Welkom in het veertiende deel van deze reeks, waarin we met nimmer aflatende verbazing de duistere verlangens van de erotische mensch in kaart proberen te brengen. Vandaag richten we onze aandacht op de zogenaamde BBW's. BBW is een Amerikaanse afkorting die staat voor 'Big Beautiful Woman' en dus slaat op de fascinatie van veel mannen en soms ook vrouwen voor dikke dames.

lilli hill
(Moderne lichtvoetige 'Rubensvrouw' door Lilli Hill)

De bekendste liefhebber van volle vrouwen was de Vlaamse schilder Peter Paul Rubens (1577-1640) die blijkens zijn schilderijen gefascineerd was door de ronde en gewelfde vormen van de wat vollere vrouw. Tegenwoordig gebruiken we de term 'Rubensvrouw' om gezette dames op vriendelijke manier aan te duiden. In een wereld waar de commercie ons broodmagere modellen als ideaalbeelden dicteren zijn het heimelijk nog steeds de wat vollere dames die de hartjes van menig man en soms ook vrouw wat sneller doen slaan.

Toen Conny Vink in de jaren 70 een hit scoorde met het liedje 'Maak je niet dik (dun is de mode)' werd de teerling definitief geworpen. Superslanke modellen zoals Twiggy werden het ideaalbeeld van iedere westerse vrouw met een kilootje meer. Sindsdien doen dieetgoeroes tot op de dag van vandaag goede zaken en zuigen speciale klinieken jaarlijks tonnen vet uit billen, buiken en heupen. Maatje 40 is voor veel vrouwen de uiterste grens van het ideale zelfbeeld.

Gelukkig is voor veel mannen het slankheidsideaal van veel vrouwen een droombeeld dat nooit werkelijkheid zal worden. Een groot deel van de mannen houdt wel van een maatje meer. Waar die grens ligt is natuurlijk persoonlijk maar er is een categorie voor wie groot niet groot genoeg is. Zij zijn de échte liefhebbers van BBW in breedste zin van het woord. Het is niet zo moeilijk om te bewijzen dat er een grote groep mannen is die zich verlustigen op de rondingen van vrouwen. De porno-industrie doet goede zaken met het aanbieden van foto en filmmateriaal van volle vrouwen, Google er maar eens op na.

rubens
(Rubens: Venus kijkt in haar spiegel en zag dat het goed was.)

Er is zelfs een categorie mannen die hun vrouw doelbewust vetmesten, 'feeders' worden zij genoemd. Op websites zoals 'Dimensoins Weight' of 'Rubensfeeder' zijn virtuele ontmoetingsplekken van 'feeders' en hun 'feedees' (of de vrouwen die zich graag laten voeren). Feeders houden van extreem dikke vrouwen en doen er alles aan om hun eigen partner zo vet mogelijk te krijgen. Het laat zich raden dat de 'feedees' vaak een omvang hebben die haast niet voor mogelijk kan worden gehouden. In 2003 bracht de Engelse zender Channel Four een documentaire uit onder de veelzeggende naam 'Fat Girls and Feeders' waarin een feeder en zijn feedee uitleg geven over hun beweegredenen. Opvallend was dat het voor de man in kwestie puur zijn fetish als drijfveer gold, terwijl voor de dame slechts haar behoefte om geliefd te worden voldoende was om zich te laten vetmesten.

Feeders en andere liefhebbers van extreem dikke vrouwen vormen natuurlijk een relatief kleine groep. Voor de meeste liefhebbers van een maatje meer hoeft het niet allemaal zo extreem. Dat vrouwelijkheid en zachte rondingen hand in hand gaan zien we terug in de historie. De vroegste kunstvormen die door heel Europa werden gevonden zijn beeldjes van 'dikke dames'. Het zou om 'Venus' gaan, de moedergodin, symbool van vruchtbaarheid en het vermogen van de vrouw om leven te schenken. In duizenden jaren tijd bleef het beeld van de goedgevulde 'Venus' onveranderd. 

venus
(Venus van Willendorf 24.000 - 22.000 v. Chr.)

Tegenwoordig bestaan er nog steeds kunstenaars die zich laten inspireren door 'dikke dames'. Kunstenares Lilli Hill uit Kachastan is bijvoorbeeld zo iemand. Hier op deze site kan men een overzicht van haar werk zien waar een volle naakte dame centraal staat.

In onze moderne maatschappij heerst er toch wel een beetje een taboe op vrouwen met een maatje meer. Ik werk bijvoorbeeld in een omgeving met veel heteroseksuele mannen van 28 tot 50 jaar. En hoewel ze allemaal zeggen dat de slanke deernen die aan onze ogen voorbijtrekken de aantrekkelijkste zijn heeft het gros thuis een stevige dame op de bank zitten. Woorden en daden spreken elkaar duidelijk tegen op dat punt.

Volgens cosmeticaproducent 'Dove' mogen een paar extra kilootjes best uit de taboesfeer. Op hun website hebben ze, gelet de modellen, duidelijk afscheid genomen van het verwrongen beeld dat dames broodmager moeten zijn. Biologisch gezien hebben ze gelijk. Genetisch gezien zijn de meeste vrouwen van nature niet superslank en om redenen van persoonlijke gemoedsrust en zelfvertrouwen zouden ze dat ook niet moeten willen zijn. Het taboe op een maatje meer is door de commercie opgedrongen en het is de hoogste tijd om daar mee af te rekenen.

Ja Horus: Mag ik bedanken..? De commercie heeft mij niets opgedrongen (of het moet Hoegaarden zijn) en bij mij op de bank zit een mooie slanke dame.
En natuurlijk was die Venus van Willendorf meer dan volslank: elke bevruchting resulteerde in een bevalling. Dan krijg je dat.
Overigens is het gewicht van je vrouw in sommige landen een statussymbool. Hoe zwaarder je vrouw, hoe rijker je bent.
Geestelijke rijkdom en welzijn van de vrouw zelf komen dan helaas niet op de eerste plaats.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 16-10-2008 0:35:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: En zij dan, toch beschouwd als de mooiste vrouw van haar tijd:
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 16-10-2008 0:45:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Ja Horus:

en bij mij op de bank zit een mooie slanke dame.


pff kwestie van tijd... vroeg of laat eisen zwaartekracht en middelpuntvliedende krachten hun tol.

start liking it.
Op 16-10-2008 7:59:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Dit onderwerp ontbrak idd uit de serie! En ik denk idd dat de media beeldvormend is, of mensen het nou toegeven of niet. En dan niet alleen bij de vrouwen! Bij de mannen namelijk net zo goed!

En natuurlijk werden vroeger vollere vrouwen anders aangezien. In de tijd dat men nog moest jagen en besjes zoeken. Dan wil je namelijk ook geen kinderen verwekken bij een mager scharminkel waarbij je moet twijfelen of ze de volgende winter wel overleeft. Maar aangezien dat tegenwoordig toch wat anders ligt, en dikkere vrouwen vaak ongezonder (bezig) zijn dan de wat slankere, zal het veranderde beeld over de ideale vrouw misschien wat ge-evolueerd zijn.

Als je maar lekker in je eigen vel zit, hoe groot of klein deze ook moge zijn
Moeten is een keuze...
Op 16-10-2008 8:59:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ganzfeld:

Ja Horus:

en bij mij op de bank zit een mooie slanke dame.


pff kwestie van tijd... vroeg of laat eisen zwaartekracht en middelpuntvliedende krachten hun tol.

start liking it.


Jep

http://video.google.nl/videosearch?q=hans+teeuwen+vrouwen&emb=0&aq=f#

Carpe diem homo universalis
Op 16-10-2008 9:07:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Ganzfeld:

Ja Horus:

en bij mij op de bank zit een mooie slanke dame.


pff kwestie van tijd... vroeg of laat eisen zwaartekracht en middelpuntvliedende krachten hun tol.

start liking it.

Sure... maar daar word je niet dik van.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 16-10-2008 9:17:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
riek: dik of dun?

mooi is het produkt van wat ons wordt gegeven
(wit huisje in groene wei-
vroeger kon dat niet anders: kalk was wit, en gras...)

of mooi is het produkt van wat ons wordt opgedrongen

maar dik en mooi
is zowat een noodzaak geworden!

haast iedereen is ontzettend vet
ook niet gemakkelijk om het te ontlopen:
gezonde voeding in de eerste levensjaren is een noodzaak,
heb je dat niet gehad,
dan kun je het wel vergeten,
of je moet je echt pijn doen

en zo rond de veertig
zaagt mijn vriendin
over een buikje...dat ik niet zie

maar te vet,
nee dank je
ik vrees dan altijd dat zoiets dan ook vreselijk begint
te "ruiken", in al die plooien
die zich niet kunnen verluchten
Op 16-10-2008 10:11:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Extreem dik is niet mooi, extreem dun is ook niet mooi.

Ik hou wel van een vrouw met een mooi bevleesd bekken en een pronte borstpartij.
Maar....jezelf vol schransen onder het motto "Kan mij het wat schelen hoe vet ik word" gaat me echter te ver evenals jezelf uithongeren met een blaadje sla om maar aan een van buiten opgelegd verwachtingspatroon als gratenpakhuis te willen voldoen...

Doe mij maar een lekker gevuld wijf. (Okee, beetje plat maar het gaat om het idee.)

Een matras ligt overigens lekkerder dan een lattenbodem.... toch?

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 16-10-2008 10:51:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lodewijck: Rondborstig billijk en niet onbemiddeld

Leerde mijn vader van zijn vader en aan mij.
Don't grow up, it's a trap
Op 16-10-2008 13:36:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Niet slank zijn, ja lekker boeiend maar een maatje meer .. dat zeggen dikke vrouwen alleen omdat ze zichzelf willen aanpraten dat ze conformistisch op hun hol kunnen blijven zitten chocolade eten.
Oh en alle meisjes waar ik mee had kunnen naaiboxen waren slank.
Op 16-10-2008 15:09:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
paps:

Een matras ligt overigens lekkerder dan een lattenbodem.... toch?Paris Hilton is een matras. Lijkt me niet lekker liggen.
United as one. Divided by zero.
Op 16-10-2008 15:21:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Morono: naaiboxen nu al aangemeld voor nieuwe editie dikke van dale
Op 16-10-2008 16:41:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: alles met mate denk ik, niet zo mager dat je geen houvast kan vinden en niet zo dik dat je geen lucht meer krijgt
maar eerlijk is eerlijk, al roept men altijd dat het om het innerlijk gaat, vaak krijgt de verpakking een stuk meer aandacht
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 16-10-2008 21:21:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jokero: Ik heb thuis ook en vrouw zitten met een maatje meer. En dat vind ik niet erg. Ik hou er ook niet van om op een "lattenbodem" te liggen, hoewel ik het vrij respectloos vind om zo over een mens te praten.

Iedereen kan gewoon doen waar hij of zij zich goed bij voelt. Dan is er niets aan de hand lijkt me.
Op 16-10-2008 22:36:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Och, je kunt altijd nog zeggen dat je je geestelijk aan het verdiepen bent en het fysieke niet meer zo nodig vind.....ook een goed excuus

Kvind het zowiezo interessant totdat de lingerie uitgaat en je dierlijke drang je de bijkomende geurtjes en smaakjes (normaliter ga je over je nek, probeer het maar eens als je niet meer geil bent ) doet vergeten, omdat het geile dier in je het overneemt.

Dik of dun, ze stinken allebei net zo hard.

Carpe diem homo universalis
Op 17-10-2008 9:31:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psixty4: Leuk blog

It's all a figment of imagination!
Op 28-12-2013 18:14:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden