Over de volledige lengte en breedte van de Melkweg is een immens groot magnetisch veld werkzaam. Net als bij andere sterrenstelsels is de oorsprong van dit magnetisch veld onduidelijk, laat staan hoe het 'gemaakt' werd/wordt. Volgens de meest gangbare theorie steunt het magnetisch veld op het principe van de dynamo. Maar er is een probleem met deze aanname.

Dynamoprincipe

Exploderende supernovae of imploderende zwarte gaten wekken 'kleine' magnetische velden op. Door de tollende beweging van een sterrenstelsel ontmoeten deze magnetische velden elkaar en groeien zo geleidelijk uit tot een 'groot' magnetisch veld.

Probleemstelling

Volgens het vakblad Nature klopt dit principe niet. Wetenschappers analyseerden het licht van 71 sterk stralende quasars uit de verste hoeken van het heelal en concludeerden dat de aangenomen theorie niet klopt.

Quasar 3C279

Voordat het licht van de quasars de aarde bereikt wordt het onderweg beïnvloed door allerhande krachten. Magnetisme hoort daar bij. Omdat we ondertussen weten dat quasars heel oude sterren zijn moet hun licht door verschillende sterrenstelsels gepasseerd zijn. Daar zijn stelsels bij die nog geen groot magnetisch veld hebben kunnen opbouwen. Hierdoor zou de afwijking van de lichtbaan beperkt moeten zijn. En dat blijkt niet het geval: de magnetische velden blijken altijd even sterk te zijn geweest.

Alternatieve theorie

De oorspronkelijke diverse kleine magnetische velden van sterrenstelsels moeten van in den beginne grote velden geweest zijn. Mogelijk zijn de verschillende velden al ontstaan tijdens de oerknal, zodat ze al een groot magnetisch veld gevormd hadden toen het licht van de quasars er doorheen ging.

Gerard: "In this day and age there is no longer any doubt that electrical effects in plasmas play an important role in the phenomena we observe on the Sun. The major properties of the "Electric Sun (ES) model" are as follows:

* Most of the space within our galaxy is occupied by plasma (rarefied ionized gas) containing electrons (negative charges) and ionized atoms (positive charges). Every charged particle in the plasma has an electric potential energy (voltage) just as every pebble on a mountain has a mechanical potential energy with respect to sea level. The Sun is surrounded by a plasma cell that stretches far out - many times the radius of Pluto. These are facts not hypotheses. "
Meer lezen:
http://www.electric-cosmos.org/sun.htm
'Don't forget rule number 6'
Op 08-11-2008 5:10:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Klinkt vrij aannemelijk, bij de oerknal ontstond de eerste materie dus logisch dat ook de eerste elektronen toen al gevormd werden en waar elektronen zijn is magnetisme.
Stroom moet vloeien.
Op 08-11-2008 0:16:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Magnetisme werkt volgens mij ook met de snelheid van het licht evenals zwaartekracht.

Dat is wel intrigerend... als het al klopt natuurlijk.
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 08-11-2008 22:01:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Rebel Baron: hoe krijgt iets magnetisme?
hoe krijgt iets massa?
Hoe krijgt iets lading?

Door wrijving?

In ieder geval wel door snelheid! Wanneer een minuscuul deeltje antimaterie de snelheid gaat bereiken, gaat het aan massa zo enorm toenemen, dat het zo zwaar wordt dat het zijn eigen aantrekkingskracht gaat vormen waardoor het een luchtbel van zijn eigen tijd en zijn eigen trillingswaarde gaat krijgen en zo zijn eigen heelal gaat vormen. Snelheid krijgt het als het in het vacuum wordt aangetrokken door iets dat zijn zelfde trillingswaarde deelt. Daar ze dezelfde trillingswaarde delen, willen de objecten zich met elkaar vermenigvuldigen. Net zoals jij en ik graag bij onze vrienden willen zijn. Het is een cosmische wet, zo het schijnt. Water trekt water aan. Het deelt de trilling. Hetzij magnetisch, electrisch of hetzij door overeenkomstige snelheid. De 'valbeweging' naar elkaar toe zorgt ervoor dat de twee (maar dat kan even makkelijk door vele meerdere objecten gedeeld worden) steeds sneller naar elkaar toekomen. Door het feit dat echter geen twee objecten voor de volle honderd procent elkaars frequentie delen, zullen ze, strikt genomen, elkaars ruimte niet kunnen bezitten, wanneer beide objecten dezelfde massa hebben. Is de een toch ietsje groter, zal het kleinere echter een groot probleem kunnen krijgen en door de grotere opgeslokt gaan worden. En wanneer de objecten een dusdanig vaste vorm hebben, zal dat gepaard kunnen gaan met behoorlijk wat geweld...
Wanneer men terugkijkt naar de oorsprong van ONS heelal, merkt men dat ons Heelal een konische vorm heeft met de punt van de koon als ons beginpunt. Dat betekend dat wat er ooit ge-explodeerd is om ons heelal te vormen, de snelheid van het licht heeft ge-evenaard of misschien zelfs heeft overschreden. Met andere woorden, aangezien ons heelal immer nog groeiende is, en onze groei steeds sneller lijkt te gaan, zou het betekenen dat we inmiddels sneller gaan dan het licht dat zich in het hiervorige heelal voortbeweegt..
Op 09-11-2008 19:32:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: magnetisme is lading, of overdraging van lading?
massa = beweging of trilling?
lading = wrijving of botsingen?

in elektro theorie word er wel zoiets behandend meende ik maar is ook al wat jaartjes terug...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 09-11-2008 19:48:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: heej dit doet mij weer terugdenken aan het topic,
met die fascinerende aanvullingen van dodeca!

Sodom en Gomorra weggevaagd door asteroide(='plasmastromen')
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1887
Op 10-11-2008 0:38:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden