Hebt u ook weleens het gevoel dat het hele universum u tegenwerkt? Dat er dagen zijn dat u beter in bed had kunnen blijven liggen? Nu, ik wel. En het vreemde is, u voelt sommige momenten al van te voren aankomen. U weet dat het niet goed gaat. Maar op één of andere manier besluit u om deze innerlijke waarschuwing te negeren. Zodra u met dat ene verkeerde been uit bed stapt, begint het sneeuwbaleffect. U schijnt niets goeds te kunnen doen en zeggen. Alle handelingen lopen uit op het tegenovergestelde van wat u beoogde. Op deze dagen is het verstandiger om de buurvrouw of vriendin niet uit te nodigen, want dan loopt u grote kans dat deze contacten een deuk oplopen, en niet de laatste plaats ook uzelf. Want er zijn momenten in uw leven waar u tien jaar later nog mee om de oren wordt geslagen.

tegenwerkend universum

Vooral op die ”hoe stom ben ik"-momenten bent u toch echt dankbaar dat u alleen bent, zoals mij dat overkwam op een zekere middag tegen dinertijd. Ik besloot in mijn nieuwsgierigheid een blikje open te trekken. Je moet toch proberen of dat ingeslagen blikvoer een beetje eetbaar is. Ik besluit dus om een blik met vlees in een soort goulash-saus open te trekken. Nadat ik dat blik heb opengetrokken wil ik kijken hoe lang het eigenlijk houdbaar was. Nu heeft het noodlot “net” beslist dat de houdbaarheidsdatum aan de onderkant staat. U voelt hem al aankomen. U kunt uzelf op dit moment natuurlijk afreageren door de schuld af te schuiven op één van de gezinsleden of de hond. Dat je door hun irritante gezeur en aanwezigheid afgeleid werd. Maar alles was opvallend afwezig en de hond was 'm allang gesmeerd richting tuin. Ik zweer u dat ik een grijnzende lach op zijn bekje zag. Het noodlot eindigde met het vervloeken van het universum tijdens het dweilen. Na de bezinning kom ik tot de conclusie dat het universum me misschien bespaard heeft voor een schadelijker gevolg, ten gevolge van het nuttigen van dit voedsel.

Soms is het gewoon beter om naar die innerlijke wijze stem te luisteren. Maar helaas zijn we vaak te druk met van alles bezig om daar de tijd voor te nemen. Vooral op die ”heb ik weer”-momenten. Na een dag druk bezig te zijn geweest, vooral met dweilen, besluit ik toch liever te gaan voor vers voedsel. Zeker zolang het nog kan. Na het ophalen van mijn zoon bij zijn vriendje, wil ik gelijk doorlopen naar de winkels. Mijn zoon geeft te kennen dat hij liever naar huis wil. Dat mag en ik geef hem de sleutels, met de waarschuwing niet met de sleutels te spelen. Er bekruipt mij een onplezierig gevoel dat ik dat besluit beter niet had kunnen nemen.

U hebt vast ook weleens in een lange vervelende rij bij de kassa gestaan. Tijdens het wachten sta ik wat dromerig om me heen te staren en uiteindelijk leg ik alvast de boodschappen op de band, terwijl de mevrouw voor me haar boodschappen afrekent. Uit verveling van het wachten pak ik mijn tas en begin mijn boodschappen vast in te laden. De caissière kijkt me met een rare blik aan. Plots besef ik dat ik mijn boodschappen sta in te pakken terwijl ze nog langs de scanner moeten. Met een verontschuldiging leg ik gauw de boodschappen weer op de band. Nee, dit was niet dezelfde caissière. Maar ik geef toe dat ik een behoorlijk reputatie aan het opbouwen ben in de betreffende supermarkt. Berucht, beroemd of compleet genegeerd.

Bij thuiskomst staat mijn zoon beteuterd voor de deur en een paar minuten later staan we de sleutels uit de rioolput te vissen. Bij het omhoog gooien van de sleutels waren de sleutels niet teruggekeerd in zijn hand. In plaats daarvan besloot het universum de sleutels in het riool te laten verdwijnen. Boos op mezelf omdat ik niet naar mijn voorspellende gevoel heb geluisterd en na hele lange minuten in de kou en regen, heb ik de sleutels nog niet te pakken en besluit ik het maar op te geven. Tot mijn opluchting komt er op dat moment een gezinslid met sleutels thuis... tegelijkertijd hoor ik achter me mijn zoon juichen omdat hij de sleutels met een tak heeft weten op te vissen.

Tegenwerkend universum?

Dan heb je ook nog 'het-schaamrood-op-je-wangen-momenten'. Nadat we ons weer opgefrist hebben, besluit ik aan het diner met verse ingrediënten te gaan beginnen. Zoals gebruikelijk als je met het eten bezig bent, komt iedereen de keuken instormen. Nadat iedereen zijn verhaal heeft gedaan, waaieren ze uit naar hun kamer of douche. Eindelijk sta ik rustig te kokkerellen, gaat de bel. In gedachten denk ik nijdig ”welke collecte-idioot is dat nu weer”. Want die komen gewoonlijk altijd rond etenstijd. Ik trek de deur kattig kwaad open en zie een vrouw met een ijzeren bus staan."Ja?" roep ik kort af. Er volgt een korte stilte waarbij de dame me aan kijkt. Dan zegt de stem verbaasd "hallo". Tot mijn schaamte bemerk ik dat m'n beste vriendin voor de deur staat, die een pannetje komt terug brengen. En dan te bedenken dat ik kort van te voren nog dacht: “Misschien komt ze straks nog het pannetje terugbrengen”. Gelukkig kent deze vriendin mijn chaotische brein langer dan vandaag...

Hoewel dit van die vervelende momenten zijn kun je er gelukkig met een lach op terug kijken. Helaas zijn er momenten die veel erger uitpakken. Het moment waarbij de rollende sneeuwbal niet meer lijkt te stoppen en alles van kwaad tot erger wordt. Het moment dat het universum je zelfs uitspuugt, bijvoorbeeld op de dag dat je je baan verliest. Vanaf dat moment daal je verder af in een leegte. Op een dag word je wakker en besef je dat het universum zelfs niet meer aan je trekt. Je voelt je leeg en nutteloos. Alles wat je doet lijkt nutteloos en gaat verkeerd. Je denkt: "Wat doe ik hier? Is dit alles wat het leven mij te bieden heeft?" Waar je eens open deuren met vele mogelijkheden zag, zijn nu alleen gesloten deuren. En je hebt er ook helemaal de kracht of het fut er niet voor om de deuren open te maken. Je hebt het gevoel dat je niet meer nodig bent, dat er geen plaats meer is voor je in dit universum.

Tegenwerekend universum

Maar op het moment dat je denkt dat je het niet meer trekt gebeurt er iets wonderlijks. Via een geweldige vriendin (ja, diezelfde) besluit het universum dat het genoeg is geweest en gaan we samen op pad naar iemand met een ongedwongen astrologisch inzicht en wijsheid, waarbij je weer een overzicht krijgt van het hoe en waarom. Iemand die je vertelt dat je jezelf niet voor dit gevoel hoeft te schamen omdat het een periode is die we allemaal regelmatig krijgen. Een periode waar we oude dingen gaan loslaten, zodat nieuwe dingen een kans krijgen. Het is dan tijd voor de grote schoonmaak. Een periode waarin we niet moeten huiveren of afwijzen, maar moeten omarmen. Want na de grote schoonmaak komt er een nieuw tijdperk, met nieuwe mogelijkheden en kansen. De tijd dat het universum weer aan je begint te trekken. Waar andere deuren weer opengaan.
Vallen is niet erg, zolang we maar niet vergeten om weer op te staan.

Ja Horus: Zelfs Hive Queen (b)lijkt soms net een mens...

http://www.buddhanet.net/wheel1.htm
(bericht gewijzigd op 11-11-2008 0:41:40)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 11-11-2008 0:39:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Uno: Het Universum kan alleen tegenwerken als je ervan uitgaat dat het los van je staat en niet met je samen werkt.

Als je de "uiterlijke wereld" als een verlengstuk van jezelf gaat zien, dan zal je merken dat alles je alleen maar mee kan zitten, zelfs al zeggen je angsten dat het onbekende een gevaar is.

zodra je beseft dat jij het onbekende bent, zal de angst van binnenuit oplossen en kan het universum alleen maar je vriend zijn.

Uno Solo
Op 11-11-2008 2:23:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Vandaag is het de 11 van de 11. Is dat ook niet een zotte dag waarop je moet oppassen?
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 11-11-2008 8:44:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ah, het universum is dus vrouwelijk
Carpe diem homo universalis
Op 11-11-2008 8:57:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gebakken Plasse: Leuk stuk. Vooral de laatste alinea. Beetje jammer van het astrologisch accent.

Ik vind het erg bijzonder dat je zelden maar overal mensen tegen kan komen die je absoluut niet kent en toch de vinger op de zere plek weten te leggen zonder te beseffen dat zij dat doen. Eigenlijk trekken we die conclusie zelf maar de boel wordt wel ingeleid door invloeden van buitenaf.
Welbedankt voor deze opfrisser, Hyve Queen.
*traantje wegpinkt*
Op 11-11-2008 9:29:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis: erg leuk stukje. Ik herkende er veel van.
Heeft toch iets te maken met de self forfilling prophecy (ik weet niet hoe te spellen)

als je je dag al begint met het gevoel dat het niets word, dan word het ook niets. Sinds ik echt geloof in de self forfilling prophecy, voel ik me ook echt voor het geluk geboren.

trouwens domme dingen doe je ook op de dagen als het geluk je toelacht. Die vallen alleen niet zo op, omdat ze gecompenseerd worden door goede dingen.
Op 11-11-2008 10:33:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Zoals de wijze Confucius al jaren geleden zei:

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall."
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 11-11-2008 10:43:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox:
celtic:

Vandaag is het de 11 van de 11. Is dat ook niet een zotte dag waarop je moet oppassen?

En wààrom zou je in Gods naam moeten oppassen omdat het 11 november is vandaag ? Simpelweg omdat je 11 november als 11/11 kunt schrijven, twee keer het getalletje 11 dus ? Komaan zeg, denk nu toch eens na, al dat kinderachtige bijgeloof !
Op 11-11-2008 13:52:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: oh ik heb opeens meer ongeluk dan normaal sinds 14 oktober -.-( ja dat weet ik toevallig) behalve in 1 weekje vakantie maar toe bleef ik ook thuis dus kon er niets gebeuren. En gister is dus mijn iPod waarmee ik niet zonder kan kapot gegaan omdat het pakje drinken in mijn schooltas lekte doordat mn fiets viel die in de fietstas zat want ik moest van mn moeder dat ding in de fietstas zetten maar dat wouik gewoon niet maar deed het toch. En mn iPodzat in hetzelfde vakje als mn lekkende pak drinken
Ita est :)
Op 11-11-2008 14:57:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Touchwood:
lotus:

oh ik heb opeens meer ongeluk dan normaal sinds 14 oktober -.-( ja dat weet ik toevallig) behalve in 1 weekje vakantie maar toe bleef ik ook thuis dus kon er niets gebeuren. En gister is dus mijn iPod waarmee ik niet zonder kan kapot gegaan omdat het pakje drinken in mijn schooltas lekte doordat mn fiets viel die in de fietstas zat want ik moest van mn moeder dat ding in de fietstas zetten maar dat wouik gewoon niet maar deed het toch. En mn iPodzat in hetzelfde vakje als mn lekkende pak drinken

Een IKaPod?
Salmay... Dalmay... Adonay.................................... Nothing works!!!
Op 11-11-2008 15:00:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
paps:

Zoals de wijze Confucius al jaren geleden zei:

"Our greatest glory is not in never falling, but in rising every time we fall."Carpe diem homo universalis
Op 11-11-2008 15:04:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Firefox:

celtic:

Vandaag is het de 11 van de 11. Is dat ook niet een zotte dag waarop je moet oppassen?

En wààrom zou je in Gods naam moeten oppassen omdat het 11 november is vandaag ? Simpelweg omdat je 11 november als 11/11 kunt schrijven, twee keer het getalletje 11 dus ? Komaan zeg, denk nu toch eens na, al dat kinderachtige bijgeloof !


11 is het getal der dwazen.I rest my case.
http://nl.wikipedia.org/wiki/11_(getal)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 11-11-2008 15:44:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: HAha, toevallig heb ik vandaag zo'n dag...
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 11-11-2008 16:15:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Whyme: 11/11 is de dag dat vastelaovend eindigt, en weer begint!
Inderdaad de dag der zotten (een van de zovelen eigenlijk)

Maar dagen zoals deze komen me angstig bekend voor
pluk de nacht, slapen kan altijd nog.
Op 11-11-2008 17:02:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Berbervrouw: Ik heb de laatste 1- 2 jaar juist het idee dat het universum MEEwerkt! Of beter nog: dat mijn leven lekker 'in de flow mee gaat' en dat alle dingen die (moeten?) gebeuren juist ook gebeuren hoe onverwacht of onwaarschijnlijk ook....
Of merk ik dit nu omdat ik het kan herkennen of is het nu juist omdat ik er op let of het juist WIL zien...
Op 11-11-2008 17:55:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus:
Touchwood:

lotus:

oh ik heb opeens meer ongeluk dan normaal sinds 14 oktober -.-( ja dat weet ik toevallig) behalve in 1 weekje vakantie maar toe bleef ik ook thuis dus kon er niets gebeuren. En gister is dus mijn iPod waarmee ik niet zonder kan kapot gegaan omdat het pakje drinken in mijn schooltas lekte doordat mn fiets viel die in de fietstas zat want ik moest van mn moeder dat ding in de fietstas zetten maar dat wouik gewoon niet maar deed het toch. En mn iPodzat in hetzelfde vakje als mn lekkende pak drinken

Een IKaPod?

...?
Ita est :)
Op 11-11-2008 20:59:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Een I-Kapot denk ik dan... :p
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 12-11-2008 8:32:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Mooi blog, Hive Queen!

Vooral delen uit het laatste stukje vind ik mooi:

Maar op het moment dat je denkt dat je het niet meer trekt gebeurt er iets wonderlijks.

Een periode waar we oude dingen gaan loslaten, zodat nieuwe dingen een kans krijgen. Het is dan tijd voor de grote schoonmaak. Een periode waarin we niet moeten huiveren of afwijzen, maar moeten omarmen. Want na de grote schoonmaak komt er een nieuw tijdperk, met nieuwe mogelijkheden en kansen. De tijd dat het universum weer aan je begint te trekken. Waar andere deuren weer opengaan.
Vallen is niet erg, zolang we maar niet vergeten om weer op te staan


Je merkt pas hoeveel veerkracht je hebt als je weer overeind staat.
Het vallen zelf doet ook geen pijn, wel het gevallen zijn. Oftewel het landen.

What doesn't kill you makes you stronger, zeggen ze weleens. Niet altijd een gemakkelijke weg, maar wellicht wel de meest effectieve.
(bericht gewijzigd op 12-11-2008 13:42:11)
Op 12-11-2008 13:41:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus:
paps:

Een I-Kapot denk ik dan... :p

ja idd
Ita est :)
Op 12-11-2008 14:54:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vlinder: DAT JONGETJE .............
Op 13-11-2008 22:51:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Eigenlijk een beetje krom.
Het tegenwerkende universum?
Of de mens die niet veel begrijpt van de werking van het universum en daarom soms tegen de energiestroom ingaat met als gevolg dat de mens tegen die energiestroom op moet vechten, totdat ie doorheeft dat ie dat nooit wint
Eigenlijk is het dus andersom, alleen hebben wij niet zoveel invloed op het universum als het universum op ons.
Carpe diem homo universalis
Op 14-11-2008 8:33:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Lanoe:

Eigenlijk een beetje krom.
Het tegenwerkende universum?
Of de mens die niet veel begrijpt van de werking van het universum en daarom soms tegen de energiestroom ingaat met als gevolg dat de mens tegen die energiestroom op moet vechten, totdat ie doorheeft dat ie dat nooit wint
Eigenlijk is het dus andersom, alleen hebben wij niet zoveel invloed op het universum als het universum op ons.

Dr blijft toch een dilemma: tegenwerken of meewerken is uitgesloten als we deel zijn van, of zelfs het universum zelf zijn. Onze gedachten zijn ook functies in het universum, kan daarin dan iets fout gedacht worden? Misschien is het concept dan wel fout, maar dat is dan weer een contradictio in terminis.
Ik ga een heet bad nemen.
(bericht gewijzigd op 14-11-2008 13:21:21)
'Don't forget rule number 6'
Op 14-11-2008 8:43:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Nou, ik had het expres over de energiestroom, alwaar je tegenin kunt gaan (juist door het/je denken!!), terwijl we langzamerhand leren dat het universum energie is die contineu in transformatie en beweging is.
Zaak is om daar mee om te leren gaan en dat te bestuderen, zodat je jezelf thuis maakt in die energieen en meer en meer hun stroming kunt bepalen, zodat we gaan leren in welke richting we onszelf moeten evolueren.
Carpe diem homo universalis
Op 14-11-2008 11:53:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Zijn wij dan als "ik" werkelijk in staat tegen die energiestroom in te gaan? Bestaan we er niet zelf uit?
Ik heb wel ervaring met meestromen, maar heb er tegelijk mijn twijfels over, sturen we, worden we bestuurd of is het een combinatie?
(bericht gewijzigd op 14-11-2008 15:30:37)
'Don't forget rule number 6'
Op 14-11-2008 14:44:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Kdenk dat we die keuze hebben vanaf het moment dat we zelfbewust zijn, dan kun je kiezen of je gaat idd verder mee in de stroom, maar ook het tegenovergestelde, denk ik.
Carpe diem homo universalis
Op 14-11-2008 15:08:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Berbervrouw: Kun je eigenlijk wel, als je eenmaal zelfbewust bent, nog tegen de stroom inzwemmen?

Lanoe:

Kdenk dat we die keuze hebben vanaf het moment dat we zelfbewust zijn, dan kun je kiezen of je gaat idd verder mee in de stroom, maar ook het tegenovergestelde, denk ik.


Op 25-11-2008 18:48:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Berbervrouw:

Kun je eigenlijk wel, als je eenmaal zelfbewust bent, nog tegen de stroom inzwemmen?

Lanoe:

Kdenk dat we die keuze hebben vanaf het moment dat we zelfbewust zijn, dan kun je kiezen of je gaat idd verder mee in de stroom, maar ook het tegenovergestelde, denk ik.


Alleen een illusie kan tegen de stroom inzwemmen: tijd is een gedachte, er akn niets anders plaatsvinden dan er plaatsvindt. Er is derhalve geen keuzemogelijkheid.

'Don't forget rule number 6'
Op 25-11-2008 21:16:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden