Slechts een dag geleden toonden we Kung-Fu Derren. Wie de Engelse mentalist kent weet dat hij meer troeven in zijn mouw heeft verstopt en daar laten we er nu nog eentje van zien.

Rechts zie je trouwens een foto van Derren Brown samen met Uri Geller. Grappig is dat Brown de trucs uithaalt die Uri Geller als spirituele waarheden verkondigt. Wat de twee hebben besproken is een mysterie, soms zou je als mens een vlieg willen zijn.

Even terug naar Zombie Derren... Hoe hij het heeft gedaan, vraag het ons niet, maar hij heeft een arcadetoestel laten bouwen waarbij de speler tijdens het gamen in slaap valt. Eenmaal het slachtoffer ronkt boven de spelletjesmachine neemt Derren hem mee en plaatst het proefkonijn in een aparte ruimte. Na het ontwaken bevindt de speelse jongeman zich in het spel dat hij eerder speelde: tussen de zombies en strijdend voor zijn leven. Dit keer levensecht, althans dat denkt schreeuwt hij.

Ook zo benieuwd hoe de menselijke psyche reageert op een situatie die compleet nieuw en zelfs absurd is? Zien hoe iemand zonder twijfelen gelooft de action-figure van een computergame te zijn? Dan zit je bij Derren aan het goede adres.

-->
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden