De Australische zender Network Ten is schuldig bevonden aan het uitzenden van subliminale boodschappen tijdens de Aria Music Awards. De programmamakers versneden sublimale boodschappen van onder andere Toyota, KFC en Chupa Chups door de uitzending. Het verweer dat het om 'lekkere vlotte beelden' zou gaan werd verworpen door de 'Australian Communications and Media Authority (ACMA)' die er een overtreding van de afspraken voor commerciële televisie in zagen.

fictie meisjes

(Één van de 50 leukste meisjes uit science fiction films, zie hier voor de 49 anderen)

We blijven nog even Down Under. Het dikke boek van het leven op aarde is weer wat dikker geworden met de vondsten van 338 nog onbeschreven levensvormen in zee rond Zuidoost Australië. Misschien zijn niet alle levensvormen spectaculair, maar het is altijd fijn om te weten dat er nog een boel te ontdekken is. Hier kunt u wat foto's van de onderwater creaturen bekijken.

En nu we toch een blik in de oceanen werpen... Een groep Japanse onderzoekers zijn er voor het eerst in geslaagd om zeewezens op een diepte van 7,7 kilometer op film vast te leggen. Een video van de vrolijk rondzwemmende Pseudoliparis amblystomopsis kunt hier hier bekijken. De opnames werden gemaakt in het deel van de Stille Oceaan dat ze de 'Japantrog' noemen.

Hoewel we geen idee hebben wat UFO's nou precies zijn kunnen we één ding met zekerheid zeggen: "het zijn onveilige objecten". Met de regelmaat van de klok slaan (als we de verhalen mogen geloven) de ongeïdentificeerde objecten te pletter tegen het aardoppervlak. Aan de lange lijst van UFO-crashes kunnen we die van Brookhaven toevoegen. Onderzoekers wisten sporen in het gesteente te herleiden tot de aanname dat er in ieder geval 'iets' daar met hoge snelheid was neergekomen. Vooralsnog aan u de keus wat dat 'iets' geweest zou kunnen zijn.


(De meest 'buitenaardse' plekken op aarde, klik hier voor bijzondere foto's)

Voer voor juristen. Als iemand met een pinda-allergie besmeurd wordt met pindakaas, is dat dan een flauwe pesterij of een poging tot geweldpleging? Het gebeurde in - waar anders - Amerika. Toen de 19-jarige student hoorde van een pinda-allergie van een medestudent smeerde hij pindakaas op het voorhoofd van de toch al geplaagde medestudent. Advocaten vechten het nu uit en als de boosdoener verliest staat hem een gevangenisstraf van één jaar en een boete van 5.000 dollar te wachten.
 
Dat roken slecht is weten we allemaal. Rijden onder invloed is ook niet aan te bevelen. Maar dat je stem uitbrengen gevaarlijk is voor de gezondheid, is nieuw. Onderzoekers in Amerika ontdekten dat op de dag dat het volk zijn stem uit mag brengen op een Amerikaanse presidentskandidaat, het gemiddelde aantal verkeersdoden op 158 ligt, terwijl op iedere andere dag het aantal gemiddeld 134 is. Het aantal niet-dodelijke verkeerslachtoffers ligt op verkiezingsdag met een gemiddelde van 800 mensen hoger dan normaal. Het afwijken van de gebruikelijke route en de stress van het op tijd stemmen zou wellicht een oorzaak zijn. 

smart
(Gewoon omdat het kan, pimp je Smart. Kijk hier voor andere voorbeelden)

Dat we eigenlijk helemaal geen vrije wil hebben maar slechts slaaf zijn van onze biochemische huishouding is een stelling die onlangs weer wat aan gewicht is toegenomen. Wetenschappers van de Universiteit van Cambridge konden een laag niveau van het stresshormoon cortisol in verband brengen met asociaal gedrag bij pubers. En daarmee lijkt slecht gedrag bij jongens een mentale ziekte, veroorzaakt door chemische onbalans in de hersenen. Nu een van de oorzaken voor asociaal gedrag lijkt te zijn gevonden staat de weg open naar genezing. Zou de toekomst ons een hormonale spuit brengen die ons allemaal 'sociaal aangepast' maakt?

Filmopnames (zie hieronder) uit een Japans vliegtuig laten ons een heel vreemd wolkenpatroon zien. Wat moeten we daar nu weer van denken?

Ja Horus: Dankjewel Bert. Die sf-girls had ik nog niet gevonden.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 18-10-2008 0:08:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Filmopnames uit een Japans vliegtuig laten ons een heel vreemd wolkenpatroon zien. Wat moeten we daar nu weer van denken?

Hoe dat er van beneden uit ziet (geluid uit!):

(bericht gewijzigd op 18-10-2008 0:34:15)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 18-10-2008 0:32:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Uno: De wolken doen me denken aan de foto's van waterklankbeelden.
Uno Solo
Op 18-10-2008 3:15:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Die wolken herken ik dat zijn staande golven in de atmosfeer.
Hier meer uitleg http://en.wikipedia.org/wiki/Gravity_wave
Stroom moet vloeien.
Op 18-10-2008 15:31:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: Wat is dat rare geluid wat je in het filmpje hoort in het begin?
Niet van Ja Horus maar in de tekst.
(bericht gewijzigd op 25-10-2008 12:21:45)
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 25-10-2008 0:14:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: Nou ik vind die foto van de meest buitenaardse plekken op aarde niet zo buitenaards :l
Ita est :)
Op 25-10-2008 14:33:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden