De financiële crisis houdt de gemoederen flink bezig en mondiaal probeert men met man en macht het tij van de dalende koersen te keren. Maar waarom is er eigenlijk een crisis? Waarom storten de beurzen juist nu in? Men doet al decennia lang zaken in krakkemikkige kredieten en windhandel is iets waar financiële instellingen al vanaf dag één goede zaken mee doen. Een voormalig medewerker van de CIA zei ooit eens: "Politieke moorden gebeuren niet zomaar, die worden toegestaan". Welnu, ik zeg u beurzen klappen niet zomaar in, die laat men bewust klappen.

amero

Afgelopen maand passeerde de Amerikaanse staatsschuld de 10 triljoen dollar. Heeft Washington geen boekhouders in dienst? Hoe kan een land aan zo een astronomische schuldenlast komen? Of, en dat is interessanter, hoe komt men er vanaf?

Het begon allemaal bij de vorming van de superstaat Europa. De Amerikanen keken met argusogen toe hoe wij de gulden, mark en frank inwisselden voor de grensoverschrijdende euro. De euro, door velen verfoeid maar oersterk gebleken, liet al ras de Amerikaanse dollar achter zich. Steeds meer economieën dumpten de dollar ten gunste van de euro en dat deed natuurlijk pijn.

De Amerikanen zagen die bui al hangen maar hoe kom je van de slappe dollars af? Heel simpel eigenlijk. Zorg ervoor dat de dollar steeds meer waarde verliest en zorg voor een noodgedwongen mondiale herschikking van de financiële markten. Natuurlijk gaat dat niet zomaar en dus moest er eerst een domino-effect in werking worden gezet. Wie het financiële nieuws van de afgelopen maanden een beetje heeft gevolgd zag de steentjes een voor een vallen.

En dan?

Als de waarde van de dollarschuld gedaald is door dalende koersen en de financiële wereld schreeuwt om hulp, tovert Amerika de 'amero' uit de cowboyhoed als heilige graal van de economische wereld.

Amerika wil al langere tijd samen met Mexico en Canada een eenheid à la Europa worden met dito krachtige munteenheid. En daar komt de amero om de hoek kijken. Door een invoering van een krachtige amero en het doordrukken van vergaande financiële hervormingen kunnen de Amexca's (Amerikanen, Mexicanen en Canadezen) op eenvoudige wijze hun staatsschuld weg poetsen en een machtige vuist tegen de euro maken.

Is het allemaal zo simpel?

Laat ik het omdraaien, denkt u nu echt dat een complete natie met de ambitie van een wereldmacht zich willens en wetens in het financiële verderf zou storten? Er zijn wel degelijk hele slimme boekhouders in Washington.

paps: Niet onwaarscijnlijk.....

De Amerikanen zijn altijd al erg belust geweest op macht en controle...

Soms is het net een spel voor de Heren Skulls en Bones, Vrijmetselaars en andere sinistere genootschappen... er wordt meer gedirigeerd dan het op het eerste oog lijkt....

"Als de dollar valt" van Willem Middelkoop is ook al een blik achter de schermen...
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 20-10-2008 0:30:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Wanneer de Amero werkelijkheid wordt krijgen jullie van mij niet een biertje http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1447, maar een heel krat. Beloofd.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 20-10-2008 0:55:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Ja Horus:

Wanneer de Amero werkelijkheid wordt krijgen jullie van mij niet een biertje http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1447, maar een heel krat. Beloofd.


Als de dollar een amero wordt kan je dat niet betalen
Op 20-10-2008 9:23:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: Maar ik snap nog niet hoe je in de schulden kan raken -.-
Ita est :)
Op 20-10-2008 11:47:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antoine: Je kan in de schulden geraken door overal oorlogen te gaan voeren; eerst in vietnam, de directe reden waarom de goudstandaard in 1971 losgelaten werd. Later Irak. Wat denk je dat dit oorlogje tot op heden gekost heeft? Duizenden miljarden dollars. En olie alleen kan dat niet terugbetalen denk ik.
Op 20-10-2008 17:28:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Als gewoon alle schulden kwijtgescholden werden, van letterlijk iedereen en mensen gewoon blanco zouden beginnen, en het eerlijk zouden houden en niet weer zon achterlijke onderneming als de FED ertussen zetten.. tja..

Maar mensen willen vasthouden aan hun illusionaire macht. Zelfs al zouden ze ervoor sterven.
Op 20-10-2008 19:19:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
eoi:

Als gewoon alle schulden kwijtgescholden werden, van letterlijk iedereen en mensen gewoon blanco zouden beginnen, en het eerlijk zouden houden en niet weer zon achterlijke onderneming als de FED ertussen zetten.. tja..

Was er lang geen sprake daarvan. Nesara, als ik me goed herinner?
United as one. Divided by zero.
Op 20-10-2008 19:31:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Antoine:

Je kan in de schulden geraken door overal oorlogen te gaan voeren; eerst in vietnam, de directe reden waarom de goudstandaard in 1971 losgelaten werd. Later Irak. Wat denk je dat dit oorlogje tot op heden gekost heeft? Duizenden miljarden dollars. En olie alleen kan dat niet terugbetalen denk ik.

Ongeveer tweeduizend dollar per seconde:
http://www.nationalpriorities.org/costofwar_home
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 20-10-2008 21:18:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: We zijn slachtoffer van ons eigen product. Wat een farce, eigenlijk...wel een beetje triest...
Op 20-10-2008 21:21:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis: Leuk stukje, maar niet realistisch. Als de Amero zou komen, dan is er een wisselkoers van de dollar naar de Amero. Net zoals toen bij ons dat wij massaal onze gulden gingen inwisselen.

Deze koers staat langer dan een jaar vast. Als de Dollar niets meer waard zou zijn, dan zou dat hetzelfde zijn met de amero. Dat de beurs zo inzakt is niets speciaal. dat gebeurt nu eenmaal om de 7 jaar.
Op 21-10-2008 8:07:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell: "Welnu, ik zeg u beurzen klappen niet zomaar in, die laat men bewust klappen."

Lijkt mij ook zeker het geval.
Als ik kijk hoe het Nederlandse kabinet erop reageert dan is het alsof ze prima voorbereid waren.
En wie niet kan geloven dat Amerika zichzelf doelbewust te gronde richt; de Negatieve Wereld Orde buit(te) Amerika slechts uit.

Op 21-10-2008 0:55:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BV: Hmmmm... Dit hield mij ook al ruim een week bezig. Ik vertrouw het niet en kan mijzelf niet voorstellen dat b.v. de Amerikaanse banken zomaar failliet gaan. Op allerlei wijzen weten de Amerikanen aan geld te komen (ik denk aan 9/11 en het net afgesloten en verhoogde verzekeringsbedrag of "" target="_Blank">http://www.grenswetenschappen.nl/permalink.asp?grens=2325" en dan zou een bank dit kunnen gebeuren.

Aan de andere zijde, Amerika hangt volgens de gegevens al langer aan een zijden draadje, en het moest er toch een keer van komen.

Mogelijk kan Europa er voor zorgen dat Amerika binnen de korste keren aan de grond zit waardoor het zijn wereldmacht moet laten varen daar de gelden het niet meer dragen. De vraag is dan echter: "wie zijn die 'europeanen' die dat dan voor elkaar zouden krijgen?" De rijksten handelen toch zonder rekenschap van grenzen

Zomaar wat geneuzel vanuit de vrije ruimte maar het sluimert dus ook in mijn hoofd!


(bericht gewijzigd op 21-10-2008 20:25:36)
Op 21-10-2008 20:23:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
paps:

....
De Amerikanen zijn altijd al erg belust geweest op macht en controle...
....

Men mag wel niet uit het oog verliezen dat "de Amerikanen' nog maar een paar honderd jaar bestaan. Daarvoor waren het de Britten, en de Polen, en de Ieren, de Italianen (vul zelf aan) en nog daarvoor de Portugezen, de Spanjaarden (en de native Americans) en zo.

Maar wat nu onder "de Amerikanen" wordt verstaan is een internationaal allegaartje van mensen die het hier (Europa) niet meer zagen zitten.

Dus denk ik dat "de Amerikanen zijn altijd al erg belust geweest...." met een korrel zout moet en kan genomen worden, want die "altijd" is écht niet zo lang als het woord suggereert.

Waarmee ik niet wil ontkennen dat ze wel een handje weg hebben van het graag hebben van macht en controle.

Alleen vraag ik me steeds weer af waarvan ze de lef en de arrogantie vandaan halen om dat zo vanzelfsprekend te vinden.

P.S. Ik heb ooit via het net gediskussieerd met wat high-school studenten uit de USA. Die hebben er dus écht geen idee van dat hun trotse natie nog maar kort (geschiedenisgewijs) bestaat. En dat ze "van alle kanten" komen en géén echte "nationaliteit" hebben.

Ik kreeg de indruk dat hun onderwijs net zo "gecontroleerd" werd als bij de arme Russen (die ook "hun versie" van de geschiedenis hebben of hadden waarbij één en ander liever niet vermeld werd).
Maar als ik dat probeerde uit te leggen tegen die studenten werden ze boos.
Tja, en dat soort mensen vindt zich dan de belangrijksten op aarde (en "wij" vinden dat meestal ook, automatisch, zonder er bij stil te staan dat heel dat Amerika vooral veel gebakken lucht is).

Mijn gedacht.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 21-10-2008 20:58:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: vergeet de nederlanders niet, hoe anders jankees en new amsterdam (dat in engelse handen york gedoopt werd)
Op 21-10-2008 21:10:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
eoi:

vergeet de nederlanders niet, hoe anders jankees en new amsterdam (dat in engelse handen york gedoopt werd)


Juist, sorry, Peter Stuyvesant en co, knal vergeten !
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 22-10-2008 14:01:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gilgamesj: Die zogenaamde nieuwe munt koppelen aan een dalende beurs klopt echt niet. Bovendien is de dollar flink gestegen de afgelopen dagen en de beurs niet..
Leuk verhaal, maar iets te kort door de bocht allemaal
Op 23-10-2008 18:47:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden