tientallen kerken die elk beweren een stuk van Jezus' voorhuid te hebben?


Ja sommige beweren zelfs onzichtbare stukjes voorhuid te hebben en de nonnetjes worden er allemaal erg opgewonden van
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op --0 15:29:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ElRey: Wat een nonsens weer!
Waarom wordt er continu over de randpersonen gegist , maar niet naar de waarheid van de boodschap van Jezus!
En bij de weg: als hij levend van het kruis kwam dan mag je mij proberen uit te leggen wat de romeinen en Joden zelf hebben verhaald over Jezus!!
Hier lees ik alleen maar het schijnt , zou kunnen en misschien was het wel anders dan de bijbel stelt en de vele andere tijds overleveringen!
Maar ja als je nooit een beetje dieper hebt gestudeert dan dit dan kan je ook met zulke gissingen maken!
Leg mij eens uit hoe het is om tweemaal een afranseling te krijgen met een kattenstaart zoals de romeinen deden en de kruisiging daarna en het er dan levend vanaf brengen!
De romeinen lieten niemand levend van het kruis komen , als je nog leefde werden je benen gebroken!
Dit was bij christus niet het geval dus hij moest al dood zijn!
Wie heeft hier onderzoek gedaan naar de martelmethodes van de romeinen , de schrijver schijnbaar absoluut niet!
O ja de christenen die met pek werden ingesmeerd door nero en daarna in de fik werden gestoken om de wegwerkzaamheden te verlichten , kwamen er ook zeker levend vanaf???????
Op --0 16:44:22 | Kudos: -2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Denk aan je hart, ElRey...
(bericht gewijzigd op 26-7-2011 16:56:27)
Is it electrickery?
Op --0 16:56:05 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harriechristus: Maria Magdalena heeft nooit bestaan evenmin als ene Jezus.

Mocht de laatste toch bestaan hebben, dan is ie Julius Caesar geweest volgens Francesco Carotta.

fficial&client=firefox-a&source=hp&channel=np" target="_Blank">http://www.google.com/search?q=Francesco%20Carotta&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:nl fficial&client=firefox-a&source=hp&channel=np

Maar goed: de mensen zijn nu eenmaal lijkenvreters.

"De stank van 2000 jaar christendom weerhoudt ze niet te blijven graven".

Gods Rijk bestaat in de microkosmos
Op --0 18:40:19 | Kudos: -2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden