De meesten onder ons kennen de Bermuda Driehoek wel, maar precies aan de andere kant van de aardbol, in de Grote Oceaan, bevindt zich een gelijkaardig gebied dat minder bekend is: De Draken Driehoek.

Het gebied begint in het westen van Japan en loopt oostwaarts naar een punt in de oceaan op de breedtegraad van 145 graden. Op die plaats draait het westwaarts naar de eilanden Guam en Yap en verder westwaarts tot Taiwan, om daar terug omhoog te gaan in de richting van het noordnoordoosten van Japan.

De Zee van de Duivel

Net zoals de Bermuda Driehoek is de regio bekend vanwege het verdwijnen van schepen en vliegtuigen, buitenissige onweders, doldraaiende instrumenten, mysterieuze activiteiten en zelfs UFO's.

Ontstaan 

De Draken Driehoek heeft zijn naam verkregen uit een oude Chinese mythe, die vertelt over draken die diep onder het oppervlak van de aarde leven. Wanneer de draken zich bewegen veroorzaken ze golven, draaikolken, dikke mist en plotselinge onweders. De Japanners noemen de Draken Driehoek 'Ma-no Umi', de Zee van de Duivel.

Gelijkenissen

Net als de Bermuda Driehoek bevindt de Draken Driehoek zich op een agonische lijn, een gebied waar het magnetische noorden en het geografische of ware noorden samenkomen. Deze gebieden staan erom bekend om naalden van kompassen en andere instrumenten te laten doldraaien.

De gelijkenissen tussen de twee gebieden gaan nog verder. Beide plaatsen zijn ook een knooppunt waar belangrijke oppervlakte- en getijdenstromen samenkomen en draaien. Bovendien bevinden beide plaatsen zich op de oostelijke rand van een continentaal plat en zijn ze vulkanisch actief. In de Draken Driehoek verschijnen en verdwijnen vulkanische eilanden binnen een periode van enkele weken of maanden.

Spoorloos

In het boek 'The Dragon's Triangle' van Charles Berlitz, werd het gebied tot 'gevarenzone voor schepen' verklaard. Tijdens de Tweede Wereldoorlog gingen talloze Japanse oorlogsschepen en vliegtuigen verloren in de Draken Driehoek.

In de jaren na de oorlog bestudeerde de Japanse overheid het gebied om te bepalen wat er destijds gebeurd was. In 1952 verdween het onderzoeksschip van de Japanse overheid, de 'Kaio Maru No. 5', met 22 bemanningsleden en 9 wetenschappers aan boord zonder enig spoor achter te laten.

UFO

UFO waarnemingen zijn al eeuwen schering en inslag in de Draken Driehoek. De komst van de 'Google Global Aerail Survey' software veroorzaakte een echte revolutie in de UFO-gelederen wanneer een groep van grote objecten in het gebied werd opgemerkt.

UFO-enthousiastelingen geloofden aanvankelijk dat Google Earth op een buitenaardse basis was gestruikeld, maar het ongebruikelijke cirkeleiland en de rechthoekige platforms bleken de door Japan en China betwiste atol Okinotorishima te zijn, het meest zuidelijke eiland van Japan, zowat 2400 kilometer verwijderd van Tokio.

Het 'nauwelijks-boven-water' koraalrifcirkeleiland wordt door Japan als hun territorium beschouwd terwijl China dat betwist. De platforms die op Google Earth werden ontdekt maken deel uit van de poging van Japan om zijn eis op het gebied te versterken.

Salomé: *mompelt iets over een holle aarde.
Op 22-11-2008 15:31:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Op discovery ook wel eens een uurtje hierover gezien. Ging over de bermuda driehoek en precies aan de andere kant van de aarde de draken driehoek. Ze lieten toen ook zien hoe het aardmagnetisme eruit ziet en dat je op deze twee plekken een duidelijke afwijking had met de rest van de aarde, ik dacht dat het magnetisch veld juist minder was dan de rest.
Het aardraster vertoont ook twee knooppunten op deze plekken, zie oa http://www.soulsofdistortion.nl/dutch/SODA_chapter7.html , maarja, waarom je dan alleen op deze twee plekken deze vreemde gebeurtenissen heb blijft een raadsel. Ook wordt in dit artikel besproken van restanten van tempels en beschaving die nu diep op de zeebodem liggen, in beide gebieden. De restanten in de bermuda driehoek zouden van Atlantis kunnen zijn.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 24-11-2008 14:57:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vlinder: Leuk artikel.
Kom er nogeens op terug.
Discovery: People wants a ....

http://video.google.com/videoplay?docid=-7594775363520240126&hl=nl
Op 26-11-2008 0:44:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vlinder: Algemeen. Bermuda - Draken en andere Driehoeken.

De Nazca lijnen zijn in drie soorten te onderscheiden.
1.Geometrische figuren - 227 lijnen.
2.Gewone lijnen, aantal onbekend.
Er zijn duizenden en ze zijn nooit geteld.
3. Figuren die dieren of mensen afbeelden 32 in totaal.

Deze 3 bovenstaande aanwijzingen vormen tevens de drie mysteries
van Nazca. De geometrische figuren zijn o.a hoeken, driehoeken
spiralen, rechthoeken, golvende lijnen enz. Sommige lijnen vormen
concentrische cirkels die van de hooggelegen gebieden recht naar zee gaan of komen.(?) De Nazcalijnen vormen twee soorten figuren
geogliefen, geometrische figuren en biomorfen.(planten, dieren en
mensenvormen) Vele theorieén zijn er over de Nazca lijnen geschreven. Eén theorie is dat de lijnen een relatie met water hebben. In het gebied waar de lijnen zich bevinden zijn goede aquaducten ontdekt. Volgens deze theorieén zou er een verband bestaan tussen de ondergrondse kananalen en de positie van de lijnen. Bron Wereldgeheimen.

Het woord Nazca is vermoedelijk een vervoeging van het spaanse werkwoord 'Nacer' wat geboren worden betekend. Nazca betekent
afhankelijk van de context ik ben geboren of ik word geboren. Het is
mogelijk dat het in deze context wedergeboorte aan geeft. In
Cahuachi het ceremoniéle centrum van de Nazca inwoners zijn duizenden graven gevonden met grafgiften voor de overledenen
wat duidt op een religie gebaseerd op wedergeboorte.
Bron wikipedia.

Afbeeldingen Nazcalijnen Dieren. Graf: menselijke schedels.
Nazca Peru:

http://www.on-the-matrix.com/south_america/nazca.asp

Unesco. Archeologische world. Heritage site.
Theorie Bermuda driehoek en Nazcalijnen.

http://readersquotient.com/2010/03/26/science-and-the-mysterious-bermuda-triangle-and-nazca-lines/

Zie vervolg.

Op 17-05-2010 2:36:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vlinder:
Theorieén Bermuda Driehoek.
Tijd vortex, alias 'Elektronische mist'.
In 1970. Piloot Gernon Bruce en zijn vader waren onderweg
van het eiland Andros naar Bimini Island in de Bahama's.
Was de mist een natuurlijke gebeurtenis?

No:7. e.a

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?hl=nl&sl=en&u=http://science.discovery.com/top-ten/2009/bermuda-triangle-theories/bermuda-triangle-theories-07.html&prev=/search%3Fq%3Ddiscoverychannel.nl%2Botzi%26hl%3Dnl%26sa%3DG%26rlz%3D1G1GGLQ_NLNL374&rurl=translate.google.nl&usg=ALkJrhgs0ovDcPF6wNxcak274MfNesf4Zg

Op 17-05-2010 2:53:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden